Jump to content
OPEL FÓRUM

szabot

Forummember
 • Content Count

  2,667
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Semleges

About szabot

 • Rank
  SzaboT(é)
 • Birthday 09/30/1979

Elérhetőség

 • MSN
  szabot79@hotmail.com
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország
 • Érdeklődés
  majdnem minden

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  '01 Astra G 1,7 DTI
 • City
  Polgár

Recent Profile Visitors

4,298 profile views
 1. Sziasztok! Ezt a képet az utánfutó csatlakozóról már linkeltétek egyszer. http://pics.coldline.hu/pics/759394-20121104-VPukSE.jpg Lenne valakinek bekötési rajza hozzá, hogy melyik csatlakozó mi? Esetleg ellen darabot lehet beszerezni valahonnan?
 2. Sziasztok! A Wesszhez volna valakinek valami pü-től direktebb elérhetősége, ami publikus számomra? Ha volna ilyen, azt megköszönném!
 3. Szia! Először is csinálj egy párosítást az Android Bluetooth menüjében. Indítsd el a ScanMyOpel-t, válaszd ki a típust, évjáratot, részegységet (ha lehet), majd csatlakozás. A telefonon a státusz soron (fent) jelenik meg egy kérelem a BT csatlakoztatásra. Ez legtöbbször csak egy halk "ding", mert a ScanMyOpel teljes képernyős, így nem látszik. Nyomd meg a home gombot, így már látni fogod a kérelmet. Engedélyezd, és utána ismételd meg a csatlakozást a ScanMyOpel-ben. Nekem így volt jó.
 4. Sziasztok! Y17DT-nél a generátoron van egy szervó pumpa (azt hiszem ezt mondták), aminek az egyik szimmeringje ereszt. Van valakinek infója, hogy mi kell a felújításhoz? Mit érdemes még vele cserélni?
 5. Sziasztok! Astra G Isuzu motors Y17DT-nél hol találom az X74-es csatlakozót?
 6. Kis infó: Sokszor volt már szó a multikormány használatáról nem GM fejegységek esetén. Ajánlanék egy oldalt, ahol végre nem egy ökör áráért adják az adaptert. Én vettem a JVC fejegységemhez, hétvégén be is szereltem és kifogástalanul működik. http://www.tme.eu/hu/katalog/#id_category=100573&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C2324%2C2312%2C2316%2C912%2C1605%2C2315%2C2311%2C2313&used_params=2312%3A20763%3B Mivel van darab kedvezmény, így érdemes össze fogni és úgy megrendelni.
 7. Sziasztok! Csak infóként, ha más is ilyen helyzetbe kerülne: Simán átcserélhető a kar az ablaktörlő kapcsolón. Mivel csak Omega B sedan intervallumos ablaktörlő kapcsolót tudtam venni, így szerelnem kellett a caravan-omhoz. A BC gombok és az intervallum szabályzó a karban van, külön csatlakozással, így a karokat kellett megcserélnem. A lépések: - A kapcsoló felső részét le kell pattintani a körbe elhelyezkedő védőpöckök eltolásával (én kiékeltem vékony műanyag pálcákkal, hogy ne pattanjanak vissza). - Óvatosan le kell húzni a kupakod. A kapcsoló rudazat alsó részében van egy rugós feszítő elem, ezt el le lőjétek! Ugyanígy figyelni kell az érintkező bronz kefékre is. - A szárat egy stift fogja, ami be van olvasztva, hogy ki ne csússzon. Ezt egy fúrószárral vagy egy süllyesztő maróval ki kell szedni az egyik oldalról (lehetőleg felülről). - A stiftet ki kell tolni. - Ezt megcsinálni a másik ablaktörlő kapcsolón is. - A két kart megcserélni. - Stiftet vissza tolni , szükség esetén pákával a műanyagot picit megolvasztva rögzíteni (ha felülről lett kiszedve a rögzítő olvasztás, akkor nem szükséges, mert felfelé nem fog a stift kicsúszni). - Kapcsolót össze szerelni. - Örülni.
 8. Sziasztok! Nem szeretne valaki intervallumos ablaktörlőt beépíteni? A Caravan-omhoz sikerült Sedan-ba való kapcsolót venni, és megszabadulnék tőle. :D Plusz Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben nem tudtok jó bontót, akinél lehet érdeklődni ilyen ablaktörlő után? Esetleg mennyire érdemes a meglévő kapcsolómból és ebből összerakni valamit? Félek, hogy ezer darabra esik szét, amint szétszedem... A 3D puzzle nem a kedvencem...
 9. Ennyire bamba lennék?! Na ezt mindjárt megyek és megnézem!
 10. De, ez zárásra jó, de a retesz felhúzása után nyitható az ajtó. A célom az lett volna, hogy a hátsó retesz felhúzásakor az ugorjon vissza zárt állapotba. Viszont a gyerekeimet ismerve egy ilyen megoldásnál simán felhúzva tartják a reteszt és úgy mennek neki az ajtó nyitónak... Szóval marad a kulcsos gyerekzár... Persze ha van valakinek ötlete rá, az ne tartsa vissza! A 100%-os megoldás számomra egy olyan verzió, amit a vezető oldalról tudok vezérelni, és megakadályozza az ajtó bentről és kintről való kinyitását.
 11. Sziasztok! Lenne egy kérdésem is: Meg lehet oldani azt, hogy a vezető oldalán vagy a műszerfalon elhelyezett gombbal fixen zárva tartsam a központi zárat? Ezt egyes riasztók is tudják, de azokat lehet oldani. Egyfajta kulcs nélküli gyerekzárként szeretném használni. Természetesen nem kapcsolót szeretnék, direkt gombot írtam, ami relét tart behúzva és bizonyos feltételek esetén kiold. E tekintetben is szívesen fogadok tanácsokat, hogy mit vegyek figyelembe (sebesség 0, gyújtás, időzítés, stb).
 12. Sziasztok! Láttam néhány hozzászólást a kérdésemre, de 100%-os választ nem tudtam kihámozni belőle, ezért feltenném én is: Az Astra G kombim csomagtér ajtajának a zárját nem nyitja a kulcsom, ami az első ajtókat és a gyújtást kezeli. Ebből arra következtetek, hogy a hátsó ajtót valamikor a múltban cserélték a kocsin (vagy csak a zárat, passz). KP zár nyitja, zárja, így fel se tűnt, míg egy este ki nem kellett vennem az aksit, és az ajtót nem tudtam zárni... :blink: Azt szeretném megtudni, hogy miként tudok hengerzárat szerezni az autómba, amihez használni tudom a gyári kulcsomat? Ha ez nem lehetséges, akkor miként keressem a zárat? Amiket találtam a neten, azoknál nem volt egyértelmű számomra, hogy csomagtér ajtóhoz jó-e, illetve jár-e hozzá kulcs. A segítséget előre is köszönöm!
 13. Sziasztok! Ismét itt a hideg, ismét előjött az Astra-nál (Y17DT), hogy hideg indításkor (külső hőmérséklet 16°C alatt) 1500-as fordulat felett ledadog az autó, és ekkor igencsak füstöl. Ez alatt semmi gond az autóval, szépen megy, semmi gyárkémény. Kicsi járatás után a fordulatszám tartomány megy felfelé, majd a hiba megszűnik. 20-22°C felett nem jön elő a hiba (lehet 4000-en lenne, de hidegen nem (sem) hajtom az autót). Tegnap rendbe lett téve az adagoló vezérlő, viszont a ledadogás megmaradt. Van valakinek tippje, hogy merre tovább? Szerelőhöz, mi?
 14. Sziasztok! A hátsó ajtóknál csak a helye és csatlakozója van meg az ajtónyitás érzékelőnek. Oda jó a sima első ajtóhoz való nyitásérzékelő gomb vagy oda milyet keressek?
 15. Ha jól tudom, akkor ez PIC-el van megoldva. Ha igen, akkor lehet bele rakni egy olyan fejlesztést, hogy egyik irányba indexelés után 1 másodpercig ne fogadjon el másik irányba jelet. Ezzel ki lehet védeni a visszabillenést.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.