Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

pellő

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    30
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by pellő

  1. 28 minutes ago, balintkaaa írta:

    Sziasztok!

    Két kérdéssel fordulnék hozzátok.

    Van nekem egy Opel Astra G Classic II 1.4 16V TWINPORT (2006) gépem.

    Multi kormány van beleszerelve, de sajnos nem mükszik ugyanis nem a gyári lejátszó van benne. 

    Első kérdésem ezzel lenne kapcsolatos:  Milyen opciók vannak arra, hogy működjön a multi kormány? Egy vezérlés beszerelése vagy esetleg egy régi gyári lejátszó beszerelésével megoldódna a probléma? Kérlek írjátok már meg ezeknek a dolgoknak az anyagi vonzatát is!

    Második kérdésem a központi zárral lenne kapcsolatos.

    Maga a motorja tökéletesen működik, mert kulccsal való nyitással az összes zár pöccre nyitódik és csukódik. A távirányítóval lehet a bibi.. próbáltam tanítani , de mindhiába..

    Lehet, hogy maga a kulcs "nincs a toppon" ugyanis elemcsere se oldotta meg a problémát.

    Esetleg ezzel kapcsban van valami tippetek ötletetek ? Szintén kérnék anyagi vonzatot is ! :) 

    ESETLEG LINKET VAGY AMIT SEGÍTSÉGNEK TARTOTOK. 

    Előre is nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget és szép estét nektek !

    Üdv

    Bálint

    A központi zárhoz tudok hozzá szólni. Szedd szét a kulcsot, és nézd meg hogy nincs-e kiszakadva az elemtartó a panleből. Ha puha gumis a nyomógombnál a kulcs akkor ez a hiba, a régebbi kulcsoknál ami egy kicsit keményebb volt a gombnál, majdnem műanyag annál nem találkoztam ezzel a bajjal. Szét szedésnél figyelj arra ha lehúzod a tetejét a kulcsnak a toll részről hogy nehogy kiessen az immobiliser chipje, asztal fölött csináld!

     

  2. 15 hours ago, tgabika76 írta:

    A zöld csatlakozó a bal oldali, a fekete a jobb oldali ülésé. Az ülés alatt meg valami ilyesmit kéne látnod:

    http://p.coldline.hu/2015/11/07/2026003-20151107-HLfMsZ.jpg

    Ezt a részét még az enyémbe nem néztem de már egy autóét szedtem szét nagyjából értem. A zöld kicsi az övfeszítőé, de mi a két középső ami egybe van karikázva, és mi a szélső ami külön?

     

    16 hours ago, kobraCode írta:

    A két szélső csati az ülésfűtés, a középső a kipörgésgátló, ha minden igaz: http://pics.coldline.hu/pics/515155-20120402-8osgHE.jpg

    A képen szereplő kapcsoló ez csak G Astra-é,vagy másik Opelekben is használták?

  3. 16 hours ago, kobraCode írta:

    A két szélső csati az ülésfűtés, a középső a kipörgésgátló, ha minden igaz: http://pics.coldline.hu/pics/515155-20120402-8osgHE.jpg

    A másik két csati sajnos nem tudom mire szolgál. Amúgy szerencséd van hogy ennyi minden benne van a kocsidban. Nálam már mindent kispóroltak. Mi az évjáratod és a motorkódod?

    Egy 98-as 1,6 16 szelepes G Astra X16XEL, és WOLOTGF48 alvázszámú. Vonóhorog visszajelzővel is szerencsém volt mert egy bizti és egy izzó behelyezésével megúsztam és működik a gyári.

    Esetleg már valaki lehelt életet a gyári ülésfűtésbe utólag.Nekem elég lenne hogy a kötegbe áram legyen az ülés alatt,mert csak utólagos fűthető ülésvédőm van. Mit kell csinálni a kapcsoló rádugásán kívül?

     

    • Like 1
  4. 16 hours ago, Handbrake írta:

    Ha felpattintod a hamutartó alatti kis fekete csík műanyagot és alatta találsz zöld csatikat akkor elvileg ki van kábelezve, szerintem.......

    A csíkba belepattintva egy zöld,egy kék és egy fekete van.A zöld meg a kék ugyanolyan csak a kékben kevesebb a vezeték.http://kepfeltoltes.hu/view/151107/20151107_132503_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    De van egy külön vastagabb köteg amin van egy kék és egy zöld csati ami egyformának néz ki. http://kepfeltoltes.hu/view/151107/20151107_132628_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  5. Sziasztok!

    Egy 98-as 1,6 16 szelepes G Astra X16XEL, és WOLOTGF48 alvázszámú autóról lenne szó. Milyen főbb ismertető jelei vannak ha esetleg be van kábelezve az ülésfűtés? Gyárilag nincs benne ülésfűtés,de kaptam fűthető ülésvédőt és azt szeretném üzemeltetni róla ha esetleg be lenne kábelezve.Így nem kellene semmiutólagos plusz kábelt belehúznom.

  6. Sziasztok!

    Egy 98-as G Astra-ra szereltek fel vonóhorgot, bekötöttem az aljzatot neki. Kérdésem az lenne hogy, hogy lehetne életre hívni a gyári vonóhorog visszajelzőt a műszerfalban? Hogy ne kelljen semmit szét vágni az utólagoshoz. G astra 1998 1.6 16v, motor kód: x16xel, ezek az autó adatai.

  7. Sziasztok!

    A jobb és bal oldali első ajtó határolók közt van-e különbség szerkezetileg vagy a beszerelés szempontjából?

    Természetesen a bal első szart be ami úgy mutatkozik, hogy ez az ívelt alaku lapos vas csak lifeg de nem tart.

    Most szereztem egy jobbost (alján nagy R betü) kérdés felhasználhatom-e vagy akkor van egy ilyenem bónuszban.

    Választ előre is köszi.

    Már nekem is törött el benne a rugó. Semmi különbség nincs csak hogy melyik irányba hajlik. Ha fordítasz rajta 180 fokot akkor be tudod rakni balosnak.

  8. Hát, nem a tudom... Nálam mindig is visszaejtette indítózáskor a mutatót az üzemanyagjelző. Ráadásul a középső kijelző megvilágításának fényereje nem csak indítózáskor halványul valamennyit, elég csak a kormányt tekerni (ilyenkor még a rendes világítás -lámpák- is halványodnak pl parkoláskor jól látni). Volt már téma a fórumon, mások szerint ez a jelenség náluk is megvan, tehát ezek szerint normális...

    Nálunk 2 van a családban 98-as 2007-es, havernak 2001-ese ezek nem csinálják a visszaejtést. Persze ezek szerint lehet hogy van olyan kiadás ami csinálja. A kormány tekerésre azért halványul el mert megnő az áramfelvétele a szervó szivattyúnak. Ha az egész felirat halványodik akkor tuti merül (tapasztalat).

  9. Na, mostmár nincs olyan hideg és a kocsi is meg lett hajtva hosszabb távon(előtte csak városban ment egy pár napig), elmúlt a jelenség. Tankjelző sem esik vissza.

    Szerintem nem normális a tankjelző leesése, mivel sose szokott ilyet csinálni, csak a múltkori hidegben.

    Biztos hogy nem normális a tankjelző leesése. Ezek amiket írtál kezdődő akkumulátor gond lehet, főleg akkor ha naponta használod az autót hosszabb időre és kevés indítással. Ha csak néha napján van használva az autó akkor természetes is lehet az akksi megmerülése.

    Az akku gyengeséget a középen lévő rádió,dátum kijelző elhalványulásán is észre lehet venni indításkor.

  10. Sziasztok!

    98-as G Astram van X16XEL-es motor kóddal és F_48-as alvázszámmal. A gondom az hogy kilyukadt a szervócső (gumicső része) ami a szivattyú aljáról megy a kormányműre. Utánna érdeklődtem a javításának de nem nagyon ajánlják mert hogy utána remeghet a kormány. Állítólag van benne valamilyen kalibrált furat és ez miatt lehet. A gumicső két részből van kb a felénél van egy roppantó olyan mint amilyennel a két végére a fémcsövet roppantották rá. Lehetséges hogy ebben van az a furat? Illetve valaki cserélt-e,javított-e ilyen csövet? Mert az eredeti horror árban van. Milyen megoldást lehet rá találni?

  11. Várjálvárjál, tévedésben vagy!

    Az övfeszítő meg az öv automata visszacsévélője nem ugyanaz!

    Az övfeszítő az egy patron, és az a feladata hogy baleset esetén megfeszítse rajtad a biztonsági övet, tehát húzzon rajta. Ez az ülés belső oldalánál található az övcsatnál, és egy hosszúkás henger alakú tárgy tárgy. Elektromos csati megy rá, és emlékeim szerint a légzsákindító vezérli ezt is, de ettől még ki lehet szedni (bár ezen nincs mit szétszedni meg tisztítani), csak előtte legalább 15 perccel vedd le az akksisarukat és ne is rakd vissza amíg teljesen össze nem raktad, különben légzsák hibakódot fog eltárolni az autó (égni fog a műszerfalon a légzsák visszajelzője), amit csak szervizben lehet majd kiütni belőle.

    Az öv visszacsévélője pedig a biztonsági öv rugós visszahúzó szerkezete, ez a B oszlop műanyag borítása alatt található, megfelelő körültekintéssel (vigyázva a rugóra, ahogy előttem is írták) ezt szét lehet szedni nyugodtan, ettől nem lesz légzsák hibakódod, bár a tisztítás sikere kétséges, de egy próbát megér.

    Akkor ezek szerint tényleg tévedéseben voltam.Én úgy tudtam hogy az övfeszítő az ezt a visszacsévélőt működteti valamilyen módon balesetnél és így valahogy össze van kötve.Az tuti hogy az övfeszítőt a légzsákindító vezérli.

  12. Sziasztok!

    Nekem olyan problémám lenne a G Astram-mal hogy az első két biztonsági öv csak nagy unszolásra hajlandó visszamenni a helyére ha kikapcsolom. Légzsákos autóról lévén szó még nem nagyon mertem neki állni szétszedni.Valaki találkozott már ilyen problémával, és esetleg sikerült orvosolnia hogy magától is visszahúzza? Megköszönném ha megosztaná velem a trükköt mert már kezd egy kicsit idegesíteni hogy 90%ban odacsukom az ajtóhoz a csatot.

    • Like 1
  13. Bontottan olyan 25-30e körül van a gyári légzsák, hogy a kormánykerék maga mennyit tesz még rá erre azt nem tudom, de kérdés hogy te az egész kormányt (tkp. a karimáját) akarod bőröztetni mert kopott, vagy csak a szokásos dudagomb kiszakadásos probléma lépett fel? Mert utóbbit 5000Ft-ért javítják sztem gyári minőségben, ellenben ha bontott légzsákot veszel, még ha jó állapotú is, ez a probléma még annál is fennállhat.

    Helló!

    Engem inkább a duda szakadás miatt érdekelne a bőröztetés. Hol lehet megcsináltatni 5000Ft-ért? Jó minőségben dolgoznak?

    Azt szeretném még megkérdezni hogy a hátsóablakmosó spriccnit csak nekem nem sikerül beállítani úgy hogy az üvegre spricceljen vagy másnak se? Nekem mindig az üveget befogó gumiszegélyt nyomatja telibe aztán a hab lefolyik az üvegre azt meg elmaszatolja a lapát. Esetleg valamit lehet vele kezdeni hogy az üvegre is menjen?

  14. Sziasztok!

    1,6 16v XE16XEL-es kecském van.A 2 hete egy 20km-es útról hazaérve furcsa jelenség jelentkezett. Megállva az alapjárat visszaesett kb 400-ra és ugy ment mintha nem menne az összes henger. De másnap mentem vele és semmi baja nem volt. De 5 napos pihenés után 0-fok körüli hőmérséklet mellett elindítottam hogy mennék dolgozni hogy melegedjen,és akkor is ez volt a jelenség,mire visszaértem le is állt,és azóta ez a 400 az alapjárat és lefullad meg össze-vissza megy mint egy jobb fajta mtz. Mi lehet a leállás oka? A motor lámpa nem világít.

    Előre is köszi.

  15. Olvass visszább (vagy keress rá) részletesen le van írva és oldal is van belinkelve hozzá!

    Egyébként 10 lehetőséged van, de a rádiót nem lehet csak úgy átpakolni másik autóba aminek teljesen más az ECU -ja, mivel nem fog vele kommunikálni....

    Köszi.Rákerestem de csak azt találtam hogy akkor mit kell csinálni ha be akarod írni a kódot. Az menne is csak nem engedi. A link meg kódkalkulátor ha jól sejtem de nem néztem meg mert azom is van meg a kódot is tudom.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.