Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kölyök

OPC Club Hungary
  • Hozzászólások

    257
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    8

Hozzászólások posted by Kölyök

  1. Sziasztok!

    Egyik lány ismerősömnek van egy 1.7 GTC-je. Viszonylag sokat közlekedem én is vele és azt vettem észre, hogy mindkettő ablak leengedéskor hozzáragad a belső vízlehúzó gumihoz. A jobb oldalon ablakkal együtt le is megy, majd ha kicsit feljebb húzom az ablakot akkor visszaugrik a helyére. Egyértelműen látszik, hogy ráragad az üvegre valami, ebből következik, hogy ha hideg van, akkor semmi baj nincsen, de amint a nap megsüti kicsit, már rossz lesz. Próbálok valami képet is csinálni róla, de egyébként csak azt szeretném megtudni, hogy találkozott e már valaki ilyenne... Fura egy anomália, sehol se találkoztam még ilyennel!

    Köszönöm!

  2. Sziasztok!

    A H astra már nekem űrtechnika ezért a segítségeteket kérem!

    Adott egy kedves lány ismerősőm 1.7-es astra-ja. Beindította elindult, majd utána nulla gázreakció mellett fenn akadt az alapjárat 1500 on. Bármit csinált nem reagált a gázpedálra, menni nem tudott vele. Számtalan újraindítás után is megmaradt a hibajelenség. Levette az akkusarut majd visszarakta és utána megjavult, haza ment vele. Természetesen megy szerelőhöz mert ez nem jó így, viszont nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán így elinduljon e vele. Sajnos akkusaru levétel miatt nincs meg a Checkengine, mondtam neki hogy járjon vele aztán gázpedál-fékpedál kombóval villogtassa ki majd elmondja mi lett a szám, vagy majd én kiolvasom opcommal ha odáig eljutunk. Pillangó poti-ra gondolnék első sorban, de csak a 0 gázreakció miatt. Ez esetében nem ajánlanám, hogy meginduljon vele nagyobb távra, de csati szemrevételezés vagy megmozgatás javíthatna a helyzeten.

    Nem táv gyógyítást szeretnék csak ha valaki találkozott már ilyennel, szívesen meghallgatnám mi volt a baj. 

    Köszönöm!

  3. 3 órája, kalmim írta:

    Ma megnéztem az eredetit jól gondoltam siemens volt benne. Amugy x18xe1 motorol van szo.Itt a forumon keresgélve valaki azt irta hogy a Hüco gyári minöség akkor talán anak jonak kell lenie. Megint tanácstalan vagyok.   Légtömegmérö a kábelkötdeg vagy a vezérlön kivül okozhat más ilyen hibakodot? Valakinek ötlet?

    Zsir uj bontatlan gyari legtomegmero. Hasonlot vegigjatszottam veztengely jeladoval.

  4. On 2016. 11. 09. at 15:43, OPEL93 írta:

    Sziasztok!

    Ehhez tud valaki valamit hozzátenni? Plusz információim a következők:

    • az autó vásárlásakor (és utána egy ideig) nem volt gond
    • cserélve lett: gyertyák (Bosch 1 pólusú, UNIX katalógusból, de eredetileg 2 pólusú volt benne), üa. szűrő
    • injektortisztító adalék egyszer alkalmazva lett
    • fojtószelepház tisztítva (de nem volt olyan koszos)
    • a probléma ezek után jelentkezett először (egyszerre lettek elvégezve), (de semmi garancia nincs arra, hogy ezek a cserék okozzák)
    • a check lámpa abban a pillanatban villan fel, ahogy a vízhőmérséklet eléri a 85 fokot
    • hideg(ebb) motornál nem jelentkezik se a hibalámpa, se a rángatás
    • a hidegindítás borzasztóan nehéz (de indul)
    • a melegindítás már könnyebb (de az se egy pöccre megy)
    • EGR régen lefalazva
    • álló autónál a mostanság megszokott hidegebb időben is a vízhőmérséklet felmegy 90 fokig (menet közben visszahűl)

    Köszönöm!

    Valakinek régebben írtam, hogy nézze meg azt a "harmónika" csövet, ami a légszűrőházról a folytószelepházra megy rá. Ki szokott repedni és félreszív. Egybéként a hibakódod üzemanyag ellátásra panaszkodik, tehát AC is lehet.

    Benzinhídon üzemanyagnyomás mérés kell, aztán néznék lambda értéket.

    Katalizátor?

  5. Na elmondom hogy állunk ezzel a rohadt trágya autóval.

    Az előzmények olvashatóak itt az elmúlt 25 oldalon kb.

    Ma kibontottuk a veztengely jeladó kábelét az injektor fölött húzódó csatornából, majd ellenállás mérésébe kezdtünk az ECU-ba menő nagy csatlakozó és a veztengely csatija között. Eleinte elmászkált, szarul lett rogzitve a mérőeszköz, de a későbbiekben 10 mérésből 10 szer 0.01 volt az ellenállás mind a 3 lábon megmérve. Tehát nem kábelszakadás. Volt olyan is, hogy mérés közbe szana szét rángattam mindent és úgy se változott, sőt HŐLÉGFÚVÓZTAM is az egész kábelt, hátha a hőre (mert általába meleg motor indításakor jön a checkengine) előjön, vagy változik de semmi.

    Hazajöttem pár indítás a garázsba, megjött. 2 óra állás - Eltűnt. Linkeltem egy képet régebben, de most újra beszúrom.viber image.jpg

    Ezt is megcsináltuk, de semmi. 3 jeladó volt benn, mind a 3 bontásból van ugyan, de működő autókból. Holnap veszek egy gyári zsírújat, hátha.

     

    UI: Volt ECU csere is, az se oldotta meg...

  6. On 2016. 11. 05. at 8:36, tgabika76 írta:

    Klímás cuccokért a ventivezérlő felel valóban, de nem vagyok biztos benne hogy az AC-relé is oda tartozik-e...

    Vezérműtengely-jeladó nem volt már neked cserélve?

    Minden hibakódot töröltem, ezek tároltak voltak. Veztengely megint visszajött. Volt cserélve, 3 is... OPCOM-mal nézve belül csak 13 volt van, akkun mérve 14.4 . Ez a furaság arra sarkallja a szerelőt, hogy holnap megnézze a testkábeleket, nem e az szivat.

    Ma hibátlan volt egész nap, aztán félmeleg indításkor bedobta és úgy is maradt, veztengely jeladó... megint.... Ezt a szívást mostmár...

  7. Bekerult egy masik x20xer ECU. kb 100km autozas utan megalltam, leallitottam, majd ujrainditaskor checkengine. Kb 8 szor beinditottam leallitottam a kovetkezo 3 4 oraban, majd mire mentem az opcomert nyilvan elaludt a checkengine. Ezek a kodok fogadtak...

    2 szer is elofordult, hogy 300 500 rpm kozelre esett a fordulat es labbal ra kellett segiteni, szoval biztos hogy szar lesz a veztengely kabele valahol. 

    Az AC pumpa releert es a klimas cuccokert egyebkent nem a venti vezerlo felel ami a lokos alatt van? Az en ECU-mon volt stage 1 program, ezen nicns semmi, kopp gyari.

    Screenshot_17.png

  8. On 2016. 10. 23. at 18:53, Kölyök írta:

    Visszajött a check engine is!

    Meguntam. 1, Eladó, 2, holnap viszem szerelőhöz és szopjon vele ő. Ilyen apró szar hibákkal nem akartam zaklatni, én sem örülnék, mert viszi az időt, nagy pénzt nem lehet elkérni érte, akkor senki nem csinálja szívesen, de mostmár teljesen elegem lett belőle. Beszámolok amint meglesz oldva, vagy eladva.

    2 het utan meg mindig nem talaltak ra megoldast

    Minden (MINDEN) kabelezes atnezve, vezerles is 5x, uzemanyagnyomastol kezdve minden amit el lehet kepzelni. Erdekesseg, hogy csak 2.5 bar a benzinnyomas, de azt stabilan tartja.

    Jovoheten szoftveres dolgokkal folytatjuk.

  9. Visszajött a check engine is!

    Meguntam. 1, Eladó, 2, holnap viszem szerelőhöz és szopjon vele ő. Ilyen apró szar hibákkal nem akartam zaklatni, én sem örülnék, mert viszi az időt, nagy pénzt nem lehet elkérni érte, akkor senki nem csinálja szívesen, de mostmár teljesen elegem lett belőle. Beszámolok amint meglesz oldva, vagy eladva.

  10. Update ....

    Ma első indítás előtt rányomtam a szelepre a hídon, csak levegő, lószar se jött ki. Csináltam egy gyújtást majd azonnal beindult. Gyorsan leállítottam, megint megnyomtam a szelepet, de nagyon óvatosan, és csak pisikélés lett belőle, semmi erőt nem éreztem. Vajon hova lett kb 12 óra alatt a hídból az üzemanyag?

  11. Na sracok, segítségre van szükségem!

    Írtam pár napja, hogy az autóm új akkuval hibátlanul indul, jön megy, teszi a dolgát. Mentem vele 1200km-t teljesen jó volt minden. 5 napot állt most a garázsba, majd megpróbáltam beindítani. Hát nem sikerült. Kulcs elfordít, motor megforog elkezd pöffeni 2-t 3-at majd leáll. Innentől kezdve akárhogy indítózok, csak a ventilátor visszajelző lámpa ég és csak forog forog forog de nem robban be. Ha abbahagyom az indítózást hallom, hogy az AC menve marad.

    Ha gyújtás le, kicsit később fel, akkor hallom ahogy felpumpál az AC. Érdekesség: üzemmelegen ha ugyan így kicsit várok, nem pumpál fel.

    Megnyomkodtam párszor a gázpedált padlóig, majd padlón tartva ráindítottam, és beröffent, fel is pörgött 3 ezerig majd alapjárat és kész. Innentől bármit csináltam MINDIG beindult! Mentem vele 30km-t, indul jön megy.

    Autópályáztam vasárnap, 600 kmt és volt egy fura esemény. Tempomat 110 és egyszer csak berántott egy nagyot, kb fél másodperces folyamat volt, majd ment tovább. Nincs hibakód! Városba ugyan ezt megcsinálta egyszer gyorsítás közben!

    Arra lettem figyelmes hogy kintről elég hangosan hallom az AC-t. Pont olyan hangja van mint amikor a másik szobába porszívóznak és csukott ajtón keresztül hallod.

    Van ötletetek? AC hogy ellenőrizhető?

     

  12. Just now, Probert írta:

    Nagyon szép a verda, gratula!

    Egy dolgot szeretnék megkérdezni. A hátsó sárvédő íven, a küszöbhöz közel mi a neve annak a kavicsfelverődés elenni kis műanyagnak és hogy hol lehet olyat esetleg kapni?

    Szia! Sokan Blendének hívják, én csak "kavicsfelverődésvédőnek". Ebayen talán van másolt, de nemtudom mennyire illeszkedik. Amikor turbós opc-t vagy kombit bontanak, akkor szokott lenni eladó 1 pár, 50e körül. Az opc küszöb és a hátsó ív találkozásánál van egy óriási hézag, azt is eltakarja egyébként. Ha valaki tud németül az talán talál ebayen.

    • Like 1
  13. Update vol. végtelen

    Akkucsere pipa. Jaro motornal 14 folottit tolt, nem sokkal azert, 14.1 14.4 kozott ugral alapajraton. Minden fogyasztot amit csak elertem felkapcsoltam (futes reflektor kodlampa hatso ablakfutes ) 13.4 re lement. Auto leallit, szepen lecsorog 12.6 ra es ott megall. Most autokazom kicsit.

     

    UI: megalltam a bezinkuton, bennvoltam 5 percet. Jottem ki, elkezdtem inditozni es nem akart beindulni csak kohogott aztan nagyon nehezen szedte ossze az alapjaratot. Ezt mindig is csinalta, pedig azota hany vizhofokjeladom volt.. Na mind1 is. GSi-m is ezt csinalta. A jo c20ne sose akart elsore beindulni ha allt egy kicsit uzemmelegen. Hibat nem dobott, pedig ma egy ilyen inditasnal dobta a p0340-t

  14. 50 perce, nyikszi írta:

    Sziasztok! Hátsó ablaktörlőhöz (5 ajtós) hol lehet kapni gumit? Vettem a Homasitában, de az "sz@rt" se ér. Vagy az egészet ki kell cserélni?

    A csomiajtóból kikerült az enyém és egy az egybe odaadtam a kart egy ismerősnek akinek rosszul törölt már a gyári. Nem úgy nézett ki a történet mintha darabjaira szedhető lett volna.

  15. Voltam vasarolni, kb fel orat allt kinn a napon az auto. Szuperul forgat az akku azert tovabbra is, viszont nehezen szedte ossze magat a motor. Sajnos a feszultseget nem neztem. Checkengine - veztengely jelado. Mostmar az tuti nem lehet hibas.. Hazajottem leallitottam BARMIT csinaltam hibatlanul indult ujra. 

  16. 2 órája, zotya975 írta:

    Hát figyelj, ha amúgy is időszerű volt akkor legegyszerűbb akkut cserélni először. De a komolyabb üzletekben ki tudják mérni a régit mielőtt rádsózzák az újat.

    Koszonom szépen! Most olyan fejlemény van, hogy stabil 13.3 körüli töltés van járó motornal , 20fokos kinti hőmérsékletnél. Tegnap 11.8 fölé nem ment ugyan ebben az esetben csak 16fok nal. Ha leallitom 30mp alatt kb lemegy 12.5 rol 11 ig. Szemmel követhető a zuhanas. Na ez aggasztó.

  17. 1 óra, zotya975 írta:

    A fekete varázsszem még nem jelent törvényszerűen használhatatlan akkut, ha meg tudja forgatni normális tempóban a motort akkor még jó. A legtöbb energia az önindítónak kell, utána már csak töredéke a benzinpumpának ( ha meg tartja a nyomást akkor ez nem is érdekes indításkor) és a gyújtásnak. Ha forgatja és nem indul akkor az nem gyenge akku probléma. 12Volt az még nem olyan kevés, csak mennyire esik közben vissza? A generátornak meg nincs szerepe indítózáskor. 

    Inditaskor, 10 ala boven lemegy sajnos. Jaro motornal fogyaszto nelkul megy fel nagyon ritkan 12 volt fole. 

  18. Update!

    Kicsit segitseg kene. Hibakodok megszuntek (vegre...), tehat a ma reggeli nem indulast nem jeladok okoztak. GM akkum van, a kukucskalon benezve nem zold hanem fekete, azaz kuka az akku. Oke, eddig zold volt. Ma reggel mikor inditoztam, majd egy poffenes utan csak forgatta, akkor kigyulladt a ventilator lampa ami azt jelenti hogy "limp" módba kerult a kocsi azaz vész program?! Innen állt fel padlogazzal.

    Hasznalok szivargyujtos volt merot, ami igen JOL mukodik! Peugeotba 14,4 , en automba orulok ha 12 folott van. Generator vagy akku, oke ezen lenduljunk is tul! Gyenge akku power okozhat limp modot autonal inditaskor? Holnap mindenkeppen veszek uj akkut, mert ez szar, az mar biztos.

  19. On 2016. 09. 23. at 9:54, Kölyök írta:

    Ma mar nem is indul :))))))))))))))

    Szinte tuti h nem veztengely jelado! Lets the game begin!

    3. veztengely jelado, 2. fotengely jelado

    Reggel megint nem indult be. Padlogazzal viszont beindult! Hidegen tuti szerette a 6 ezret...

  20. On 2016. 09. 17. at 18:12, Kölyök írta:

    Odanezzetek!

    Kobanyai Hungaria keresztezodes, elso sorban csak ugy leallt, es nem indult be. Mindig poffent egyet majd elvette a gyujtast es onnantol semmi. Hazahuztuk, masnap reggel MINDEN hiba nelkul indult hibatlanul. Mikor bemelegedett, megint nem indult : )

    opclerohadt.jpg

    opclerohadt3.jpg

    Ma mar nem is indul :))))))))))))))

    Szinte tuti h nem veztengely jelado! Lets the game begin!

  21. On 2016. 09. 04. at 11:24, Atlon írta:

    Üdv!

    Astra G 2001-es, Z16Xe. 2014-ben vásároltam, azóta folyamatosan rángatott. Sok mindent cseréltünk rajta, gyakorlatilag a fél autóm új, csak a rángatás a régi. Mostanra viszont nagyon eldurvult a probléma. Egyáltalán nincs ereje a motornak, adok neki egy kövér gázt, nagy nehezen felpörög, mikor elveszem a lábam a gázról, és csökken a fordulat, -durrogásnak nem nevezném- puffogást hallani. Felbontottuk a középső dobot, a benne lévő lyukacsos átmenő cső el volt törve, és a gyapotot egy az egyben belenyomta a hátsó dob előtti csőbe. Ezt orvosoltuk, és örültünk, hogy megvan végre a probléma, de összerakva láttuk, hogy semmi nem változott. Hétvégén jön a katalizátor, mert hozzáértő emberek még mindig dugulásra gyanakszanak. Ami engem még külön zavar, hogy a beszívott levegő hőmérsékletet a rádugott számítógép üzemmeleg motornál állandó 47 fokosnak mutatja. Ez normális? És van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma? Várom a segítőkész emberek tanácsait, esetleg hasonló gondokkal küszködő emberek tapasztalatait.

     

    Atlon

    Egy valamit nezz meg nekem legyszi! A legszurohaz utani csovon, ahol van az a "harmonikas" resz, hogy  a motor mozgasat eldolgozza, surun keletkezik repedes ami miatt falsot sziv a motor es az okozhat kemenyen ilyeneket.

    • Like 2
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.