Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Vectra B1

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    40
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Vectra B1

  1. Van egy 1997 évjáratú Vectrám. Kérdésem ez lenne, hogy van benne ülésfűtés! De pont bal oldalon nem működik! Szeretnék új üléseket venni, mert bal oldalt törött és hegesztett az ülés, és a gerinctámasz sem jó, meg persze a fűtés sem. Neten keresgéltem de fűthető ülést nem találtam... Akkor most alapból mindegyik ülésben benne volna a fűtő lap?

  2. Üdv. Volna egy kis problémám :) Nem ment a kocsi sokat olvastam az EGR szelepröl hát kicseréltem! De még mindig lomha nem is kicsit... De ha az EGR-böl kihúzom a vákum csövet facsavar bele akkor megy mint a vadállat... Igaz lassításkor kigyullad a check engine lámpa kb 1600rpm-nél de ha gázt adok egyböl megindul. Vagy ha benyomom a tengelykapcsolót akkor is kialszik a lámpa! Kérdésem az lenne ha az EGR jó valószínű! a mágnesszelepek ellenörizve! van itthon kettö is... Akkor mi lehet a baj??? Miért nem megy úgy mint mikor levakítom??? Meg se közelíti pedig elvileg nem sok külömbségnek kellene lennie...

    Mikor megvettem nem ilyen volt padlógáz kicsit gondolkodott és ment most meg hiába nyomom a gázt! Olyan mintha állandóan nyitva tartaná az EGR szelepet... Ami szerintem így is van csak nem tudom miért!!!

    Mikor a mágnesszelep biztos hogy jó mert 3 db.-al lett kiprobálva! Az EGR szintén jó zár mert ha ledugózom megy! Nem értem mi lehet a baja... Valakinek valami ötlet??? X20DTL

    Másik kérdésem a motor jobb oldalán is van valami vákum szelep az mi lenne?

    Ha tud valaki légyszives segítsen mert megörülök ettöl a check engine lámpától :) Még ha nem is folyamatosan ég de idegesít... Szerintem többet is eszik a kocsi bár lehet hogy csak beképzelem... :)

    Ja a check Engine lámpa csak ledugózva világít! Az ECU ilyenkor az EGR-re panaszkodik de ez nem meglepö mert nem engedem neki kinyitni! Amugy semmi híbát nem dob csak nem megy...

  3. Üdv. Volna egy kis problémám :) Nem ment a kocsi sokat olvastam az EGR szelepröl hát kicseréltem! De még mindig lomha nem is kicsit... De ha az EGR-böl kihúzom a vákum csövet facsavar bele akkor megy mint a vadállat... Igaz lassításkor kigyullad a check engine lámpa kb 1600rpm-nél de ha gázt adok egyböl megindul. Vagy ha benyomom a tengelykapcsolót akkor is kialszik a lámpa! Kérdésem az lenne ha az EGR jó valószínű! a mágnesszelepek ellenörizve! van itthon kettö is... Akkor mi lehet a baj??? Miért nem megy úgy mint mikor levakítom??? Meg se közelíti pedig elvileg nem sok külömbségnek kellene lennie...

    Mikor megvettem nem ilyen volt padlógáz kicsit gondolkodott és ment most meg hiába nyomom a gázt! Olyan mintha állandóan nyitva tartaná az EGR szelepet... Ami szerintem így is van csak nem tudom miért!!!

    Mikor a mágnesszelep biztos hogy jó mert 3 db.-al lett kiprobálva! Az EGR szintén jó zár mert ha ledugózom megy! Nem értem mi lehet a baja... Valakinek valami ötlet??? X20DTL

    Másik kérdésem a motor jobb oldalán is van valami vákum szelep az mi lenne?

    Ha tud valaki légyszives segítsen mert megörülök ettöl a check engine lámpától :) Még ha nem is folyamatosan ég de idegesít... Szerintem többet is eszik a kocsi bár lehet hogy csak beképzelem... :)

    Ja a check Engine lámpa csak ledugózva világít! Az ECU ilyenkor az EGR-re panaszkodik de ez nem meglepö mert nem engedem neki kinyitni! Amugy semmi híbát nem dob csak nem megy...

  4. Srácok.

    Van egy B vectrám. A képen látható. Ma délután észleltem hogy nyikorgást hallok hátulról a kocsi kerekei felől.. megálltam kézzel elkezdtem nyomkodni a kocsi hátulját lefele. nyikorgott. nem tudom mi lehet ez. menetközben nem hallani vészesnek de ha ráhajtok valamire akkor hallom, amíg a kocsi lenyugszik.

    Valakinek valami ötlete ez ügyben?? olyan mintha a lengés csillapító haldokolna, de szerintem nem. Alánéztem de egyedül nem érek semmit. Viszont van egy pontja a kocsinak ahol a két nem tudom a nevét pontosan de olyan az alakja mint a pillangó egyik szárnya vagy mi. szal ahol ezek becsatlakoznak a hátsó hídba mintha onnan jönne a hang. Vagy van ott valami szilent?? Lehet az halt meg??

    szerintem a lengö karra gondolsz ott van szilent valószinü ott a problem! de vidd el futómübeállításra egy gumiszervizbe és mond nekik nézék át!!! 3000ft

  5. 35.000 huf-ért kapom meg! Generátoron kívül minden van hozzá!

    Jah télleg már van azé kis előre haladás, mert szétszedtem mégegyszer és láss csodát észrevettem hogy el van szakadva a gumiharang ami a szívótorkot köti össze a beömlő tetejével! Na ezt kicsit megpreparáltam(szigetelő szalag) és már mindjár nem is pörög 7000rpm-el hanem csak olyan 1800-2000rpm-el! Ugyhogy még mindig van valami gond ott, ha mnden igaz akkor az alapjárati lesz az de majd kedden kiderül mert addigra már meglesz a másik remélem!

    annyiért elég gagyi moci lehet! turbot nem kapok annyiért ami jó nem hogy motort! :rolleyes:

  6. Ma esti nyugodt körutam a poker party után érdekesen végződött.

    Mondom megyek egy kört a körúton,vannak-e kint ismerősök,netán rendőrök.

    Sehol senki.

    Nyugodtan gurulok a malom háta mögött,nézem a kis sunákat akik a piroson szaladnak át előttem,errevalahonnan a semmiből egy dízel jetta és egy b veci majdnem belémrongyoltak hátulról... :rolleyes: <_< :D

    Lámpánál megálltunk,nézem a tükröt,röhögnek.

    Erre a dobó krt-i körforgó előtt mindketten úgy vágtam be elém,hogy csak lestem.

    Na elszakadt megint a cérna.

    Szépen sonfordáltam utánuk,aztán a cifrapalotánál én kerültem belülre és melléjük.

    Nem volt kegyelem. :D

    Szal egyszer kaptak a cifrapalotánál,2x az északi térfalnál,3x a malom háta mögötti lámpától! -_-

    Hiába az 1.9TDi Jetta,meg az 1.8 B veci,meg volt valami fekete 4-es golf is,de azt a tükörben nem láttam már tisztán!

    A morzsa az morzsa... B)

    Milyen kocsiival mentél te ami rávert a veckinek :D a jetta még o.k. :D :D az F astrával? vagy a corsával? corsa hihetöbb. ;) :lol:

  7. Engem a Jókain megelőzött egy fekete jaguár.

    Kis híján elvitte a kocsi bal elejét, ha nem rántom el a kormányt, villogtam neki, hogy észrevettem ám.

    Szinte azonnal megállt vészvillogóval a disco (vagy mi a túró van ott bal oldalt) előtt, kiszállt egy kopasz ember, és bement bulizni (talán). Én közben kikerültem őket, és dudáltam egyet.

    Na erre utánam, és elkezd leszorítani balra a járdaszigetre, megállok ordít, lehúzom az ablakot, halllom, hogy: MIVAAAN????

    A jobb 1-ből már szállt volna ki a másik kopasz (ekkor ugrott be, hogy talán nem most, nem itt, és nem velük kéne a kreszről értekezést folytatni) emberke, a sofőrnek pedig mondtam (hirtelen megvilágosulva), hogy semmi sincs, menjél tovább. Kb ebben is maradtunk. Remélem nem helyiek, és többet nem hozza össze a sors velük egyikünket sem.

    Nem is kommentelem tovább, lefáradtam...

    erre meg annyit hogy ö nem sajnálja azt a szar (jaguar) mert valoszinü van pénze! Bunko is hogy nem ismeri el hogy mit csinált! ha a pénze megvan akármire akkor valoszinü hogy a cimbik is nyagyképüek akik azt hiszik mindent megtehetnek!

  8. Valaki meg tudja mondani milyen kocsinak a turboja passzol a Vectra B-hez??? (Ecotec) 15-s a gyári. Én minimum 17 szeretnék! Kisebb átalakítással, de ne kerüljön sokba az átalakítás ha mégis muszáj. Valami változógeometriás turbora gondolok 17min.-20 a max! Meg tudja valaki mondani mi a külömbség egy DTH/DTL között???? hengerfej? DTH16/DTL8szelepes vagy micsoda??? Mert ugyan az a motor, ugyan az a turbo. De a DTH101/DTL82 Le.

  9. Nekem csak 90 ig ment fel nyáron, dugóban. Ott bekapcsolt a ventilátor, és tartotta 90 fokon, onnan el nem mozdult felfelé. Később, mikor lehetett rendesen haladni, visszahűlt a szokásos 85 fokra. 1.7 Isuzu diesel... Ilyenkor már teljesen nyitva van a termosztát, a teljes vízkör részt vesz a motor hűtésében.

    Ezért is gondolom, hogy bár lassan melegszik fel a víz, nincs termosztát problémám. Mivel teljes vízkörrel sem megy fel 90 fölé a hőmérsékletem. Szerintem csak egyszerűen jól el van találva a hűtés. Isuzu motorosoknak ami a tapasztalata?

    Enyém ecotec! télen 15km mire kimegy a kék mezöböl! Nyáron klimával forroságban 97fok.... klima nélkül 91fok! De nem hiszem hogy termosztát a gond. Akkor nyáron se menne fel ennyire a höfok!!! Szar az egész hiába a jó motor!!! halottam hogy az opelek melegednek de nem gondoltam hogy ennyire!!! bánom hogy megvettem! soha többet opel!!!

  10. Az már legyen az előző baja, ha túlbecsüli a verdája képességeit.Nem tötymörögtem, gyorsítottam.S, 137LE-vel lehet is.Nemkicsit.Szóval ha kicsit türelmesebb, nem járt volna így. :lol:

    Sietve hozzátenném, nem szo.pattam, pusztán dinamikusan gyorsítottam egészen 100-ig, majd picit vissza és tempomat.Tehát ne gondolj nagy csörtére.Csak azt guruló 40ről igen gyorsan eléri a gép.

    Amúgy idáig 702km-t tettem meg, és még mindig 10L felett áll a benyaszint.Szal ebből is látszik, hogy főleg hosszútávon volt használva, és ott sem gyorsan.

    Erröl van szó!!! Ha már kimegy elé akkor nyomja neki mert ez nem balesetveszélyes!!! Nem kényszeriti balesetveszélybe mert nem tud rá elözni az iletö mivel a közelébe se ér!!!

    És egyáltalán nem szabálytalan!!!! Miért is lenne az? Nem kényszerítette lassításra senki! Ha már elözni akart!!!

  11. Ez még a jobbik eset!Azt figyeltem meg hogy a suzukis ettől sokkal rosszabb ő még irány jelzőt se használ gondol egyett és sávot vált meg hasonlók!

    sáv váltás irányjelzö nélkül nincs gond én is szoktam de akkor könyörgöm padlozza le! legyen külömbség a sebesség között könyörgöm. ne azzal a tempoval váltson sávot amivel elötte közlekedett!!!

  12. Én a nökön vagyok kiakadva!! Nem 1xer voltmár pl ma is hogy megyek 110km/h ez a pályánál kikanyarodik elém 70km/h tartva!!! egészen a rigo vendéglö utáni kanyarig nem tok elözni mert ö 70 megy :SSS Aztán jobbra index azt hittem leáll. Elöznék erre kirakja balra az indexet hogy ö le akar kanyarodni balra. Végül le is kanyarodik! Az ilyenek hogy a ######ba kaptak jogit????? Nem értem.... Nem 1 ilyen esetem volt már az irányjelzövel kapcsolatban és mind nö! Jobbra index és balra megy. Ez lagalább utána kirakta balra is de volt már aki nem :SS Ha kiugatok neki mi a f...t csinálsz ember még neki áll feljebb! :SSS

  13. Áhh... dugóban, városban gyorsít-megáll-gyorsít-megáll stílusban óra szerint nekem is simán felmegy 98-fokra, és onnan szépen visszahűt. X20XEV.

    Klimával nekem városban még 100 fölé is joval szal ott nem használom :S De városon kivül 110-120km/h-val elözgetés-padlogáz mert nem nagyon megy klimával igen visszafolytja a motort 97 körül beáll onnan sehova ha csak nem lassítok le 60-70-re. akkor visszahül kb 94-95-ig....

  14. Valaki meg tudja mondani milyen kocsinak a turboja passzol a Vectra B-hez??? (Ecotec) 15-s a gyári. Én minimum 17 szeretnék! Kisebb átalakítással, de ne kerüljön sokba az átalakítás ha mégis muszáj. Valami változógeometriás turbora gondolok 17min.-20 a max! Meg tudja valaki mondani mi a külömbség egy DTH/DTL között???? hengerfej? DTH16/DTL8szelepes vagy micsoda??? Mert ugyan az a motor, ugyan az a turbo. De a DTH101/DTL82 Le.

  15. Ha mindn jól megy sikerült megoldani a melegen nehezen beindulós problémát.Egy opelszervízben bemérték az aksimat azt mondták,hogy kuka, rakjak bele másikat. és valóban egy másik aksival 95 fokos motorhömérsékletnél is könnyen beröffen.

    Azon csodálkozom,hogy már szuzuki szervízben(egy ismerős) is mérték (terhelővillával) az aksit és ott azt mondták,hogy teljesen jó.

    Akkor már nem csak nekem van a vizem fent 90fok fölött :lol: Eddig te vagy az elsö akinek ezt eléri :lol: Mindenkinek 90 fok a vége :lol: Lehet az övék benzines??? Ezek meg DIESEL és azért??? Nem értem...

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.