Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Z19DTL

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    15
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Z19DTL

  1. On 2018. 04. 09. at 20:30, csaba66 írta:

    Lehet akkor, hogy csere helyett egy pucolas is eleg lenne... Viszont egy starter megy mondjuk evi egy orat, ami egy mosogep motorhoz kepest semmi, ezert sem ertem.

    Azzal nem mesz semmire... A szoftvert kene modositani benne, hogy meleg motornal is kisebb fordulaton adjon mar uzemanyagot.

    Jövő héten megyek szervízbe,majd szólok nekik, hogy faragjanak rá egy új programot. . .

  2. 8 órája, csaba66 írta:

    Ha ez ennyire elterjedt problema, akkor itt valami gaz van, mert a villanymotoroknak nem illik csak ugy elgyengulni, mint ahogy szamtalan mas motornal nem is tesznek ilyet a starterek. Vagy ha az ido mulasaval gyengulnek is valamennyire, annak nem szabadna inditasi problemat okozni, tehat inkabb a vezerlo szoftverrel van baj.

    Na,irány ecu-t cserélni. Amíg még nem késő. Ámen

  3. 5 órája, koco írta:

    Sziasztok!

    Z19DT, ugyanez az indítási gondom volt. Az önindító csere oldotta meg. A jelenség oka: hideg motornál a motorvezérlő már alacsonyabb (kb.: 250 f/p) fordulatszámon elkezdi az üzemanyag adagolást, míg üzemmeleg körüli állapotnál ez magasabb fordulatszámon (kb.: 400 f/p) történik. A rossz önindító a meleg motort egy pillanatra fel tudja pörgetni erre a fordulatra (erre kezdődik a befecskendezés), de tartani nem tudja (mondjuk 1 sec ideig), ezért a fordulat leesik, befecskendezés leáll (az a befecskendezés nem elég az alapjárati fordulatszám eléréséhez). Amíg a kopott önindítóval voltam kénytelen használni (pár nap), addig az üzemmeleg motort a kulcs indítási pozícióban sokáig tartásával indítottam. Eredmény: egy pillanatra elkapja, leáll, bendix elenged, bendix behúz, teker-teker-teker, beindul. Hát nem volt egészséges, az biztos. Az új önindító már hangra is teljesen más, szinte az ember szeme előtt van, ahogy tisztességesen forog a főtengely. Azóta teszteltem az indítást -8 és +17 fok közötti hőmérsékleteken, hideg és meleg motornál, de minden esetben ugyanúgy, ugyanannyi ideig kellett indítózni (érzésre), és rendben működik.

    A fenti fordulatszám értékek csak hozzávetőlegesek, nem pontos mérés eredményei.

    Üdv: Laci

    Na végre valaki. Már kezdtem azt hinni,hogy csak nálam vannak "rejtélyes" hibák. Nekem ezt ennyire nem részletezte a szervíz,csak annyit mondtak,hogy DT és a DTL érzékenyebb az önindítóra. Elhittem nekik,kicseréltük,és azóta jó, nekem ez a fontos. De most már legalább tudom, hogy miért.

    Üdv.

  4. 10 órája, csaba66 írta:

    Pont ez az, hogy meg te is furcsallod, ugyhogy marad a kerdes, mi is volt valojaban a problema. Az, hogy "erzekenyek az inditasi fordulatszamra" csak mese...

     

    Mint már írtam,az önindító volt a probléma, lassabban tekert mindig. Mindegy,hogy hideg volt a motor vagy meleg,de csak melegen állt le rögtön indítás után. Az önindító csere után megszűnt a probléma. Talán így érthető már.

  5. 9 órája, csaba66 írta:

    Ujabb rejtely az 1.9-es motor korul :)

    Ezek szerint a tul fickos startert nem kedveli? Mert ha a motor meleg, akkor konnyebben fog forogni, az akku is nemreg lett toltve, stb., szoval legfeljebb tulporgetesrol lehetne szo.

    Inkabb az lehet, hogy a starter csinal valamit rosszul melegen, pl. nem huzza vissza eleg gyorsan a fogaskereket.

    Újabb rejtély? Hol?Ez nem az X-akták. :-)Kicseréltük,megoldódott,pont. Bár az furcsa volt,hogy hidegen sose csinálta.

  6. 7 órája, Mark716 írta:

    Szia

    Olyan mintha beindulna és egy pillanat múlva meg is áll.

    A fedélzeti számítógépet figyelve kb. 65-70 fokos vízhőmérséklet fölött produkálja ezt.

    Tehát a hideget így értettem bocsi.

    Teljesen hidegen és kb 70 fokig semmi probléma.

    Nekem akkor csinált ilyet,amikor az önindítót cserélni kellett. Opel szervizben azt mondták,hogy a 101 és a 120 lovas motorok érzékenyebbek az indítási fordulatszámra.Érdekes de tény,hogy csere óta többé nem jelenkezett a hiba. Remélem tudtam segíteni.

    Üdv.

  7. 3 perce, Mark716 írta:

    Sziasztok!

     

    Hátha valaki már találkozott hasonlóval.

    2005-ös H Astra 1.9 z19dt 120 lovas 8 szelepes.

    Valószínüleg valós 255.000 km-rel, jó állapotú motorral.

     

    A probléma, hogy üzemmeleg motornál, indításnál elindul, de fél másodperc járás után lefullad.

    Következő indításra rendesen indul.

    Hidegen semmi hiba.

    Hibakód nincs.

     

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Üdv.: Márk

    Üdv.

    A fél mp járást,hogy érted,olyan mintha beröffent volna,de igazából mégsen,ha gázt adsz indításnál akkor is ez van,vagy úgy indul rendesen, hideden az önindító lassan teker.

  8. 11 órája, Frankie64 írta:

    Hali!

    Csak elmélet :)  Turbó tengely törésnél a motorolajat szívja a motor és nem lehet leállítani, csak lefullasztani. A motorolaj máshol gyullad, ezért kopog, füstöl a motor. Ezek a sikló csapágyak másként vannak illesztve a tengelyre, üzem közben nincs kapcsolat, csak az olaj tartja a tengelyt, akkora nyomással mint ami a főtengelycsapokon, vezértengelyen van. Egy elöregedett, kopott szimering lehet a ludas a szivárgásért. Persze ez megkérdőjelezi az autó km futását, karbantartását, a használt olaj minőségét. Nekem 260 felett van óra szerint, Te valahol 300 körül jársz, annak idején a céges astrák 350-400 közt lettek cserélve, de nyoma nem volt ilyen jelenségnek. Persze vannak esetek amikor nem minden jön össze.     

    Sziasztok. 230nál járok,de a turbónál ugy tudom,hogy szinte lényegtelen a km futás,a használat a fontos,kb pikk pakk ki lehet nyírni a turbót. Amíg fent volt a dpf szűrő nem is vettem észre semmit füst nem volt a pár mp kopogásos járást meg be lehet tudni annak,hogy hideg diesel. Jah meg annak is, hogy nem én használom,hanem a feleségem.

    Üdv

  9. 1 órával ezelőtt, csaba66 írta:

    Es mit tett a turboval a mester? 

    Persze, hogy mindig ott van, de alapjaraton, terheletlenul minimalis a motor levegoigenye, a turbonak semmi szerepe nincs. 

    Esetleg az lehetne, hogy alacsony homersekleten olyan nehezen porog fel, hogy kifejezetten akadalyozza a levego beszivasat, de nem tudom, ilyen lehet-e deformacio, vagy tores nelkul. 

    Levegő beszívását?? Tudomásom szerint a turbót a kipufogógáz hajtja és így juttat levegőt a hengerekbe. A mester nen csinált semmit a turbóval,csak diagnosztizálta a hibát,mi meg tettük rá egy komplett felújítottat és láss csodát. Se füst se kopogás, úgy indul ahogy kell.

  10. 8 órája, csaba66 írta:

    A turbo hogy tud ilyet okozni? Inditasnal szinte olyan, mintha ott sem lenne...

    Raadasul kesobb rendben mukodik, es inditaskor is csak bizonyos homerseklet alatt van fust, ugyhogy nem lennek meglepve ujabb "turbo gondoktol", amikor megint jonnek a hidegek.

     

    Nem kell, hogy hideg legyen,ha visszaemlékezel +2-3ban is csinálta nem csak -10ben, mifelénk még reggelente nincs +14 tehát hőmérséklet most is adott a hibajelenséghez. Hogyan csinál ilyet egy turbó pedig szinte ott sincs. Hát így,meg amugy mindig ott van nem csak 2000 fordulaton. A szaki aki nézte,nem sokat gondolkodott, egyértelmű turbó.

  11. On 2018. 03. 07. at 19:46, Z19DTL írta:

    Napi 5,huh ezt nemtudtam. Nos,itt garázsban +14-ben.Bár a hang elég rossz,de abszolút füst és kopogás mentes. Igy kellene mindig indulnia. A motor természetesen hideg itt is csak a levegő hőmérséklet más. Tehát -10ben,-2ben,+3ban füst és kop-kop,+14ben tökéletes.Majd probálok még más hőmérsékletben pl+7-8körül. Ezek alapján azt gondolom,hogy nincs köze a dpf szűrőnek a dologhoz, egyik szereplő szerint a kiiktatott egr szelep,hát nemtudom . . . .,de várnom kell még 2hetet mire rá tud nézni. Ötletek?

    Üdv 

    Sziasztok,ha valakit érdekel megvan a rejtélyes hiba. Turbó. Kicsit sokáig tartott,de csak megérte utánnajárni, pedig hányan mondták "jó az". Üdv.

  12. 4 órája, csaba66 írta:

    Na ez mar fustoles, raadasul el sem mulik 1-2 mp alatt :) Mibol allt a javitas?

    Napi otnel tobbszor en sem tudok irni; aki ezt a szornyseget akarja elkovetni, annak fizetnie kell. A korlat mas nevvel valo megkeruleseert elvileg da'da' jar :) 

    Szerintem sincs mit javitgatni egy olyan hiban, ami a hasznalat szempontjabol nem jelent hatranyt... Ha a dpf-et visszaraknad, akkor biztos nem jonne ki ez a "fust" :) 

    Azon persze lehet vitatkozni, hogy ez igy normalis-e. Ha kiderulne, hogy vizrol van szo, az lehet a lehulo levegobol kicsapodas, de akar hutoviz is. 

    Napi 5,huh ezt nemtudtam. Nos,itt garázsban +14-ben.Bár a hang elég rossz,de abszolút füst és kopogás mentes. Igy kellene mindig indulnia. A motor természetesen hideg itt is csak a levegő hőmérséklet más. Tehát -10ben,-2ben,+3ban füst és kop-kop,+14ben tökéletes.Majd probálok még más hőmérsékletben pl+7-8körül. Ezek alapján azt gondolom,hogy nincs köze a dpf szűrőnek a dologhoz, egyik szereplő szerint a kiiktatott egr szelep,hát nemtudom . . . .,de várnom kell még 2hetet mire rá tud nézni. Ötletek?

    Üdv 

  13. 17 órája, csaba66 írta:

    A kopogas valoban eleg ronda, de a fustot egyaltalan nem tartom olyan tragikusnak. Raadasul nem is rosszul elegett gazolajnak tunik, mert az sotetebb lenne.

    Lehet akar viz is, es / vagy egyaltalan el nem egett gazolaj. Mindketto joggal lehet jelen, es ha azok, akkor az is vilagos, hogy ujboli inditasnal nincsenek, szoval en nem csinalnek nagy ugyet belole.

    Ha annyira izgat, probald felfogni egy zacskoban, es megnezni, mi csapodik le :) 

    roli86 vagyok

    Hát opel szervizes srác azt mondta ez ilyen,nem új autó nem kell vele foglalkozni.De valamiért kopog, porlasztócsúcsok jok izzítás rendbe, lehet nem is zavarna ha legalább tudnank mi a gond,de így . . . .

  14. 2 órája, Astra555 írta:

    Ezt meg csak akkor tudod meg, ha ráteszed gépre, és megnézed az indításkori adatokat. Lehet, olyan is, hogy egy hőfok jeladó bekavar, halottam már ilyet, -40 C fokos értéket jelzett. Pedáltesztre esetleg van hibakódod?

    roli86 vagyok,csak ott nem enged írni.

    Ecn010054 hibakodom van de csak mert próbáltam ha alapjáraton,vagy indítás előtt lehúzom a csatit változik-e valami. Semmi nem volt ugyanúgy járt a motor,csak a hibakódot dobta be. Nem kellett volna valaminek történnie?

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.