Jump to content

Kispotter

Forummember
 • Content Count

  436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Kispotter last won the day on July 5

Kispotter had the most liked content!

Community Reputation

30 Segítőkész

About Kispotter

 • Rank
  Fórumlakó
 • Birthday 11/25/1992

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Csór
 • Érdeklődés
  F astra 92' C14NZ 370.000 km.

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  C14NZ 92"
 • City
  Csór

Recent Profile Visitors

1,095 profile views
 1. Kispotter

  Motor

  Jaj bocsi nem olvastam azt hittem ez volt az alap hiba mármint a benzinszag. Viszont én már nagyon régen kiürítettem ezt a tartályt és összeragasztottam. Most viszont tényleg lehet nem jót tettem a motornak és több levegőt kap? Mert nekem szerintem nagyon melegszik bár lehet mind ilyen. Nyáron 3 perc elég, hogy a mutató elinduljon felfele és kapcsoljon a venti kb 95 nél. Igaz elég hamar ki is kapcsol. Meg néha szalagkorlát mellett mintha becsörögne néha pedig a gyújtás tuti jó. Ezen felül néha régebben volt szegény keverék hibakódom is. Van még valami jele, hogy észrevegyem a szegény keveréket? Valamint kipróbálnám én is ezt a ledugózást ideiglenesen. Akkor azt az 1 csövet kell ledugóznom ami a fékrásegítőtöl megy? Aztán az is lehet a szonda szivat és az a rossz de majd megyek párat lehúzott szondával!
 2. Kispotter

  Motor

  Bocs, hogy beleszólok, de nekem egyszer olyan volt, hogy a motor mögötti kartergáz cső kirepedt. Illetve az a cső fém, de viszont a tetején ahogy belekanyarodik a szelepfedélbe na az gumi cső és a belső fele kirepedt. Kb 1 évig kerestem a hiba forrását brutális benzinszag volt. Még anno hordtam autószerelőhöz is, de azt mondta fogalma sincs mitől van benzinszag..
 3. Kispotter

  Elektromos

  Ez nagyon király köszike! Bár angolul jobb lenne németül nem tudok, de majd most megtanulok! :D De lesz szabad időm simán lefordítom magamnak!
 4. Kispotter

  Elektromos

  Sziasztok! Létezhet valahol az interneten egy olyan rajz, vagy táblázat, hogy az ajtó átvezetőnél hányas pin vagy épp melyik szín hova megy és mit működtet?
 5. Mozog nekem is! És ahogy mondod. És szerintem azért teszi mert indítás után felpörgeti egy picit a motort és úgy áll vissza. Legalább is nekem ilyen!
 6. Én mint mindennek utánajártam az aksiknak is. És ezt ajánlották sokan. http://akku-partner.hu/index.php?route=product/product&product_id=60
 7. Kispotter

  Elektromos

  Igen ez az köszi meg is van! Tegnap elmentem kedven bontómba ahol jó bunkók az emberek, de nem baj mert van minden legalább! Szokásos módszer be jött odamentem a tulajhoz kellene tükörfűtés relé, ablakemelő lapcsoló meg ajtóátvezető azt ilyenkor mindíg mondja ilyen szarságok tuti nincsenek náluk, de ha gondolom menjek egy kört és nézzem meg. Na hát ez a kedvencem mikor szereld magad van mindíg ezt várom és mindíg mondja tuti nemlesz amiért megyek de mindíg találok mindent is.. :D Most is így volt találtam vagy 4 astrát ami elektromos ablakos volt meg elektromos tükrös. Ott még nem tudtam.melyik relé kell nekem így elhoztam mindent.. meg kicsíptem az ajtóátvezetőt is meg ablakemelő kapcsolót is találtam. 7 ezerbe el is hoztam mindent meg még egykét sallangot meg most jó fejek is voltak egyébként. Szeretem ezt a bontót Sárpentelén Szóval most azon agyalok lehet megcsinálom az átvezetőket kívül meg mindent és cserélem az ávezetőt is és csak bekell rakni. Lehet jobban járok. Sosem csináltam így csak azért szeretném mert kb mindíg kell az auto így meg 1 nap alatt akár meg is lehetek minden beépítéssel.
 8. Kispotter

  Elektromos

  Sziasztok! Valaki legyen nekem szívesen megmondani sos-be mi a tükör fűtés relé gyári cikkszáma? Nem találom srhol sem.. Köszönöm!
 9. Kispotter

  Karosszéria

  Sziasztok! Mivel ramaty állapotban van a gyári ajtófólia a kárpit alatt éa nemsokára elektromos ablak beépítés lesz gondoltam kicserélem. És arra gondoltam kétoldalu ragasztóval rakom fel majd és nem fóliát veszek ha nem parketta alá való szivacs szerű valamit. Jó ötlet? Csak azért mert ez hangszigetel, hőszigetel és még talán párát is zár és nem szívja be a vizet. Vagy azért tegyek először egy sima párazáró nylont is és arra rá ezt? Ha veszek fél milist az elférhet vagy inkább a 2 milis?
 10. Na meg lett miért nem.ment nekem. A motornál van 4 ér test a 2 irány meg egy piros sárga. Na most ez a piros sárga is igényel egy +12 Voltot, de miért azt nem értem. Talán azért, hogy menjen úgy is, hogyha 2 másodpercig van nyomva a gomb és el van engedve elmegy végállásig vagy fogalmam sincs. Azért sem gondoltam, hogy oda kell villany mert itt a leírásba csak a komfortosnál kell az volt leírva.. hát nem, mert ez is igényli, de hogy miért fogalmam sincs. Meg azt sem tudom annak majd fix 12 volt kell vagy jó a kapcsolt is. Ami érdekes a vezetőoldalinál megtaláltam az ajtóátvezetőbe a motor piros-sárga pontot míg az utasoldaliba nem.. és az sem volt hajlandó addig megmozdulni amíg nrm adtam oda egy pozitívot. Na de, hogy oda minek azt aztán végleg nemértem mert az utasoldal addig megy amíg nxomva tartja az ember.. szóval ott nemkell autómatán mennie. Ja és ami érdekes utasoldalnál az Istenért nemlett meg az átvezetőben ez a szál így azt megblankolva picit egyből a motorhoz adtam a pozitívot. Érdekes dolgok ezek, de legalább működik már csak a kapcsolót kell szétkapnom miért nem kattan rendesen, meg majd a tükörhöz kell beszerelnem a relét aztán kezdődhet a buli.
 11. Hát erre gonsoltam már én is, de aztán elvetettem.ezt az ötletet. De akkor lehet ez van a dologban.. ugyanis az anyósoldali se ment nekem.. össze nem kötöttem a 2 ajtót még de a vezetőoldaliból kikaptam a szerkezetet szét is kaptam azt megállapítottam, hogy a motor jó de ami elektronika van benne, mert van benne nem is értem.miért na mindegy az a szénkefékre nem.adja ki a villanyt. De akkor még mielőtt eltemetem az egészet összehozom a kettőt valahogy hátha csak ez van.. bár teljesen ligikátlannak tartom. Ha véletlen anyósoldaliba kábel szakadás van akkor ne menjen a vezetőnek sem.. érdekes
 12. Na akkor viszont valaki azt mondja meg nekem mit, hogyan kell kötni. Gondoltam kipróbálom megy-e de egyszerűen meg sem nyikkan. Kapcsolási rajzot nézve valamint itt is van egy leírás de nekem nem azok a színek vannak pedig gyári GM tuti.. 4 erem van a motornál egy barna ez a test egy kék-piros ez az egyik irány és egy szürke-zöld ez pedig a másik. Aztán a leírás feketét emleget pedig nekem olyan nincs ha nem egy piros-sárga van. Fekete a motornál nincs sajna.. illetve a leírás megemlít egy piros-sárgát de az a komfoetosnál lenne az 5. Szál ami fix 12 volt. Na már most eh szerintem nem komfortos valamint csak 4 ér van.. ügye az ajtóba benne a gyári köteg ahogyan van szóval ha rárakom a 2 nagy érintkezőre az ajtóba a 12 voltot mennie kellene gondolom. De ez nem.megy csak világít a kapcsoló és ennyi. Multival mérve megjelenik a motornál a test is meg a fel le iránynak megfelelően a feszültség. Piros-sárgán semmi nincs. Ha rakok rá plusszot akkor sem csinál semmit.. Ilyenkor mi a bánat van? Más: A balos kapcsolóba a fel irányu gomb nem kattan. Kapcsol de erősen kell nyomni és nem kattan. Meg lehet csinálni? Ha igen károsodás néljül hogyan szedjem szét?
 13. Tudtam, hogy rád mindíg lehet számítani Zotya ha normális mókolásról van szó! :D Így lesz átrakom majd. Így majd nem néz ki gányul úgy is fekete rajta a kilincs is gyárilag. Ráadásul marad a szürke kárpit is. Gondolom akkor neked is maradt a szürke kárpit. Már csak azt nem tusom mókoljak-e a tüskékkel mint a kp zárnál vagy rakjam át mindenestül az ajtóköteget. Bár akkor meg a kasztni oldalnál kell mókolni mert máshol lesznek az érintkezők szóval mindegy is..
 14. Sziasztok! Sikerült beszereznem azt hiszem baráti áron 2 elektromos ablakot. A srác oda adta ajtóstul kárpitostul, kp zárastól, kötegestől azt mondta ő nem bontogatja én pedig örülök, mert látom mi hogyan van legalább! :)10 ezer ft volt ami úgy gondolom nem rossz. Viszont a lapcwolót kipattintottam a kárpitból gondoltam megnézem, hogyan megy majd bele a szürke kárpitba. De úgy látom sehogyan. Bele lehet rakni valahogy diszkréten vagy felejtsem el? :/ Ragaszkodom a szürke kárpitomhoz mert ritka és jóállapotú és így gyári meg tetszik is! Remélem bele.lehet rakni valahogyan..
 15. Hmm ez érdekes. Eszembe nem jutott volna, hogy le lehet róla fejteni.. most így belegondolva esélytelen kb. De majd megnézem jobban.. De akkor úgy van ráragasztva és simán ragad a másikra is vagy hogyan?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.