Jump to content

tuskes

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  436
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  6

tuskes last won the day on Szeptember 22

tuskes had the most liked content!

Hírnév

28 Segítőkész

tuskes névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • AIM
  Tel.: 06 20 353 07 42

Személyes információ

 • Érdeklődés
  Autók-motorok, minden ami szerelhető gép....

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F 1,6 8V 1999 Classic kombi. x16szr
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

746 profile views
 1. tuskes

  Általános műszaki problémák

  Sajnos jel fölött volt mikor megnéztem. De ez már közvetlenül indulás elött volt. Nem én cseréltem vezérlést és olajat, így kaptam vissza. Én nem tudtam lelazítani a főtengely szíjtárcsa csavarját.... Főtengely szimeringet most, ekkor kapott újat, és bár az olajteknő tömítésem nem az igazi, csepeg az olaj, azt gondolom ott más baj nincs. Itt azért egy olyan motorról van szó, amibe jelenleg 413 000 km. van, tehát nevezhetném kopottnak. Szerencse a dologban, hogy mivel " természetes " külső olajzásom van, a többlet olaj viszonylag ( rövid ) idő alatt normál szintre ment. Ugye itt a rosz olajteknő tömítésre gondolok.
 2. tuskes

  Általános műszaki problémák

  Sziasztok! Prózai kérdés. Nem ismervén a rendszert, kíváncsi lennék, olajfogyasztás növekedést okozhat-e valamilyen úton módon az, hogy olajcserekor ( komplett vezérléssel ) olajból nem a 3,5 liter, hanem 4 liter lett beleöntve? Ezzel egyidőben, egy gyakorlatilag 3500!! km.-es útnak vágtunk neki, körutazásunk alkalmával. Mivel főként Németeknél voltunk, bizony nem feltétlenül a 130-as tempót diktáltam, ennek köszönhetően az olajnyomás hosszútávon magasabb volt a megszokottnál. Csak elmélet, tudatlan agyalás nálam, a több beletöltött olajtól, szakadhatott-e valami szimerinng, ami az olajfogyasztást indokolná? Magyarázat: Ma voltam szerelőnél, megemelni az autót, mert katalizátor széthullásra gyanakszom, mert elég sz...r hangja van bizonyos fordulaton gyorsításnál, kipufogó felől. ( középső dob a ludas ) Ekkor néztük, hogy elég erősen kékesen füstöl magasabb fordulaton keresve, miközben kerestük hogy honnan jön a rezgés. A motor meleg volt. És ugye nem látom mikor beülök, és mikor haladok hogy füstől-e, tehát most bukott ki. Köszönöm a válaszokat!
 3. tuskes

  Egyéb csevegés

  Ezért felálltál az orvosi rendelő bejáratába, elzárva ezzel a nyugdíjasoktól az utat, a háziorvoshoz!
 4. tuskes

  Karosszéria

  Igen, még helyenként találok rajta kis pehely tollakat, ilyenkor nagyon örülök.
 5. tuskes

  Karosszéria

  Nem tettem, pedig próbálkozott a kolléga rendesen....
 6. tuskes

  Karosszéria

  Még csak 19 éves!!! Egyébként eljön az a pont, ahol már nem számít. Annyi pénz ráment már, hogy tök mindegy szinte hogyan tovább. Ha eladnám, ( nemáll szándékomban ) akkor töredékét sem kapnám meg, amit ráköltöttem.
 7. tuskes

  Karosszéria

  Hát nem is tudom..... Ha épp poliroztatni kell, vagy épp fonycsoroztatni, nem hiszem hogy a többlet macera-idő-utánajárás megérheti. Talán!!!! Egyszerűbb újakat venni, ami azért bírja néhány évet, van rá garancia, és az üveg sem mattul be x évig. Nincs gond szerintem a belsővel, bár nem ellenőriztem tüzetesen!
 8. tuskes

  Karosszéria

  Köszönöm Zotya! Idő közben dobbetétet vettem. 2 hátsó, egy jobbos első. Utóbbi elég vékonykának tűnik, majd meglátom.... Nem volt drága, a 3 db-ért fizettem vagy 7 ropit. Fényszóróim eredetileg is motorosak vannak-voltak. Egy balosat már vettem bontóban, amiből nem tudtam kiforgatni a kézi állítót, így a motor pillanatnyilag dobozolva van. Mivel nem vagyok teljesen elégedett a bontottan vásároltal sem ( bár sokkal jobb a réginél ) ezért cserélném párban újakra. Igen, a motoros állíthatóság, annak beépítése fontos szempont nekem.
 9. tuskes

  Karosszéria

  Köszönöm szépen! Egyenlőre csak a Csergőnél látok, ami kb. 20 ropi/db. Carello Nincs ezzel baj, de egy kissé sokallom. Bár ha megéri....
 10. tuskes

  Karosszéria

  Sziasztok! Classic kombinál létezik olyan hogy hátsó dobbetét? Mind a 4 kerékjáratba vennék, egyformát. Ill. első fényszórókat. Olvasom hogy megoszlanak a vélemények arról hogy melyik márka jó ebből, de az óccsó egyhangúan nem jó. Lekérek ajánlatokat az üzletből ahol szoktam vásárolni, csak jó lenne a támpont melyiket válasszam. Köszönöm!
 11. tuskes

  Elektromos

  Szia! Miért pont generátorra gyanakszol?
 12. tuskes

  Egyéb csevegés

  Azt én elböktem legutóbb, pedig akartam rá! Csak sajna a lejárt műszakival, biztos úr ejnye-bejnye, azonnal vittem vizsgára, így elmaradt a horog. Sajnálom, majd legözelebb...... Egyébként jó segge van a csajodnak, és a táblája is szép, friss!
 13. tuskes

  Karosszéria

  WOW!!!! Na pont ilyenre gondoltam!!! Köszi Zotya!
 14. tuskes

  Karosszéria

  No ennek utánajárok!!! Azon agyaltam még, hogy az ajtók kárpitjait is cserélem, valami bézs, vagy hasonló, vaj színűre. A feladat onnantól van, hogy a kárpit be van építve az ajtó burkolatba. ( remélem érthető így ) Belül látom, hogy a műanyag elmelegítésével, és szétlapításával oldották meg. A kérdés az, hogy veszem ki a keretből, és hogy rakom vissza stabilan, mert az olyan fixnek tűnik.????
 15. tuskes

  Karosszéria

  Valószínűleg meglehetősen rusztikus képet látnál.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.