Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kucu32

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    237
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by kucu32

  1. Sziasztok!

    1995-ös b corsámban(x12) az irányjelző furcsán(rohadt idegesítő módon) viselkedik:

    -néha, ha kapcsolom valamelyik irányba, semmi jelzés, a kijelzőn pedig folyamatosan világit a visszajelző zöld fény, relé kattogó hangja se hallatszik.

    -van hogy menet közben hallom hogy kattog a relé miközben döcög az autó(nem tudom eközben az index villog-e)

    -a vészvillogóm jó, működik, még akkor is ha az index épp a hibát produkálja, van hogy a vészvillogó kapcsolása után megjavul az index

    Azt mondták az index relé a szar, cserélve is lett, de kb 1 hónap telt el és újra ezt csinálja. Érintkezési hibára gyanakszom, de érdekel volt-e valakinek hasonló hiba? esetleg tudja-e valaki a pontos okot, vagy hol kezdjem el keresni a hibát?

    köszi!

    Üdv!

    Hali!!!

    A vészvillogó kapcsolója érintkezését is nézd meg.

  2. Hali!!!

    Kész a generátor, vagyis nem volt semmi baja. Csak valami kontakt hiba volt, szerintem a test.

    Amúgy csinál a verda egy tök érdekes dolgot. Melóból hazafelé mindíg kb ugyanott elkezd egy henger nem menni. Kb 1 km múlva le kell fordulnom, ekkor visszaváltok 2-be, és ezután már minden tökéletesen működik. Próbáltam hogy kinyomom a kuplungot, hogy essen le a fordulat, de akkor sem változik semmi. Megáltam az út szélén, és újra elindulva semmi baj. Már ugy megszoktam, hogy ha véletlenül nem csinálja, már kezdek valami hibára gyanakodni.

  3. Hali!!!

    Kis Corsában elment a töltés. Nem világít a műszerfalon a töltésjelző már gyújtás ráadáskor sem, és járó motornál sem.

    Valami tipp, hogy mit kéne cserélni a generátorban?

    Valaki tudja milyen számú csapágy van a generátorban?

    A motor c12nz.

    Még szétszedés előtt meg akarnám venni bele a cuccokat, mert nem nagyon van idő állni.

    Előre is kösz!

  4. Tudtommal az feszítőgörgő mellett lévő kisebbik fogaskerék, ami mögötte van azon is van egy jelölés. Amit ha beállítók a megfelelő helyre illetve a felsőt is a gyári jelöléshez teszem akkor jónak kell lennie!

    Vagy rosszul gondolom?

    Hali!!!

    Nem kell levenni semmit. Jelre kell állítani , és a szíjjat felrakni. A fogaskerekeket amúgy is csak egyféleképpen lehet felrakni.

  5. Aha értem.

    Csak az a gond, hogy a vezérlésem el van állítva így a ráindítás miatt, nem lesz baja a motornak?

    Illetve lefele a föld felé próbáljam megtámasztani a kulccsal?

    Bocs a sok hülye kérdéssel. :omg:

    Hali!!!

    Légkulcsot neki. Az leszedi.

    Vagy a tárcsát egy patentfogóval meg lehet fogni.

    Egyébbként miért akarod leszedni?

  6. "mackosajt" "Jean Trevor" "kucu32" "hakapeszimaki"--> Zörgő edényverős hangokra adott válaszaitok köszönöm!

    A végre megtaláltam a titok nyitját:

    Szal a kipufogónak van hangja. Méghozzá a gumitartó baknál. Van az alvázon egy rúd és van a kipufogón egy rúd. Erre kell ráhúzni a tartó gumibakot.

    Na nekem cserélve lett a kipufogóm(Bosal) elvileg 1.5 éve és gondolom nem lett a helyére forgatva precízen a kipufogó, ugyanis a kipufogó hátsó nyaka csapódik az alvázhoz rögzitő tartó rúdhoz..

    Ezt kell valahogy kiküszöbölnöm, mert ha lazább a gumibak akkor a pótkerék alatt lévő hővédőhöz csapódik(oldalirányba), ha meg szoros és fent van akkor meg az előbbi esemény jön létre(függőleges irányba..).

    Már csak a megoldást kell kisakkoznom!

    Hali!!!

    Meg kell lazítani a hátsó dob bilncsét és úgy mozgatni a dobot valamerre. Valószínű így be bírod állítani hogy jó legyen.

  7. Hali!!!

    Az elektromos km órásnál ha menetközben leállítod akkor a mutató ott marad ahol volt, és csak a következő gyújtás ráadásakor megy le nullára.

    Ennek a kipróbálása lehetőleg ne 100 nál kanyarba kormányzárkattanásig való gyújtáslevétellel történjen, mert ebben az esetben hirtelen elég sok bontott fordulatszámmérő nélküli B Corsa cuccod lesz eladó :lol:

    Amúgy köszi a leírást szerintem érthető.

  8. fogsz egy hajlékony pengéjű kést és kinyomod az omega gyűrűt a kar alól ;)

    Hali!!!

    Vagy egy kis kampóval kipiszkálod.

    A tengelyen van keresztbe egy nút, ide pattan be a tekerőbe benyomott omega rugó. Ezt kell kiljebb húzni, ekkor kijön a nútbúl és a kar lejön. Visszarakáskor a rugót a helyére kell rakni, és egy jól irányzott ütéssel visszapattan a helyére

  9. Gondoltam, hogy ma kicserélem a szivargyújtómat. Vettem is egy másikat, régi ki ami úgy volt bekötve, hogy külön a világítás egy világításkapcsoló pozitívval, meg onnan egy testtel, valamint maga a szivargyújtó külön egy pozitívval meg testtel. Amit vettem az beépített világításos, így rákötöttem a réginek a testkábelét, meg a gyújtás 12v-ot magára a szivargyújtóra, de ami külön lámpatest van hozzá, ahhoz csak pozitív van, mert egy fémvázzal van erősítve magához a szivargyújtóhoz. A világításnak így a régi világítás pozitívját kötöttem rá. De itt jön a bibi, hogy az eszköz tökéletesen működik is, csak a világítás akkor nem világít, ha egyszerre gyújtáson van a kocsi meg fel van kapcsolva a tompított ;)

    Arra gondolok, hogy a világításnak is a pozitívját akkor onnan kéne vennem ahonnan a maga az eszköz is kapja. Jól gondolom e?

    Hali!!!

    Jól gondolod, de ha jól értem akkor csak akkor lesz áram a szivargyújtóban ha rajta van a gyújtás?

    Ha a gyújtás 12 voltját kötöd a világításra és viszel oda egy külön állandó 12v-ot?

    más: A szellőző rostélyok fixálása nekem összehajtogatott cigisdoboz tetejével van megoldva. ;) Tiszta gyári

  10. Amúgy ha a kilométerórába, ledet rakok pl. kiszedem az izzót és az izzó helyére rákötöm a nyáklapra arra a két réz végre akkor elvileg világít?

    például így kívetítetten, csak értelemszerűen a led a lyukban! :D)

    Hali!!!

    Én is így csináltam csak én összeragasztottam 4 ledet és úgy forrasztottam bele.

    Raktam mindnek külön ellenállást, mert ha csak sorba kötöttem akkor nem sokáig bírta.

    A ledek fejét le mattítva egész jó lett a szórásuk.

  11. Ja és egyébként aki megvette a moti piros corsáját Lackóóó jól átbaszott szóval senkinek se ajánlom! Itt sírt nekem privátba, hogy ne írjak róla kint de hát ez van úgy érzem ezt meg kell osztanom veletek ha innen bárki akar tőle venni bármit is. Lassan 2-3 hete lebeszéltük az oldal kárpitokat, hogy kellenek ugyanis szereztem üléseket és ehhez illő kárpitokat kb lehetetlen szerezni ugye főleg gsi-t. Azóta nem adta postára mindenféle kifogásokkal meg minden és most beközölte, hogy más megvenné egybe mindennel együtt 15 ezerért. Igazából nem érdekel, hogy most elbuktam ezt a szettet meg nem is az izgat, hogy valaki felém licitált emberünk minden nélkül eldöntötte, hogy ő másnak adja. Én úgy vagyok evvel ha valamire a szavamat adom akkor az úgy lesz és nem másítom meg de úgy néz ki mások eladnák az anyjukat is pár ezer forintért. Szóval a szemembe az ilyen ember az pont ugyan olyan korrekt mint a Motika. De így már azt mondom, hogy meg is érdemli. Ha már 1 embert sikerült lebeszélnem akkor örülök. Sajnálom :) Ja és most külön örülök, hogy nem utaltam előre ezek után bármit kinézek a barátunkból. :D Fogadok be se csomagolta és el se vitte postára. Mert hogy többet számoltak volna fel hát oké nyilván kifizettem volna azt a 1000FT különbözetet. De hát ez van magyarország mit várunk :D Arról nem is beszélve, hogy már 2-3 hete tervezem a felszerelését az elektromos ablak áttételt kábeleket javítását műanyagok cseréjét, miatta elbasztam 2-3 hetet + semmivel nem vagyok előrébb. Ja és mondjuk még arra se adott lehetőséget, hogy mondjuk 4 ezer helyett adja 6 ezret a kárpitokért és akkor semmit nem is bukik. Az üléseket akkor eladja 9ért Korrekt! :D Korrekt! :lol:

    Hali!!!

    Úgy látszik ez a piros gsi valami elátkozott kocsi. Kihozza az új gazdikból az átbaszarintóst ;)

  12. Köszönöm a választ. Gyors és hasznos mint mindig :D Utánanézek szervízkönyvben h hova van gyárilag bekötve a biztosíték

    Hali!!!

    Ha leveszed azt a kis műanyag takarót nézz jól szét, mert nekem is ott volt a gyári kábelcsatija. Ugyanígy volt a kesztyűtartó lámpánál is.

    A bizti meg szerintem a belső világításé.

  13. Hali!!!

    Tegnap rám hozta a frászt a corsi. Araszolgattam Szegeden, azt vettem észre hogy az alapjárat kicsit magas és ingadozik. Egyszer aztán kigyulladt a sárga lámpa is. Na f@sza gondoltam. Pláza parkolóban egy gyors szemrevételezés után észrevettem, hogy egy kis vákuumcső pipa szerű gumija törött el. Még szerencse hogy a kocsi tele van szerszámokkal ( lakáskulcs, nyél nélküli csavarhúzó, ketté tört játéktigris stb :D ) enyhe égési sérülések után sikerült megcsinálni. Indítás után minden OK lett.

    Itt a vége fuss el véle.

  14. Hali!!!

    Meg kell azt csináltatni. Keress valami olcsóbb szakit. Nekem a műszaki előtt a két váznyúlvány és az anyósülés mögötti részen egy luk hegesztése egy doboz rücsivel volt kb 5 ezer.

    Ha ott pöstön olyan drágák a szerelők, megéri máshol is körbenézni.

  15. Mitől van az ,hogy ha üresbe teszem az autót a váltókar jóval hátrább van mint szerintem kellene??

    Váltással nincs gond, a fokozatokat veszi (az 1est kicsit nehezebben, de ez állítólag corsa dolog :D ) viszont üresben nem középen van hanem hátrább.

    Szerintetek??

    Más: tekert már vissza vki órát? Tudom, nem szép dolog :( de mégis kíváncsi lennék, hogy lehet megoldani ?? (spirálos)

    Hali!!!

    Valamikor nagyon régen tekertem vissza km órát. ( nem az enyémet )

    Nem nagy cucc ha jól emléxem. Valami tengelyt kellett kihúzni, és akkor oda állítod ahova akarod. Ha szétszeded már ki lehet filózni a menetét.

    De ez CSALÁS !!! :)

    Én a bömösöm eladása előtt kivettem az ABS visszajelzőből az égőt mert világított B)

    A váltókar álláson asszem lehet állítani a rudazaton a váltónál. De ezt valami szakibb majd pontosítja.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.