Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

mantababy

MOTE klubtag
  • Hozzászólások

    1.910
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Legújabb Blog bejegyzések posted by mantababy

  1. mantababy
    Na itt volt a festés ideje!!! kezdődtek a gondok. A fene nagy anyagiak , számolgatás.....bejártam egy rakás autófestő boltot, hogy a csudiszép flitteremnek mit ajánlanak. Hogyan is tegyem fel a kocsira. Ez mind azzal kezdődött,hogy elvittem kasztnishoz a verdád , hagy örüljön és hozzátettem "festésre megy!!!" úgy kell megcsinálni. azt mondta,hogy 3 nap alatt kész lesz és 10 000 pézbe fog kerülni. na ehelyett 10 napig volt oda és 20 000 lett az ára. Néha meglátogattam Monát, mi újság, de nem tetszett minden. nagyon sok javítanivaló volt rajta, sé a végére barna lett a színe az alapozó miatt. Kifizettem és hazavittem a drágát, de otthon jött a sírás, mert nem élbe lett hegesztve hanem foltozva lett és ráadásul olyan helyeken ahol ez nagyon negatív. Így is van egy 120kg gitt a kocsin, na ha még a javításokat is fél centi vastagon kell gittelni akkor végem.

    Hát kellett is gittelni rendesen, csak vettem és vettem a hozzávalókat , de napról napra látszott, aminek látszódnia kellett. A motorháztetővel voltak gondok. Amit Sanyitól kaptam valahogy 3 hétig sem akart símulni, miközben a kocsi nem haladt. Ekkor kicsit kiakadtam, és csináltam egy ütemtervet ami annyiból állt, hogy Nem szabad a mocitetőhöz nyúlni!!!!! és csak a kocsival foglalkozhat, míg én végső elkeseredésemben elkezdtem spaklival a festéket vakarni a régi motorháztetőről. Jött is mintha direkt úgy festették volna régen, hogy én simán lehúzhassam egyben. Négyzetméteres darabokban hullott a festék. :D de legalább könnyű dolgom volt. De bezzeg a lukak abban is megvoltak, jött a 2 napos gittelés, bár ez nem látszik meg, pedig sokat dolgoztam vele.

    ÉS akkor jött a festés napja. A hetekig tartó kasztnizás, javítás, bontás és csiszolás után a RAL 5002 es ultramarineblue festék csakis arra várt hogy a kocsira kerülhessen. Először az ajtókat és a shibedát festettük. szép is lett, hibátlan szinte. Utána újra kikevertük a színt és következett az autó. Hát nem akarok panaszkodni, de kissé nem lett egyforma a szín. Az eddző mennyisége valahogy többre sikeredett a kasztninál és mikor az ajtókat a helyükre tettük, ami persze elég nehéz volt ,mert úgy kellett szó szerint levágni őket és gyártatni stifteket, naszóval az ajtóim kb 3 árnyalattal lettek sötétebbek, mint a többi cucc. :( ÉS mivel drágám nem tudott rendes körülmények között dolgozni, mert a garázs kicsi és nem tudta rendesen körbejárni a kocsimat, elég szépen megfolyt a festék. mindkét oldalon és az összes sárvédőn. De annyira nem aggódtam, mert úgyis vissza kellett csiszolni a flitteres lakkozás miatt. Neki is álltam a csiszolásnak, és kicsit erősebben kellett csiszolni a megfolyásoknál, sajnos a kicsi, megszáradt cseppecskék között is lecsiszolódott a festék és elég szépen kilátszott az alatta levő előző szín. Na akkor estem kétségbe. 2színű az autóm és még foltos is. Ekkor édes drágám azt mondta, -Kikeverek egy ugyanolyan színt és a visszacsiszolt foltokat befújom.- na ez meg is történt csakhogy egy 3.féle színt kutyult és ezek után világoskék foltok éktelenkedtek a kocsm mindkét oldalán, oldalanként kb 7 folt volt. Ezek után a lakkba, aminek a vásárlása igencsak izgi volt és nehézkes, belekevertük a flitteremet és megcsináltuk a V alakot az orrától a faráig, ami kb 10 perc volt és a festő akihez vittem volna a verdát nem akarta elvállalni. :D Büszke is voltam magamra. Ezután az egész kocsit flittereztük 2 rétegben és száradás után kitoltuk,hogy lássuk ,mit is csináltunk. Hát elég fura volt. A kocsi csillogott mint állat, csak az ajtók sötétkékek voltak, a kocsi középkék, világoskék foltokkal a két oldalán. Hát leakadtam. Ekkor jött az ötlet,hogy a flitter biztos jobban takar, ha telibe fújjuk, és egy mintán gondolkodtam ami az összes világoskék foltot eltakarja. Na egy napos elfoglaltság volt, míg kigondoltam egy olyan mintát ami a két oldalon egy formának látszik, de nem volt egyszerű, mert a foltok persze,hogy nem egyforma helyen voltak. Ekkor végső elkeseredésemben jött a hullámvonal , ami majdnem egyforma a két oldalon, és persze az ajtót is telibe kellett fújni, hogy ne látszon a színkülönbség, és az első sárvédőre is kellett matyóminta.

    Majd jött a lakkozás, lakkozás, lakkozás, csiszolás és lakkozás és mindez újra meg újra, ÚÚÚÚÚÚÚTÁLOK csiszolni!!!8 réteg lakkot kapott a verda, kb 3 visszacsiszolással és még mindig lehet rajta almát reszelni. éjjel kifogástalan, akkor a legszebb, de félhomályban le kell takarni :D még kell rá egy -két liter lakk, hogy kisímuljon. A festés téma majd fojtatódik ha lakkozzuk megint. Ezalatt a szilentjeim is elszálltak elöl és ezt sürgősen meg kellett csinálni. És milyen kicsi a világ épp Szegeden találtam egy mantás ismerőst aki meg is csináltatta nekem és új gömbcsuklót is kapott a verda. Ekkor egy szörnyű balesetet szenvedtem, mert egy gömbcsukló nem akart a helyére menni és ütni kellett. Persze én nagy erővel tartottam a lengőkart a farönkön, párom meg egy jó nagy kalapáccsal odab%/=(szott egy nagyot és úgy visszacsapott a lengőkar,hogy még most is fáj a kezem. Tuti csontrepedés volt, mert azóta 4 hónap telt el. NA de azt is megcsináltuk, nehéz szülés volt de kész lett.

    E történet után jött a Blitz weekend, jó volt, csak az a nagy eső ne jött volna. Utána októberben az Angol kirucanásom után, újra itthon folytattam a mantázást. Első napokban a váltót feltöltöttük olajjal és elindultam(volna )melózni. CSakhogy a kocsim meggondolta magát és nem akart tolatni B) . HEtekig úgyjártam,hogy nem tudtam se parkolni , se a belvárosba menni és csak egyívben tudtam fordulni is. Ekkor vadászat kezdődött olcsó használható váltó után. De ma már nincs baj és tudok tolatni is. És köszi xray a felniket, nagyon csini :D !!!
  2. mantababy
    Na jó napot mindenkinek. Úgy döntöttem régen írtam, és nem szeretnék elhagyni egyetlen sztoryt sem a kocsival kapcsolatban. Vén koromban majd nevetve olvasgatom, hogy milyen események is történtek velünk :D siheder korunkban, mikor én is csak 25 voltam, meg a kocsim is.
    A tavalyi Blitz óta nem meséltem, pedig nem volt unalmas az eltel több mint fél év sem. Mona vagy működik, vagy nem, de akkor is csak apró baja van, amit stopperrel mérve egyre kevesebb idő alatt oldok meg, hála a nagymúltú autós tapasztalataimnak, he-he.
    Egy érdekes bibi történt januárban, mikoris Angliai munkát intéztem egy havernál Makón. Esős nap volt, a szél fújdogálta a kopasz fák ágait, egy madár sem járt még arra.......de én mentem. Tökéletes motorhang, tiszta kárpit, pöccre indulás és leparkoltam a célpont háza előtt. Megbumáltuk a munkavállalás mikéntjeit és a srác meglátta a kocsit. "úúúúú de ######a gép, ugye elviszel egy körre?" jött a mondat. Dagad a mellem a büszkeségtől, és mondtam na pattanj be csávó, elviszlek. Beültünk az eső elől a pihe-puha bőrülésre, végigsímítottam a műszerfal selymes kárpitján és elfordítottam a kulcsot. Kivillan a gyujtásvisszajelző, majd CSEND és SÖTÉTSÉG! No gyujtás, no indítás. Na mi a f...? Eddig király gépem nem akart megmukkanni. Elgondolkoztam mi lehet. Az akksitól az össszes kábelt végignéztem, biztosítéktábla ép, csavarhúzóval az önindító forog, de nem indít. 3 órás huzavona következett. A srácnak volt 2-3 autószerelő ismerőse, hamar kis csapat vett körül, de érdemleges ötlete nem volt egyiknek sem. Én benn ültem és csak a biztosítéktáblára tudtam gondolni, mert az egyiknél olvadás van, amióta elhoztam a kocsit az előző azóta is áldott tulajtól. Majd egyszercsak elolvadt a biztosíték. Kicseréltük, majd egyszer volt gyujtás, egyszer nem. Ez így váltakozott, jó tíz percig, végül arra jutottunk, hogy a tábla hátulján valami elszált és itt kell hagynom a gépet a srác udvarán, persze a papírzsepimet sem bíztam volna a gyerekre, nemigen ismertem. Addig persze matattak a motortérben az okosok a nagy sötétben, még a makói mantás gyerek is ott volt. Na elkezdtük betolni a kocsit az udvarba, és lőn csoda a tolás alatt egyszercsak kigyulladt a lámpa, és dugiban beindítottam. Nagy robajjal este az alvó emberek nagy örömére felhördült a motor, de nem volt szép hangja. Durrogott, üvöltött és rázta a kasztnit. Itt nem stimmelt valami. Az esőben már nem tudtunk mit tenni, meg senkit nem akartam feltartani ezért betoltuk a verdát és hazavittek. Másnap Sanyival útra keltünk a Bogival és egy vonóhoroggal :D . Átnéztük Monát de nem jöttünk rá a bajra, de gyujtás végig volt. Meggyógyult az éjjel. Nem tudtunk mit tenni, hazavontattuk. Manta húz mantát, ritka és vicces látvány, fotó itt látható:

    bogi húzza monát

    persze a télen volt ez fordítva is :D

    mona húzza bogit

    Otthon ebéd után kimentünk a kocsihoz és akkor néztük mivan. Valamelyik segítőkész srác elcserélte a gyujtási sorrendemet és összevissza járt a motor. Kb 2 perc után Mona a régi hangján boldogan elindult. Azóta sorszámozott a gyujtáselosztóm a félreértések elkerülése végett :D Elkezdtem a kábelrengetegben a bajt keresni, volt is baj. 20 cm-es vezeték 4 darabból összetekergetve?már zöld volt a vége B) olyan ######án megjavítottam, hogy biztosíték nélkül is van gyújtásom, ehhez kis villamossági segítségek kérnék a következő talin, mert ez még gázos lehet egyszer.
    Amióta nálam a gép, arra vágyok ,hogy a váznyúlvány után a tető is rohadásmentes legyen, vártam is az első tavaszi napsütés megérkezéséig, mert hiába van mocim, Mórahalomra nem szívesen motoroznék a sok kamion miatt, viszont a párom motorozik. Így a fehér manta a fenekem alá kerülhet, ő meg hagy motorozzon. Március első hetében el is jött a nagy pillanat. A kasztnis félve az előtte álló munkától, megkért ,hogy bontsam szét a verdát apróra. Kedden az ülések ki, padlókárpit ki, tetőkárpit és full műszerfal ki......igazi rallyautó lett a drágám.

    javítás alatt

    mona belseje
    tovább
    és tovább

    A kárpitosboltból bevásároltam királykék szövöttplüss kárpitot és vajszínőt, egy hetes varrogatás és ragasztgatás kezdődött. Marha jól néz ki. A kocsi hazatért és másnap be is tettem a tetőkárpitot, hogy a szélvédőket be tudjuk rakni. Elsőre nem is lett olyan rossz, majd a következő jobb lesz, de büszke vagyok rá. A műszerfal is új színt kapott, visszakerült az ülés és új kapcsolórendszere lett a neonnak, meg a lábtérvilágításnak, és az erősítőnek is. Ez a kapcsolótábla kicsit megdolgoztatta az amúgysem villamossági beállítottságú agyamat. Vettem világítós kapcsolókat, 3 lába van és el kellett gondolkoznom, hogyan is kell ezt bekötni, hogy működjön, meg világítson is. A panelt is meg kellett álmodni, és a marha jó gondolatomat ki is kellett vitelezni, hogy az egés belepasszoljon a hamutartóba. Minden király. Ennyit még sohasem forrasztgattam egyhuzamban, elhasználtam egy tonna cint, beszívtam több köbméter port és rozsdaoldó gőzt. A tetőt 3 napig kitteltük, és mivel egyszer majd új színt kap, függően a keresetemtől angliában, így hirtelen festést kapott a teteje, amit a héten befejezünk. Következő project a motorháztető csere, ajtók javítása és a motor fúrása. :( Persze a legfontosabb, most a szilentek cseréje, mert lóg a futómű mint állat. Innen már csak péz kérdése és az is meg lesz csináltatva, egy pót futómű egy szegedi mantásnak köszönhetően már a csomitartóban várja ,hogy egy másik mantás legyártassa nekem. Mi meg majd beletesszük. Sürgős lenne, mert annyira gáz a futómű, hogy 2 év alatt tönkrevágta a bal első kerékcsapágyat ami máris búg. Félek, hogy úgy járok, mint két éve a soltvadkerti tali után, hogy elszállt a kerékcsapágy és vészvillogóval kellett hazamennünk. És a soltvadkerti tali mindjárt itt van megint, nem akarokk dejavue-t!!!!
  3. mantababy
    Azt hiszem a manta kicsit kivan.De ez nem meglepő, szerintem. Sok gondon mentünk át mi ketten, de soha sem hagyott cserben a gép...........
    Juj de régen kezdtem ezt a sztory-t.nade jó a memóriám, hogy folytassam a viszontagságokkal teli decemberi 3 hetet, ami a szelepfedél levételével kezdődött réges régen egy messzi-messzi...............
    Emléxem, hogy csörög csattog a gép valamikor 2006 októberében.De durva szelephangok meg ilyesmi. és ekkor kezdődött az amiről a mantás honlapokon olvasni lehet
    Őrültek? Fanatikus emberek?

    Ki tudja, egy biztos Mantásnak lenni annyit jelent: vállalni a pluszmunkát,

    álmatlan éjeken szerelni, családdal, pénztárcával állandó harcban állni,

    szerelmeket felrúgni, egy még nagyobb és különös szerelemért, amelyet úgy neveznek: OPEL MANTA


    Hát igen.Ekkor még csak felszínesen éreztem, hogy engem is megcsapott a manta szele, vagy csak az agyburkom fulladozott az utastérbe szivárgó kipufogógázban? :( Na mindegy, de akkor megbontottuk 2.alkalommal is a motort. Kis leskelődés után a korom sötét éjszakában, feltünt, hogy a vezérműtengely fogaskerekéről hiányzik 5 fog, amit lelkesen hajtott ám a multkor említett mountain bike zárószemes láncom. A hidrotőkéim durva állapotban de próbáltak dolgozni a kerekre kopott vezérműtengelyen,és a szelepek szenvedtek a "nagyon kivan" pogácsákkal amik bármikor cafatokra szakadhattak a szeleprugón.Nem is beszélve arról, hogy már a soltvadkerti talin szóltatok, hogy nem megy egy hengerem.Nade hogy csak 2,5-2,8 henger menjen?Mert a hengerfejtömítésen látszott,hogy a 2.3. henger teljesen egymásbaszerettek és összefújták a cuccost.A lógó ,lötyögő főtengely már csak hab volt a tortán, de a cseresznye a habon az a 4 db hengerfejcsavar amit beszakadt menettel vettünk ki, megszakadva. :D

    Na hozzuk ki Monából a maxot, minimum lóvéból!!!Jött az ötlet.

    Mire jó a diákhitel alfelkiáltással, neki is láttunk életem művéhez.Sose láttam előtte szétszedett autót ,és a kezdők lelkesedésével fogtam neki a marha nagy segítségnyújtásomnak.Nade valahol el kell kezdeni!
    Kivettük a mocit és 3 hét éjjeli erőfeszített munka következett, mivel valahogy úgy alakult, hogy nappal aludtunk és éjjel melóztunk, nemtommé.A váltó úgyszintén kikerült és aprólékos munka következett, az utolsó csavarig. Én mindent takarítottam ,és iskolai 1-es ecsettel festegettem a gépet.De a hengerfejcsavaroknál durrant el az agyam, hogy MI LESZ MOST????
    Elvittük a blokkot Hmvhelyre ahol ilyennel foglalkoznak, che
    egy kivétellel az összes likat akartam, hogy újramenetezzék.Volt is ötletük, egy rugószerű izét mutattak, amit ha beletekernek a kinagyított lukba, akkor pont jó lesz új menetnek.meg is mutatta, beletekerte a mintának elvitt manta hengerfejcsavaromat.Örültem is nagyon, hogy nem is lesz ezzel semmi probléma. Nem a fenét.3 nap múlva mentem érte, erre azzal fogad az ipse, hogy baj van.Az észlények azt a menetet csak úgy belerakták és előtte senkinek nem tünt fel, hogy ha a kezedben tartva csavarod bele a 0.25 menetemelkedésű manta csavart akkor királyságos a dolog, de ha betekered a blokkba akkor az marhára de 0.5 lesz, és a mantacsavar nem igazán fog bele passzolni.Nem is passzolt, egy kivétellel mind el lett k...va.az az egy is csak azért maradt jó mert az jó is volt. Nemhogy engedményt adtak volna a "melóért"hanem lelkesen felajánlotta, hogy van belevaló vw diesel hengerfej csavarja, de kicsit hosszabb mint kellene, de csak kézzel lehet vágni a hő miatt.és persze ezt is lóvéért kellett megvennem, pedig otthon megvolt a vadiúj manta hengerfejcsavarkészlet. Ja meg át sem mosták a blokkot.Egy órán át suvickoltam a felcsiszolásból maradt forgácsot belőle.otthon meg fűrészelhettük az acél csavarokat, meg számolgathattunk mennyivel kell majd lehúzni.
    Amúgy vettem gyűrűket, amik alapból lógnak kicsit, de működnek, ki lett cserélve a hajtókar meg a főtengelycsapágy is, kapott hidrotőkéket, verzérműtengelyt, új láncot, láncfeszítővel, szimmeringeket.És 3 hét alatt összeállt a gép 2006 decemberében.
    Majd ezzel a vassal jártam melózni Mórahalomra a homokutak útvesztőjében, ahol végig nagyon jól bírta.3-szor állt meg a kocsim, ebből 2 benzinkifogyás volt.Az első alkalommal Hmvhely-ről tartottam Algyő fele ahol a napi számlálóm még csak 34km-t mutatott, a benzin mutató meg nagyon sokat. Még 23 km-t mehettem volna a számításom szeritnt.de a hídnál megállt.Nagyon megijedtem, hogy az AC szállt el, mert egyszereldugult. Egy mantás állt meg, akivel így ismerkedtem össze.VW transporterrel volt és elvontatott 500 m-t hazáig.De akkor cafatokra szedtük a kocsit, keresve a nagy baj okát............másnap rájöttünk, hogy kéne benyát tenni bele, és pöccre indult.
    A másik probléma egy apró contacthiba volt a biztosítéktáblán ami miatt nem volt szikra.Bárcsak mindig ennyi baja lenne.De pár hónapja egy rokonlátogatás során a Soltvadkert Kiskőrös híresen döcögős útjára tévedtem és kemény 50km/h tempóban mire Soltszentimrére jutottam letört a verda orra.A váznyúlvány végigrepedt és már csak szinte a sárvédő tartotta.Még jó hogy rokon kasztnis, nameg a párom is és összefoltozták.Pár hétig úgy jártam.
    Így teltek a hónapok.Változott az életem, meg a körülmények is.A tavalyi garázsból, csudiszép szobát csináltam, új barátom lett, ő is mantát vett, aztán engem is elvett,kirugtak sallala.Na és Bogi-val is gondok voltak a Simontornyai hazavontatás után, ami egy hét otthoni fejtörést okozott, és azóta sem vagyunk biztosak mi volt a baja.
    Mi kellene még?Kis lóvéhoz jutottam, és elhatároztam, hogy itt az ideje a kasztnimelónak.Egy nap alatt kibeleztem a verdát.Ülések, padlókárpit, csomitérburkolat, motortérből minden ami mozdítható, nameg a mocit is kivettük.2 hétre kasztnishoz ment a szépségem addig az alkatrészek nagytakarítása, festése ment.Végülis új élet, új pasi, új árnylat a verdán.Nagyon nagyon készültünk a Blitz-re.Megmondtam, hogy Mona nélkül nem megyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Szerda este 21.00-kor vontattuk haza az üres kasztnit, és csütörtök délután már járt a motor, és én meg full bekárpitoztam szép kékkel a belsejét, a lefestett cuccok is bekerültek az utastérbe, a beburkolt-kárpitozott motyók is a helyükön voltak. A beindítás érdekes volt.Egy barát jött segíteni, és azzal kezdte, hogy rosszul áll a gyújtásom, átvariálta, és eltekerte, ahogy elvileg lennie kellene.A verda nem indul......1 órán át sikertelen próbálkozás és marha sok akksicsere után nitrohígítós indítást kísérelt meg.Nem kell mondjam a kipuffon egy hatalmas lángcsóva hagyta el az ébredező autómat és a motortér kicsit szétrobbant.VAlami elszállt az tuti.Mire beszóltam, hogy mikor szétszedtem a motorteret, becímkéztem mindent, jó szőkenősen, csakhogy tudjuk mi,-hova.Végülis sosesem csináltam még ilyet. És emléxem, hogy a gyujtási sorrend nem az volt amit a srác állított.Kicseréltem arra amire emlékeztem, és pöccre indult.Ezután már csak a gyujtással kellett variálni., az optimális eléréséhez, de az alapjárat ugrát.Pénteken irány a Blitz.Reggel bevártuk a szegedi csapatot.3 manta +1 rekord.Még reggel a gyújtásomat álligattuk mire megjött a verda ereje.Érdekesen működött.Az alapjárat ugrált folyamatosan 2 mp-enként.A gázpedál soxor beragadt és tempomattal mentem Abádszalókig.Nem tudtam a sebességet kontrolálni, nameg a féket sem mert végig kemény volt és soxor túlfékeztem.Idegesítő volt a hang meg a gázpedál.Volt hogy végig fékezve kellett menjek, mert magától ment a kocsi.Hazafele már a futóművel is gondok voltak.De csillogó szemekkel és mosolyogva viseltem a dolgot, mert Mona a seggem alatt volt és működött.
    Odaértünk kisebb nagyobb viszontagságokkal, majdnem balesetekkel, de ott voltunk!Az év nagy eseménye számomra, erre várok és készülök szeptembertől jövő augusztusig.Most sem ért csalódás pláne, hogy menyasszonyként jöttem haza, és még Hajninak is tudtunk gratulálni.Nameg rég nem látott arcokat is láthattam.
    Nagy nehezen haza is jutottunk,egy kis gyorsulást csináltunk a 47-esen de éreztem, hogy vmi nincs rendben a futóművel. Óvatosan letettem otthon a kocsit, és másnap Sanyi alámászott.Örjöngött a kocsi alatt és szitkozódott.Mivel a kasztnis összerakta a futóművet de szólt hogy a felfogatócsavar menete meg volt szakadva, de összerakta.Majd ki kellene cserélni, mondta.Nade mi nem cseréltük ki és elmentünk a Blitz-re.Hazafele elhagytam róla az anyacsavart és kishijján kiesett a futómű motorostól mindenestől.Na másnap nyomás csavart venni.De ez is jó lett.Viszont megkaptam a fenyegetést, hogy akárhogy sírok ,mégegyszer félkész kocsival nem enged el.Pár nappal később Sanyi drágám rájött az alapjárat bajára.A nitrohígítós megmozdulásos robbanás után elszállt egy kis alkatrész.Gyors csere és gyönyörűen járt a motor, a gáz is jó lett.A féket is megcsináltuk.Azóta kifogástalan a kocsi.kopp-kopp "azért lekopogom"
    És most itt áll az udvaron, minden nap letakarítva, letakarva, indulásra készen, csodálatos hanggal várja, hogy megnyomjam az indítógombot és szóljon a rock!!!!!! B)
  4. mantababy
    Na ja elindultunk a Balcsira. Mar sotet volt mire odaertunk, a Seatba aludtunk, en jol Geza kevesbe. Reggelre a hullamok jol elaztattak a kocsit mivel a parton parkoltunk(illegalitasba) . Reggeliztunk, felebredtunk, es lassan elindultunk Pest fele. A varos hataraban kis pihenohelyet kerestunk, hogy Geza is kipihenje magat ezert lehajtottunk az utrol, egy mellekutra, ami foldutba ment at , es arrol is lehajtottunk :D . Esett az eso is , nade jot pihiztunk. Delutan jott a meglepi.
    -Na induljunk!
    Kulcs fordul....?!!!!? semmi
    semmi
    semmi
    na mi lehet. ?
    Kinn esik, nekunk menni kene, a kocsinak eddig nem volt baja, vajon mi lehet? En eleg jol viselem a krizishelyzeteket de Gezarol ugyanez nem mondhato el. Atnezte az autot mi lehet. Trafora tippelt. Nade telefon Hajnieknak: baj van , lerobbantunk, a fene tudja hol, kell vontato, szakszerviz, tudnak-e szamot vagy akarmit?!
    Par hivas es eszmefuttatas utan rauntam az ucsorgesre es azt mondtam kisetalok az utra stoppolni. Majd csak megall valaki. Alig indultam el , a folduton nagy robajjal , toc-toc(buta) zenevel mint allat kozeledik egy sufnyi tunying trabi. Na mondom itt a pojen, lestopizom. A srac megallt es elmagyaraztuk a problemat. Kis madzaggal a trabi elkezdte vontatni a marha nagy Seatot. A madzag el is szakadt parszor de aztan a csavo otthonrol hozott igazit . irany a szakszerviz, Torokbalinton. Hosszu ut volt. Hozza kell tennem , hogy volt egy apro problemank ezen felul. Gezanak volt 2 db mobilja. egy kartyafuggetlen tele loveval, ures akkuval. Volt egy Voda ures teli akksival , love nelkul. Nekem persze keves loveval urer akksival. SZoval kezdodott a simkartya cserelgetes, percenkent a ket Voda teloval.
    NA mindegy ez mar meg se kottyant. MArha nehezen megtalaltuk a szervizt. Pentek delutan kb 3 ora van. Ott leraktuk a kocsit , es vartunk. Mondtuk haza kell menni!!!! Szeged, teeccik eteni?????A budiban atoltoztem, ruhacsere mert persze az eso zuhogott en meg borig aztam.
    A szerencsetlen latvanyra amit nyujtottam , megneztek gyors a kocsit, es kiderult gyujtotrafo!!! Elrepedt!!!!

    Akkor Hajniekkal volt sok sok telefon , hogy mi legyen, van -e otlet. Mi is gondolkodtunk de jott a gond, nincs raktaron, Egy SZAKSZERVIZben! Es pentek van.
    -hetfore lenne, mondja az urge-de hetfo unnepnap igy keddre itt van.28 000+fa (ha jol emlexem)
    Es addig mit csinalunk Torokbalinton?
    16 ora elmult

    Mar azon gondolkodtunk, hogy berauto, es majd visszajovunk.
    Odamentunk a srachoz, megkerdezni, tanakodtunk ,vitaztunk, megkerdeztuk kartyaval lehet-e fizetni?mire a ficko megszolal:
    - sajnos nem, a legkozelebbi automata arra van, 2 buszmegallo.
    -de nem akarlak titeket elkeseriteni de a berautosok most mentek el, kedden jonnek csak vissza, szoval ez mar nem jon ossze!!!
    De azert , hogy kivettek a trafot fizettunk 5000ft-ot.
    Akkor marad a panzio. Talatlunk is egyet. Ertelmisegi nenike fogadott minket. Jol el voltunk azva, tok szerencsetlennek neztunk ki, azok is voltunk.
    -kartyaval lehet fizetni?
    -nem, es addig nem adhatom ki a szobat mig nem fizetnek.
    Na akkor seta az automataig. Kozben meg mindig jonnek a telefonok, lessz -e 17 oraig gygujtotrafo.De nem lesz. Sok sok perc telefon es idegroham utan azt ertuk el, hogy feelvettunk lovet, kideritettuk, hogy szombaton a szakszerviz parkoloja nyitva lesz 14 oraig es kihozhatjuk a kocsit ha talalunk gyujtotrafot es megcsinaljuk. 9orara megbeszeltuk Hajniekkal , hogy eljonnek, es segitenek trafot nezni. Sok koszonet nekik.
    Es eljott a pillanat , elfoglalni a szallast. !!!!
    Ertelmisegi nenike ujra orommel fogad minket me van love. Jol kifizetjuk a sok zset, es felvisz minket a szobaba. Szoba??????? :D na ne!!!!!!!!!pfuj!!!!!!!!!ilyet!!!! szornyu!!!!
    na a hazba egy baromi magas , keskeny lepcson kell felmenni. utana egy muanyag toloajto fedi fel a csodat, egy pici folyosot ahol 3 ajto van. Az elso volt a mienk. Egy durvan 3m -szer 2 meter . benne 2 egyszemelyes rendszervaltaskori szet b@szott agy a ket hosszufal mellett. egy picinyke asztalka, rajta 2 koszos pohar. es a meglepi a tv-volt!!!Nem eleg, hogy szines, meg muhold is van :D Khiraly!!!
    Afurdoszoba kulon meset erdemelne, de eleg annyi, hogy kb 1 negyzetmeter, de akkor mar baromi sokat mondok. a vc a jobb oldalt, pici mosdo szemben, es a mosdo csapjara van a tus csavarva. na ezt lehet osszeadni!!!! a vc-n ulve lehet tusolni, tiszta luxus nem? Nem probabltam ki, lehet sose lesz ra lehetosegem.
    Kinunkba lementunk vacsizni, vizes ruhaba, jo fokhagymas babgulyas, de legalabb meleg. Gondoltuk erre a vitszes napra inni kell, mit? Tequilat! mennyi a feles ?500 :D egybol fel litert el is hoztunk. Mondom kell hozza so meg citrom. Hozott citromot es meg is lepodtem,hogy egesz friss citrom volt. Erre mondja hozom a sot, es abbol a sobol amit a gulyashoz hozott ki es mi nem hasznaltuk mert akkora darabok voltak, hogy excavator kell a kibanyaszasahoz a sotartobol, fogta es az ujjaval kipoccintette a tanyerra. :( de nekem mar mindegy volt. a raadas, vorosboros poharat adott hozza.
    Tuleltuk az ejjszakat B)
    Reggel elmentunk a Seatert, kitoltuk a kocsit az utcara. Kozben lattuk, hogy berautonak ott egy Ferrari. Megkerdeztuk mennyi?
    hat potom 4 milla a kaukcio, es napi 400 000 a berles(ha jol emlexem)
    Szoval a ferrarirol letettunk dee a seat ott volt a kezunkben.Megcsinaljuk!!!!
    Jottek Hajniek es az idegrendszert nem kimelve, valamint rettegve az ertelmisegi nenikenel toltendo ujabb este miatt, elindultunk gyujtotrafo vadaszatra. Par sikertelen probalkozas utan, pl: telefonba 6000ft, de mire a srac odaert mar 8000 ft-volt az ara :D
    Egy bontoba mentunk , ahogy struccokat is talaltunk, kisallatkert. Geza vett trafot valami ocsot, hogy majd osszeekoti a rossz trafo tirisztorjaval es jo lesz. Vissza is mentunk osszefabrikalta de nem lett jo. Mar csak fel orat lesz nyitva az uzlet ami az utso lehetosegunk. igy elmentunk oda.
    Nagyon vegulis, vettunk utangyartottat, kisse kevesebbert mint a szakszervizbe mondtak. visszamentunk a nagy hajsza utan es beletettuk.Pocc.............beindult!!!!!!!!
    En bemutattam a seatosoknak, jolesett. elviharzottunk amiert jottunk, megcsodaltuk a verdat, es irany haza. Kicsit draga 2 nap volt ez Gezanak de orok elmeny, igy utolag plane , hogy baj lett es technikailag felesleges is volt az utazas :D amiert nagyon szegyellem magam. De ez a sztory most nem errol szol.
    Mi a tanulsag? Sose hagyd otthon a telotoltod!! Sose allj szoba panzios ertelmisegi nenikekkel, valamint ne ulj Seatba hacsak nincs nalad pot gyujtotrafo!!! :P
  5. mantababy
    A lenyeg hogy leszedtuk a szelepfedelet es megneztuk a hidrotokeket. Eleve ami csak a fedel alatt volt az minden lotyogott. Nem voltak a csavarok meghuzva, ezert volt szornyu hangja. Az egyik hidrotoke lukas volt. Alog tudtuk kiszedni :D kb egy oran at kalapaltuk, feszitettuk mire kimozdult annyira hogy kihuzzuk. utana mivel surgos volt a dolog.......na mi is legyen.......?dehat okosok vagyunk eddig is megoldottunk par dolgot......nosza, heggesszuk meg :P Hat meg is tettuk. Visszaraktuk a helyere es osszeraktuk a dolgokat. Epp bementem kavet fozni mire Geza hiv hogy a vezermulancnak a lezaro szeme nincs meg a helyen, es ez gaz. tuti az olajteknobe van. NAde okosok vagyunk megoldjuk. Hivtam sanyibanditot es kerdest szegeztem neki.Van-e a parnad alatt vezermulanc? 10 perc mulva ott volt motorrral es hozott nekem egy mountain bike lancanak az utolso szemet. Es megcsinaltuk. Mindenki tok boldog, szerda van, penteken nyomas vadkert erre Geza odaszol hogy Ba@za meg beleesett egy csavar a blokkba!!!!! :D na akkor kesz volltam. Veszelyes helyzet volt. Mint a mutoben: szike, torles, magnes.........drot.Minden volt. Es akkor megtanultam a miatyankot makulatlanul abban a 10 percben mig Geza kivette a csavart. :( NAde megnyugodhadtunk. Visszatettuk a szelepfedelet. Indul az auto.Csutortokon viszem sanyibandit-hoz a spoilert a helyere tenni hogy el ne hagyjuk utkozben. Es a manta utrakesz az elso kiruccanasra velem.
    A spoiler a helyen, minden franko, igaz akkor lattuk, hogy a spoiler helye maga rossz helyen van a karosszerian nade ez nem lehet baj, ejjel van es masnap nyomas Soltvadkert, eletem elso MOTE talija. Izgatott voltam mint allat, kik is lehetnek ezek az emberek a forumon beszeltem csak veluk, itt az ideje szemtol szemben.
    Eljott a nagy nap! Sanyibandittal bepakoltunk es usgyi. Soltvadkertig meg se alltunk, na jo egyszer kis dolog miatt, de repesztett a kicsi kocsi mint allat es megneztek mindenhol. Odaertunk vadkertre es leparkoltunk a korforgalom melletti kulon parkoloban, mindig oda szoktam elbujni , mert a fagyizo melletti ugyis zsufolt. Szal sutiztunk egyet es vartuk mi lesz, hova kell menni. Mire kijottunk a parkolo dugig volt MOTE matricas opelekkel, de sofor egy se, persze en meg senkit nem ismertem, es csak barkoba jatekot csinaltunk Sanyival , hogy ki ismeri fel a verdakat .De sehol senki, azert elgondolkodtam, hogy a klubbosok itt fagyiznak mellettem de nem ismerem fel oket . Visszamentunk a kocsihoz mikor latom mellettem is MOTE-s auto all. Megvartuk a tulajt, igy lett Telo az elso MOTE-s akit eletemben eloszor lattam. Kovettuk a buli helyszinere. Az ott tortentek ismertek a jelenlevoknek.
    vadkerten az autom
    A lenyeg, hogy megismerhettelek titeket, jonehany tagot es megneztuk a kocsimat. Lett is naggy siras rivas, mikor Manta Hajni, es Laci jol megneztek es ramondtak, hogy haldoklik :D De nalam minden rosszban van valami jo, igy uj uzlet kottetett Hajniekkal egy masik Manta ugyeben a penz nem szamit alapon. A "pasim" epp Kkmajsan jart es beeuggrott megszakeerteni az uj problemat. Es ugy dontottunk belevagunk az auto osszerakasaba. A hetvege jol telt, es jott a vasarnap B) mennem kellett Kecskemetre haveromert a repterre, 5 honap utan jott haza katonai missziobol es en voltam a taxis. A gond ott kezdodott , hogy a klubbol mindenki lelepett akit kovetni tudtam volna Kecskemetre. De SAnyibandittal nekivagtunk a rengetegnek a kisse felkeszitett mantaval. Alig mentunk vadkert utaan 10 km-t mikor csilingelest hallottam, de a mikulas nem volt sehol, mivel majus volt. azonnal megjegyeztem:
    -kerekcsapagy!!!!!!! :D
    Sanyi szerint nem lehet.
    de az autoimnal ez az elso dolog ami tonkremegy, aaltalaban. es ujra csilingel. Megallunk, 1 perc nema csend! :D KEcskemet meg oly messze van, es meg haza is kell menni. Vasarnap van , autosbolt sehol. Magyartarka tehenek legelnek az ut mellett. Tovabbindulunk, a hang eltunt. Ovatosan hajtottam 20km utan ujra csillingel es mar erzem a pedalokon . NA ha most tudnek irni az anyazas magasfokon topicba........... nembaj, Kecson vagyunk. Hol lehet a repter?
    -CSinaltatok mar beteg autoval csillagturaat, vasarnap delutan Kecskemeten? En mar igen. Erdekes dolgokat tudok csinalni, de , hogy elveszitsek egy repteret ez meg engem is meglepett. 5ember 5 fele mutatta, es ez komoly. Nade megtalaltuk. Haver jott is, be is szallt, el is indultunk. Csilingeles 15 km mulva ujra elojott.MAr csak 40km/h -val jottem hazafele. Egy vasuti atjarohoz ertunk, elotte jardasziget szeru szukito van. Ekkor :D fustolni kezdett a kormany!!!!!!!!!de mire a mondatot kimondtam .......a kocsi leallt. Nincs gyujtas, meghalt. Konec, The end.
    -Sanyi , hogy van ez franciaul?
    ott ulunk egy vasuti atjaro elott 3 meterrel a savot elfoglalva. felretoltuk Mona-t es , na gondolkodjunk! A kabelek a kormany alatt, az fustolt el, Sanyi megoldja de kell csavarhuzo!
    -hol van?
    -csomoterbe
    -nyisd ki!
    -opsz......gyujtasrol nyilik
    ekkor mar volt rohoges rendesen. a bal kerekem majd kiesik, es fustol az egesz verda.
    Par perc gondolkodas es es a szomszed neni anyukajanak emlegetese 2 utca talakozasi pontjan levo munkahelye megjelolesevel , Sanyib letorte a kormany also boritasat es osszedugdosta amit ossze kell!! Az ut szelen meghallottam a kocsim hangjat. Irany haza. A tempo atlag 30km/h, veszvillogo jelzi , hogy a csodajargany bajban van.jol meg is neztek minket egesz uton. Nade otthon vagyunk!!!!!Autocsere, irany a forddal tovabb.
    Masnap elmentem Sanyibhoz es mivel o melozott, hasznalatba vettem a szerszamokat es az occse segitsegevel , rutinosan, kicsereltem a kerekcsapagyat:) ujra menetkesz a verda.
    2 napra ra a srac akit fuvaroznom kellett Kecsorol, szolt reggel: Melcsi van -e kedved pizzazni?
    -ja. mikor?
    -most
    -oke menjunk
    -de Debrecenbe gondoltam!!!!!!!!!!!
    -jolvan
    igy a marha jo allapotu kicsi kocsival nekilattunk a nagy utnak.Megjartuk Debrecent, pizzaztunk es atmentunk Hajduszoboszlora bevasarolni hulyesegekbol, valamit a varoslakokat kikesziteni. ez sikerulnt:) es , hogy ne huzzam a sztory-t nagyon, le kell szogeznem , hogy a kocsi teljesen tokeletesen viselkedett azon a ket napon, es mindig indult, jol ment, pedig hajtottam rendesen!!! jo kislany, egyedul az ablaktorlo okozott gondot , es sajna esett az eso. Nem leheetett bekapcsolni, ha elindult utana index kozbe leallt. nade emlekezedbol vezetek:)
    Masnap hazamentunk . elmentem baratomhoz. vele volt megbeszelve, hogy elmegyunk Pestre Hajniekhoz egy autot megnezni a hetvegen. nade miert ne induljunk most? Mar ugyis benne vagyok az utazgatasba:)
    -naes melyik autoval menjunk?
    -a legmegbizhatobbal(hehehe)a Seat jo lesz.
    10 peerc mulva mar bepakoltunk es indultunk este 5 orakkor a Balaton fele.
  6. mantababy
    hat hol is kezdjem?na jo, kezdem akkor ott, hogy tortennek erdekes dolgok az ember eleteben, velem eleg sokszor megesnek ezek a dolgok. erre mondjak hogy mazlista. :D jo kerdes, annyi biztos hogy volt egy ember az eletemben aki nagy hatassal volt ram.16 eves voltam mikor megismertem a volt baratomat es o mondogatta mindig azt a szot hogy manta.akkor meg nem is tudtam,mi fan terem?eszik vagy isszak? teltek az evek ,osszekoltoztunk meg minden,es egyszer mutatott egy mantat nekem,es akkor en is ereztem hogy ez kell nekem.a sraccal 7 evig jartam,de az az erzes amit atadott nekem a manta irant ,nem valtozott. aztan 2005 nyaran eljott az ido hogy autot vegyek,es mivel az opel volt mindig is a kedvencem,hat persze hogy kadettot szerettem volna. :( meloztam es rakosgattam a lovet a kocsira,erre apam kitalalta hogy lada szamara lesz a legjobb nekem.(persze az en penzemrol volt szo)meg is neztunk parat ,de nem akartam igazan.apam nem engedte a kadettot, mondvan "tul oreg",erre beleszerettunk egy ford escortba:)persze 85-os volt a draga. nem mai csirke.


    http://www.kepfeltoltes.hu/view/060413/for...ltoltes.hu_.jpg


    jelenleg is megvan, sok jo emlekem van vele. sok tapasztalatot szereztem az ut menen lerobbanva. de ra kellett jonnom hogy az acelbetetes bakancsnal nincs jobb szerszam ha gondja van az oninditonak:). az elet ugy hozta ,hogy maniakusan rajongok a lovakert ,es ugy dontottem ez lesz a hivatasom. ehhez kijottem kicsit kulfoldre dolgozni. es mivel a kedvenc lovam a shire, hova mashova is jottem volna mint a jo oreg Nagy-Britannia. a fordot otthonhagytam,addig mas hasznalja, remelem oda is figyel ra!!!!!!!!! egyik nap viszont eszembe jutott ujra a manta, beirtam a szot a google keresobe es ratalaltam a dragamra. azonnal tudtam hogy o kell nekem es hogy almaim valoravalhatnak ha ugy akarom. es miert ne akarnam? csak azt nem tudom hogy ha hazamegyek szegedre a mantaval es a volt elettarsam meglat,akkor mit fog gondolni? ez az o alma is volt. nade ki koran kel........tudjatok. :D
    .

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/060413/man...ltoltes.hu_.jpg

    szoval van egy mantam amit meg nem is lattam ;) fura, anyam sem erti, de mar hozzaszokott. a motoromat is igy vettem .egyszer csak megvolt es kesz.egyik reggel ugy keltem hogy motoroznom kell surgosen, mert a rutinvizsgara jol lfel akartam keszulni. kinyitottam a deli aprot es az elso reszletfizetos 125cc-s moci teloszamat fel is hivtam. masnap mar meg is allapodtam a tulajaval B) . a kocsit a legjobb baratom ment megnezni, kiprobalni es fizetni nelkule nem lehetnek itt koztetek, szoval koszonom Toth SAnyinak.valamint ezuton is szeretnem kifejezni sirig tarto halamat es koszonetemet soros sanyinak aki kozremukodott az auto vasarlasanal es kuldott nekem kepeket rola, hogy egyaltalan lassam mit vettem, :D ISTEN FIZESSE MEG. meg logok par sorrel :D .
    es ha a sors ugy hozta hogy opelem sot mantam lett , egy kis szerencse es nem is tudom meg mi kellett hozza hogy tag lehessek itt. olyan gyorsan tortent minden hogy en sem ertem teljesen, de a szuleim jomodorra tanitottak es ugy erzem itt a legmegfelelobb alkalom , hogy koszonetet nyilvanitsak melykek76-nak is. tisztara mint az oscar galan :D
    nade a kocsira visszaterve, tobbet tudok irni ha mar lattam es kiprobaltam, ez majus 18-a utan fog megtortenni. akkor tereek ujra vissza kis hazankba. viszont a hangjat mar hallottam telefonon keresztul es az biztos hogy Szegeden a nagymamam erre a kocsira is azt fogja mondani, hogy traktor :P ( a fordom is az)dehat nekem ez a stilus jon be.
    .
    .
    http://www.kepfeltoltes.hu/view/060413/man...ltoltes.hu_.jpg
    http://www.kepfeltoltes.hu/view/060413/man...ltoltes.hu_.jpg

    eddig annyit tudok a verdarol, hogy 1984-ben szuletett, bizonyos infok szerint 1991-ben helyeztek forgalomba, 2000cc, bor belso, injektor, alufelni, es amit egybol kiszurt itt par ember, hogy egykaros ablaktorloje van. erdekesen nez ki , nade egyedi a dragam :D es ez a fontos. ha nagy leszek es sok penzem lesz akkor meg sok valtozason fog atesni a kicsike. de szerintem igy is raaldozok, hogy jol nezzen ki
  7. mantababy
    Hat gyerekek ennyire izgalmas harom hetem szerintem meg sohasem volt. Annyi tuti, hogy ahogy leszallt a gepem vettem egy doboz cigit :D de masnap elmentem Monaert, a mantamert. A tulaj rendi volt es lehozta Csorvasra nekem, kishaverom (Kadettracer)elvitt oda. hazahoztuk a kicsikemet, de aznap mar felfigyeltunk az elso problemara ami vegulis Mona kenyszerpihenojet vonta maga utan. A vaznyulvany csunya repedese a baj, ami miatt pici kocsim logatja az orrat. reemelem nem hagyja el. :D nade nalam sose sincs veszve semmi, boldogan rottam a kilometereket kilukadt hidrotokevel, meg hianyos vezermulanccal. Nade mi az nekem :D plane, hogy az ablaktorlo viziszonyos es az elso csepp nedvessegre bemondja az unalmast. persze ha kisut a nap megallithatatlanul vakarja a szelvedot. Nade a manta a meglepetesekrol hires.oroshazan keresztul mentunk haza, kezdo problema volt a tolatas( persze a valltokar kijon a helyebol ha meghuzod) :D a tankolas se volt egyszeru, nameg a tanksapkat ha leveszed akkor a vakuum majd besziv benzinkutastol.nade izgi az eletem. persze egy jobbos kanyarban attertem a bal oldali savba, szoval volt egy angol pillanatom B) meg jo, hogy nem jott arra senki akkor. Szoval mindenki nagy oromere hazavittem a mantat es 4 honap utan beallitottam vele a szuleimhez. :D hat apam annyira meglepodott hogy az elso percekben meg a sulyomra is elfelejtett megjegyzest tenni, amit utana be is potolt rendesen :D . MONA-val, merthogy ez lett a neve, persze rottuk a kilometereket mint allat, neha nem indult ilyenkor elovettem a ford escortomat es azzal mentem de par ora mulva mar semmi baj nem volt. A soltvadkerti tali elott azert ugy voltam vele hogy na nezzuk meg mi baja lehet a gyujtasnak, mert a talira el akartam jutni es utana haveromat kellett elhozni vasarnap KEcskemetrol es megbizhato kocsi kellett erre a par kilometerre. Na usgyi neki felhivtam volt hapsimat(azota nem is tudom lehet llesz ujra valami :( )es kicsit megbontottuk. hat en eleve az ajulas hataran voltam eddig is, mert az alvazba meg a motorterbe kb az NDK-s vasfuggony felet beleepitettek. Minden drotozva van benne. Szornyu latvany szegenyke. Node a vezetekeles is siralmas, egy jol bekotott, szepen elhelyezett kabel sincs benne de ez mar nem okozott meglepetest, meg nekem se. Az elso spoiler szornnyen logott. Nade nincs lehetetlen.
    folyt kov.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.