Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Zsomat

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    724
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Zsomat

  1. Hello valaki megtudná nekem mondani hogy mi lehet akkor a gond a váltóval ha rakom 5-be akkor nehezen veszi be de valamikor meg könnyű berakni 5-be a többi sebesség fokozat tökéletesen müködik előre is köszi a segitséget.

    Váltókulissza lehet megkopva, meg a rudazat és esetleg a váltótartó bak is okozhatja, szerintem.

  2. Sziasztok!

    Tettem a benzinhez injektor tisztító-t és azóta azt csinálja, hogy menet közben leáll (üresben).

    Pl: Megyek egy kereszteződés felé berakom üresbe és leáll.

    Esetleg valami javaslat? Kb 2 hónapja takarítottam ki az alapjárati motort.

    Esetleg kicsit ütemesebb tempóban/magasabb fordulaton kergesd meg a verdát. Az enyém anno többször csinált ilyet, a megoldás többször a kicsit forszírozott menet volt.

    Ja persze lehet, hogy nem oldódik meg ennyitől a dolog, de nekem bevált.

  3. A két rugó vlmi 4500 volt. Nekem is adott a 3-3 távolság állítás lehetőségem de mindegyikre ugyanúgy 45°-os szögbe áll meg az ajtó.

    Szerintem a két normál rugó a felelős az ajtó felnyitásáért.

    Ugyanis lezárt állapotban: a sima rugó ki van nyúlva, a gázrugó meg össze van nyomva.

    Míg a teljesen felnyitott állapotban: sima rugó összehúzódva, gázrugó kinyúlva.

    S a kinyúlt gázrugó akadályozza meg az ajtót, hogy visszaessen (amikor a sima rugóban már nincs kraft).

    Ricsi89 magyarázata is helyes, mert amikor felcsapódik az ajtó kinyitáskor, akkor a lendület miatt vissza is esik kb. félútig, s ezt akadályozza meg a gázrugó.

    Szal akkor úgy tűnik, senki nem tudja mi a magyarázata annak, hogy egyes vectrában van egyes vectrában meg nincs gázrugó... :unsure:

    Meg akkor csak az én gázrugótlan csomagtérfedelem akar lefejezni :icon1: , más ezt a hibát nem tapasztalta...

    Az enyémben volt gázrugó, de ahogy egy picit is feljebb volt az autó eleje, mint a hátulja, már ütött is tarkón a kis aljas. Vagy ha jó irányból fújt egy kis szellő, már akkor is.

  4. Úgy látom,te már eldöntötted hogy meg akarod venni! :icon1: Sok szerencsét kívánok hozzá! ;)

    Csak azért egy automata váltós , "kehes" motorú autónál ne csodálkozz majd ha "kicsit" több lesz az az összeg amit rá akartál fordítani!

    Az,hogy miért ritka az automata váltós veki,lehet hogy nem véletlen.Átszerelték őket manuálisra mert horror áron lett volna a javíttatása?? :smartass:

    B2-re utal:

    - elején a lámpák

    -krómozott hűtőrács

    -hátulján a csomagtartó

    -hátsó lámpák

    De ezeket akár mind cserélhették is,vagy amikor törve volt!A hátsó lökhárító viszont B1...

    B2-re utal még, hogy a műszerfalon a km-számlálón egymás mellett vannak az összkm/napi számláló, valamint nem is a visszajelző lámpák között van, hanem feljebb, a sebességmérő órában. A középkonzolon a gombok is másak, a B2-nek sík gombjai vannak, a B1 homorú. Meg talán a kormányon a dudagombok is mások.

    A küszöbökön pedig müanyag szoknya van gyárilag.

    Meg még sok apró difi lehet, amit mind-mind ki lehet cserélni fáradtságos munkával, aminek általában csak a részére szoktak tényleg időt fordítani.

  5. "Gáz nincs belevizsgáztatva!" ??? <_< Bedobtak egy disznó pörzsölőt oszt jóvan?

    Ezek a visszavett autók 90%-a esetleg donornak jók,de annál drágábban árulják őket!A maradék jó darabokat elég nehéz kifogni!Ha te tudnád hogy pár hónap múlva elviszik az autódat,vigyáznál rá??Én nem!És ez a válaszom arra is,hogy vennék e ilyen helyről autót!

    Vannak oldalak,ahol sokkal jobban be vannak vizsgálva,idomonként-főbb alkatrészenként van róluk elemzés!Ott lehet jókat nevetni az írásokon! :icon1:

    Asszem tán az Erste-nek van egészen jó ilyen oldala. Ott is szoktak lenni B-vectrák, eléggé lepattanva.

  6. Én arra gondoltam hogy nem feltétlen van szoros összefüggés a km állása és hogy hengerfejes lesz az autó!

    200 alatt volt szerintem,mert a magyaroknak 200e feletti km állás már sok és elrettentő!

    185.000 a tippem! :icon10:

    Közel-közel.... 204 000

  7. Szia Bocsek! Talán a jobbik rossz hogy a tömítésnél kifelé nyomja a vizet és nem befelé dolgozik!Nem tudom hogy ilyenkor nem e elég egy új tömítés,hanem mást is kell csinálni,majd akinek volt már ilyen,megírja a hozzá való kellékeket! Az km óra meg nem mutat semmit csak egy megtett távolságot!Ismerek olyat,akinél 100ezernél lett hengerfejes és olyat is,aki 450ezernél jár minden hiba nélkül az autóval!

    Nos, az én autómat 328 000 km-rel vitte el a kereskedő. Lehet tippelni, hogy az új tulaj mennyivel vette meg.

  8. Hát sokat tanakodtam hogy egy 1.8 vagy 2.0 legyen de a végén 2.0 benzines lett és nem bántam meg :)

    Gratula, jó választás! Az enyém is olyan volt, szerettem nagyon. Csak sajnos nem kombi volt, az pedig lassan elengedhetetlen lett.

    Hogy ne legyek nagyon off, abban is a hátsó szilentek kezdtek kiszopósodni, bár még nem voltak vészes állapotban.

  9. Sziasztok! A múlt héten lettem vectra b tulajdonos. Megvolt az átvizsgálás és a hátsó szilenteket és a gömbfejet cserélni kell valamint az egyik rugó elvileg törött. A kérdés, hogy fizut 2 hét múlva kapok, viszont addig használatba kéne vennem és autópályán is közlekedni. Menet közbe nem tapasztalok semmilyen drasztikus változást nagyobb sebességen sem, de hosszabb távon az autópályán sem lesz semmi életveszélyes változás? Nem akarok száguldozni csak eltötyögni ide oda 130al, persze meg lesz csináltatva csak most ezt a pár napot még ki kéne bírnia.

    Üdv a fórumon!

    Milyen gépet vettél? Csak azért érdekel, mert én meg pár hónapja lettem "külsős" itt a fórumon, miszerint éppen nincs Opelem.

  10. Egyetlen egyszer láttam a Lidl-ben klímatisztító (fertőtlenítő) spray-t, ezervalamennyiért. Ő a kettő kombinációja volt, már ami a felhasználást illeti, mert a pollenszűrőt kivéve kellett befújni, de nem hab volt. Fél palackot beküldtem a Vecibe anno, és utána többet se a szemem nem gyulladt be a klímától, se ECO-ra átkapcsolva nem jött a jellegzetes büdös szag. És ezt az állapotot az eladásig (kb. 2 év) tartani is tudta. Most persze az "új" autóhoz keresem a falkont, de rohadtul nem találom sehol, a Lidl-ben meg nincs. :(

  11. Srácok! Az üzembentartó váltásról tudtok valamit? Főleg az nem egyértelmű nekem, hogy csak és kizárólag a tulajdonos intézheti, vagy meghatalmazással intézhetem én is, mint leendő új üzembentartó? Csak mert a csodás formanyomtatványon az áll, hogy csak a tulaj, ellenben például a Vectrám eladásakor is írtunk meghatalmazást a kereskedő sráccal, csak nem tudom, hogy ez üzembentartó váltásnál is lehetséges-e úgy, hogy harmadik felet nem vonunk be.

    Előre is köszi!

  12. Uff... Ez nem jó hír. Most 195/65 van fent, nem gondoltam hogy ez ennyire nagy lesz. Öcsémnek van ez a 4db 1 éves papucsok, ezeket akartam felrakni, ezek szerint felejtős. Pedig örültem,hogy van a háznál nyári gumi, nem kell keresgélni... Hát most de.

    Köszönöm! :)

    Nekem maradt a Vectrámról egy garnitúra 195/65 R15-ös Barum Brillantis 2. Emlékeim szerint 10-15 ekm-t futottak max. Most épp Szombathelyen vannak, de hétfőn hozom őket haza Győrbe. Ha érdekel, írj privátba és megbeszéljük.

    Ja, alufelnin vannak.

  13. Kössz a tanácsot, akkor ezek szerint elkerülhetetlen a szétrobbantás :icon1: .

    Úgyis jön a hosszú hétvége, majd a kerékcserénél meglessük akkor ezt is.

    Azért reménykedtem benne, hogy volt itt már közületek vlki aki szedte már szét. Na de majd improvizálunk. :D

    A kapcsolóig eljutni nem nehéz, de a kapcsolót szétszedni szerintem már trükkösebb lesz.

  14. Sziasztok,

    A kövekező problémám lenne:

    Az irányjelző kapcsolója nem kapcsol vissza automatikus a kanyarodás befejezése után egyik irányba sem.

    Volt-e már ilyen hibája esetleg másvalakinek itt a fórumon?

    Mi lehet a baj?

    Elkopott a rugós izé a bizgentyűben. :D ;) Nagyjából a javítás úgy szól, hogy "cseréld ki". Biztos van, aki már szedte szét, alaposabban, de én biztosan nem tökölnék vele.

  15. Az igazság az hogy ha olyan autót akarsz amit nem kell bütykölgetned amint megvetted vagy nem vagy egy olyan emberke aki 80 %-ban magad is megtudod oldani az autó kisebb nagyobb problémáit,akkor szánj rá még pár ezret és vegyél egy 98 utáni lehetöleg nem feltétlen 1,6 ost mert idövel kevés lessz az ereje és nem eszik kevesebbet mint egy 1.8 as vagy 2.0 es,,.

    vagy ugy számolsz hogy veszel egy olcsobbat 300 körül és nézel hozzá rögtön egy donort is hogy legyen mibül összerakni az esetleg hibás részeket. :sick:

    Mit nézzél meg vásárlásnál egy autón :kormány- futómü-,kasztni- extrák- motor- váltó-stb,ezek mind müködjenek és lehetöleg jól, de 300 ezerért ne számits uj autóra mert ha feszegeted az eladónál hogy ez is rossz meg az is meg ez is zörög ez meg nem müködik,ez itt meg kopog,akkor elküld melegebb éghajlatra hogy menj szalonba uj autót venni. Elgondolkodtató hogy mit szeretnél :icon1:

    Az enyémet 440-ért vitték el, most 635-ért kínálgatják, kicsinosítva. És egyáltalán nem volt rossz állapotban, csak én nem lőttem vissza a km-órát 327 000-ről. :D

  16. Sziasztok!

    x16xel motorkódú Cartársak segítségét kérném!

    Két napig alig volt alapjáratom 800 - 1500 fordulaton ingadozott.

    Elvittem kiolvastatni az egyik szerelőhöz, ő azt mondta, hogy azzal nem leszünk okosabbak, mert ezer millió baja lehet, ami csak akkor derül ki, ha ő szanaszét bombázza én meg majd utánna a gatyám is otthagyom fizetségként. Végül abba maradtunk, hogyha nem boldogulunk vele visszavisszük és majd ő szétbombázza.

    Ezután átmentem a szomszéd városba az én jól bevált szerelőmhöz (vele csak az a baj, hogy nincs hibakódolvasója), menet közbe meghajtottam egy kicsit 150-160km/h ( had tisztuljon!!! :) ).

    Mire beértünk a szomszéd városba már semmi baja nem volt, sose volt ilyen jó! :)

    Ha már ott voltunk elmondtam a sztorit a szerelőnek, azt mondta, hogy vagy az EGR-szelep vagy az alapjárati motor kapott be valami szutykot, amit már be is dolgozott (Tán van ilyen, látott már ilyet. :) )

    Most szeretném kitakarítani ezeket. A kérésem az lenne, hogy ha valakinek lenne egy fényképe, hogy hol helyezkednek ezek el ( egr, alapjárati motor) vagy el tudná magyarázni, azt nagyon megköszönném!!!!

    Nekem x20xev-vel volt nagyon hasonló esetem. Falusi fis-fos kis benzinkúton sikerült teletankolni a verdát, majd 120 km-t autókáztunk főúton, szigorúan max. 100-as tempóval, mondván éljen a gazdaságosság. Persze, az átlagfogyasztás jó is volt, csak mire odaértünk kiderült, hogy az alapjárat valahol lemaradt. Hasonló módon sikerült orvosolni a gondot, kicsit meg kellett hajtani. Átlagfogyasztásnak csá, ellenben volt alapjárat, ha nem is tökéletes. No, erre rátankoltam 10 lityó E85-öt, és tökéletes lett. Utána jött 350km pályázós szakasz, majd itthon teletank a jól megszokott OIL-kúton, és onnan kezdve eladásig nem is volt alapjárati gondom. Most ugyanezt játszom egy szerkezeti elemeiben nagyon hasonló, de ide offtopic autóval. :blink: :D

  17. Melyik? Liqui Moly Leichtlauf SAE 10W-40 (HC technológia) vagy MoS2-Super Leichtlauf SAE 10W-40 (részszintetikus, ez mondjuk baromi drága)?

    Még az alábbiakkal szemezgetek:

    MOTUL 6100 Synergie 10W40

    TOTAL QUARTZ 10W40

    Q8 Formula Advanced 10W40

    MEGUIN Syntech Premium 10W40

    Repsol Elite Injection 10W40

    Shell Helix HX7 AV 10W40

    Előbbi, nem volt annyira nagyon drága.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.