mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Szerintetek rakhatok az alábbi motorolajtípusból a gépezetbe? Castrol Formula RS SAE 10W-60 4 l Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Tomi! Azt nekem is. Van ugyan nála egy X20XEV, de azt magának tartogatja. Komolyan mondtam, hogy jöhetne más is, hogy "egyszerűbb" alkatrészek kerüljenek a csomagba. mcprof! 10w-40-ben tudok jó olajat, elég sok klubtagnak ilyen van a mociban. :rolleyes: Kérdés, hol fogod cseréltetni, mert szervízkönyves csere esetén, nem bizti fogják komálni, ha pl. mondjuk az általam javasoltat raknád bele. ui: ez meg hogy melyik, elég, ha annyit mondok, hogy a tali támogatói közt is fent van. már csak az a kérdés, hogy még tali előtt, vagy után cserélsz-e olajat. Ha előtt, akkor az egész felejtős amit írtam, ha után, akkor megoljuk. :mellow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 ja... 10w-60 nem lenne picit túl "híg" ? esetleg... most hirtelen nem tom mit is jelöl a 60. :rolleyes: sajna Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 ja... 10w-60 nem lenne picit túl "híg" ? esetleg... most hirtelen nem tom mit is jelöl a 60. :rolleyes: sajna viszkozitást melegen,ha jól tudom. azaz ez bírja a nagy terhelést,és az ezzel járó magas hőmérsékletet.nekem a Kiában volt,igazából nem vettem észre különbséget...igaz túlélt engem,szóval valamit csak számított :mellow: :unsure: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 elvileg ezt az olajtípust nagy terhelésekhez tervezték...én meg párszor kihúzatom 6500-ig és szeretnék, hogy akkor is jó legyen a kenés! :rolleyes: itt a linkje http://olajshop.hu/termekek/castrol/szemel...w_60/4l/details Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 elvileg ezt az olajtípust nagy terhelésekhez tervezték...én meg párszor kihúzatom 6500-ig és szeretnék, hogy akkor is jó legyen a kenés! :rolleyes: itt a linkje http://olajshop.hu/termekek/castrol/szemel...w_60/4l/details ha nem mindig járatod magas tartományokban a motort,szerintem felesleges.... talán ha mindig pályáznál (és nem 130al...),meg városban is csak a padlógázt ismernéd,azaz szinte versenyszerűen használnád az autót,akkor több értelme lenne :mellow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 ha nem mindig járatod magas tartományokban a motort,szerintem felesleges.... talán ha mindig pályáznál (és nem 130al...),meg városban is csak a padlógázt ismernéd,azaz szinte versenyszerűen használnád az autót,akkor több értelme lenne :rolleyes: hát általában 3-4000-en szoktam normális helyzetben tartani aztán ha rám jön akkor FAST AND FURIOUS! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 minden kilóra egy karabiner :rolleyes: Annyi karabíner nincs a Földön... :mellow: Szerdától én is szabin leszek, mert nap közben nem haladok a "papírmunkával", este meg meló van. mcprof: A gyári ajánlás 10w-40. Az, hogy 60-as olajat teszel a motorba, nem feltétlen kompenzálja a 6500-as húzatás okozta károkat a motorban. Inkább ne húzasd addig... Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Annyi karabíner nincs a Földön... :mellow: Szerdától én is szabin leszek, mert nap közben nem haladok a "papírmunkával", este meg meló van. mcprof: A gyári ajánlás 10w-40. Az, hogy 60-as olajat teszel a motorba, nem feltétlen kompenzálja a 6500-as húzatás okozta károkat a motorban. Inkább ne húzasd addig... Szerintem... csak ha húzatja (mert néha szükség lehet rá,és amúgy is,ha addig engedik,akkor adott esetben miért ne...),akkor nem mindegy milyen olaj végzi a kenést :rolleyes: de egyébként sztem felesleges a 10w-60 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 csak ha húzatja (mert néha szükség lehet rá,és amúgy is,ha addig engedik,akkor adott esetben miért ne...),akkor nem mindegy milyen olaj végzi a kenést :rolleyes: de egyébként sztem felesleges a 10w-60 Meglátjuk mi lesz!Még megkérdezek itt a közelben egy szakit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 De a lényegre akkor fényderült :rolleyes: !Belerakni akkor belerakhatom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 De a lényegre akkor fényderült :lol: !Belerakni akkor belerakhatom! ennyi erővel a 15w-40-et is beleöntheted :lol: :rolleyes: :mellow: nekem gyári GM van,igaz 5w-30,de simán bírja.igaz,új autó,de néha én is használom..ööööööö igen dinamikusan ;) persze nagy fordulaton jobban kopik minden motor,stb,de nem fémforgácsok válnak le :unsure: ennyi erővel ne is indítsd be,mert kopik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 ennyi erővel a 15w-40-et is beleöntheted :lol: :rolleyes: :mellow: nekem gyári GM van,igaz 5w-30,de simán bírja.igaz,új autó,de néha én is használom..ööööööö igen dinamikusan :lol: persze nagy fordulaton jobban kopik minden motor,stb,de nem fémforgácsok válnak le :unsure: ennyi erővel ne is indítsd be,mert kopik :D A gyári motorolajjal már nem foglalkozok!A még gondolkozok lehet, hogy belerakok egy Castrol GTX Magnatec 10W-40-est a sportváltozat helyett,de még nem tom!Nagyon elszánt vagyok! ;) Ennek linkje: http://olajshop.hu/termekek/castrol/szemel...w_40/4l/details Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 A gyári motorolajjal már nem foglalkozok!A még gondolkozok lehet, hogy belerakok egy Castrol GTX Magnatec 10W-40-est a sportváltozat helyett,de még nem tom!Nagyon elszánt vagyok! :mellow: Ennek linkje: http://olajshop.hu/termekek/castrol/szemel...w_40/4l/details nyuszinak is magnatec van :rolleyes: igaz 5w-40 a castrol az jó olaj :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mcprof Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 nyuszinak is magnatec van :mellow: igaz 5w-40 a castrol az jó olaj :D Hát az! :unsure: Nah majd meglátjuk mit rakok bele végül!Inkább erre a rohadt közgázra kéne készülnöm! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Hát az! :mellow: Nah majd meglátjuk mit rakok bele végül!Inkább erre a rohadt közgázra kéne készülnöm! :rolleyes: Nyugi, Tamásnak meg melóznia kellene, mégis itt lóg. Nem értem én az ilyen melóhelyet... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 rosszul látjátok :rolleyes: kevés pénzért,vért izzadok,egy szabad percem nincs,folyamatos stressz alatt vagyok :mellow: :unsure: :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 rosszul látjátok :mellow: kevés pénzért,vért izzadok,egy szabad percem nincs,folyamatos stressz alatt vagyok :unsure: :D :lol: :lol: Mikor mennek a tetőfedők? Mert erre a kijelentésre minimum a plafon leszakadt. :rolleyes: Nyomtatással hogy állsz? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 ... szerda reggel megyek a west auto-hoz alkatrészeket válogatni... Említsd meg neki a weblapos dolgot, pls! Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Mikor mennek a tetőfedők? Mert erre a kijelentésre minimum a plafon leszakadt. :mellow: Nyomtatással hogy állsz? :D nevetni fogsz,a tetőfedők hónap végén jönnek :lol: ill mennek anyámékhoz :unsure: nyomtatás gőzerővel beindult :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Május21, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Május21, 2007 Örülök ennek a csapatszellemnek :rolleyes: ... Én közben széttelefonáltam az agyam, lesz még egy utam Hortobágyra, kiröpít majd valaki????Olyan csütörtök körül, a sofőr vendégem egy sopronira :mellow: :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Örülök ennek a csapatszellemnek :rolleyes: ... Én közben széttelefonáltam az agyam, lesz még egy utam Hortobágyra, kiröpít majd valaki????Olyan csütörtök körül, a sofőr vendégem egy sopronira :mellow: :unsure: Csütörtökön már mind ott leszünk, szal akárki el tud vinni. A sört meg majd visszaérkezéskor megisszuk. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Május21, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Május21, 2007 Csütörtökön már mind ott leszünk, szal akárki el tud vinni. A sört meg majd visszaérkezéskor megisszuk. :mellow: Értem a célzást, akkor legyen kirándulás...jön mki, kikapcsolódunk kicsit :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Május21, 2007 Megoszt Elküldve Május21, 2007 Értem a célzást, akkor legyen kirándulás...jön mki, kikapcsolódunk kicsit :rolleyes: A nagy tereprendezés után ránk is fog férni. :mellow: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Május21, 2007 Szerző Megoszt Elküldve Május21, 2007 A nagy tereprendezés után ránk is fog férni. :mellow: Lovasnapok lesznek...azt hiszem lesz látnivaló, meg ötletlopás :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts