Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

imy

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    6.881
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    33

Hozzászólások posted by imy

  1. On 2018. 01. 22. at 14:12, talespin írta:

    A járgány azonos felépítésű. A jogalkotó szemszögéből nézve biztos igazad van. Csak nekem fura, hogy elöl világítok, hátul nem.

    Láttam több olyan autóst, akik pl. kigurulnak a benzinkútról szürkületkor és mivel "valami világít, így biztos minden oké", közben meg hátulról egy nagy szürke folt.

    Van egy idősebb Spark, nem tudom, melyik országba szánták, de annak a hátsó világítás állandóan megy, függetlenül attól, hogy elöl mi világít. :confused:

    Na mind1, ez van.

    Ha normálisan működik, akkor már szürkületkor bekapcsol a normál világítás, vagyis az én opelemben időben bekapcsol...

  2. On 2018. 01. 01. at 10:38, covy írta:

    Sziasztok!

    Van egy Opel Astra J 1,6 Turbó 180LE 5 ajtós autóm. Féklámpa izzót szerettem volna cserélni. Az izzó készlet bontatlan volt. A készletben nincs olyan izzó mint a lámpában amit kivettem. ez elég bosszantó. Lehetséges, hogy a többi izzó is más mint amik most funkcionálnak.!? Tudnátok javasolni olyan helyet ahol tudnék venni komplett izzókészletet?

     

    Köszönöm.

     

    Szerintem pont olyan készlet nincs, amiben minden van ami kellene. Vedd meg őket külön. Én eddig 66e km alatt 2 tompított, és egy hátsó helyzetjelző izzót cseréltem. Szóval ha kiég, akkor elég venni. (pl tompított izzót sem cserélnék az út mellett, mert annyira nem egyszerű)

  3. 5 órája, Gabor80 írta:

    Szia!

    Az enyémről is pattog a tetősín alatt a festék, 2012.12. havi facelift-es autó. A márkakereskedő mivel pattintott le? Fényezésre mennyi a garancia/jótállás?

     

    Üdv., 

    Gábor

    Szia, azzal, hogy ezzel nem foglalkozik az Opel. Te is megtennéd, hogy egy levelet küldesz nekik? Amúgy az volt, hogy felhívták a garancia ügyintézőjüket, s mondták, hogy 2 év a garancia, vagy 4, amennyi volt a kocsira. Illetve nem tudnak tömeges problémáról, így ez egyedi eset lehet vagy nem sok, így nincs rá visszahívás. Mondtam, hogy több kocsi ilyen, de azt mondták, hogy erről nem tudnak. Ezért fontos a levél, ha egyszerre kapnak több bejelentést.

     

    Budaörs, Szabadság út 117, 2040 Opel Southeast Europe Autóforgalmazó Kft.

     

  4. Sziasztok! Én ma küldöm a levelet a tetőn lévő festékleválással kapcsolatban. Egy egyszerű levelet fogalmaztam meg. (mellékeltem) Kérném, hogy mindenki akinek van ilyen problémája küldje el nekik, úgy talán foglalkoznak a problémával. Sajnos ha nem küldünk levelet, akkor vagy mi csináltatjuk meg, vagy egy idő után átrozsdásodik... egy próbát megér. Kérem akinek ismerősének is Astra J-je van, és ilyen probléma, hívjátok fel a figyelmét, és menjen a levél. Ide tettem fel egy doksit, aki gondolja írja be, ha küldött levelet, így látszani fog, hogy mennyi kocsiról jelentettük be a hibát. Dokumentum elérhetősége   A levél elérhetősége

  5. On 2017. 11. 18. at 20:51, Imi (Astra) írta:

    Nem tudja valaki, hogy egy 2017-es Sedan, Enjoy felszereltséggel, "alap" rádióval és központi kijelzővel kijelzi, ha kiogyóban/kifogyott az ablakmosó folyadék? A gépkönyvbe megtaláltam a jelét, de a műszerfal ábrán már nem... :S

    Köszi!

    Milyen a központi kijelződ?

    Nekem ilyen kijelzővel (2012, Cosmo) kiírja, ha kevés benne. De 1-2x fogyott annyira ki, akkor már csak pár dl van benne. Inkább mindig töltök bele időben. ;)

     Opel_Astra_J_fuel.jpg

    • Köszi! 1
  6. On 2017. 11. 19. at 10:28, Imi (Astra) írta:

    Szerintem a Hankook-al semmi gond nincs, némelyik gumijuk jobb mint egyes prémium. Volt amikor a prémium gumi rég elhasalt, mikor egy középkategóriás gumi (mint pl. amilyen a Hankook is) még simán jó volt (pl. szakadó esőben autópályán). Sajnos manapság az a bizonyos német tesztelő cég tesztjében sem lehet már bízni, volt egy botrányuk 1-2 éve,pont ez miatt, és elég gyanús, hogy mindig a német márka nyer egy német cég gumitesztjén. Én is fontosnak tartom a gumi minőségét, mégiscsak itt érintkezel az úttal, de a név alapján manapság nehéz eldönteni. Sokat számít a minta, kialakítás, anyagszerkezet stb... Én kipróbálnám mit tud, nem tudom milyen körülmények között közlekedsz, de ez az autó eleve nem egy verseny kategória, hátha elég amire Neked kell.

    Örülök, hogy így fogod fel, bárcsak mindenki így állna hozzá, és nem 10x éves gummikkal szaladgálnának, ami tényleg életveszély.

    Másik oldalról megértem, mindenki máshogy áll hozzá. Egyébként a TELJES csere 2 ezer és nem kerekenként, szal évente 4 ezer forint. Én biztos elköltöm ezt a pénzt egyéb, sokkal feleslegesebb dolgokra is. Ki hogy gondolja. Nekem ennyit megér, legalább ránéznek az autóra, hogy tuti minden ok-e. Remélem nem séretettelek/bántottalak meg ezzel.

    Hol csinálják meg a cserét 2e-ből a 4db-on? Még vidéken is minimum 1e/kerék elkérnek... (igaz centirozással, mert ha leveszi, akkor már felrakja)

    Nekem is azt mondták, hogy évente kellene centiroztatni, de akkor viszem el, ha érzem, hogy ráz. Ez van amikor 3-4 év is.

  7. On 2017. 11. 19. at 23:00, hg7wib írta:

    Sziasztok!

    Olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy j Astrám és benne cd600-as rádióm. Van lehetőség, hogy video megjelenjen a képernyőn, vagy tükrözni a mobilt? Létezik a rádióhoz software update? 

    Válaszotokat előre is köszönöm!!!

    A CD600-CD900-hoz biztosan lehetett tolató kamerát kötni. Így valamilyen megoldással biztosan megy a videó. De hogy a mobil képernyőjét tükrözni, azt nem tudom...

  8. On 2017. 11. 05. at 0:37, ToKa94 írta:

    Értem én de ha a szerelő nem cserélte ki akkor nem tudok azzal mit kezdeni. De már beszéltem egy szerelővel meg is lett rendelve a szűrő. Ellenben az Astrába nem annyira vészes a cserélése hogy ahhoz szerelő kelljen.

     

    Nekem J-m van, és ott a tartáj alatt van a szűrő. Illetve ha lelevegősödik, akkor szívás.

  9. 20 órája, ToKa94 írta:

    Napi szinten használatba van az autó, azzal járok dolgozni. Tegnap például egy három óra állás után frissen tele tankolva nem akart beindulni. Harmadjára sikerült. Legközelebb megpróbalok videót készíteni róla, hátha úgy jobban el tudom magyarázni, mert kicsit olyan mintha a motor nem akarna felpörögni. (már ha ez a szó jó ebbe az esetbe, bocsi tényleg teljesen hülye vagyok ilyen téren csak rajongok az autókért). Amúgy a gyertya darabja 4-5 ezer ft között mozog,nem? Legalábbis autodoc-on. Mindenképp én szeretném megvásárolni hozzá az alkatrészt. Jó oldal ez?

    Áron

    Ha nem tudod, hogy a szűrő mikor lett cserélve, akkor miért nem cseréled le? Dieselnél nagyon nem játszanék a szűrővel.

  10. Astra J SportsTorerem van, 2012-es évjárat, azaz nem a facelift. A tetősín, és a tető találkozásánál a festék válik le. FB fórumon is jelezték, hogy van ilyen probléma másnál is. A városunkban is nézegettem, és 2 kocsit láttam, mindegyik így járt. Beszéltem a budaörsi központtal, de lepattintottak, hogy ez nem általános probléma, azért nincs rá visszahívás. Max akkor lenne, ha többen visszamennék, és a helyi opel kereskedés beküldené Budaörsre... Ehhez minimum 10-20 eset kellene, hogy nekiálljanak vele foglalkozni, vagy még több...

    1. kép   2. kép

     

  11. 3 órája, ufonauta írta:

    Hááá...t a dokumentumban az áll, hogy 91-98-ig használható és 95 az ajánlott. Az nincs odaírva, hogy szerviben kell átállíttatni, ha mondjuk 93-ast rak bele. Ezt mindenképpen magától kéne tudnia. Ráadásul nem is kell, mert ugye elméletileg 95-öst tankolt bele, csak az Opel Magyarország hivatkozik a rossz benzinre.

    Igen magától kellene átállnia. Ha nincs is meleg, mint most, és most is csörög, ott valami nem OK, de lehe, hogy a magyar benzin minősége sem valami jó. Nincs lehetőséged más nem Mo-on gyártott benzint tankolni? Amikor megyünk nyaralni mindig Au-ban tele töltöm, mert észrevehetően kevesebbet eszik (diesel), és még olcsóbb is pár Ft-al.

  12. On 2017. 10. 09. at 7:37, imy írta:

    Igaz astra J, de....

    Valakinek valami ötlete?.... Probléma: Már nyáron jelentkezett, hogy autópálya tempónál fékezve beremeg a kormánykerék, és a kocsi is.... A tanács, és a szerviz szerint féktárcsa... Ki lett cserélve az első tárcsa és a betét... Azóta nem pályáztam, majd egy hete hétvégén pályáztam, és megint rázott, de már nem annyira, de még mindig. Gondoltam akkor lehet még a felnikben van valami. Elvittem, és 20-15-20-25 gr-ot kellett variálni. Ma megint kipróbáltam, de ráz.... Szerintetek mi a fene lehet? Attól félek, hogy még műszakin is kibukna, és mellesleg zavaró.

    Ma voltam szervizben, az egyik tárcsában 0.2mm a másikban 0.3mm deformáció volt. Kipróbáltam, és most már nem ráz.

  13. Igaz astra J, de....

    Valakinek valami ötlete?.... Probléma: Már nyáron jelentkezett, hogy autópálya tempónál fékezve beremeg a kormánykerék, és a kocsi is.... A tanács, és a szerviz szerint féktárcsa... Ki lett cserélve az első tárcsa és a betét... Azóta nem pályáztam, majd egy hete hétvégén pályáztam, és megint rázott, de már nem annyira, de még mindig. Gondoltam akkor lehet még a felnikben van valami. Elvittem, és 20-15-20-25 gr-ot kellett variálni. Ma megint kipróbáltam, de ráz.... Szerintetek mi a fene lehet? Attól félek, hogy még műszakin is kibukna, és mellesleg zavaró.

  14. 10 órája, Mező József írta:

    Sziasztok!
    Milyen téligumi méretet javasoltok 1.7-es J Astra CDTI SportsTourer-hez?
    Válaszotokat előre is köszönöm! 
     

    Mekkora felnid van? Nekem a téli 205/60-16 (ha jól rémlik)

  15. 2 órája, atis c14se írta:

    Sziasztok!

    Olyan kérdésem lenne, hogy a J sedán 1.6 benzines 116 le-s, a klímát nagyon megérzi? Mármint teljesítményre gondolok, nem fogyasztásra.

    Nekem az A17DTR (125Le@280Nm)-nél nem érezhető. Astra G-m is volt Z14XEP-vel, az megérezte, előzéskor kikapcsoltam. :)  J is valószínű megérzi, mert nehéz a kocsi. De az 1.6 szívó jó választás a rövid távokhoz.

  16. On 2017. 09. 15. at 12:26, Gerygabor írta:

    Sziasztok!

    Új Opel tulajdonosként (Opel Astra J sedan, 2017-es gyártású, 1.6-os szívó benzines, gránitszürke szín, Enjoy felszereltség) szeretnék tőletek tanácsot kérni az alábbi problémához kapcsolódva: 8 napja vettük át az autót és tegnap óta fura, tompa, nyikorgó hang hallatszik a vezetőülés felől, annak is a bal alsó harmadából. A legtöbbször döccenőkön, úthibákon jelentkezik, de van, amikor egyáltalán semmi hang nem hallatszik. Maga az ülés ugyan úgy tart, mint eddig, a komfortot és a menetbiztonságot nem befolyásolja. Mit gondoltok, ezt idővel "kinövi" az autó, vagy javításra szorul? És ha utóbbi játszik, akkor a 2+2 éves garancia ezt állja, vagy jó kis pénztárca-csökkentő tétel lesz?

    Köszönöm szépen!

    Gábor

    És ha előre vagy hátra tolod a jelenlegitől? Jó lenne tudni, hogy a sín, vagy az ülésből jön a hang.

  17. 10 órája, sulep írta:

    Nem tudja valaki hogy kb mennyi az első+hátsó fékbetét csere opelnál szakszervízben? 

    Nekem a hátsó betétek cseréje 26e volt. Elsőt meg kompletten cseréltettem betét+ tárcsa, de ott az anyagot már én vittem, és csak cserélték.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.