Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

andris_C14NZ

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    176
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by andris_C14NZ

  1. Sajnos ez tipikusan az a jelenség amikor az immotól nem jön jel.

    Páromnál ugyanez volt az utólagos immonál.

    Én a gyorslábú riogatóra tippelek.

    reménykedtem benne, hogy nem:)

    a vezetőoldali burkolatot leszedtem, ott találtam meg hogy hova csatlakozik ez a csodás szerkezet, hát...el fog tartani egy darabig mire azt a káoszt kifésülöm.

    te hogy oldottad meg? kipakoltad az egészet a fenébe?

  2. sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, hőn szeretett Vectrám a hétvégén a kötél rossz végén jött haza :(

    beindul kb. 1-2 percre, majd leáll, ilyenkor két lehetőség van:

    -világít a check engine, AC pumpa hallatszik, újra be lehet indítani

    -nem vílágít a csekkendzsin, ilyenkor meg sem próbáltam beindítani, az ECU kap tápot, de az AC relét nem kapcsolja be.

    van egy csodálatos gepárd típusú riasztót/immo a kocsiban, elméletileg az tud ilyen időzítéssel motort leállítani, de se a saját LED-jét se az indexeket nem villogtatja. ha van valakinek ötlete, ne habozzon!

  3. 205/50x16 ET33 "sport" rugóval (-3 cm) gond nélkül tette a dolgát. Hátul karcolta a sárvédőt, ha nem egyedül ültem be.

    mivel az is gyári méret :icon1: bár akkor az ET-je nálad kevés. nekem 500kg cementtel ért be :hehe:

  4. Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy mi okozza azt a problémát, hogy manapság az olajvisszejelző lámpám a megszokottnál tovább világít reggeli hidegindításnál. (Erre amúgy kb. fél éve figyeltem fel) Régen olyan 4-5 mp alatt kialudt a lámpa, most kb. több mint 10mp is beletellik, hogy elalszik! Olajszint tutira rendben van! Köszönöm előre is segítségeteket!

    talán az olajnyomás-szabályzó szelep akad, sokaknak elő szok' fordulni. van egy oltári nagy csavar (legalábbis az enyémen) az olajpumpán, ha azt kitekered, alatta kell lennie egy rugónak meg egy kis fém biszbasznak, ez szabályozza az olajnyomást. nekem is meg kéne csinálni, csak lusta vagyok:)

  5. Hát átnáztem őket,nem voltak oxidálódva.de a biztonság kedvéért megpiszkáltam őket és adtam neki WD40-et.

    Semmi változás.

    Érdemes lenne megnézni másik stabilizátorral?

    Egy kicsit izgulok mert ha a stabilizátor,akkor a vízhőfokot se mutatja jól!!

    ha feléd vannak a lábai, akkor a középső a föld és a jobboldali a 9V, ha van kézi műszered, akkor gyorsan le tudod csekkolni.

    ha nem akkor elektronyikai bolt, kérjél 7809-et TO-220-as tokban.

    • Like 1
  6. egyikkel sem?

    próbáld meg a veztengely jeladót lehúzni, vagy csak azt visszadugni, hátha a fölső szenzor a baja.

    Kezd elegem lenni a főtengely jeladósdiból.. A gyári 1évet bír ki ami 25-30ezer forint, vicc az egész. vettem 2db utángyártottat(mind2 más márka, de német(Topran, Automega) ehhez írta, minden cikkszám egyezik, és az autó nem indul el vele! Csatlakozó 100% hogy jó, mert már teljesen külön van kábelozva.

  7. Simán le lehet papírozni az XE motort F Astrába, és akkor nem tud belekötni a yard.

    wookie: Subi tud neked írni programot hozzá.

    ezt le tudnád írni részletesen, hogyan működik?

    én még a régi "terveztetéses" módszerről hallottam csak.

  8. Caliban nemt'om milyen van, de az enyémhez olyan érzékelő volt, amit az olajnyomás-kapcsoló helyébe kellett becsavarozni (NPT-kúpos öntömítő menet) és két madzagja van, az egyikre vissza lehet dugni az olajnyomás-lámpát, a másikhoz megy egy vezetékkel a mérőóra.

    Azt tudjuk, hogy a Caliban milyen van gyárilag? Vagy hogy annak az olajnyomás jeladója hova van beiktatva? Mert akkor elvileg tudnék olyan venni Bárdiból kedvezménnyel, másrészről "gyári" megoldás lenne!
    A Ladához való elosztót honnan tudnám beszerezni a legkönnyebben?
    Köszi a választ! :)

  9. szia Nándi,

    hogyan mehet 4 henger a 6-ból ha a trafó nem kap vezérlést? Szerintem behalt a gyertyakábelek közül a két kérdéses, de sanszos a gyertyahiba is. A gyújtás vezérlését a motorvezérlő látja el a főtengely jeladó és a vezérmű jeladó adatai alapján, de vezérmű jeladó nélkül is elindul az autó csak kb 2000-es fordulaton jár folyamatosan. Ha nincs főtengely jeladó vagy rossz akkor nem indul vagy nehezen indul. Ha két henger nem megy akkor én a hozzá tartozó gyertyákat és gyertyakábeleket nézném meg alaposan és persze elmennék egy hibakód olvasásra egy szervízbe. 5e HUF körül van, rengeteg infót kaphatsz és időt spórolhatsz . Tech1-gyel külön meg tudják nézni a hengereket, hogy szikráztat-e és meg tudják mondani ha valamelyik kábel vagy gyertya rossz.

    Sok sikert cimbora!

    Fapad

    a C/X25XE parazitaszikrás gyújtású, egyszerre ad szikrát két hengerbe. mivel neki az egyik madzag valszeg el van szakadva, így ez a két henger nem megy.

    elméletileg bármelyik érzékelőről eljár, és még az alapjáratnak sem kell emelkednie.

    • Like 1
  10. Na újra előjött az XEV betegség.. Szokásához híven, mint minden évben, főtengely jeladó.. Mit lehetne vele kezdeni, hogy többet(legalább 2-3 évig) ne legyen vele a gond? 2éve VDO-t vettem bele 20ér, kereken egy évet bírt, tavaly megvettem bele a gyárit közel 30ezerért, és ez is egy évet bírt.. Azért szerintem minden évben 20-30ezres tételt pluszba rákölteni nem valami jó dolog.. Valakinek valami ötlet/tipp?

    nincs valami egyéni cuccod (kipufogó melege, olajos cucc) a környéken, ami miatt behal?

    nekem 3 éve van asszem hella benne, de azóta is jó. a gyárinak a kábelén látszott, hogy az olajsártól meg a melegtől teljesen szétment, maga a szenzor szűz volt.

  11. Mi kell a bc-hez a bc-n meg a kábelezésen kívül? A kábelezés már benne van. Mondjuk c16se, szóval gondolom játszós lenne a dolog.

    Annyira nem érdekel, nekem jobban tetszik az analóg óra, csak mondjuk érdekelt volna hogy milyen fogyasztási adatokat mutat. (bár nem nagyon hiszek neki)

    külső hőmérő, meg a saját nyomigombjai.

  12. Na megszűnt végül is mindennemű torpanás, darálás meg ilyenek. Bár egy picit maradt(később erre kitérek). Újrakábeloztam lényegében minden olyant, ami számít. Vezérműtengely jeladó kábeljait rendesen összecsatlakoztattam forrasztásos és zsugorcsöves megoldással. Ugyanígy a trafó kábeljait is, mert össze-vissza megvoltak törve, és ott is kicseréltem a csatit, és a trafót is kicseréltem. Lényegében jó lett. Ám van még egy nagyon pici bosszantó dolog, amire csak tippelni tudok. Kis gázadásos gyorsításnál érzem, hogy lüktetve pörög fel a motor. Ha tovább nyomom a gázt, akkor már normálisan pörög fel. Gázállás érzékelőt kimostam benzinbe, kifújattam kompresszorral amennyire tudtam. Ezek a tünetek lehetnek a gázállás érzékelő hibái? Mert végülis van itthon egy másik is, ami nekem a gyári volt, de ezzel is ugyanezt csinálja mint a bontottal, ami bent van. Vagy belehet ezeket valahogy állítani? Mert annyit észrevettem hogy mielőtt meghúznám a csavarokat, lehet rajta valamennyit mozdítani jobbra-balra forgatással(talán 1-2mm). De én mindig úgy teszem rá hogy vissza fordítom teljesen, mert így nagyobb gázállást érzékel és ergo több anyag. Amúgy most már nem kormos az autó hátulja sem! És még valami. Ha még is ez lenne a hibája, ilyen utángyártott 3-4ezer forintosról mi a véleményetek??

    a folytószelep érzékelő csak akkor érdekes, amikor mozdítod a gázpedált, akkor ad átmeneti dúsítást. ha nyomsz egy hirtelen padlót,az kb. az első mp, szal az abszolút helyzetének nincs nagy jelentősége.

    a korom akkor ezek szerint fél-meddig elégett benzin volt?

  13. Hát ha már úgyis sajátot gyártasz, akkor szkenneld be a mostanit (a műszerfalit) ha teheted, aztán egy kis Photoshop munkával ugyanazokat a számokat (betűtípusokat) megtartva el tudod készíteni az olajnyomásmérőd számlapját. Tudom, nem egyszerű, de így legalább pontosan olyan lesz az olajnyomásmérőd is mint a műszerfalad, nem csak hasonló.

    last edition cali olajnyomásmérője esetleg?

  14. Épített már valaki olajnyomásmérőt Vecibe? Szerintetek elfér a jeladó a mostani gomba helyén? Mik lehetnek az üzemi olajnyomások? Hány bárnál nyit a szabályozószelep C16NZ motornál?

    sajna csak a sajátomról tudok nyilatkozni, meleg alapjáraton 2 bar, fordulaton 5 körül.

    a haynes azt írja, hogy minden motorra alapjáraton 1,5 bar, c20xe 2,5. szerintem ezek a minimumok.

  15. Sziasztok Cartársak! Sajnos az útobbi időben nagyon ritkán tudtam felnézni a fórumra egyéb gondok, elfoglaltság miatt, de remélem ez jövőre, új év alkalmából is ez változni fog! :)

    Olyan jellegű problémám lenne mostanság a szekérrel, hogy reggel legelső indításkor állati sokára alszik el az olajvisszajelző (piros) lámpácska. Annak idején 3-4mp kellett most kínos 10-12 másodpercbe is beletellik mire kialszik. 2 éve ugyanazt az olajat használom, az olajszint is teljesen megfelelő, szóval ezzel tuti nincsen gond. Hallottam olyat hogy hidegben lehet ilyen hibajelenség azonban múltkor sajnos 10 fokban is ezt csinálta... :( Ez a hibajelenség kb. 3 hete kezdődött azóta mintha egyre hosszabbodna (bár ezt már lehet hogy csak én látom így..) Mi lehet a hiba oka?? Valami kezd döglödni a masinában?? A motor pontos típusa (hátha ez is kell) C16NZ.. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

    én is hasonló cipóban vagyok:(

    valószínűleg az olajszivattyú nyomásszabályzó szelepe van leragadva. a pumpán van egy nagy csavar, ami előrefelé néz, ezt ki kell venni, mögötte van egy rugó és maga a szelep, azt jól meg kell takarítani. sajna azt hiszem, hogy a szervószivattyút ehhez le kell venni, hogy hozzá lehessen férni a csavarhoz.

    ők pl. árulnak ilyen szelepet műanyagból:

    http://www.sbdev.co.uk/Dry_Sump_Systems/Oil_Pump/Oil_Pump.htm

  16. Helló mindenki!!

    Jó régen nem jártam itt!!

    Volna egy olyan problémám, hogy búg a veki bal eleje. Legalábbis onnan hallom.

    mi lehet a probléma, ha a csapágy nem kottyan? Megemeltem, megmozgattam, megforgattam ,de semmi. K.b. 40-50 km/h-tol kezdi, és ahogy gyorsul, úgy hangosodik. illetve bal kanyarnál még hangosabb, és olyan mintha dobolna. SEGÍTSÉG!!!!! Én már nem tudom mit tegyek!!! :confused:

    múltkor én is így jártam, én is a csapágyat okoltam, aztán kiderült, hogy leesett egy pár súly a felniről <_<

    (és fogott a kézi is, de ez más tészta..)

  17. Ma voltam műszakin. Újabb 2 évig lehet rettegni. :sneaky: :D

    Persze nem ment az ilyen egyszerűen. A hátsó féken majdnem elbukott. Épphogy belefért az eltérésbe. Fékerőszabályzó csere esedékes.

    én meg hétfőn voltam, meg lettünk dícsérve :blush:

    bár az emisszió csak harmadik nekifutásra sikerült, időnként füstölt...asszem egy szett szelepszár-szimmering lesz a karácsonyi ajándék :unsure:

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.