Jump to content

Kispotter

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  302
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  4

Kispotter last won the day on Június 21

Kispotter had the most liked content!

Hírnév

17 Segítőkész

Kispotter névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1992-11-25

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Csór
 • Érdeklődés
  F astra 92' C14NZ 370.000 km.

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  C14NZ 92"
 • Város
  Csór

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kispotter

  Motor

  A fordulatszám megvan nem arról beszélek a sebességjeladó is bent van. Ha nem a középső kijelzőt kicseréltem hőmérősre és onnan hiányzik nekem a sebesség jel, hogy megtudjam nézni jól mér-e a középső kijelzőn. Nyemi: A hall jeladó tuti nem csinál ilyet.. én cseréltem a régi haldoklóval és az újabbal is ugyanolyan volt. Ha meghalbazt úgy veszed észre megáll az auto csak úgy és az istenért nem indul el persze mire szétszeded hogy mivan megjavul. Ilyenkor se szikra se benzin. Meg nekem szarul.is indult tőle a kocsi. Én egyébként ecura tippelek minden mást kizártam.. Lehet, hogy jó maga az ecu de valami elöregszik benne ami miatt elfelejti szabályozni az alapjárati motort vagy rosszul teszi.vagy az alapjárati motor nem tetszik neki de a 3. Van benne. Nem tudom. Tegnap is mászkáltam lassan a faluba meg mindenfele kocsival majdnem 2 ezres fordulaton volt az alapjárat. Azt nem.próbáltam ki ilyenkor mivan pl ha lehúzom a.lambda dzondát visszaáll e de randim volt nem akartam közbe kocsit szerelni. Ilyenkor egy leállítás újraindítás után semmi baja nincs és jó. Ezért is zárom ki a fals levegő hibákat..
 2. Kispotter

  Motor

  Én lehúztam. Azon kívül, hogy mikor beleér a 90 fokban a mutató sárga lámpázik. Meg talán nincs az, hogy gurulásnál lesüllyed az alapjárat. Vagy ottvan ahol álló helyzetbe és guruláskor nem tartja magasan vagy megragad 1500 on és olyankor álló helyzetbe is annyi az alapjáratom. Leállíz elindít utánna minden rendben. Sebesség jrladót mondják nézzem.meg mert tuti az lesz de arra fobnia kéne sárga lámpát. De azon gondolkozom mivel nekem nem hőmérős óra volt benne ha nem soma beleraktam régebben egy hőmérőst, hogy a sebesség szálat ami a 12. Bekéne húznom cdak nem tudom honnan kell. Mert nekem nincs benne és akkor látnám mit mutat az útjeladó. A szondát meg vissza is dugtam a gatyámat leette az auto anélkül szóval valszeg a szonda jól működik!
 3. Kispotter

  Motor

  Na visszatértem. Nekem is szintén ez a motor van c14 nz és továbbra sem jövök rá mi a baj. De nemsoká lesz egy új motorvezérlőm, most nemrég pedig halottam, hogy lambda szonda miadt is lehet ilyen hibajelenség most lehúzott szondával közlekedem. Útjeladó tuti jó nekem mert reagál rá a kocsi csak nem úgy ahogx kellene. De néha semmi baja. Ha az útjeladó nem ad jelet motorféknél dob sárga lámpát egyébként. Halottam olyat is, hogy ha nem jó sebességjelet ad szóval nem a valóst akkor is lehet ilyen ami szerintem hülyeség, mert a kocsinak csak az a lényeg gurul-e az auto vagy nem. A kijelzőteszthez annyit, hogy nekem régen az egybekijelző volt a hőmérő nélküli azt vettem bele hőmérőst. De nem írja a sebességet ugyanis a 12 es pines csatlakozóból hiányzik 1 szál ami pont az lehet. Jaa apropo megemlítették nekem a motorvezérlő hőgombáját a 2 vezetékest ami a szívósorban van benne generátor körül. Nem a műszeré ami felül van attól is lehetnek problémák.
 4. Kispotter

  Motor

  Úgy tűnik, hogy ahogy ezek az f astrák öregszenek mindnél előjön az alapjárat probléma! :D Én 2 éve küzdök ezzel bár nekem nem ilyen drasztikus. Néha meg semmi baja. Én már mindent kicseréltem, ami ezzel kapcsolatos. 1 Dolog maradt amit meg fogok ejteni. Próbaképp kicserélem a motorvezérlőt. Másra nem tudok gondolni már..
 5. Kispotter

  Motor

  Hát lehet igazad van de viszont az tuti mikor kicseréltem egy jó darabig kb 10 km nem volt normális alapjárat vagy kirívóan magas volt vagy alacsony volt, hogy le is fulladt. Első indításnál is 3 ezerig forgott aztán szép lassan beállt normálra. Úgy voltam vele ekkor tanulja meg az újat.
 6. Kispotter

  Motor

  Akkor nem is keresem. Én egyszer szétszedtem teljesen az injektor házat össze is raktam de ha nincs hozzá tömítés akkor most nem szedem szét csak nem szív ott semmi falsot.. Viszont akkor az injektor háznál kicserélem a tömítést, mert azt találtam nem nagy összeg.. A fém csőnél úgy látom olajos de akkor marad az is. És a menetrögzítést tudom van is itthon a szelepfedélnél is fellazultak mindig olajos volt felcsaptam a nagy opel javítási könyvet és ott is említi a menetrögzítést amit 1 éve megcsináltam parafa tömítéssel és azóta is csont száraz úgyhogy alul is így lesz. Ha már leveszem a kartert van ott még valami amit érdemes cserélni vagy kipucolni? Van az olajnyomás szabályzó még régebben te említetted azt hiszem azt is kitekerem kipucolom nekem is későn alszik el a lámpa, de ha jól emlékszem neked sem lett jobb!
 7. Kispotter

  Motor

  Szia! Köszi, de régi alapjárati motorral is ugyanezt csinálta.. Azt tudom, hogy el van dugulva a vékonyabbik cső ami megy a szelepfedélről a szívócsatornába, mert valaki egyszer rosszul rakta össze televan szénporral.. Azóta átrendeztem úgy van most ahogy lennie kell és tankszellőztetés is megvan oldva de az továbbra is elvan dugulva. Fentebb írtam most úgy is kap egy kis karbantartást, mert megérdemli valahogy kipiszkálom, hogy jó legyen. Nem hiszem, hogy sok köze van az alapjáratomhoz ugyanis nem állandó jelenség és általában leállítás indítás után tökéletes, de hátha..
 8. Kispotter

  Motor

  Sziasztok! Astrámon esedékes az olajcsere. Egyben cserélek karter tömítést is. Meg is van milyet veszek rá és milyen pasztával rakom össze, hogy jó legyen. Viszont ha már itt járok cserélek minden szűrőt meg stb-t és arra gondoltam az injektor háznál kicserélném a tömítéseket is. Nincs bajom a kocsival azon kívül néha az alapjárat szórakozik bár gyanús, hogy elektromos hiba mert olyankor elindítom és leállítom aztán semmi baja sincs, de hátha.. Na most szívósor és injektor ház közötti részhez találtam tömítést, de egyszer szétszedtem és úgy emlékszem van benne még egy nagyobb tömítés, de olyat sehol sem találok.. Mi annak a neve és hol kapok? Valamint ahol a motor aljából jön fel egy fémcső a szelepfedélhez a végén pedig van rajta egy gumi kanyar az megy a fedélbe. Annak az alján is van egy tömítés. Olyat hol találok? És még egy kérdésem lenne a szívósorba belemegy ügye egy vízcső. Maga a motor és a szívósor között van vízátfolyás? Bár gondolom van mivel csak 1 cső megy rá ha jól rémlik.. Mert akkor nem bolygatom most fél éve cseréltem fagyállót... Válaszokat előre is köszi! C14NZ
 9. Kispotter

  Motor

  Nálam sem állandó. Van mikor 1 hétig rendesen csinálja a dolgát. De egyre sűrűbben nem..
 10. Kispotter

  Motor

  Van egy olyan érzésem tuti jó lesz. Nekem is kellene egy másik motorvezérlő kipróbálni legalább. Mert más nemnagyon lehet már. Halottam ilyenről már másnál is és motorvezérlőt kelett cserélnie. Azt nem tudom még hogynézki egy motorvezérlő belül. Mert simán lehet forrasztási kontakthiba vagy akár ha van elekrolit kondi kiszáradás.
 11. Kispotter

  Egyéb csevegés

  Most tudtam meg mert a gyereket nemhagyta nyugodni a gondolat és megkeresett, hogy mi van a kocsimban mert tuti nem gyári és nem 1.4. Azt megmutattam neki forgalmit meg motorkódot. Mint kiderült azért volt kiakadva mert nem sima szívó volt ha nem turbós! :D
 12. Kispotter

  Motor

  Sziasztok! Légyszi segítsetek már nekem vagy legalább mondjatok valamit. Meséltem régen, hogy guruláskor alacsony az alapjárat ha megáll a kocsi beáll. Na mostanában az van 1500 as az alapjáratom ha gurulok ha állok. Állok a lámpánál azt "üvölt" a motor. Alapjárati motor van új nem olcsó drága de mégsem jó. Régivel is ugyanez. Map szenzor is cserélve volt csöveket szívóoldalon tömítéseket cseréltem falsot nem szív befújtam féktisztítóval mindent nem változik a fordulatszám. Ami az érdekes ilyenkor leállítom el indítom azonnal utánna egyből jó is az alapjárat és úgy működik ahogy kell. Mondjatok már rá nekem valamit mert már csak bennetek bízok én már a hajamat tépem. Motorvezérlő szarakodhat így?
 13. Kispotter

  Egyéb csevegés

  Na meg, hogy teljes gázpedál állásnál forgasd és a hall jeladó csatit húzd le. Legalábbis ha 1.4 8V. Ha 1.6 akkor az ac relét vedd ki vagy húzd le az injektor csatiját mert amúgy telemegy benzinnel.
 14. Kispotter

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Megvolt Valcsán Snowland 2018-as nagy szlovák opeltali. Poénbòl beneveztem sprintre a kis ideges c14nz-vel! :D És az 1.6 kategóriában (mivel 1.4 nem volt) sikerült kupát nyernem 3. helyezet lettem amit sosem gondoltam volna, de mások sem. Melettem volt egy 1.7d A vectra, de ő is megvolt csak a végén nem.. :/
 15. Kispotter

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! F astra kadett tükrös kocka a vezető oldali tükör lapja lötyög. Elég idegesítő mit tudnék vele kezdeni? Egyáltalán, hogy jön le a tükörlap?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.