Jump to content
OPEL FÓRUM

tuskes

Forummember
 • Content Count

  1,017
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

tuskes last won the day on January 1

tuskes had the most liked content!

Community Reputation

64 Segítőkész

About tuskes

 • Rank
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • AIM
  Tel.:

Személyes információ

 • Érdeklődés
  Autók-motorok, minden ami szerelhető gép....

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F 1,6 8V 1999 Classic kombi. x16szr
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

1,231 profile views
 1. Akkor lehet azért engedték át, mert az a nem mindennapi használatos, és igazából "extra" ezeknél az autóknál. Igen, sajnos attól félek, hogy műszakiig vadásznom kell ismét újat. Azután max kiszedem, és megy vissza ez, a hibátlan pedig polcra. Nem a csúszó hang, inkább ilyen kis vékony nyikorgó. Gondolom míg vizes-párás a szíj, azután elmúlik.
 2. Megnyugodtam. Más. Kaptam egy kavicsot a jobbos fényszóróra. Befelé pattant a kitört darab, kb 1 cm átmérőjű. Nem repedt az üveg. Áprilisban műszaki. Fognak vajon ezért bacakodni? Neten azt olvasom hogy követelmény a sértetlen búra, és sajnos a felverődés középtájt van. Rohadtul nem örülök neki, hónapokig vadásztam új gyári Bosch lámpákat, mire találtam egy embernél, padlásról. Csak mellékesként. Itt a hideg párás idő. Indítás után, nyikorog valamelyik szíj, de ez csak néhány percig, utána elhallgat. Nem néztem melyik, mert mindíg éjfél körül indulok haza, és olyankor nincs kedvem még ezzel is foglalkozni. Kellene, vagy ebben az időben ez elfogatható? Átépítés klíma-szervósítás óta ez az első telem, így nincs tapasztalatom benne hogy ez normális-e. Frissen cserélve vezérlés, ( szerintem azelött is szólt ) és a hosszbordás is tavasztól van benne. Az csak mellékes, hogy a kormánygépen a harmónika gumi is megadta magát. 2000 Ft. tudom, de szervós, cumisabb a csere.
 3. Értem én értem! Szóval nem szereljük nálad az Astrámat. Mondjuk ebben az időben én sem tudok nagyon mit csinálni. Még ki kellene cserélnem a benzinszűrőt, mert mikor vezérlést stb cseréltem pár hete, arra már nem jutott idő... Volt nekem is egy olyan lámpám amit alig tudtunk oldalra beállítani. Gondolom az idő megtette a dolgát. Nem tudom Zafiránál hogy néz ki, lehet szerencséd lesz, és megindul.
 4. Intézhetem úgy a dolgaimat hogy kelljen maradnom úgy 1 hetet arrafelé.... Alkatrész-szerszám van!
 5. Most egy pindurkát megfogtál. Nem nagyon tudom eldönteni komolyan gondolod-e, vagy továbbviszed a gondolatmenetemet. Abban viszont 100%-ig igazat adok, hogy a mai rohanó világban sajnos sok apró, szép és fontos dolog mellett elmegyünk. Ezt én tudatosan próbálom kontroll alatt tartani. De ebbe már ne menjünk bele....
 6. Őszintén mondom, mégsem mondom..... Hát nem tudom. Ez a tartalmas, és összetett szövegezésű és hangvilágú csodálatosan dallamos muzsika, vagy a viharos havazás okozta sokk alapozta meg a napomat, de valahogy az félresikerült. Itt csendben zárójelezném, havazás nem volt. Megégett a dobhártyám!!
 7. Végre egy valós felhasználói adat. Köszönöm! Jelenleg 7,2-7,3 a fogyasztásom 1,6SE fejjel, 1,4XE befecsikkel vegyesben, így a 7,64 teljesen korrekt. 3 fölé nem váltok városban 50-nél, így 2000-2100 körül forog, de nem gondolom hogy túl nagy különbség lenne. Szerintem nagyon stabil, strapabíró az NE, tényleg csak szinten kell tartani, és a világból kimegy. Közelebb vittél a megvilágosodás felé! Köszönöm! Az az igazság, hiába olvasok ezekben a témákban szaknyelven megírt adatokat, nekem az kínai. Így viszont tökéletesen érthető.
 8. aztaku..vamindenitnekideszépenszólódallam!!!!!!
 9. Mindenképpen beszámolok. Jövő héten elvileg megjön a csomag, és talán lesz alkalmam berakni is.
 10. Nem vettem észre fogyi növekedést az E10-től, pedig lejártam néhány tank benzint vele. Újabban pedig a racsing 100-at kapja, úgyhogy nem érint az E10. Srác mondta, hogy vagy 22 éve foglalkozik autókkal, és visszajelzések alapján Ő is említett jobb gáz-reakciót. Viszont mivel nekem X14XE befecsik vannak, nem az SE-be valók, így talán jobban érzek majd különbséget.
 11. Nem becsülöm le mert 1,8. Nem ismerem, nem vezettem, nincs tapasztalatom. De ha már papírmunkába fogok, és a gyári GSI a terv amihez majdnem mindenem megvan, akkor maradjon az eredeti 2,0 motor is. Mivel fél munkát nem végzek, tákmányolást nem szeretem, és tuning Jóska sem vagyok, ezért adtam a dolognak 1,5 évet. De csak eredeti állapot és anyagok.
 12. Sziasztok! Volt már téma pár napja, de akkor veséztem tovább, mert Zotya hamar megnyugtató választ adott. Valami mégsem jó. Történet, hogy a régi ECU-mat immo karikával, hozzá való chipel, odaadtam valakinek, de nem működik nála. Motor típus azonos X16SZR Gyújtást ráadja, felvillan többek között a checking lámpa, majd el kezd villogni. Az immo chipjét ragszalaggal odafogattam az immo hátoldalához, hogy ne vesszen el. Lehet messze van a karikától? Elvégre annyira az elején van a kulcsnak is, hogy talán lehet van jelentősége.
 13. Remélem. Ha a fogyasztás sokat nem is változik, az sem nagy baj, 7,2-7,3 most a fogyi. Persze lehetne 1 liter mínusz. A motor viselkedésére leszek kíváncsi, hogyan változik.
 14. 1,6SZR van SE fejjel jelenleg. Azt hiszem, nekem 3200 körül forog gps szerinti 130-nál. Nincs ezzel bajom, szépen rendben van a motor, 1-2 apróságot leszámítva, amit még koorigálok. Egyszerűen annyi, hogy van igényem nagyobbra, úgy, hogy napi használatban marad. Nyilván tisztában vagyok vele hogy ez többlet költség, fenntartásban is, de most nem ez a lényeg. 1,8-ban nem gondolkodok, ha már váltok, annak legyen érezhetőbb különbsége. Ez a motor is megmarad, megy majd szépen csilli-villin "polcra". Persze ez nem jövő héten lesz.... Ezzel nem leszólva az 1,8-at. GSI az inkább felszereltség-optika. Mondjuk ahoz megvan mindenem ( majdnem ) Hella ködlámpák még nincsenek. Elég macera volt összeszedni, főleg az eredeti kombi hátsó szárnyat, meg pl. az Irmscher hátsó lőköst. Szarvashiba!!! Bevallom őszintén, benéztem! Nem törlöm azokat a posztokat amikben butaságot írtam, legyen példa az utókornak. Igen, az az óriási különbség, hogy pl. a teljes nyomaték elérése NE esetében valóban megvan alacsonyabb fordulatnál, de maga a leadott nyomaték is alulmarad az XE-hez képest. Arányok.... de van több dolog is, nem listázom. Tévúton jártam, ez van. Megértettem. Ha már válaszolok, akkor csendben idetenném, hogy sikerült végra Daewoo befecsiket találnom híddal együtt, szerintem korrekt 12-ért. Gyári szám stimmel, jövő héten postázza az ember.
 15. Bár tényleg sokat járok városban, de összességében pályán is. Hoszabb utazásokra is az Opellal megyünk, tehát inkább vegyes ez.... Mivel 3.-k autó nincs tervben a családban, ezért szeretném ezt úgy variálni, hogy valahol a középúton legyek. Váltó természetesen szintén kérdés, de ez még nem annyira érdekes, motor több odafigyelést igényel.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.