Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zsadi85

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    61
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zsadi85

  1. Vigyázz, mert B1-nél nincs villogás csak sima világitás!!!!!

    Nekem is azt mondták, hogy világitás után villogni is fog de nem volt villogás a végén... :)

    Kigyulladás után nekem kb. 6-8 liter lehet még benne.

  2. Segítségetekre lenne szükségem!

    A hiba abban mutatkozik meg, hogy a szekunder levegő befúvó ( porszívó ) ( ami elvileg hidegindításnál juttat plusz levegőt a kipufogóba kímélve ezzel a katalizátort - asszem) nem csak hidegindításnál, hanem üzemmeleg motor indításánál is fújja a levegőt ezzel együtt pedig magas az alapjárat ( kb1500-2000), mint amikor a minuszokba indítod és az ún. autómata szivató működik (tudom, hogy nem szivató ez, hanem a motorvezérlő elektronika ad több cuccot hidegindításnál + működteti a porszívót).

    Tehát az a lényeg, hogy MINDEN egyes indításkor fújja nekem a levegőt + magas alapjárat = MEGEMELKEDETT FOGYASZTÁS! :S

    Mi csinálhatja ezt????????????????????

    A motor 1,6 16V XEL

  3. Nekem is 1.6 16V vectrám van és nekem is volt hasonló problémám csak nekem még volt hogy le is szabályoztatta magát!!!! :)

    Nekem az volt a probléma, hogy ki volt szakadva az a gumicső, ami a pillangószelepnél csatlakozik légbeszívó csonkjára, de vákuumcső szakadás, lazulás is produkálhat ilyen hibajelenséget.

  4. Sziasztok!

    x16xel motorkódú Cartársak segítségét kérném!

    Két napig alig volt alapjáratom 800 - 1500 fordulaton ingadozott.

    Elvittem kiolvastatni az egyik szerelőhöz, ő azt mondta, hogy azzal nem leszünk okosabbak, mert ezer millió baja lehet, ami csak akkor derül ki, ha ő szanaszét bombázza én meg majd utánna a gatyám is otthagyom fizetségként. Végül abba maradtunk, hogyha nem boldogulunk vele visszavisszük és majd ő szétbombázza.

    Ezután átmentem a szomszéd városba az én jól bevált szerelőmhöz (vele csak az a baj, hogy nincs hibakódolvasója), menet közbe meghajtottam egy kicsit 150-160km/h ( had tisztuljon!!! :) ).

    Mire beértünk a szomszéd városba már semmi baja nem volt, sose volt ilyen jó! :)

    Ha már ott voltunk elmondtam a sztorit a szerelőnek, azt mondta, hogy vagy az EGR-szelep vagy az alapjárati motor kapott be valami szutykot, amit már be is dolgozott (Tán van ilyen, látott már ilyet. :) )

    Most szeretném kitakarítani ezeket. A kérésem az lenne, hogy ha valakinek lenne egy fényképe, hogy hol helyezkednek ezek el ( egr, alapjárati motor) vagy el tudná magyarázni, azt nagyon megköszönném!!!!

  5. Eléggé,de az index részét is lefújva nekem tetszik a végeredmény amit alkottál! :lol: A tapasztalatod majd megírhatnád hogy a fényerősség változott e!

    Tegnap este le lett tesztelve és látni ugyanúgy látok vele, mert a foncsol részét nem bántottuk.

    Annyi változott, hogy a krómos rész körbe( amit lefújtunk ) nem szórja a fényt szana-szét szemből nézve, nem vakítja ki a szembejövő szemét.

  6. Hétvégén megcsináltuk a fényszórók sötétitését.

    Gengszter lett nagyon! :lol: :lol: :D

    Már amikor vettem a B2-es lámpákat, akkor is ilyet szerettem volna csak így sokkal többe került.

    Pár kép, hátha kedvet kap valaki közületek is:

    http://kepfeltoltes.hu/110919/K_p0449_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/110919/K_p0450_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/110919/K_p0451_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/110919/K_p0453_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/110919/K_p0454_www....ltoltes.hu_.jpg

  7. Csak B1-est szedtem szét!Vigyázni kell hogy óvatosan feszegesd és egyszerre csak mindenhol egy kicsit!Elég jól fogja a ragasztó

    és ha a foncsor részre is jutott egy kis anyag,könnyen eltörheted azt is vele!Az állító pöckökkel is óvatosan,mert a műanyag persely is könnyen törik!Megfújni??Hááát,te tudod....Az biztos hogy jól fog kinézni,de hogy a funkcióját hogy fogja utána végezni...

    Vectránál nincs N-Joy,mint az Astráknál? :lol:

    Amikor nézegettem Angel Eyes lámpákat, abból is a fekete kellett volna, sztem komolyabb, azzal a nagy krómos résszel nekem bazári benyomást kelt.

    Ja és a foncsor marad, azt nem fújom meg és a fényt úgyis az vetíti, a többi "dísz króm" csak szórja a fényt a szembejövő szemébe.

    Mi az az N-Joy? Gyárilag fekete a lámpa belseje?

  8. Szedte már szét itt valaki a b2-es fényszóróit?

    Ha igen érdekelne, hogy mennyire könnyed enged a ragasztó?

    Párásodik az egyik búrám és újraragasztanám, de ha már szétszedem kifújom a lámpa belsejét matt feketére.

    Ilyen most:

    http://kepfeltoltes.hu/view/110915/kr_m_ww...ltoltes.hu_.jpg

    Ilyenre szeretném:

    http://kepfeltoltes.hu/view/110915/fekete_...ltoltes.hu_.jpg

    Találtam a szétszedéshez segítséget:

    http://bmw.e39.hu/lampaszetszedes.htm

    http://www.fiatbravo.hu/leirasok/view.php?id=91

  9. Még szép. A légellenállás a sebesség növekedésével négyzetesen növekszik.

    Egyszer valahol láttam egy diagramot, ami mutatta a fogyasztást a különböző sebességeknél. Kb úgy nézett ki, hogy 50 km/h-nál mutatott 3,5 litert, 70-nél kb 4-et, 90-nél kb 5-öt, a növekedése pedig exponenciális volt, 200 km/h-nál pedig elszállt a francba, vagy 15-20 literre.

    Az a diagramm lehet egy kamion fogyasztását mutatta, aminek már elég nagy a légellenállása, de sztem a mai személygépkocsiknak és a vectrának sincs olyan légellenállása, hogy ilyen adatokat produkáljon.

    Ezek az adatok inkább fordulatszámfüggők, mint légellenállás függők.

  10. Ez igaz, de....

    130-140-nél mindegy milyen a fokozat ott nyeli a benyát, most gondold el ha ezzel a tempóval fogyaszt egy vectra 5,6-ot megpakolva és még hegynek fel is... akkor az szerinted mennyit fogyaszt főúton 90-es tempónál üresen tempomattal? 2-3 liter? Na érted itt a bibi :)

    Hifi sem mindegy, hogy milyen... gyári azaz a kijelző nélküli kis szó szerint rádió vagy esetleg egy olyan mint nekem, hogy modern erősítős fej, rákötve két nem éppen apró erősítő + tápkondi + mélyláda + új hangszórók, nem ugyanaz a fogyasztás. Gumival is lehet játszani igen de mindössze 1-2 dl /100 km amit spórolni lehet vele és ezt nem fogyasztás csökkentőként szokták említeni mert az az alap állapot, hogy jól van beállítva hanem növeli ha nem figyelsz rá.

    Az 1,6-os 130-140 körül mennyit is pörög?

    Na de mind1, mindenesetre ha az az autó a leírt körülmények között 5,6-os fogyasztással megelégszik akkor érdekelne, hogy mennyit eszik úgy általában és mennyit főúton "üresen" mert azok már valóban űr adatok lehetnek :D

    Látom nagy az elcsodálkozás a mért adataimon.

    Nekem mindig is jobban fogyasztott a vectra autópályán 130-nál, mint autóúton 90-nél, ugyanis számold bele, hogy pályan mész több száz kilómétert már lendületből, de ha lejössz a pályáról nem ritkán fékezned kell töketlenkedők, városok, kereszteződések stb. miatt és ezek után nem győzől vissza kigyorsítani.

    Ami még az "űradatom" valósságát erősíthetik, hogy a négy főből 2 csaj volt 60kg-os átlagtestömeggel :D , ja és sajnos a klímámból a gáz elszökött, így az is spórolt, hegymenet pedig a végén volt, ami elhanyagolható része az útnak, ja és sosem taposom ki a szemét a gépnek, városban szinte nem is hajtom 2000-es fordulat fölött, és így megpakolva sem akartam nagyon kínozni ezért csak lassan gyorsítgattam (ki ne basszon velem és kigyúlladjon a motorvisszajelzőm).

    95-ös full tankhoz hozzáöntöttem egy egész kupa injectortisztító adalékot, lehet ez a felelős az űradataimért. :D

    Egyébként városi fogyasztásom 7-8liter körüli, hozzátartozik az is, hgy nagy átlagban rövid távokon használom (5-10-15km).

  11. Sziasztok!!!

    Szerintetek Horvátországban mennyire vannak ráálva a rendőrök az utólagos xenonra?

    Jövő hónapba megyünk és nem tudom visszacseréljem-e halogén izzóra.

    A fényszórók magassága be van állítva, nem is villogott még miatta 1 autós sem, de automata magasságállítás és fényszórómosó az nincs.

    Milyen tapasztalataitok vannak?

  12. Sziasztok!!!

    Szerintetek Horvátországban mennyire vannak ráálva a rendőrök az utólagos xenonra?

    Jövő hónapba megyünk és nem tudom visszacseréljem-e halogén izzóra.

    A fényszórók magassága be van állítva, nem is villogott még miatta 1 autós sem, de automata magasságállítás és fényszórómosó az nincs.

    Milyen tapasztalataitok vannak?

  13. Szerintetek Horvátországban mennyire vannak ráálva a rendőrök az utólagos xenonra?

    Jövő hónapba megyünk és nem tudom visszacseréljem-e halogén izzóra.

    A fényszórók magassága be van állítva, nem is villogott még miatta 1 autós sem, de automata magasságállítás és fényszórómosó az nincs.

    Milyen tapasztalataitok vannak?

  14. Ne használd ész nélkül, csak normálban.Pár száz kilométer után szépen bekopik majd.Arra viszont ügyelni kell, hogy ne vészfékezz ha egy mód van rá, mert akkor kezdődik az "üt a tárcsa" dolog.Aztán mehet a kukába.Ha bekopott, majd lehet intenzíven használni.

    OK!!!

    Köszönöm a tanácsod!

  15. Tartsd be a papíron leírt "bejáratási" időt és szerintem nem lesz gond vele egy darabig!Szerencsére neked is jó áron sikerült szerezni... :D

    Nincs magyar "útmutató" hozzá!

    Mit értesz bejáratási idő alatt? Ne satuzzak+ne vasaljam, amíg össze nem simul a betétekkel a tárcsa?!?!

    Egyébként még nem az igazi a fékhatás, mennyi km míg összekopik és megfejelem a szélvédőt fékezéskor??? Tapasztalatok????

  16. Akkoriban elég sok állítólagos hamisítvány forgott a piacon. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom.

    Azt tudom, hogy ami a vektor alatt van, a nálam töltött 30e.km alatt szinte alig kopott.A fékhatás pedig tökéletes.Nem sokkal megvét előtt tehették rá, de sikerült megégetniük.Na az a rész kb. 12e.km alatt kopott le róla.

    Hát a dobozára Made in Italy van feltüntetve! :D

    Reméljük a legjobbakat.

    Ja és a termékismertetőkbe mindenhol azt írták, hogy gyári minőség.

  17. Amikor jött a Brembo+Ferrodo időszak, anno az Astra F-re (X16XEL) én is vettem.Nagyon jól muzsikált, a pécsi szerpentinen használva forszírozva minél melegebb volt, annál jobban tapadt.

    Aztán egy másik Astra F-re (X20XEV) is ilyen kombót vettem, és egy erősebb féknél a tárcsa elkezdett ütni.Utána vettem rá TRW cuccot, amit ma Lucas-ként forgalmaznak, és azzal nem volt ilyen gondom.

    Gyengült volna az anyagminősége a Brembo+Ferodo kombónak?

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.