Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

andris83

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    719
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by andris83

  1. Ezt az alkatrészt hol találom? Z16XE is érintett ebben a hibalehetőségben? Azt hittem, hogy ebben a Z14XEP érintett leginkább...

    Igen, Z16XE is érintett, nekem 2 éve adta meg magát, szintén új termosztát került bele.

    Z14XEP-nél a vízcsőcsonk tud tönkremenni.

    • Like 1
  2. Sziasztok

    99 es sedanba erdemes lenne hátso rugokat cserelni? Szerintem egy-ket cm-er el magasabban kene, hogy legyen. Eltud gyengulni ennyi ido alatt?

    Szia,

    nézd meg alaposan, nincs-e valahol eltörve, és amiatt ül alacsonyabban.

  3. Szia :)

    Köszönöm a gyors választ. :) Az autó budapesti.

    Lehet még gázpedál helyzet érzékelő hiba is a tünetek alapján.

    A szakik nem olvastak ki hibakódot?

    Vagy esetleg Te nem tudnád kivillogtatni? (álló motornál féket + gázt tövig benyomod ezt követően gyújtást adsz, de ne indítsd be, és megszámolod a hibalámpa villogásait)

  4. Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat ezzel kapcsolatban, viszont lenne egy olyan kérdésem akkor mert itt emlegettétek az allergiát. A párom asztmás, nem is gyenge mértékben hanem jelenleg is kórházban van ez miatt sajnos, illetve allergia is van neki diagnosztikálva, ugyan nem por de van. Az aktív szenes akkor ezt még jobban fogja? Megmondom az Őszintét, nekem az Ő egészsége bármennyi pénznél többet ér és ha már csak ezzel is kicsit védeni tudom akkor lehet 10ezer ft is, akkor is megveszem. Véleményetek szerint?

    Ezek után egyértelműen aktívszenes, és árban sincs akkora különbség köztük (kb. 2l olaj).

    • Like 1
  5. Látom de ez egyenes, nekem könyök kell! Amit linkeltem! z14xe motorkód! Azért köszi! :)

    Azért mert két különböző dologról beszéltek. Robi neked a termosztátnál levő csonk tört/törik le, amit Imy írt, az viszont a vízpumpához tartozik és csak z14xep-ek típushibája, hogy a vízpumpa csonkja eltörik.

    • Like 1
  6. A tankolásjelző lámpa kivillanásakor kb. hány liter van még a tankban? Most próbálok egy átlagfogyit számolni.

    Szerintem ne a tankolásjelző alapján próbálj számolni, hanem inkább egy telitankkal megtett távolsággal.

    Nekem volt már olyan, hogy kigyulladt a kis sárga, aztán 1 km múlva kialudt.

    Úgy vettem észre, hogy nagyon függ attól, milyen körülmények között mész, hogy mikor és meddig világít.

    De hogy a kérdésre is válaszoljak, elvileg olyan 10 liter körül lehet még ilyenkor benne.

    • Like 1
  7. Szerintem nem lehetetlen, annyira nincs vészesen kikopva a váltószoknya, a kopás nagyban függ attól, hogy valaki hogy használja a váltót, a gombot fogja vagy esetleg picit lejjebb.

    A képet nem lehet nagyobb felbontásban megnézni, így nem látni egyértelműen, hogy a kormány többnyire simára kopott vagy sem, illetve a pedálokról sem lehet a képek alapján egyértelműen véleményt mondani.

    El kell menni, és megnézni, onnantól okosabbak vagyunk.... :icon1:

    Mindenesetre a külső hőmérő jeladót biztosan cserélni kell, februárban kicsit meleg a 48 fok :)

  8. Nálam csak akkor világít, ha a világítás ég és a rádió is be van kapcsolva.

    Ha a rádiót kikapcsolod, a multigombok sem világítanak.

    Még a világítás sem kell hozzá. Csak a rádióval van összekötve, amikor megy a rádió, világítanak a gombok is világítástól függetlenül.

    • Like 1
  9. Miközben tekerem a kormányányt akkor másképpen fütyül, és a szervó teljesen jól működik.

    Azt nézd meg, hogy álló helyzetben könnyű vagy nehéz a kormányt tekerni.

    Ha nehéz, akkor a szervo, ha könnyű (szinte olyan, mint amikor mozgásban van az autó), akkor valami más lesz.

  10. Valaki nekem azt mondta, hogy az M0 orosz rulett. Ha tiszta, akkor gyorsan tudsz haladni rajta. Ezzel szemben ha valami történik és bedugul, akkor nincs kerülési lehetőséged. Városon keresztül viszont lassúbb, cserébe kb. akárhol történik valami, nem túl nagy kerülővel és időveszteséggel más útvonalat tudsz választani. Tehát nagyjából a biztos kis szopás és a kis eséllyel nagy szopás között kell választanod :D

    Mióta a 2x3 sávot megcsinálták pár éve, nagyságrendekkel jobbak a körülmények, és kevesebb a baleset is.

    Persze volt már olyan, hogy mind a 3 sáv állt, de azért ez elég ritka most már.

    • Like 1
  11. Végül vettem egy Exide Premium 53Ah 540EN akkut, ezt beraktuk az autóba, a két éves Monbat pedig bekerült a központi fűtés keringetőjéhez. Remélem jó lesz ez az Exide és sokáig bírja.

    És azt is, hogy a Monbat 60Ah szépen üzemel majd a központinál, amikor szükség lesz rá. Remélem nem párolog majd vagy ilyesmi, mert az előszobában van a szekrényben, felette egy polc, ami felett kabátok:) És aránylag sokat ülnek a szüleim az előszobában. A legtöbben megnyugtattak, hogy ezeknek az akkuknak már nincs vagy csak rettentően minimális kipárolgásuk.

    Más kérdés: nagyon matt, kopott a gyári első lámpám, mind a kettő sajnos. És egy kicsit karcos is. Gondolom a megszokott műanyag dolog (emígy Hella). Néztem, az új Hella darabja kb. 20e, esély nincs ennyit kiadni. Van taiwani 10e körül, meg szabad azt venni? meg valami EU-import, Cromaxban nézegettem. Vagy esetleg vigyem el políroztatni a mostanit? Aki járt már így, hogy oldotta meg és milyen eredménnyel?

    Szia,

    Nekem is Exide van több, mint 3 éve már és eddig nem volt gondom vele. Remélem még jó pár évet kibír.

    A lámpákat érdemes felpolíroztatni, néhány évvel ki tudod tolni a lámpa cseréjét, és olcsóbb is annál.

  12. T harmlevi!

    "... 5 év ..."

    A töltéstől számítva, bontatlanul.

    Kinyitva egy év.

    Induljunk ki egy átlagos autótulajdonosból. Megveszi az olajat, betölti, megmarad belőle valamennyi.

    Emberünk nem megy sokat, legközelebbi olajcsere 1 év múlva. Beleönti az előzőleg megmaradt olajat, hiszen kinyitva még 1 évig jó (+ még valamennyi frisset). Újra megtesz egy évet a következő cseréig.

    Ekkor a maradék olaj 1 évet töltött a csomagban felbontva, majd 1 évet a motorban használat közben.

    Okozhat-e ez neki problémát?

    De kérdezhetem másképp is. Ha másfél éve felbontott olajjal tölti utána a hiányzó mennyiséget, és 3 hónap múlva olajcsere következik, az okozhat-e gondot? (a fenti esethez képest itt 3 hónappal rövidebb az olaj életpályája)

    Természetesen ezek mind csak elméleti kérdések, de biztosan van, aki így használja.

  13. Semmi sem lehetetlen, csakhogy vagyunk itt néhányan régi Opel-esek akik még nem hallottunk 2004-es G Astra Z16XEP-ről. Fényképezd már le lszi azt a motorkódot és a motorteret (és töltsd fel vhova és linkeld be ide). Had csodálkozzunk rá, nem gyakori mit látod a hozzászólásokat, sokakat érdekel szerintem hogy ez miként lehetséges... A 10w40 xep-be egyébként nem "ajánlott" kenőanyag. (Van itt egy kolléga aki minket nevezett valaminek mert neki igen is a '99-es autójában z..xe motor van. Tényleg az volt benne, mint kiderült amikor utánajárt, motort cseréltek benne a 2000-es évek elején... Szóval semmi sem lehetetlen...)

    Ha Motoröl van ráírva, akkor sanszos, hogy németeknél lett üzembe helyezve, és ott már volt 2004-ben 1.6 twinport (2002/12 - 2004/02 között opel-infos.de szerint)

    • Like 1
  14. Sziasztok.

    Ha az ABS hibajelző kivillan a műszerfalon, az mindenképpen jeladó problémára utal vagy ezekben is benne van talán az hogy a fékbetétek elfogytak? Csak mert néha néha indításkor felvillan és míg le nem veszem gyújtásról addig világít az abs hibajelző. (2000 év 1.6 16V)

    Előre is köszönöm.

    Szia,

    az ABS két dolog miatt tud világítani. Az első eset, amit írtál, hogy indításkor felvillan (de utána el is alszik), ez az alacsony akkufeszültség következménye, bár így is el lehet még menni 1 esetleg 2 évet az akksival, ha napi használatban van az autó.

    A másik lehetőség, amikor menet közben világít folyamatosan, ez az esetek többségében a kerékcsapágyban levő jeladó meghibásodását jelzi. Ha szerencséd van, elég csak kontakt spray-vel befújni és megjavul, rosszabb esetben az egész kerékcsapágyat cserélni kell. Ez a tünet általában együtt jár a sebességmérő meghibásodásával is, mivel a sebességjelet is erről a jeladóról veszi.

  15. Sziasztok!

    Szeretnék érdeklődni,hogy hamarosan egy 2003 1.4-es g astran kellene féktácsa+fékbetét cserét végrehajtani és ki mit javasolna?

    Én a cromax oldalán nézelődtem,de elég sok féle van....jó lenne ha mind a kettő egy márka lenne,de nem feltétel ha van egy jó párosítás.

    Évente 10e megyek tehát nem sokat, viszont gyerek is van ezért értelemszerűen nem a legolcsóbbra gondolok én!

    Meg ugye vannak olyan márkák is hogy hiába új a betét vagy tárcsa egyszerűen nyikorog,na ilyet egyáltalán nem szeretnék :)

    Ha esetleg vkinek van vmelyik márkáról jobb véleménye szívesen várom!

    Előre is köszönöm!

    2 éve cseréltem tárcsát + betétet gyárira, azóta sem csikorog...

  16. Én néhány éve már nem csinálom, akkoriban 5-8 ezer ft. volt egy Tamiya makett, plusz festékek, ragasztó, ecsetkészlet. Persze a hozzávalókat egyszer kell megvenni, akkor jó néhány modellre elég. Sokféle festék kell, van külön a lámpára átlátszó piros, illetve narancs, többféle fekete, (matt, selyemfényű, fényes) szürkék szintén, aztán ezüst, króm, fehérek stb.

    Napi 1,5-2 óránál nem szoktam többet eltölteni vele, mert ha hamar kész, az ember már venné is a következőt. Havi kettőnél többet nem nagyon vettem, igyekeztem azt beosztani. Ha az ember belejön, nem könnyű abbahagyni. Külön jó móka még a matricák felrakása, főleg a hosszú vékonyak. De az ember egy idő után rájön.

    És akkor a tárolásról még nem beszéltünk. Mindegyikhez csináltattam egy üvegburát, aminek két oldala tükör. Így a makett összes oldala látható.

    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1926824_1380161148921242_338739454_n.jpg

    Ha nem titok, mennyiért csináltak meg egy ilyen üvegburát?

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.