Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

pjotr

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    184
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by pjotr

  1. A bal első ajtón le tudom engedni az ablakot, de a felhúzás már nem megy. A tippem a kapcsoló - hogyan lehet hozzáférni az ablakfelhúzó gombhoz?

     

    Illetve egy másik gondom, hogy távirányítóval zárva az autót rendesen működik a központi zár, viszont ha kulccsal zárom, akkor nem műkődik. Mi lehet a gond?

  2. On 2019. 03. 07. at 21:35, pjotr írta:

    Hát igen, valóban kérdés, hogy zár-e rendesen a szelep..

    Ami eszembe jutott, hogy talán a legjobb emulátor egy bontott EGR szelep lenne, amit csak rádugnék a csatlakozóra. Itt a kérdés, hogy ebben az esetben hibakódot dobna-e a rendszer vagy sem. Ahogy utána olvasgattam alapvetően kétfajta EGR "felügyeleti rendszer" létezik. Az egyik esetben, az áramlási és nyomásviszonyokat figyeli a rendszer, a másik esetben a szelep elmozdulását figyeli elektronikusan. Szóval ha Z16XEP esetében az utóbbi megoldás van, akkor elvileg így "átverhető" az ECU, és nem lesz hibakód. Meg tudja valaki erősíteni, hogy Z16XEP esetében melyik van? Talán az elektromos verzió, tekintve hogy OPCOM-on keresztül is monitorozható a szelep mozgása??

    Nos, kipróbáltam a dolgot. Vettem egy bontott EGR-t, a csatlakozót lehúztam a motorban lévő EGR-ről és erre a bontott EGR-re dugtam rá. A rendszer nem vett észre ebből semmit, semmilyen hibakódot nem dob.

    Szóval így nem kellett vakoló lemez és az ehhez szükséges bontás, illetve nem kellett emulátor sem, pontosabban a bontott EGR az emulátor. Ez a mutatvány 12.000 Ft-ba került, de cserébe nem kellett bontani semmit, ha műszkira kerül a sor, akkor egyszerűen visszadugom a régibe a csatlakozót, illetve ha tönkremegy a régi EGR, akkor ezt a bontottat be is tudom szerelni.

  3. 3 órája, esgabor írta:

    Sziasztok.

    1.6xer, H Astra 2010. Néha előjön a sárga olaj visszajelző, folyamatos is marad gyújtáslevételig. 

    Kiszámíthatatlan mikor jön elő, van amikor 2 napig semmi, van amikor szinte azonnal.

    Tudtok erre valami gyógyírt?

    Köszönöm

    GM olaj van benne?

    Nekem  a gyári GM olajjal csinálta, jellemzően autópályán, pedig maximumig volt töltve olajjal. 2000 km után lecseréltem a gyári GM olajat és megszűnt a probléma.

  4. On 2019. 03. 23. at 9:27, MasAttila írta:

    Sziasztok

    Nekem olyan problemam van az Opel Astra H 2004 1.6 benzin manual hogy 3300as fordulatnal letilt a motor es nem lehet tovabb porgetni.

    A twinport cserelve volt.

    Ha hideg motorral megyek akkor nincs gond, de ha leallitom a motort es ujra elinditom akkor egy sarga hibajel jelenik meg a muszerfalon es utana a motor nem porog 3300 fole, lomha lesz.

    Van esetleg valakinek tapasztalata ezugyben?

    Mi a hibakód?

    Nekem volt hasonló esetem, ott az elektromos gázpedál csatlakozó kontakthiba okozta a gondot. Szervízben 5 perc alatt megcsinálták (valszeg kontakt spray-vel)..

  5. On 2019. 03. 24. at 17:26, Lezli46 írta:

    Helló abszolult  Opel-Tech2 profik!

     

    Igennel vagy nemmel megtudná válaszolni valaki a következő kérdést?

     

    Astra H 1.6i XEP 2005 .A  TwenPort szelepmüködtető egységben , a szelekpeket müködtető rudazat poziciójáról információt adó potencióméter egyik szélső állásban kb 0.3V érték  .., a másik szélső állásban kb 5V küszöbérték van beirva a programba..,Ettől eltérő értéknél a P1113 hibakód jön be , a sárga autószimbólum kigyulladásával egyidőben!

    KÉRDÉS : Lehetséges- ezen szélső értékek átirása Tech-2 diaggal?? Tehát ,pl ha a tényleges 0.1 V túl alacsony küszöbbértéket szeretenénk módósitani, akkor ez softveresen a Tech2-vel lehetséges volna???

     

    köszönöm a válaszokat

    Elvileg egy ellenállás beiktatásával a megfelelő kábelba, a küszöbérték megemelhető 0.4V-ra, ahol a hiba már nem jön elő:

    https://www.youtube.com/watch?v=sZiaaPkKTGI

    A kérdés az, hogy ez megold-e valamilyen problémát, vagy csak az ECU-t veri át, hogy ne dobjon hibakódot. Mondjuk, az általad javasolt megoldásnál is ugyanez a kérdés felmerül..

     

  6. Hát igen, valóban kérdés, hogy zár-e rendesen a szelep..

    Ami eszembe jutott, hogy talán a legjobb emulátor egy bontott EGR szelep lenne, amit csak rádugnék a csatlakozóra. Itt a kérdés, hogy ebben az esetben hibakódot dobna-e a rendszer vagy sem. Ahogy utána olvasgattam alapvetően kétfajta EGR "felügyeleti rendszer" létezik. Az egyik esetben, az áramlási és nyomásviszonyokat figyeli a rendszer, a másik esetben a szelep elmozdulását figyeli elektronikusan. Szóval ha Z16XEP esetében az utóbbi megoldás van, akkor elvileg így "átverhető" az ECU, és nem lesz hibakód. Meg tudja valaki erősíteni, hogy Z16XEP esetében melyik van? Talán az elektromos verzió, tekintve hogy OPCOM-on keresztül is monitorozható a szelep mozgása??

  7. 6 órája, zotya975 írta:

    A lezárás többnyire nem elég, mert ha nincs például a nyomásváltozás a szívócsőben amikor a motorvezérlő a szelepet nyitogatja hibakódot fog dobni, mert azt hiszi hogy rossz. A lezáró mellé egy "emulátort" is be kell szerezned ami egy kis doboz az egr csatijára dugva. pölö: https://www.emulatorshop.com/egr-emulator-En Persze ha a hibalámpa nem zavar és műszakira kiszeded a lezáró lemezt akkor nem kell hozzá ilyen kütyü. Csak ugye azt kiolvasás nélkül sosem tudod hogy a szokásos egr hibakódod van.,vagy jött mellé még más is. 

    Akkor viszont ha jól gondolom, nem is kell lezárólemez, ha van emulátor. A tisztán emulátoros dolog tetszik, mert nem kell bontani hozzá... Melyik emulator lenne jó Z16XEP-hez a felsoroltak közül?

  8. 30 perce, csaba66 írta:

    A nearside a jardahoz kozeli oldal, azaz angol auton a bal, tehat

                     lengokar gombfej, bal elso felso (elulso kar)
                     lengokar szilent, bal elso also (hatso kar belso szilent)

    Az mas kerdes, hogy jo cifra ez a futomu, igy en ebbol nem tudom megmondani, pontosan melyekrol van szo ezek kozul:

    https://www.ebay.co.uk/itm/FOR-Audi-A4-B6-B7-2001-2007-Front-suspension-arm-kit-16mm-BRAND-NEW-/171567316460

    De egy szerelonek azt is lania kell, mik betegek...

    Köszi, ez nagy segítség volt!

  9. Egy kicsit offtopic, de hátha tud valaki segíteni...

    Egy angol ismerős Magyrországon akarja szervizeltetni az Audi A4-ét. A kinti műszaki vizsgán az alábbi 2 futómű alkatrésszel kapcsolatos hibát tárták fel:

    Suspension arm ball joint - Nearside Front Upper (forward arm).
    Suspension arm pin or bush - Nearside front lower (rear arm inner bush).

    Pontosan mi a magyar fordítása ezeknek az alkatrészeknek? Csakhogy a magyar szervízben már egyértelműen hivatkozni tudjon a jelzett alkatrészekre...

  10. 2000 köbcentis, diezel C Vectra-ról van szó; a hibajelenség, hogy menet közben elveszti az erejét az autó (van, hogy előzés közben is!!), és van hogy napokig leszabályoz, nem pörög ki.

    OPCOM-mal kiolvasva az alábbi hibaüzenetek vannak:

    P1105

    P0105

    Valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond?

  11. Első fékbetétet akarok venni, és ha jól látom, akkor a betét fékrendszer függő. Honnan tudhatom meg, hogy az én autóm milyen fékrendszerrel van szerelve (Z16XEP; 2005)? Egyáltalán számít a fékrendszer típusa, vagy csak elég ha a betét méretei egyeznek?

  12. 22 órája, Ozoltan írta:

    Szintjelző ( kancsó narancssárga  :) ) Ezért lett a jeladó is kicserélve a teknőben. Olajfolyás az nincs.  Castrol Edge van benne azt mondta a szerelőm. Esetleg az lehet, hogy felhígul az olaj egy idő után és azt jelzi?  Olajcserét én szeretek tízezrenként megejteni, bár most tizenkétezret futott az autó. 

     

    A duda tesztet kipróbáltam és felkapcsolt világításnál nem működik  a kürt. Még annyit produkál, hogy a kormányon lévő hangosító gomb nem mindig működik hangosításnál. 

    Köszönöm a segítségeket.   

    Nekem is ugyanez volt a problémám, de kizárólag akkor amikor GM gyári olajat tettem bele. Idegesített a dolog, kb. 1000 km után le is cseréltem Mobil olajra, onnantól megszűnt a probléma. Olcsó olajnak híg a leve :)

  13. Menet közben kiesett a baloldali visszapillantó tükörből az üveg. Maga a fűtött keret megvan, csak az üveglap esett ki. Ez autópályán történt, úgyhogy össze sem tudtam szedni. Lehet csak üveget kapni? Gondolom bontottan olcsóbb, esetleg valaki tud ajánlani bontót, ahol tudnék venni ilyet?

    Hogy kell egyáltalán leszerelni a tükröt, hogy szát tudjam szedni és majdan beletenni az új üveget?

     

     

  14. 19 órája, iampeti írta:

    kedves Pjotr,

     

    köszönöm a választ. ELmondom: beülök, kulcs be, fék (automataváltó), indítok, amíg a fordulat az olajnyomás felálltát követően beáll, addig a telefon be a tartóba, övet becsatolom, garázstávirányítót előveszem. A kormányhoz nem is nyúlok. A héten tökéletesen indult minden nap, igaz, a garázsban mára már 10 fok volt.

    Hogy érted? 

    Csak kíváncsiságból...neked indítás uán, ha rögtön tekered a kormányt, akkor leáll a motor?

    Mondom, amikor a fordulat beáll, akkor nyúlok a kormányhoz, és fordulok balra a teremgarázs kijárata felé. Motorindítás után rögtön soha nem kormányzok.

     

    Ha fordulat beáll, már nálam sem áll le a motor...

    Az indítás utáni tekerésre hadd mondjak egyéletszerű példát:

    Ha pl. indítás után a slusszkulcsot elengedve egyből sebességbe rakom majd gázt adva ki akarok kanyarodni az út széléről  - tehát egy viszonylag gyors elindulás - na ez az ami biztosan nem megy, mert ahogy az autó orra kikanyarodik lefullad  a motor. Az elején volt 1-2 kellemetlen szitu ebből, hogy félig kikanyarodva a forgalomba indítóznom kellett.

    Most már csak öregurasan tudok indulni, motorindítás...megvárom még beáll az alapjárat, aztán utána van csak indulás.

  15. On 3/4/2018 at 18:59, iampeti írta:

    Sziasztok.

    A problémám a következő: Astra H 2004. 1.8 automata.

    Decemberben pár alkalommal másodjára indult be. Első alkalomra felpörget, majd ahogy a fordulat esne, lefullad. Másodjára az indítás tökéletes. (betudtam a hidegnak)

    Kapott új, gyári 65aH akksit, 2 hónapig nem csinálta, de már sokszor melegen is. Egyszerűen indítás után visszafullad, másodjára hibátlan. A gyertyák gyáriak, 12k km van bennük, akksi új, megkímélt darab az autó. Menet közben jól húz, semmi fulladás, semmi dadogás, megy mint a golyó.

    Valakinek van ötlete, hogy ezt mi okozza? Annyi info még, hogy visszafulladáskor, a piros akksi jel világít, a többi nem. EZ jelentheti azt, hogy valami az új akksi körül nincs rendben? Sárga motorlámpa menet közben se  nem villog, se nem ég, semmi hibalámpa. Csak az akksi jel visszafulladáskor.

    (minden beavatkozás szakszervizben történt, és csak drága gyári cuccok kerülnek bele,)

    Hát nagyon köszönöm a tippeket. Rengeteg posztot megnéztem már itt, de ilyesmit nem találtam.

    Köszi!

     

    Nekem is hasonló gondom van, de nekem néha többször is indítanom kell. Ha pl. indítás után rögtön elkezdem tekerni a kormányt, akkor mindig hozza a hibajelenséget. Kormányszervo-snál már voltam a hibával, esküdött rá, hogy az elektromos szervónak semmi baja, azt valószínűsítette, hogy a lassan áll fel a gerjesztés a generátorban, és a hirtelen áramfelvétel megfogja a motort a generátoron keresztül. Egyébként összefügg a hideggel és az akksival is, hidegben gyakrabban csinálja; illetve nagyobb kapacitású akksi csere után nekem is javult a helyzet, de nem múlt el...ez is csak a generátor felé mutat. Azt viszont nem tudom, hogy hogyan lehet megtudni biztosan, hogy a generátorral van-e gond, illetve ha ez a helyzet, akkor lehet-e javítani vagy csere (vki esetleg??)

    Csak kíváncsiságból...neked indítás uán, ha rögtön tekered a kormányt, akkor leáll a motor?

  16. 23 perce, Bmájki írta:

    Az enyémet most csinálták meg.Igaz, hogy nem H, hanem G, de Z16XEP. Induláskor nagy füst, melegen folyamatosan füstölt. 130 km/1 liter olaj. 16-os kompresszió. Hengerfej felújítás + gyűrű csere volt a megoldás. Előzőleg csak a szimmeringet cseréltettem, de az nem volt elég. Anyagilag készülj a gyűrűre is, legfeljebb, ha nem kell cserélni, akkor zsebben maradhat. Kb 1000 km-t mentem vele és nem látom, hogy fogyna az olaj. 

    130 km/liter az már elég komoly. A kollégánál még ennyire nem rossz a helyzet, én a helyében a szimmeringgel kezdeném, jó eséllyel ez megoldja a problémát.

  17. On 11/12/2017 at 17:40, Norbi22 írta:

    Szia 5w-40 olajat használok bele , 170 ezer km van benne . 

    Nálam 120.000-nál kezdte el enni az olajat, 1

     

    On 11/12/2017 at 18:35, Norbi22 írta:

    Aha értem , kompresszió mérés volt az aszt mutatta hogy jó , megpróbálom a szelepszár szimeringet cserélni , és hátha szerencsém lesz . Motorgenerál alatt mit értesz ? Az egész ? vagy csak bizonyos részek ?

    Nálam a hengerfej felújítás segített, megszűnt utána az olajfogyasztás..

    Egyébként mielőtt nekiállsz, ki lehet deríteni, hogy a hengerfej okozza a magas olajfogyasztást.. A szakik majd kijavítanak ha tévednék, de ha egy hosszabb állás után indítasz, és  először kékes füstöt látsz kipufogni, akkor a hengerfej a ludas.

  18. 16 órája, Norbi22 írta:

    Sziasztok  olyan bajom van hogy Opel Astra h 1.6 benzin Z16xep eszi az olajat , szelepfedél már lett cserélve de az olajfogyasztás megmarat . Mi lehet a baj ? 800 km -kb 1liter . 

    Nekem is ennyi volt az olajfogyasztás a végén, amikor döntöttem a motorgenerál mellett. Valszeg nálad is elkoptak a szelepszár szimmeringek, meg a gyűrűk...

    Csak kíváncsiságból... milyen olajat használtál, és hány km van az autóban?

    A szelepfedél miatti olajfogyás még durvább lenne.. nekem 50km/liter volt

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.