Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

nundee

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    351
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by nundee

  1. 1 órával ezelőtt, gezoli írta:

    Amit eddig láttam DRL-t ez néz ki a legjobban és közelít az elképzelésemhez.

    Esetleg nem gondolkodtál azon, hogy a ködlámpa alá beaplikálni valahogy? Arra gondolok, hogy szépen kivágni a lököst és oda berakni.

    Vajon úgy megfelelne az előírásoknak? A távolságokra gondolok.

    Szia! 

    Az előírások szerint a talajtól min. 25 cm-re kell lennie a DRL-nek és a kettő között min. 60 cm-nek. 

    Nálam a ködös alja 31 cm-re van a talajtól, tehát elég necces lenne. 

    Kivágni még csak - csak,  de a tartó konzol rögzítése problémát okozhat. 

  2. Sziasztok!

    A közelmúltban beszereltettem egy Osram DRL-401-et a kocsimba, aut. villamossági szerelővel, a hatályos jogszabályoknak megfelelően lett bekötve.

    A gondom az, hogy azóta rádiót (nem gyári, Panasonic) nem igazán tudok hallgatni, mert ha aktív a DRL, recseg az összes adó. Ha kapcsolok pld. egy helyzetjelzőt (ezáltal lekapcsol a DRL), minden a régi, jó a rádióvétel.

    Annyit látok, hogy a gyújtás+ a tolatólámpa kapcsolójáról lett levéve. A DRL elektronikáját a szerelő a motortérben a "relédobozra" rögzítette, innen már átköltöztettem a kiegyenlítő tartály alatti lemezfelületre, de semmi javulás.

    Mi lehet szerintetek a hiba oka?

    U.i.: a szerelő természetesen hárít, ő még ilyen hibával még nem találkozott, pedig már csillió DRL-t szerelt. Természetesen nem hagyom annyiban a dolgot, valamint nagyon érdekelne szakértő véleményetek!

    Köszi előre is!

  3. On 2016. 03. 31. at 19:57, KMilán írta:

    Sziasztok!

    Gyanítom ezt elég hamar ki kell javítani. Megkezdi a rozsda? Mennyibe fog fájni? A gépjármű tetején van és nagyjából tenyérnyi méretű. Elég mélynek tűnik. :S

    https://onedrive.live.com/redir?resid=FA059ACF7B80D611!15631&authkey=!AJPLR0jzBwM0VdY&ithint=folder%2cjpg

     

     

    Szia!

    Ha már festék szükséges (a képekről nem tudom megállapítani), akkor ajánlom, hogy a kocsi gyári színkódjával (jobb oldali B oszlop tövében megtalálod) sétálj be egy Opel szervizbe v. kereskedésbe és tudsz venni javítófestéket, amihez lakkot is csomagolnak. Kb. 2-3 ezer forint. Megfelelő előkészítés mellett szépen lehet vele dolgozni. 

  4. Üdv Urak! :)

     

    Classic, Z14XEP, '08... Más is tapasztalja a nyirkos időben tapasztalható "kuplung-dobálást"?

     

    Rémlik, hogy már volt téma, de megoldásra nem találtam.

     

    Annyi adalék, hogy az én kocsimon még gariban teljes kuplungszerkezetet cserélt a márkaszerviz (elvileg, csak a számlát láttam, a melót nem és kérdésemre sem tudtak válaszolni, hogy mi volt a baja, jellemző...).

    Most már odáig fajult a dolog, hogy ezen a "fagyos nyarunkon" is - nyilván kevésbé, mint ősszel, vagy télen - képes volt 1 nap állás után baxakodni.

     

    Van bármi ötletetek, merre keressem a hibát ebben a széthajtott (49.5 ezer km.) kocsiban? Rükiben pl. semmi baja, szépen elindul, de 1-esben tragédia, majd 5-6 perc menet után semmi nyűgje. Már abban sem vagyok biztos, hogy kuplung, teljesen tanácstalan vagyok.

     

    Köszi előre is az ötleteket!

     

  5. A hátsó fékdobok lepattintására van valami praktika?

    Nincs mihez feszíteni, mert a hátsó védőlemez gyeng, és a dob is csak rugózik a középső nagy átmérőről nem tudom lepattintani.

    Ütögettem, feszegettem, befújtam csavarlazítóval, de félek, hogy eltörik az öntvény, ha ennél jobban feszegetem!

    Szia!

    Ha jól emlékszem, a dob hátsó részén van egy "lik", ott benyomsz egy csavarhúzót és a munkahenger összébb húzódik és könnyebben lejön a dob.

  6. Sziasztok!

    Én is a segítségetek szeretném kérni! Témánál vagyunk, belső keringetés, Delphi rendszer...

    Szóval, az a tünet, hogy hol működik, hol nem. Ma elpöcsöltem vele vagy 2 órát és arra jutottam, hogy a tengely ép, és a motorjának csatiját megmozgatva-szétszedve működik néhányszor, majd megint nem... Kontakt spray-vel befújtam a szétszerelt csatit, de a rapszodikus működés továbbra is fennáll.

    DV cartárs leírását átolvasva a motorja lenne a ludas? Vagy egyéb?

    Ami még feltűnt, hogy a kapcsoló világítása mintha felcserélődött volna, ha jól értelmezem a zsalu állását. Belső keringetésben álló leffentyűnél ( a motor felé zár) nem világít a lámpa, külső szellőztetésnél (felém zár) viszont igen.

    Bármilyen építő jellegű ötletet szívesen fogadok, köszi előre is!

    Sziasztok!

  7. Én meg nemrégen adtam el a 15"-os gyári felniket Good Year gumikkal 40 ezerért.Aztán vettem 16"-ost.Eléggé ramaty volt,de homok szórattam,színtereztettem.Most így néz ki,már csak gumi kell rá.Szerintem Hankook ventus prime lesz az vagy Continental.Azt tud most a gumis akcióba.

    http://www.kepfeltoltes.hu/view/150324/864911994001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Szép lett nagyon! :)

    Ez a kedvenc gyári felnim nekem (is).

    Már csak szerezni kellene valahonnan egy "jóárasított " szettet. :D

  8. Sziasztok!

    Új vagyok a fórumon. Az elmúlt néhány napban átolvasgattam a fórumot...igen sok hasznos információt és tanácsot kaptam.

    Kb. két hete vásároltam egy Astra g 1.6 8 szelepes verdát. 2003 évjáratú, 124000 km van benne. Z16XE jelzésű motorral van szerelve.

    Eddig közel 400 km mentem vele. Az autó kifogástalanul üzemel. Húz rendessen ahogy kell. Kicsit sokallom a fogyasztást (kb. 8 liter) de hát ez még nem annyira vészes.

    Mint ahogy már irtam az imént, az autóval látszatra minden ok, viszont nekem volna egy kérdésem. Pontosabban van egy jelenésg ami zavar és nem tudom hogy mennyire normális dolog, kell-e vele foglalkozni.

    Terehelés alatt (tehát nem álló helyzetben) 2500-3000 fordulat között olyan enyhén dizeles hangot ad ki a motor. Tehát mondjuk 2 vagy 3 fokozatban ha rálépek a gázra amikor eléri a 2,5-3 ezer fordulatot kicsit dizeles hangot ad ki a motor vagy valami (nem vagyok egy nagy autó szaki), viszont gyorsul rendessen. Amint tulépi a 3 ezer fordulatoto megszünik ez a hang. Állóhelyzetben, fordulat számtól függetlenül nem jelentkezik ez az enyhén dizeles hang.

    A müszerfalon semmi hibát nem jelez a kompjuter.... Persze ha jelzett is mielőtt megevttem, gondolom törölték.

    A kocsi telyes és pontos előéletét nem tudom. Egy kereskedötől vettem aki ausztriábol hozta be. A kilométer állás a szerviz papirok tekintetében valósnak tünik.

    Remélem valaki tud segiteni vagy tanáccsal ellátni.

    Előre is köszönöm a türelmet és a válaszokat.

    Üdv

    Attila

    Üdv!

    Z14XEP motoros gépem is produkálja ez a "zajt" 3 ezres fordulat környékén. Még nem jöttem rá, hogy mitől. Jah, ebben kemény 43.000 km van...

  9. Kimentem megnézni helyesbítek,,nekem is van ilyen amit bejelöltél a képen de az szerintem csak egy derékszögű csatlakozó a két különböző cső összekötéséhez felrögzítve egy patenttal a homlokfal felé.Amúgy ügyletes vagyok reggelig azért érek ennyire rá karácsonykor.

    Boldog karácsonyt mindenkinek!

    Szia!

    Sértődés ne essék , de a cartársak zöme félretájékoztat a tankszellőztető témában. :evilgrin:

    Mivel én már szereltem ki, azért tudom a helyét a Z14XEP mociban.

    A fojtószelep háza mögött, arra rászerelve egy bonyolult műanyag tartó alatt (melyek tartják a kartergáz csöveit is) a tűzfal irányában találod, fémszínű, kb. 10 cm. hosszú, hengeres testű "kütyü".

    Ja, a lényeg. Addig örülj, amíg hallod a kopogását, mert ha nem, akkor megszorult és jön a játék az üzemanyag szint mérőjével. Menet közben emelkedik a üa. szintje, stb. (T. Elek a megmondhatója :icon1: ).

    Minden jót és Peace! :icon1:

    (A fojtószelep ház mögött jelöltem, a másik jelölés nem az én művem :blush: !!!

    Z14XEP.jpg

    • Like 1
  10. Hát én is ezt mondom! :icon13:

    De még mindig nem éééééérti! :confused: :cry:

    Naaaaa, azér' ne személyeskedjünk!!! :sneaky:

    Ami T. Elek írt az nem ua. azért, amit te írtál. Persze a te verziódat is megpróbáltam és meg is köszöntem a válaszod.

    Sajnálatos módon csak szeretnék érteni az autómhoz, de azért igyekszem nem láma kérdésekkel teleszemetelni a topic-ot. :icon1:

    A lényeg, hogy csere lesz.

  11. Én úgy ellenőriztem, hogy krokodil emelővel megemeltem az autót és a lengőkarnál alátámasztottam. Csak annyira engedtem rá, hogy tehermentesítsem a stabilizátort. Ugyanúgy mintha cserélném!

    Ekkor már ki lehet szűrni, hogy kotyog-e a stabilizátor rúd!

    Szia!

    Megpróbáltam ezzel a módszerrel is, de csak annyit tapasztaltam, hogy a jobb első forog jobbra-balra már szinte ránézésre is :unsure: , a bal elsőnek még van valamennyi tartása, de kotyogósnak egyiket sem mondanám.

  12. Sziasztok!

    Kopog valami az első futóműben, gondolnám, hogy valamelyik "kutyacsont".

    Az lenne a tiszteletteljes kérdésem felétek, hogyan tudom megállapítani 100%-ban, hogy az kopog-e?

    Mintha valaki írta volna régebben, hogy ha elcsavarom a stab.rudat és visszaforog alap helyzetben, akkor cserés. Jó ez a megközelítés?

    Végül, amiket látok webáruházakban ár ajánlatokat, azok 1 db-ra, vagy párra értendőek & ti melyiket (gyártó) ajánlanátok?

    Köszi előre is,

    Nándi

    Üdv!

    Még mindig aktuálisak a kérdések. :icon1:

    Esetleg tudtok segíteni?

  13. Sziasztok!

    Kopog valami az első futóműben, gondolnám, hogy valamelyik "kutyacsont".

    Az lenne a tiszteletteljes kérdésem felétek, hogyan tudom megállapítani 100%-ban, hogy az kopog-e?

    Mintha gezoli cartárs írta volna régebben, hogy ha elcsavarom a stab.rudat és visszaforog alap helyzetben, akkor cserés. Jó ez a megközelítés?

    Végül, amiket látok webáruházakban ár ajánlatokat, azok 1 db-ra, vagy párra értendőek & ti melyiket (gyártó) ajánlanátok?

    Köszi előre is,

    Nándi

  14. Szia!

    Ilyened van?: http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/sites/default/files/imagecache/product_full/dt838.jpg

    Természetesen meg tudod mérni vele az akkufeszültséget, azok az áramértékek az áramerősség mérésre vonatkoznak (feszültségmérésnél a műszeren jelentéktelenül kis áram halad át). A fölső, 10A jelölésű csatlakozás egyedül az árammérés 10A-es méréshatárához tartozik, az összes többi méréshez a középsőt kell használni. Ezután úgy ahogy írtad, a DCV 20V méréshatárba tekered a műszert, és csak simán ráteszed a két mérővezetéket az akksi két pólusára, aztán leolvasod. Ennyi.

    Szia!

    4 nap garázs után - "terhelés" nélkül - 12.38 Voltot mértem az akkun.

    Köszönöm még egyszer a segítségedet és természetesen potyo cartársnak is! :icon1:

  15. Szia!

    Ilyened van?: http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/sites/default/files/imagecache/product_full/dt838.jpg

    Természetesen meg tudod mérni vele az akkufeszültséget, azok az áramértékek az áramerősség mérésre vonatkoznak (feszültségmérésnél a műszeren jelentéktelenül kis áram halad át). A fölső, 10A jelölésű csatlakozás egyedül az árammérés 10A-es méréshatárához tartozik, az összes többi méréshez a középsőt kell használni. Ezután úgy ahogy írtad, a DCV 20V méréshatárba tekered a műszert, és csak simán ráteszed a két mérővezetéket az akksi két pólusára, aztán leolvasod. Ennyi.

    Köszönöm szépen a részletes válaszod, megpróbálom hamarosan megmérni, csak ma valaki tele itta a fejem. :D

  16. Alacsonynak tűnik, de nem ártana egy mérés másik műszerrel direktben az akkun is úgy, hogy nincs semmi terhelés az akkun. Csak hogy biztos legyél benne, hogy tényleg annyi az akku feszültsége, és nem ez mér hibásan.

    Villám vagy, köszi! :icon1:

    Van itthon multimeter-em, de elég láma vagyok hozzá... :blush:

    Addig talán OK., hogy DCV skála 20-as egység. A pozitív csatival vagyok elakadva, mert két helyre dugható a banán és a "felső" is "csak" 10 Amperes jelzővel bír, az alsó meg 200 mAmperes.

    Én vagyok hülye hozzá, vagy ezzel a gagyi m.méterrel (MUT-108B) meg sem tudom mérni az akkufeszt?

    Köszi előre is!

    (Lehet röhögni a szakiknak, de csak nekik! :D )

  17. Üdv az Uraknak!

    Vettem egy ilyen kütyüt:

    http://www.ebay.com/itm/12V-24V-Digital-LED-Auto-Car-TRUCK-SYSTEM-Voltmeter-Gauge-Voltage-Volt-Meter/400561604732?_trksid=p3693.m2452&_trkparms=aid%3D333005%26algo%3DRIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D265%26meid%3D1750099755977128432%26pid%3D100102%26prg%3D1140%26rk%3D1%26rkt%3D1%26

    5 nap garázs után gyújtáson 11.4 voltot mutat, járó motorral + lámpa+venti+ködös: 13.8-14.3.

    Az előbbi adat (11.4) egy kissé aggaszt, az utóbbi rendben lévőnek tűnik.

    Szerintetek?

  18. pedig fent :)

    kicsit komolyabb felszereltséggel ;)

    OFF

    Sorry, meg is van, csak a szűrőt 2008-ra tettem, hogy a barcikait hamarabb megtaláljam. :blush:

    500 Nm az nem kevés, pláne a 300 pacival! :D Még a friss Insignia OPC is "csak" 435 Nm nyomatékot tud /325 LE!

    ON

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.