Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

streetracer

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    123
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by streetracer

  1. Már régóta motoszkált a fejemben a multik "saját termékes" áruit kik csinálják...

    mert sok esetben csak a forgalmazó van rajta...

    de rajta van valamilyen EU kód...

    főleg tejtermékek és hús készítményeknél..

    na én találtam egy táblázatot ..

    nemtom miért van ez a nagy titkolózás..

    bamul.freeblog.hu/files/EU_kódok_élelmiszerüzemek.xls

    ezt bemásoljátok és mehet is :lol:

    mert szerintem senkinek nem mindegy hogy egy gazdaságos termék kerül X-be és ugyan az a gyártótól saját csomagolásba X+10-20-30%....

    Ez már régóta így megy.Én anno SOLE tejterméket terítettem kis boltokban,üzletláncokban,multikban egyaránt.Egyszer megszámoltam hogy ugyanazt a 20%-os 175grammos tejfölt 17 féle csomagolásban vittük ki.Ugyanaz a tejföl,ugyanaz a pohár csak a felirat más.Ja meg az ár.Mindig a SOLE feliratú volt a legdrágább.

  2. Jó kis autók voltak azok a maguk idejében, főleg ha megkapták a megfelelő törődést.

    Én Faterom 1,5-ös 5 sebességes samarájával kezdtem, az is jó kis autó volt.

    Akkoriban a Samara volt a csúcsragadozó a 2107-essel együtt.

    Sajnos a Daciaval sokat nem lehetett kezdeni.Egy pénteken meghoztuk vacsiújan(még a MERKUR-tól),következő héten elvittük szerelőhöz.Ott állt három(!!!!) napig mire minden csavart meghúzgáltak és megzsíroztak mindent.Azután irány a fényező teljes alvázvédelemre,mégis hatéves korában már jött is ki rajta a rozsda.

    Egy havernak a román rokona a Dacia gyárban dolgozott,Ő mondta hogy a karosszéria elemeket kint tárolják a szabad ég alatt,onnan viszik be és úgy ahogy van már festik is.Nem is csoda hogy tíz évesen már teljesen szét voltak rohadva.

  3. Hát, ez is egy nézőpont, magam részéről a legerősebb kétkerekű jármű amire hajlandó vagyok felülni, az talán egy robogó. Ennél izmosabb motorhoz nekem már legyen alatta négy kerék, meg körülöttem a kaszni :lol: Ezek az aszfalttorpedók kész életveszély, az iszonyat teljesítmény mellett nem elég, hogy védelme semmi a motorosnak, ráadásul a két kerék miatt még a manőverezési képességei is sokkal behatároltabbak. A motorosok most majd biztos jól letámadnak, de az én álláspontom ez, nekem biztos nem kéne :D

    Én is így voltam vele először.Szerintem ha kipróbálnád lehet hogy hamar közöttünk találnád magad az erő sötét oldalán. :lol:

  4. Hayabusád is van.... ohhh....

    Szép! :lol:

    Szép autó, jó motor! :lol:

    Hm....

    Akad egy a garázsban. :D Először úgy volt hogy az Astra kap nagyobb motort,fékeket stb-t,de a bátyám felvilágosított:

    "Hülye gyerek,mi a f@szn@k költesz arra a sz@rr@.Nézd meg ezt a gépet(mutatta a saját 'busáját)ez egy ronda kövér disznó,de 3mp alatt gyorsul százra,3 kiló a vége és ha meghajtod talán a tíz litert is megeszi és vadiújan sincs 3 milla.Mutass egy autó ami ennyiből ezeket űbereli"(Idézet vége)

    Így végül is az Ő ismeretsége révén sikerült egyet venni akciósan.Kifutó modell is volt,meg szegényke fekete is volt ezért mindenki elment mellette(akkor a kék-ezüst volt a menő)így végül viszonylag olcsón meg lehetett venni.Nem is bántam meg. ;) :D

    Ő az én másik kicsikém.

    SP_A0022_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  5. Ezeket a tyúkrácsos dolgokat miért erőltetik még mindig ennyire?

    Szerintem egyenlőre még nem találtak ki jobb megoldást hogy egy nagyobb méretű légbeömlő nyílást hogyan zárjanak le viszonylag esztétikusan.

    A gond inkább az a tikráccsal hogy egy időben boldog-boldogtalan rakta fel a(sokszor szög gyári) autóra ráadásul valami iszonyú igénytelen módon rá barkácsolva.

    Lemezcsavarral,átmenőcsavarral felfogatva vagy sziloplasztal felragasztva de úgy hogy a szilo mindenhol látszott.Egy igényes felrakásra jutott tíz-tizenöt "barkács".Így idővel mindenki egy kalap alá vette őket.Tikrács=gáz.

    Én is gondolkoztam már rajta hogy mivel tudnám "kiváltani",de még nem sikerült igazán megfelelő alternatívát találni.

    Csak egy érdekesség.A Hayabusám fejidomán levő légbeömlők gyárilag(!!!!!!) tikráccsal vannak lezárva. :lol:

  6. Van bizony pár igen szép darab!

    De a nagytöbbség mutáns!

    Boylerhuszár létemre én sem találtam túl sokat amit simán felraknék a gépemre.Plusz sok "demoautó" rontja a képet az alul méretezett kerekekkel és/vagy gyári futóművel.De ahogy elnézem a készítő is hibás néhány esetben mivel olyan szetteket kínál ami csak a gyári magasságú autókra jó viszont néhány centi ültetés után az autó a hétköznapokban használhatatlan lesz.

  7. A lámpamosó szinte a legkisebb költségű rész. A xenon rendszerhez szükséges dolgok (amikbe beleköthetnek):

    - projektoros lámpa (xenonhoz gyártottnak kell lennie, a búrán jelöléssel) + gyújtó trafók + elektronika,

    - lámpamosó rendszer (gyárilag a szélvédőmosóval együtt kapcsol be egy kis ideig, szóval automata),

    - automata lámpa szintszabályzó,

    - lámpamagasság állító nélküli világításkapcsoló (van amelyik rendőr megnézi, hogy van-e lámpamagasság állító poti, mert ugye a xenonosban nincs, mivel automata),

    - 4300 Kelvines izzó (a színhőmérséklet se mindegy, a kékes vagy lilás szineket se "lájkolják" a rendőrök és a magassabb Kelvin számúak kevésbé látszanak esőben és ködben),

    Még ha sok mindent sikerül is használtan beszerezni, akkor is a teljes rendszer közelítheti a 100 ezret.

    Hogy megéri-e, nyilván ezt, mindenkinek magának kell eldönteni, de aki használt már xenont annak nehéz visszaállni a halogénre :lol:.

    Egy ismerős megkérdezte az NKH-nál('98-as G Astrája van) ha szabályoknak megfelelően mindent átszerel gyári cuccokból akkor használhatja-e legálisan a xenont.

    A válasz:NEM!!!Mert 98-ban még nem gyártottak G Astrát xenonnal!

    Na ez már nekem magas.

  8. Azért annyira nem kell örülni, ez a motor csak EURO II. :lol:

    Itt a teljes lista:

    0: katalizátor nélküli, benzinüzemű, a jóváhagyási előírások szerint nem minősített dízelüzemű, ENSZ-EGB 83.00-83.01/A vagy 49.00-49.01/A előírás szerinti jóváhagyási jellel ellátott dízelüzemű;

    1: katalizátoros, nem szabályozott keverékképzésű, benzinüzemű;

    2: katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, benzinüzemű, kivéve a 4. osztályba sorolt EURO-II minősítésű gépjármű;

    3: EURO-I minősítésű dízelüzemű gépjármű;

    4: EURO-II minősítésű, katalizátoros, szabályozott keverékképzésű - benzinüzemű vagy EURO-II minősítésű dízelüzemű gépjármű;

    5: tiszta gázüzemű vagy elektromos meghajtású, illetőleg hibrid (a gépjárművet meghajtó elektromos-, valamint benzin- vagy dízelmotorral is ellátott) hajtású, kivéve, ha belső égésű motorja nem éri el az EURO-III minősítést);

    6: EURO-III minősítésű, katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, benzinüzemű gépjármű;

    7: EURO-III minősítésű dízelüzemű gépjármű;

    8: EURO-III minősítésű dízelüzemű gépjármű, OBD-rendszerrel ellátva;

    9: EURO-IV minősítésű, katalizátoros, szabályozott keverékképzésű benzinüzemű gépjármű, OBD-rendszerrel ellátva;

    10 és 11: EURO-IV minősítésű dízelüzemű gépjármű, OBD-rendszerrel ellátva;

    12: EURO-V minősítésű dízelüzemű gépjármű, OBD-rendszerrel ellátva;

    13: EEV minősítésű dízelüzemű gépjármű, OBD-rendszerrel ellátva;

    14: EURO-V minősítésű gépjármű;

    15: EURO-V minősítésű gépjármű

    Na most már tudom miért kell bemennem az okmányirodába.12 év után észrevették hogy nem jó kategóriába vagyok,átraktak 2-esből 4-esbe(ami úgy látom nem nagy eltérés).Most hátsó rendszám le és a műszakin kapott papírral be kell ballagnom a hivatalba és ott kapom meg a matricát 580 forintért.

  9. Sziasztok! Ma reggelre elkopott a bőrkormányom! :lol:

    Vagyis most ért olyan állapotba, hogy kellemetlen lett fogni.

    Itt helyben ismerek egy srácot aki 10e-ért elvállata a bőrözést.

    Tudtok ajánlani olcsóbban jó minőségűt Solt (Bács-Kiskun) környékén, vagy boltoljam vele nyugodtan?

    Szerintem sem találsz 10-nél jobb árat,ráadásul helyben is van.Én is érdeklődtem néhány helyen és 10-15 között mondták nekem is a bőrözést.

  10. Hali, kérdésem lenne. Lehetőségem lenne most tartozás fejében 16"-os gyönyörű peremes felnit intézni, egyetlen bibi van, hogy 4x108 az osztókör, lehetséges azt a 4x100-ra felrakni ? Mozgókúpos csavarrol hallottam már, nemtudom ekkora differenciánál megoldható-e, illetve olvastam hogy vannak osztókör módosító gyűrük, de elég sok negatív vélemény volt, hogy csak nem az agyba tereked akkor fel a felnit, tehát balesetveszélyes. Másik kérdés, most 2db 205/40es gumi van rajta, másik 2 már kuka, ezek is max ezt az évet bírnák ki. 205/50 vagy 215/50-est érdemes rá venni, akinek 16-os felni van hanyas gumit rakott fel?

    Szia.

    A mozgókúpos csavar nem tud ekkora különbséget korrigálni.A 4x98-as osztókörű felnit tudod azzal feltenni az autóra.

    Osztókörmódsítóval nekem még nem voltszemélyes tapasztalatom,de már én is több negatív tapasztalatot hallottam velük kapcsolatban mint pozitívat.Ráadásul a rendőrök is nagyom "értékelik".

    Szerintem a legtutibb ha elcseréled,eladod vagy beszámoltatod a felnit egy 4x100-asba. :lol:

  11. Kicsit szerintem eltúlzod a dolgot. Néhány szem por nem a világ, annál is inkább, mert a lakktisztító paszta, ami kifejezetten karcok eltávolítására van, bizony apró szemcséket tartalmaz! Ugyanis a lakkról egy vékony réteget eltávolít, így tűnnek el a karcok.

    Hát?Nem tudom.Te látod az autódat nem okoz-e karcokat a másnapi polírozás.Én inkább a mosás utánira szavazok.Lemosom,kitakarítom belülről majd az ablakok következnek.Ez max két óra és jöhet a polír.Nálam ez vált be.De hát ahogy dalban is van.Mindenki másképp csinálja. :) :D

  12. Nem is úgy gondoltam, hogy az utcán álljon kint. Én tegnap estefelé mostam le, beálltam a garázsba, és ma reggel políroztam.

    Nem akarlak elkeseríteni de sajnos az autó nem steril környezetben áll.Amikor beállsz a garázsba a járó motor és a kipufogó felkavarja a port ami lassan leülepszik az autóra.Ha legközelebb kiállsz csak húzd végig az ujjadat a tetőn és,sajnos,valszeg látható lesz rajta a por.

  13. Egy ilyen gépi polírozást mennyiből lehet megúszni, ha megcsináltatom valakivel?

    Enyémen is rengeteg a karcolás (már így vettem).

    Átlagba szerintem egy olyan 15 ezerből és valszeg kb. 6 órára nélkülöznöd kell az autódat.(Ha azonnal hozzá kezdenek)De ezt általában a helyszínen kell megbeszélni,mivel az árat nagymértékben befolyásolhatja hogy mennyire fakult vagy karcos a fényezés.Ezt a "szaki" egyből meg is tudja mondani.

    Én úgy szoktam hogy körbejárom a tulajjal a gépet mi az amit én látok és mi az amit Ő szeretne,mi az ami megoldható,mi az ami nem.Olyan karcokkal aminek az alján látható az alapozó és körömmel érzékelhető túl sokat nem tudok tenni csak valamelyest halványítani.Amit gyönyörűen el tudok tüntetni az pl a kilincsek körüli körömnyomok és a sok mosásból és törölgetésből eredő,szerintem mindenki által ismert körkörös,nyomok.Egy háromfázisos gépi polír után szinte úgy néz ki a fényezés mintha most jönne ki a kocsi a szalonból.

    Vannak olyanok akik azt mondják hogy megcsinálják a feléből fele idő alatt.Na ez azt jelenti hogy,legjobb esetben,a pasztát géppel hordják fel a felületre és géppel el is dolgozzák.Ennek a legnagyobb hátránya hogy 2-3 mosás és a kocsi ugyanúgy néz ki mint azelőtt.Vagyis csak egy sima pasztázásért fizettél.

  14. El lehet cseszni valóban. A lényeg, hogy semmiféleképp ne a napon csináld, ne legyen forró a kaszni. Én estefelé szoktam, mivel a garázsban nincs elég hely.

    Ha kézzel csinálod, egyszerre csak kisebb felületeket kenj be. Nagyon puha ronggyal, vagy szivaccsal. meg kell várni, amíg teljesen megszárad, majd egy másik, szintén puha ronggyal fényesre dörzsölni. Tudom ajánlani a Sonax, és a Simoniz termékeit.

    Ja, még annyit, hogy előtte ugye le kell mosni az autót. Közvetlen mosás után én nem szoktam polírozni, mert a mélyedésekből még sokáig csordogál a víz, ezért hagyom száradni pár órát. Különben az ember állandóan összevizezi a fényesítésre szánt rongyot, aminek száraznak kellene lennie.

    Én azért pár órát nem várnék a polírozással.Az lehet a gond,hogy ha kicsit forgalmasabb az utca,vagy régen esett eső,annyi idő alatt egy vékony porréteg száll az autóra.

    És ha így kezded el polírozni ez a vékony porréteg bekerül a pasztába és idővel elég szép mennyiségű karcot hoz össze amin már csak a gépi polír segíthet.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.