Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Picco

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    43
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Picco

  1. Ezt a morgó hangot kicsit jobban körül kéne írnod. Mikor hallani? Gázadásnál? Folyamatos haladásnál? Alapjáraton? Nyitott motorháztetőnél állapítottad meg, hogy a motorból jön, vagy úgy érted, hogy a motortérből?

    Az erőtlenséggel kapcsolatban, légszűrőt mikor cseréltél? Csak hidegen, vagy melegen is erőtlen?

    Szia! Közben kiderült, hogy a katalizátor adta meg magát!Melegen 3500-as fordulatnál jobban nem tudom pörgetni!Hidegen egy kicsit tovább4500-5000-ig.Alapjáraton semmi gond nincsketyeg szépen,de ha elkezdem pörgetni akkor elkezd morogni!Mikor húzom a másodikat akkor morog mint állat és nincs erő, és ugyan ez a jelenség a többi fokozatban is! Nyitott motortérnél is hallgattam és menet közben is!

    Az EGR levakolása után sem változott a helyzet!Gondolom az így kizárható a történetből! A katalizátor felett fellazítom a csavarokat és megpörgetem úgy vagyis a szerelőm ezt már lehet meg is tette!Délben beszélek vele akkor már többet tudok!

    Minden esetre ha valakinek van eladó,keveset futott katalizátora akkor ne adja el, lehet meg kell vennem! :) Újra jelen pillanatban nincs 195ezer ropogós papírom!

  2. Többet ne menj a szerelőhöz! Ez a legfontosabb. Keress olyat, aki már látott Astrát!

    2001-ben nem volt twinport, a tiédben sincs!

    Becsapott, vagy fogalma sincs semmiről.... :(

    Talán ennyivel is már előrébb vagy...

    Én annyira nem értek hozzá,de lehet, hogy a szívósor szelep és a twinport szelep ugyanazt jelenti? Azt tudtam, hogy 2001ben még nem volt ilyen, de ő ennek hívta, "twinport szelepnek"! Amúgy a motor az Ecotec!

  3. Sziasztok! Ezer+1 éve nem voltam itt közöttetek! Nem volt gondom az Astraval! :) 3-4 évig hiba nélkül ketyegett.... ám most van egz "kis"gondom vele! Olvasgattam, de nem találtam a twinport szeleppel kapcsolatos írást! Elment az erő a motorból,nem húz,egy literrel többet eszik!Morgó szinte diezeles hang jön a motorból! Diagnosztika nem mutat semmit, hibajel nincs, nem tudok semmit kivillogtatni! Szerelőm a twinport szelepre gyanakodik! Foglalkozik valaki ennek a felújításával? Vagy tud ebben a témában segíteni valaki? Az Astrám 2001-es Z14xe motorkódu, 330ezer km van benne. Köszönöm előre is!

  4. Köszi a válaszokat!

    Az enyémbe 168000 de már lánc és hidrotőke csere is volt.

    Még egy kérdés A tv-be láttam egy riportot és ott a gm- bácsi azt nyilatkozta, hogy ezek kb: 200000 km-t futnak és generál! Vajon ez igaz lehet? Mert akkor tényleg elkeseredtem.

    Az én Astrám 2003-as és van benne 293 ezer km.... motor még nem volt megbontva.... EGR szelep, trafósor, gyertya gondok már voltak,de más még nem!

    Kopp...Kopp :)

  5. Z14XE a motorod, ott ki kellene villogtatni az eltárolt hibát.

    Ha van tárolt hiba közelebb kerülnénk a megoldáshoz.

    https://sites.google.com/site/gastraokossagok/muszerfal

    Gáz és fékpedált egyszerre be kell nyomni, majd a gyújtást ráadni.
    Ezután számolni kell motorvezérlő hibáját jelző ikon villogásait.
    A hibakód 4 számjegyű. Egy számjegy értéke a villogás számával egyezik meg. A számjegyek között rövid szünet van. 10 villogás 0-át jelent. A következő hibakód előtt hosszabb szünet van.
    Ha a villogás folyamatos, akkor nincs aktív hiba.

    Értem hogyan mondod a dolgot!Kivillogtatom, hiba listám van, kikeresem! Bár a motordiag lámpa nem világított egyszer sem!

  6. Sziasztok! Van egy 2003-as 1.4 16V Ecotec motorral szerelt G Astra a szüleimnél! A problémám a következő: Valamiért nem megy 60-65 km/h -nál többet! Felpörög de nagyon lomhán 3-3500-as fordulatig aztán öblös mély hang kíséretében le esik a fordulat! Volt számító gépen a vas, annyit mondtak, hogy eléri a leadott teljesítmény 70-75%-át és ahelyett hogy felugrana 100%-ra, leesik nullára! EGR,gyújtótrafó, gyertyák minden rendben van! Fojtószelepházam van bontott, még azt kicserélem! Tud valaki valami segítséget adni ebben a dologban, hogy mitől lehet ez? Vagy esetleg ha valakinek volt már ilyen jellegű hiba az Astrájával azt megoszthatná velem!

  7. sziasztok!

    azt szeretném tudni,hogy hideg időben mikor átmegyek egy fekvő rendőrön nyikorgó hangokat hallani az autóból!

    Hangsúlyozom csak hideg időben ,télen szinte állandóan és csak az indítás után történik amíg be nem melegszik az autó !

    köszi

    Nyugodj meg csak a szilentjeid fáznak! :) Nekem is volt/van ilyen "gondom"! Érdemes őket kicseréltetni,mert nem egy nagy összegü dolog!

  8. Én komolyan nem értem, hogy minek kellene ahhoz történnie, hogy pl 1 óra autózás után ne érje el a hűtővíz a 90 fok körüli hőmérsékletet?! Szerintem egyértelmű. Ha valami elromlott, akkor vagy lassabban melegszik fel, vagy túlmelegszik... jobban nem fog hűteni semmitő...

    Ebből következően és csak érzékelőre tudok gondolni.

    Hideg időben nekem is 87-88 fokos csak a vizem (dugóban 90), de erre azt mondták annó az okosok, hogy természetes.

    Én is tudom hogy valami elromlott, nem vagyok ennyire kapufa! :) A tiéd természetes,sőt az az ideális ha nem megy fel 90 fokig vagy fölé!

    Nekem a 80-at sem éri el,se egy óra alatt se 10 perc alatt!De majd rájövök mi a gondja!

  9. Köszi, de nekem igazából Augusztus végén kezdte el. Ma viszont megvolt a benzinnyomás mérés, és minden jó! A fenébe, pedig már inkább megvettem volna a pumpát csak legyen már jó. Most (a 3. hengerre ír gyújtás hibát vagy mit, de tavaly volt már az 1. meg a 2. is) úgyhogy a szelepek lesznek cserélve. A befecskendezőket meg a trafóhidat már tavaly megnéztük jók voltak. Várok minden ötletet. :D

    Szia Mindenki, szia sakkay!

    Anno nekem is volt ilyen és ehhez hasonló gondom,dolgom!Elvittem márka szervízbe és ott annyit mondtak hogy vagy kezdődő gyújtótrafó :) vagy pedig szelepvezető kopás,és ezért rángat,dadog...stb! Javítás:90ezer HUF+1hét kocsi nélkül!!

    Gyujtótrafó azóta lett cserélve,de teljesen nem szünt meg a hiba!

    Most ott tartok hogy ha odalépek neki akkor mintha valami fogná vissza a motort,alig gyorsul és mintha kihagyna egy henger. A kipufogó durrog egyet kettőt (ott ég el a maradék benzin)!Gyertyák cserélve lettek...!Nem tudok már mire gondolni így inkább olyan félöregapósan vezetek! :D

    Tudom hogy nem segítettem ezzel semmit csak megosztottam a dolgot veled!

    Na ja,a hütő rendszerrel nekem is gond van!Az enyém 75-80foknál feljebb nem megy csak ha városban használom!

    Termosztát új!A hütővíz mennyisége megfelelő! Valakinek valami ötlete? Csak most kezdte hogy vége lett a jó időnek!

    Lehet hogy a vízpumpa a ludas?

  10. Sziasztok! Megoldódott az ajtóproblémám! Ne kérdezzétek mitöl vagy hogyan.... gondolt egyet és ujra működött!Igaz elötte egy két nappal már huzkodtam,rángattam mint Zorán a gitárt,de semmi jele nem volt a javulásnak!Reggel jöttem haza melóbol és itthon vettem észre hogy nyitott állapotban van!Párszor próbáltam nyitni - zárni, tökéletesen működik!Nem tudok másra gondolni mint arra hogy bepárásodott nyaralás alatt és mostanra száradt ki!

  11. Köszönöm, akkor ezeket megnézném, csak nem tudom hol keressem ^_^ A 295 oldalas könyvet is átnéztem, de nem találom a fojtószelepházat. A másikat meg megnézem (azt se találom). Ha egyik sem, akkor trafó? És hol lehet 30ezerért kapni BP-n? Most nézegettem, de nem nagyon találok :D Ja és a motorkód: Z14XEP

    A levegőszürőböl ami kijön nagy vastag fekete cső az elvezet a fojtó szelep házhoz! :D Arra megy rá, egy bilinccsel van rözítve,ha jól tudom 8as krova fej megy rá!Már én is pucoltam,alapjárat hiba miatt!Késöbb kiderült nem az volt a hiba forrása hanem a szokásos EGR!

  12. Ja egy kérdésem lenne: Az anyós ülés mögötti ajtóban nem nyit a zár!Lehet annak valami biztosítéka külön vagy mehanikusan keressem a hibát? Kárpit,meg hasonló dolgok lebontása csukott ajtónál nem tudom hogy lesz! ^_^

    Ha valaki esetleg tud támpontot adni azt megköszönöm!

  13. Sziasztok,szép napot!Gondoltam leírom mit "bütyköltem" hátha valaki hasznát veszi...

    A hibajelenség: hidegen 3 henger megy kb 1 percig,utána elindul a 4. is!Gázfröccsnél szintén 3 henger dolgozik,és ha jobban rálépek a gázra akkor csak dadog,rángat,ha nem emeltem ilyenkor el a lábam a gázrol a sárga diag.lámpa villogni kezdett.....

    Kivettem a 4 gyertyát,akkor tapasztaltam hogy a két középső szinte meg sem volt húzva....(a szerelő aki cserélte,nem szidtam...),megpucoltam őket,minden vissza a helyére,gyujtótrafóval óvatosan....

    Sárga lámpa elaludt,hidegen is tökéletes a motor,rángatás megszünt!

    Ja mégvalami: visszaraktam a legelső EGR-t amit 2 napig csavarlazítóban és féktisztítóban hagytam állni.Ennek szerintem semmi köze nem volt hozzá mert ez egy hete volt és a sárga még ma reggel is világított!

    Tudom hogy sokaknak ez rutin,de ha valakinek segítettem akkor már megérte,na meg ugyis réges régen voltam itt (640.oldalnál talán) ^_^

  14. üdv ismét köztünk, mivel nekem is volt/van EGR/AGR problémám, ezért érdekel a te "megoldásos" csak simán levetted róla a csatlakozót? és nem dobálta a sárga ikonokat?

    üdv

    Szia Norbedlee!

    Simán levettem a csatlakozót róla,de azért letekertem szig.szalaggal nehogy véletlen vizet kapjon,az AGR alá meg tettem egy tele tömítést amit alubol csináltam hozzá!

    A hiba jel elötte is jelen volt,a csati lehuzása után azonnal eltünt,de egy 20-30 km múlva ujra előjött!Gondolom a program keresi de nem találja!Amúgy tökéletesen működik,nem torpan meg,nem dadog, nem rángat,nem áll le! Hozzáteszem körülbelül 5 szerelőnél voltam,köztük a csornai Opelben is,és senki sem jött rá, hogy mi a hiba!

    Itt amit tanácsoltatok a fórumon abból raktam össze a dolgokat!Ugyhogy köszi mégegyszer!

  15. Ezek szerint annyi lenne, hogy levette a csatlakozót az EGR-ről??? Nem kellene akkor hibajelet generálnia?

    Igen ennyi volt a "művelet",hogy levettem a csatit az EGR-röl! De elötte mérgembe elhajítottam a kis krovát... :lol:

    A hiba jel azonnal eltünt,de kb 20-30km-múlva kigyulladt a sárga motor diag.lámpa (P0400hibára) de működésbeli elváltozást nem történt!Tökéletes volt utána is!

    Na ezt aztán jól megfogalmaztam! :)

  16. Na megint én vagyok!

    Kiszürtem a hibát, de látom már Atis is írta hogy mi lehet!

    Levettem az AGR szelepröl a stekkert.... tökéletesen működik a gép! (lassan fél éve szívtam vele)

    A hiba jel is eltünt!

    Rákérdeztem a szervízben hogy lehet e így használni,annyit mondtak hogy lehet,de azért kell egy AGR bele....!

    Tuti hogy nem velük csináltatom meg....!

    További szép napot Mindenkinek!

  17. Szia Mindenkinek!

    Hallott már valaki olyanrol hogy elkopnak a szelepvezetők? Olaj-ojalszürő (GM10W40) csere 10ezer km-enként mindig volt! Ezt én nagyon morbidnak tartom!Annyit mondtak hogy valószínü ez okozza a leállásokat kuplungoláskor,illetve a rángatásokat kigyorsításkor!

    Várom a hozzáértők elrettentő és/vagy megnyugtató válaszait! :lol:

  18. Nem normális. Nekem fogyogatott, fűtő radiátorcsere lett a vége. Az első ülések előtti szőnyeg nem vizes?

    Lehet, h szivárog a radiátornál. Ez típushiba lehet, annyian írták már!

    Ilyen hibám nekem is volt,tavaly nyáron!Elég volt kicserélni a radiátorban a tömítéseket és megszünt a folyás!Az idő és a fagyálló megette a tömítést!

    Más: Még mindig szívok a vassal mert ugyanúgy hozza a hibát, (leeső fordulat,fuldoklás,majd leállás)!Már kikormoltam ahogy mondtátok! Még annyit megpróbálok hogy kicserélem az AGR szelepet egy ujra..... lehet hogy adok a xarnak egy pofont....!

  19. Jó,azért nem kell annyira szó szerint venni,hogy csak autópályán lehet meghajtani.

    Isteni szerencse,hogy uhuhu épp a Fehérvári fagyizást ajánlotta,mert képzeljük csak el mi van

    akkor,ha ő pont a Saint-Tropes-i fagyit szereti?(Esetleg a Tokyo-it) :lol: Most akkor mindenki

    a francia autópálya szakaszokat nézegeti,hogy lehet oda eljutni.

    Vagy pl. nekem mennyit kellene menni Székesfehérvárig.

    Szóval viccen kívül a lényeg az,hogy hosszabb 50-100 km-es távon, magasabb -4000 fordulat -

    körül menjen a motor,hogy a lerakódások kiégjenek.

    Ezt nem muszáj 5.-ben 160-nál megtenni lehet 4.ben is autózni.(vagy 3/2/1 :lol: aki bírja)

    Csak nehogy úgy járjunk,mint az amerikai túrista aki Pestre érkezve autót (Citroen) bérelt

    és lehajtott vele Pécsre egyesben,mert azt hitte automata.

    Pécsre érve elovadt a motorborítás a motor megfőtt.Ez nem kamu,ha lesz ma időm

    megkeresem a képet is a motorról.

    ui. már megint jól elnyujtottam.

    Most csak itt tudok akkora távot lenyomni, mert nincs időm elmenni franciákhoz St. Tropesbe! :( De ha lesz egy kis időm,akkor elugrok egy tavaszi délutánon! :D

    Amúgy hallottam ezt a túrista dolgot én is,sőt azt a motort is láttam amit kinyírt!Haverom küldte el a képet a pesti Arval kölcsönző cégtöl,durva volt....

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.