Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ComPityu

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    38
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by ComPityu

  1. Şziasztok !

    Sajnos, nagyon kevés az időm, de azért megosztom veletek .

    Ha valakinek van tapasztalata, várom a hozzá szólásokat.

    egy kis ízelítő DSC00228.JPG

    Ez is az automata váltóban látható ! A szeleprendszer alatt . Igen szét kaptuk. :lol:

    A többi képet Omi váltó

    A szétszerelés után ,pár órával már világossá vált,hogy a tömítéseket,mindenképp cserélni kell. A szétszerelés után ,ugyanis nagyon gyorsan ki száradtak. Nagyon meg keményedett, elveszítette rugalmasságát,és törik mint a ropi. Az anyaga valszínűleg Prespán. Evidens,hogy mindenképp újat teszünk bele ! Aki esetleg abban reménykedik,hogy meg tudja spórolni, az itt nagyon mellé fogott !

    Közben az is kiderült,hogy mi a baja !

    DSC00237.JPG

    Ez a ludas a 3. sebességi fokozat hibájáért. Ami jelen esetben azt jelenti,hogy elpörög a motor 3.-ban , csúszik a kuplungja. Valami zörög is a cuccban. Ha szét szedjük azt is le fotózom,és meg mutatom ,hogy pontosan mi okozta a hibát.

  2. 5Nm tudtommal a fékszalag lehúzási nyomatéka.

    Az megvan, de a csavart utána vissza is kell hajtani ! Egy Youtubos vidin is ezt láttam, de ott 4-et tekertek vissza , Igaz nem AR25, hanem a régebbi , 4L30 mittom én mi a kódja váltó volt ! De mint mondtam, én hallottam 5,és 4 menetről is. Csak nem tudom melyik a helyes !

  3. Nos, az a szerencsém, hogy van egy ugyan ilyen váltóm.

    Abban a 3-4 megégett ,és nincs lokup, de a többi tökéletes.

    A mágnes szelepek pucolásával ,és átnézésével kezdek. Mert több helyen a német fórumon azt irták,hogy ha nem tud rendesen nyitni akkor fordul elő ilyesmi. A félig, vagy akármeddig nyitott szelepen nem tud elég olaj átfolyni, és a kevés olaj miatt, csak egy rövid pillanata fog a váltó.

    Vagyok annyira lelekes , (hülye)és autószerlő :lol: ,hogy neki essek ! Holnap elkezdem szét kapni a rossz váltót, csak azért hogy esetleg hátha a látottak alapján okosabb leszek. A tippek alapján ,és a német fórumot olvasgatva ,én a hátramenet kuplungjára tippelek !

    De majd meglátjuk. Ha van rá igény, le fogom fotózni,és videózni mit csinálunk, és mit látunk. Majd megy fel a Youtube,és a Picasára ! Ahogy haladunk jönnek majd a linkek. És persze a további eszmecsere is várható.

    Kedves admin ! Ha van lehetőség ide feltölteni a vidiket meg a fotókat akk inkább ide raknám fel !

    Mivel nem tudok veszteni az ügyön, biztosan neki állok ! :lol:

    Nem tudja valaki ,hogy a fékszalag állitása utn , hányat kell vissza tekerni a csavaron. Olvastam több helyen 4-et ,és 5-öt is. Melyik a jó ?

    ui: Közben azt is észre vettem, hogy nagyon sokára ,kapcsolja a hátramenetet ! KB 3.4 sek. Ez azért biztos nem normlis ! A D-t szinte azonnal érezni.

  4. Isuzu motoros Astrába, kifeküdt a vezérlő elektronika ami a blokk ,tűzfal felöli oldalán van !

    A kocsi emiatt rángat ,mint egy benzines ,amikor rossz a gyujtás, és néha meg is áll . Világit a MIL lámpa is. A tech azt mondta , hogy vezérlő elektronika !

    Nem tudja valaki ,hogy lehet javítattni valahol és ha igen mennyire fájdalmas ? Vagy ki kell dobni .és egy újat venni ! Amit annyira nem szeretnék, mert elég húzós !

  5. Hogy egy kis topikba vágó is legyen ! :lol:

    Hátramenetbe kapcsolva a B-Omi automatáját, egy rövidke időre megindul a gép .

    1-2 másodperc. Utána erőtlen lesz az egész. Pontosan olyan ,mint ha a normál váltóban nem fogna rendesen a kuplung. A motor elpörög a kocsi meg nem megy sehova !

    Elég furcsa rázkódást ,vagy rezgést lehet érezni közben , mint ha egy pillanatra fogna majd újra elpörög.

    Körülmények !

    Előre ,minden fokozatot tökéletesen kapcsol. Semmi rendellenség.

    A váltóban az olajszint megfelelő. (ahogy a nagykönyvben le van írva ,járó motornál szinten van.)

    Nincs hiba jelzés,.

    Nem szereltünk előtte semmit rajta.

    Egyik percről a másikra következett be.

    Olvasgattam a topikot vissza felé is ,de nem találtam semmit, vagy csak nem vettem észre .

    Ha valakinek van épkézláb ötlete, várom. Jöhet a hülyeség is ! :lol: Hátha !

  6. Nekem a jeladós porlasztócsúcs rémlik....

    Az nem lessz occsó ! :lol: Én már cseréltem ! 80 ropi volt a csergőnél, maxi kedvezménnyel ! Azóta nincs vele gond.

    Nem is volt addig ,amig az egyik okos barátom, bele nem tolta a motor térbe a kézi mosóban a nagynyomásu mosó lándzsát ! Azt a 95-ös TD nem tolerálja !

  7. Sziasztok!

    Egy '85 ös 1.3 as benzines Opel kadett E típusú kézi szívatóval stb.... tulajdonosa vagyok igen régóta. de most teljesen tanácstalan vagyok több szerelő is elküldött hogy nem tud mit kezdeni a géppel le kell cserélni stb. a karburátort felújítottuk de mikor hidegindítás van nem veszi a fordulatot rángat össze vissza meleg motorral viszont teljesen rendbejön. a kuplungtárcsám erősen kopott nem tudom hogy ez befolyásolja e ezt a hibát. És a trafónak percegő hangja van a szerelő azt mondja hogy jó de én nem vagyok biztos ebben többen mondták hogy ez így hibás. ha valaki tud segítsen. előre is köszi.

    Üdv mindenkinek: Anker

    Több ilyet is láttam már . <_<

    Cseréld ki a trafót, nézzétek át a gyujtókébeleket ,és ha nem tetted volna meg rakj bele egy garnitúra új gyertyát.

    Ha nem sikerül , hozd el hozzám ha nem vagy nagyon messze, és meg gyógyitjuk a beteget. Én Százhalombattai vok.

  8. Akkor én nyertem. A3000 dualram, manual váltó. Mindent visz...

    Abba még bele tettem volna a seggem, egy próba erejéig minimum !!! :)

    De persze a cél az 5.7-V8,,, :-D "tojok rá hogy Opel v sem , de V8 legyen" Most adtunk el egy 67-es Eldorádót 7,1 es moci, kár hogy elsö kerekesre csinálta a ,nagyon hülye amcsi,,,,. Na annak olyan hangja van, hogy recsakaaaaaa,,, :D

  9. Figyelem Skacok !

    Akinek van Opelos anyaga, E-book , autódata ,fotóalbum, tipustörténelem , stb , és szándékozik közkincsé tenni , jelezze nálam.

    Saját szervert inditok a közeljövöben. Regisztrált forumtagoknak, a hozzáférés , természetesen ingyenes. Idegenek nem férhetnek anyagainkoz.

    Csak ftp szerver lessz ! Többre ezen a szerón nem fussa ,és idöm se lessz rá ! Ha akad ,profi webmaster , akinek van kedve és ideje ,segiteni , lehet fejleszteni .Nem konkurenciát akarunk csinálni, a forumnak, csak segiteni a sorstársaknak.

    Pl nem sokkal elöbb,a OmegBEtnbook, nem találom sehol a neten :-C.

    Ötleteket , javaslatokat, anyagokat várok. Az e.mail cimem publikus . Tel:06-70-6177-187.

    UI: Kedves admin, ha nem muszáj ne töröld, esetleg tedd oda ahol érdeklödök megtalálják. Köszi !

  10. sziasztok!

    futóműállítás óta tempósabb haladásnál ha ráfékezek akkor balra ránt a kormány.előtte nem volt ilyen.ez mitől lehet?

    lehet köze a fútómű állításhoz? lézeresen voltam a fehér úton ficsornál. gondolom nincs, de azért megkérdezem hátha tudtok valami okosat.

    köszi

    Bal oldalon keresd a hibát. V kormánygömbfej, v trapéz szilent !

    Amikor rálépsz a fékre a kerék hátrafelé mozdul, és emiatt balra mutat ! Ezért indul el balra a kocsi . És a kormányt is balra huzza.

  11. Gyanús, ez akkor is. Kis kotyogástól ez szvsz nem lehet. Legyen szerencséd...

    Nincs,,, ezis eltört ! :)

    Sok más is lehet még ott a tettes. A turbina csapágya is kovályoghat, maga a turbina is lehet a bűnös,abból van tartalék ami tutira jó. meg van egy váltóm is talonban, majd meg nézzük.

    Folytatódik a nyomozás ! Kedden neki esünk, újra. Nem hiszem el h nem találom meg az okát.

    Az eredményről majd referálok.

  12. Pillanatnyi fogyasztás (vagyis inkább átlagfogyasztás, az utolsó km-eken, vagy ilyesmi) + tankban levő üzemanyag mennyisége.

    A 26pólusú stekker 12-es lábán kap sebességjelet a kmórától. A 12 pólusú 8as lábán meg a szintjelző-úszó jelét, az 1-9lábakon meg az ECU jelét kapja.

    Nem tudja valaki esetleg a, részletes lábkiosztást ?? Vagy valami doksit ? Szét túrtam a netet , de nem találok semmi használható anyagot a kijelzőröl. Melyik csatin milyen jelek jönnek.

    Nekem Pl, mutatja a pillanatnyi fogyasztást meg az átlagot is, de a ,még megtehető kilométer helyett valami hülyeséget . Még csak nem is kilómétert , hanem valami szöveget, de nem jut eszembe.

  13. Így jártam, az enyém 97-es automata.

    Az immo csippet azért mondtam , mert sokan azt mondták, hogy kell, mivel össze vannak hangolva.

    Mondjuk ez olyan dolog, valaki azt mondja nem számít,hogy a vezérlőn lévő számok és betűk nem egyeznek, csak a típus legyen azonos, valaki meg azt mondja, hogy egyeznie kell. Akkor most mi a frankó?

    Nekem 2,5TD automata van !

    És egy második computer is van hpzzá eg y ugyan olyan évjáratü ,ugyanolyan Motorkód,, stb. De ez immo nem engedi inditani az autót , ha kicserélem a comrutert !!!!! A Vinter szerint kell hozzá az immo csip, a kormányon a szenzor, is ! Illetve jó pénzé be lehet tanitani az eredti kulcsodhoz .

    Arra vonatkozik amelyikben még az Infrás táv van a kulcsban, a tid elvileg ilyen, de 97 ben volt a váltás, ha jól tudom..

  14. Csak hogy okuljatok !

    Levettük a váltót ! Mint kiderült, a nyelestengely csapágy kezdett el lötyögni ! Olyan minimális hogy ihaj, Ahoz azért elég volt hogy alapjáraton, annyira elkezdjen lengeni a citrommal együtt , hogy eltörje azt az erös acélos anyagot.

    Egyszerüen fogalmazva, egy kis csapágy kopás miatt , volt a galiba ! Érdekes módon, az olaj még csak nemis szivárgott a váltóbol !

    Nem kell ehez váltós , 100-ezrekért, csak némi kerativitás, meg jó sok izomerö , Kibbb... nehéz az a rohatt váltó !! :lol:

  15. És akkor mivan? A motor meg a váltó a lényeg! Nekem meg A 3000-rem volt, manuál váltóval...

    Nekemis ,3 liter , De automata , az ggyik ráadás , a sokszelepes ! Nem sok volt belöle itthon. Kár h elkelled adni. Nagyon ütös vas volt. :lol:

  16. Akkor talán bízd szakemberre...

    OK, Mivan veled karácsonyi stressz ? Nem szoktál ilyen mufurc lenni ! :lol:

    Evvel nem sokat jutottunk elörébb ! :lol:

  17. BMW 525 TD :) :D (Flowa vörös posztója :D :lol: )

    525TD VS B Senátor ? :lol:

    Hát ez nem lenne verseny,,, Nem volt szenátor a sggetek alatt ! Neekm volt kettö is ! Meg 525 is. Senator de nem orhosszal vezet !

  18. Hát én nem tudom, de nekem a 2.5 TD Automatába, csak be kellet patintani a helyére a kart , össze dugni a kábelt e kormányoszlopon, és lön tempomatt !

    Omega 95-böl ! CD-s :lol:

    Azért ez igy nem Xar, ugye ?

  19. Hali !

    2.5 TD automata váltós Omegában, rövid idön belül,értem ezalatt ,1 hónap, másodszor ,törik el a kihajtásban a háromszög !

    (fötengely és a citrom közt található 3szög , 3 csavarral a citromhoz fogatva,a fötengelyhez vagy 6-8 csavar)

    Van valakinek tapasztalata, hogy mi okozhatja ezt ! Az elsö alkalommal is nagyon kellemetlen volt, mert ugye ha ez a lemez eltörik , megáll az autó. Nincs kihajtás a citrom felé. De egyszerüen nem értem, hogy mitöl törhet igy el ! A háromszög csúcsai törtek le, száp sorjában mindig hangosabban csörömpöl. Elöször csak finoman nyöszörög , föleg üresben. Terhelés alatt elhallgatott. Most megint elkezdte. Most még szerintem csak egy van, letörve de ez gyorsan fog változni !

    Ki találkozott mát ilyesmivel esetleg, és akár tipp, hogy mi okozza ?

    UI: A fékszalag feszességét hol ,és hogyan lehet ellenörizni ? Nyomaték kulcsom van ! De nem tudom hogy hova nyuljak ! Az automata váltó nem az a cucc amibe csak találomra bele merek turkálni !

  20. Tisztelt illetékes ! <_<

    Sajnos nagyon hamar lejár a biztonsági idökorlát.

    Ha megírok egy hsz-t rendszeresen menteni kell az irományomat, mert ujra be kell jelntkezni.

    Sötik engedélyezve, több gépen is próbáltam, és már a gatyám televan miatta. Nem vagyok egy géppuska kezü géeplő . De olyan gyorsan kidob a fórumból, hogy, 3, mondatot sem tudok begépelni . Legyetek kedvesek orvosolni a hibát ,ha hiba . Nem nagy dolog, de nagyon bosszantó !

    Nem mértem meg pontosan, de kb 3perc lehet most a beállitás. Vagy én vagyoka balfék ? Ha igen ,mondja már meg valaki, hogy mit toltam el ! :rolleyes:

    Előreis köszi, Üdv, Pisti.

    Ui:Ezt is csak a COPY, PASTE, módszerrel tudtam megírni. Pedig nem egy litánia.

  21. Ilyen szalagkábelt nem lehet kapni, így gyártatni kell. Ez többezer forint kis tételben...

    Azon kívül óradíja is van a cserének, nem 5 perces művelet :(

    na jóó! :-D

    Legyen 3rongy az óradij plussza a szalagkábel!

    ha gyakorlott szaki a szalagkábel cseréje KB 15 perc. Tudom már szétkaptam!

    Legyen az anyag 5pénz , ez akkoris rablás!

    Még a vastag Omegásoknak is ,, :-DD

  22. Szerintem max ideiglenes eredményt érhetsz el, de a legnagyobb esélyed arra van, hogy rosszabb lesz.

    A http://www.autocomputer.hu 15-ért javítja, de nem "összefoltozza", hanem komplett cseréli a szalagkábelt

    vadi újra, garanciával :(

    Na egy ilyen szalagkábel legrosszabb esetben is néhány száz forint! Miért a többi 14ezer??

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.