Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

tabasco

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    38
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by tabasco

  1. 1. Ha nem akarsz nagyon változtatni az eredeti felálláson, szerintem rakd a 215-öst, látványban nem lényeges a különbség, viszont a másik drágább és nagyobb az átmérője is mint a gyári méret.

    2. Szerintem a 7,5" elég, ha nem akarsz szélesebb gumit. Ha esetleg 235-ösben is gondolkodsz, lehet, hogy jobb lenne a 8".... :D Amúgy meg mindegy, csak a gumi fog kicsit másképp állni rajta.

    Az, hogy peremes a felni, nem jelenti, hogy kilógna a kasztniból. A kerék kialakításának ehhez semmi köze, csak az ET szám számít. Kisebb ET kijjebb van, de ha gyárinál maradsz, vagy max 10-15mm-el kisebb ET-nél szerintem nem fog kilógni. Nyugodtan vegyél peremes felnit ha az tetszik, no para. B)

    3. PIRELLI P ZERO NERO - no question... :D

    Most a www.startgumi.hu-n akciós amúgy, 27 ezer, és van is készleten... érdemes most venni...

    4. 225 ua... Extra Load sosem árt, bár ne legyenek illúzióid - a padkázás és a kátyú ennek is betesz. Érdemes peremvédős gumit venni, az kicsit kíméli a felnidet... (P ZERO is ilyen)

    5. Hát nem tom, állítólag a DOTZ nem olyan rossz, bár saját tapasztalatom nincs. Én ezt ajánlanám... Mille Miglia EV-S ... közepes árfekvésben... persze ez ízlés és pénztárca dolga.

    PS: Most nézem csak, hogy kecskeméti vagy - akkor irány az Agrogumi (utcát nem tom, ott a Meki felé...) - én is ott vettem 2 éve az EV-S felnit az előző kocsimra. Nem volt drága, asszem valahol 30 ezer körül volt darabja.

    köszi a részletes segítséget! helyretettél Te is pár dolgot a fejemben :blink:

  2. Egyenlőre ennyi...

    Túl sok volt a kérdés, így kb. 1 hétig gyűjtöttem az erőt, hogy hozzá tudjak szólni :blink:

    köszi a segítségeket, okosodom, mindenesetre közben letettem már az alessio-ról, máshonnan is hallottam róla nem túl jókat (puha a felni stb.)

  3. plusz még 1 extra kérdés (opel szervíz nem tudta megmondani! igaz telefonon):

    az opel gyári 7Jx17 alufelnijeinek mekkora az ET száma???

    jó lenne tudni, mert valószínű más alufelni lesz, nem opeles, 7,5"-es szélességű, és így nem tudok rendelni az ET szám ismerete nélkül...

    kösziiiii!

  4. üdv, kissé sok mindent kérdezek, de összegyűjtöttem amiket nem értek/nem tudok, és szükségem lenne a segítségetekre... :blink:

    Melyik gumiméretet ajánljátok a következő kettő közül Astra GTC-re, 5x110, 215/45R17 vagy 225/45R17?

    205/55R16 gyári acélfelni van most rajta, és tervben van alufelnire váltás valamikor.

    Van számottevő előnye a 225-ösnek, vagy esetleg hátránya (pl. fogyasztás)?

    Egyáltalán fel lehet rakni? nem ér bele sehol? (nem a 225 a gyári méret hanem a 215)

    Mi az a legszélesebb felni amit feltehetek? 7.5", vagy esetleg 8" is? vagy 8"-nél már kicsit kilóg a kasztniból a kerék? az jól néz ki de nagyon nem akarom, mert minden ablakot összedzsuváz.

    A következő gumik közül melyiket választanátok?

    BRIDGESTONE RE050

    UNIROYAL RAINSPORT1

    BFGOODRICH G-FORCE PROFILER

    PIRELLI P ZERO NERO

    Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? állítólag sérülékeny a 215-ös oldalfala. Ezt nem nagyon értettem, miér a 225-ösé nem?

    Amit szintén nem értek, ha peremes alufelnit veszek, és a kerékagy nem egy síkban van a felni külső síkjával hanem beljebb, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy kilóg a kasztniból a gumi, ugye?

    A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánljátok?

    Mind 17-es méretben érdekel:

    TOORA T670

    DOTZ DAYTONA

    ALESSIO SUPER

    (az utóbbi kettő 5 küllős, és az alessio tetszik a legjobban...)

    köszi hogy segítetek, csao

  5. Egy autó 1000 km-ig nullkilométeresnek számít.

    A kilométerórában lévő adat sem mérvadó mert kb. 5 perc kicserélni az órát.

    Mi például(Suzuki gyár) 30km-után órár cserélünk az autókban mert visszatekerni a digitálisat nem lehet.

    Álltalában már a futásteszt alatt belekerül 2,aztán a gyárban mégegy(visszajavítás-új teszt stb.), a telephelyen való mozgatáskor is pár km.

    A kamionra felállás,leállás,ide-oda mozgatás. Úgy álltalában 6-8 km szokott lenni egy autóban átadáskor.

    értem... akkor nem nagyon van mit tenni, csak bizakodni, hogy normálisak...

  6. Egy kérdésem lenne, mit tudtok, amikor átadja a kereskedő a legyártott (tehát nem raktári) járgányt, hány km "lehet" benne? úgy értem, mennyit tehet bele a gyár-szállítás-kereskedő úgy, hogy az kikerülhetetlen? Pl. ha azt mondjátok ez max. 10 km, és az átadott autóban a kmórában pl. 82 km ordít, akkor verni fogom az asztalt, hogy ki randalírozott az autómmal, nem tesztautó ez, stb...

    Kicsit aggódom amiatt, hogy esetleg egy gyökér szervizes/lótifuti/sales-es kipróbálás címén meghajtja az autót, és persze nem 3000-ig pörgetve, úgy, hogy nem tudok róla, még átadás előt...

    Véleményetek?

  7. Mindkettőnél F40WR váltó van, a 120 Lovas végáttétele 3,35 a 150 lovasé meg 3,55 (legalábbis a C Vectra esetében így van).

    Futómű, kuplung, fék meg meg kell, hogy egyezzen. Esetleg a féknél el tudom képzelni a nagyobb tárcsaátmérőt, de 120 és 150 LE között már nem hinném, hogy a megállítás akkora nagy különbséget tud okozni. Bár ki tudja....Ebben tényleg nem vagyok biztos.

    ÉS azt el felejtettem hozzátenni ,hogy a 3 literes V6 dízelhez is F40-es váltót társítanak, tehát neked nem kell olyanokkal törnöd a fejedet, mint nekem.... azaz a váltód bírja a nagyobb nyomaték átvitelét.

    kösz az infokat, megnyugodtam :blink:

  8. pl a motor.

    a 12 lovas 8 szelepes, a 150 meg 16 szelepes motor.

    köszi szépen, de ezt tudtam... :blink:

    arra gondoltam, hogy mivel érték el a plusz 30 LE/40 Nm különbséget, csak vezérlésmódosítással, vagy egyéb motor-alkatrészek is változtak?

    köszi szépen, de ezt tudtam... B)

    arra gondoltam, hogy mivel érték el a plusz 30 LE/40 Nm különbséget, csak vezérlésmódosítással, vagy egyéb motor-alkatrészek is változtak?

    nem jól tettem fel a kérdést, a motor különbségét tudom (VTG turbo, megnövelt nyomású befecskendezés), egyéb alkatrészek különbségére vagyok kíváncsi (pl. váltó, futómű, kuplung, fékrendszer) ugyanaz mind a kettőnél?

  9. Kapásból más hengerfej, (DTL 8 szelepes, DTH 16 szelepes), nagyobb turbo (de VTG mind2), és szerintem a hajtókarok, főtengely is más lehet. Ezt abból következtetem, hogy a mezei 8V-s FIAT JTD-k (minek után ezek a motorok azok) 80-120 Le közötti tartományra készültek, a DTH jelen esetben nem hiszem, hogy csak egy 16 szelepes hengerfejet kapott, hanem valószínűleg a nagyobb tartalékok végett erősebb főalkatrészeket is.

    Isten igazából nem vagyok ugyan benne biztos, de mintha át lenne tervezve a motor. De mondom, ez nekem csak vhonnan rémlik. Egy tuti: FIAT fórumokon érdemes kérdezősködni.

    Anno az Isuzus egyhetes blokkot is át kellet tervezni, mikor 16 szelepes lett. (noha, sok alkatrész csereszabatos a régebbi generációval)

    Köszi az infokat!

  10. A konzervativizmushoz én is csatlakozom, de uhuhuval ellentétben én is azon a véleményen vagyok, hogy jelentős tartalékok vannak a motorban. Ha az én példámat vesszük alapul (Z17DTL, 80/170), akkor ugye ott az új meriva motor, ami 130 pacis.... de gond nélkül bírják az Isuzuk a 120 lóerőt is. Na most, én csak 100 pacit szeretnék kicsalni belőle, tehát szerintem az még bőven a gyári normák keretein belül van.

    Más kérdés, hogy a DTL-en nem VTG turbo van, és csak F17WR+ os váltója van, és kicsit parázok amiatt, hogy 220 Nm már nem lesz neki túl egészséges...

    Tehát a DTL tudtommal turbo/váltó/vezérlőben és turbo-nyomásszabályóbaan tér el a DTH-tól (100/240), de mint itt már említve volt a töltőnyomás nem változik, csupán a pilot és fő injection időzítése és adagja módosul.

    Ettől függetlenül én még mindig a váltómat féltem...

    Teljesen jogos a félelmed szerintem, bár nem vágom úgy az alkatrészeket amik változnak mint Te, de én is úgy tudom hogy a gyárban egy nagyobb teljesítményű változat nem csak a motorelektornikát érinti..

    Nem tudod véletlenül, hogy Z19DTL és Z19DTH között milyen alkatrészkülönbségek vannak?

  11. Egy kis meglepetés ért a minap, kinéztem egy nekem tetsző felnit (alessio-modena - tudom off road, de attól még ez a legszimpibb), felhívtam egy nagy nagy forgalmazót, mondom milyen kocsira kellene, aszongya ajjaj, arra nem lesz, csak 5x130 lukosztással van öt lyukúban, meg hogy az opel kitalálta magának ezt a gázos 5x110-et merthogy ő a nagy opel, aminek semmi értelme, mert a felnik nem ilyen lukosztással készülnek és hogy ha ilyen felnik tetszenek, akkor a gombhoz kéne kabátot venni... mondom lassan a testtel, a kocsival semmi gondom, akkor keresek más felnit...

    Na lényege a történetnek az, hogy kicsit meglepődtem a dolgon, azzal a nehézséggel nem számoltam, hogy ha nagy nehezen kiválasztok egy felnit ami tetszik és még árban sem túl drága, akkor azzal kell szembesülnöm hogy nem tudnak opelre adni... Mit tudtok erről? nem vagyok felniügyben nagyon topon...

  12. a motoré a motortérben az immo pedig a kormány alatti kormányoszlopmodulban van. a gyári riasztó is a motortérben van asszem, de nem tudom pontosan.

    én azért vagyok tuningellenes, mert én azt vallom, hogy egy gyári motor ugy a legjobb, és a legtartósabb, ha nem nyulunk hozzá, ahogy megcsinálták.

    ezt igy tervezték meg, és valószinüleg azért nem erősebb, mert az már az élettartam, fogyasztás, és a használhatóság rovására menne.

    én még sose tettem semmitse a kocsimba, de nem is éreztem még hiányát ezeknek. és még sose volt motorhibás autóm se B)

    kösz a reagálásokat, alapvetően én is ilyen "konzervatív" módon állok a motortuninghoz, de asszem valahol kettőtök közt vagyok... :blink:

    AstraGabor: ok, mennek a kocsik szépen a pboxxal, de hosszú távon milyen hatás várható? ugyanis nem 2-3 évre vettem ezt a kocsit, ezért érthető a félelmem...

  13. sajnos nem jóm embertől várod a választ.

    én teljes mértékben motortuning ellenes vagyok.....

    hopp! ez érdekel ha nem haragszol, ugyanis lehet hogy idővel tettem volna bele

    én is PBoxot a jövendő dízelembe, de ha nem ajánlod, elképzelhető hogy nem fogom, annyira

    úgysem szorul rá... :) (Z19DTH)

    pár szót tudnál írni róla légyszi hogy miért vagy motortuning ellenes?

    És még 1 kis kérdés: Astra GTC-nél az immo és a gyári riasztó a motortérben van, vagy az utastérben a műszerfal alatt?

    kösszépen!

    Tabasco

  14. én most tettem fel a 17"-et, AWS Dakar, szerintem elmegy. Igaz 225/45R17-el, lehet a 215 jobb, de drágább is.

    nagyon cool a verdád, és a felni is.

    ja és az avatarod is elég mutatós :)

    lamer kérdés: a 215 miért jobb a 225-nél? csak azért mert kisebb felület ergo kisebb ellenállás?

  15. Nem is a 18-as kerék, inkább szerezni kellene 16-os alut normális gumikkal ...

    bocs h megkérdezem, de hogyhogy 16-ost raknál fel inkább mint 18-ast? nagyon kemény így a verda?

    én majdan ha lesz rá keret (mert most 16-os acéllal érkezik) 17-est szánok rá 215/45-el, szerinted megfelelő választás?

    kössziszépen

  16. üdv srácok,

    FBalázs vagy valaki más meg tudnátok nekem mondani hogy GTC-nél a gyári immo és a gyári riasztó modulja hol van, az utastérben vagy a motortérben? jó lenne ha a motortérben lenne, mert motortérzáron gondolkodom, hogy a gyári cuccok érjenek is valamit...

    Szerintetek melyik a legjobb változat? bowdenes, titkos kapcsolós vagy reed relés?

    köszi

    Tabasco

  17. üdv,

    meg tudja nekem valaki mondani, hogy GTC-nél a gyári immo és a gyári riasztó modulja hol van, az utastérben vagy a motortérben? jó lenne ha a motortérben lenne, mert motortérzáron gondolkodom, hogy a gyári cuccok érjenek is valamit...

    köszi

  18. Most akkor én mit mondjak?

    Z19DTH motorosat meg nem is igazán rendelnek Magyarországon, Cosmo felszereltséggel meg főleg... (csak egy-két elvetemült állat :rolleyes: )

    Majd adok én neked 6-8 hetet ;)

    Amúgy a Sztrítrészerekben eleve az van, hogy GTC 1.4 (úgy is ebből visznek legtöbbet)... így egy nagyobb motorral elég kemény meglepetéseket lehet okozni. :D A legjobb feeling az volt, amikor valami CRX bepróbálkozott... csúnya égés volt a részéről ;)

    (csak egy-két elvetemült állat :blink: ) JELEN! ;)

    jó ilyen crxes eseteket hallani... ;)

  19. Ugyan arra a kocsira, idei rendeléssel, "hasonló" feltételekkel kb. 1.500.000.-rel fizetnék vissza többet :rolleyes:

    az igen, elég gáz... mondjuk én is úgy tudom, hogy tavaly még sok akciós hitel volt, minimális thmekkel, és idén már nem tudták tartani a bankok...

  20. Tökéletes védelem nincs, csak nehezíteni tudod a tolvajok dolgát. Szerintem ilyen kategóriájú kocsiknál a tréleres megoldással "nem éri meg" foglalkozni, így ha elviszik, keréken viszik... a bejutást és a mozdíthatóságot kellene első sorban korlátozni valamivel.

    Megjegyzés az autóvásárlással kapcsolatban:

    Egy ismerősömnek kértem ma ajánlatot Astra GTC-re, olyan paraméterekkel, mint az enyém.

    Kedvezményekkel csökkentett (hehe) listaárak közt van vagy 4k eltérés, a havi törlesztőben meg 10e...

    Ennyit a 2005-2006 éves változásokról, mind az árak-kedvezmények, mind a hitel THM-ek terén...

    köszi a véleményeket! riasztót berakatom, nem hangzik rosszul amit tud. Trélertől nagyon nem félek, a közelemben lesz az autó általában (rálátok), a piros lámpás esetekre meg lesz fegyver a kocsiban. :rolleyes:

    a 4k eltérés 400e-t jelent? és lefelé vagy felfelé mozdultak az árak? (bocs a béna kérdésért csak nem akarom félreérteni)

  21. tisztelt astra h tulajok! Nektek milyen védelem van az autótokban? Tudom ellophatatlan autó nincs, de eléggé meg akarom nehezíteni az ellophatóságát a jövendő autómnak...

    tudom ez nem autólopás fórum, de mi a véleményetek a következő védelemről:

    casco, gyári immo, gyári riasztó de utólag egyedire beépítve, egyedi kapcsolók, valami külföldről bányászott itthon nem annyira ismert minőségi kormánypajzs (én speciel az Autolok2000-et nem tartom nagyra), pedal lock, teljeskörű UV gravír, motorháztető-zár és még 1-2 egyedi trükk... csak váltózár nincs a listán (multlock és társai), sajnálom rá a viszonylag nagyobb összeget úgy, hogy már azt is simán ki tudják nyitni a profibbak...

  22. egy "újonc" kérdésem lenne Hozzátok: az ESP tulajdonképpen hogy működik? ha az érzékelők valamelyik kerék megcsúszását érzékelik, akkor elveszik a gázt? gondolom ennél azért bonyolultabb a dolog.

    köszi az okosítást

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.