Jump to content

tuskes

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  482
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  7

tuskes last won the day on November 16

tuskes had the most liked content!

Hírnév

30 Segítőkész

tuskes névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • AIM
  Tel.: 06 20 353 07 42

Személyes információ

 • Érdeklődés
  Autók-motorok, minden ami szerelhető gép....

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Astra F 1,6 8V 1999 Classic kombi. x16szr
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

788 profile views
 1. tuskes

  Elektromos

  Hát akkor legközelebb csak nyáron járok arra....elvileg....
 2. tuskes

  Elektromos

  Megbeszéltük!!! Most 2 ünnep között. Tel. számot privátben cseréljünk, és egyeztessünk. Úgy egyébként Gyulán születtem. Úgy egyébként szívesen megnézném az autódat amit átépítettél, és beszélgetnék róla veled.
 3. tuskes

  Elektromos

  Szia janoo 16! Átérzem a helyzeted. Párom autójától holnap búcsúzunk el, sajnos a 20 év már sok volt neki, nagy kiadás lenne a hirtelen fellépett ( hiba ) javíttatása. Nehéz lesz, mindkettőnknek!!! két ünnep között tervezek ugyan a " környékre " menni, Kunágotára, ami még mindíg kb. 360 km.-re van, de ha gondolod, és beszélünk privátban vagy telefonon, viber-whatsApp.... akármi, és egyeztetünk, akkor nem gondolom hogy ne lehetne egy találkozót összehozni. Természetesen nem gondolom ingyen, de az elképzelésedet egyeztetjük.
 4. tuskes

  Egyéb csevegés

  Jó, majd a szomszéd nénit megkérem, ritkítson kicsit. Szépen lejött a maszkolás, csak 1 helyen szedtem vele a felkent anyagot véletlenül, ezt majd lejavítom. Szélességben is sikerült az eredeti fűtőszál szélességét megtartani, kívülről egyáltalán nem látszik, belül sem vettem észre visszapillantóból. Igaz, direkt nem is kerestem. Már csak azt kell megvárnom, hogy fgy legyen vagy hó, hogy ki tudjam próbálni élesben.
 5. tuskes

  Egyéb csevegés

  Kíváncsi leszek holnap ha leszedem a maszkolást. Telefonról nem néztem a válaszod, bár szerintem ha elöbb olvasom hogy szélesebben kell kenni, valószínű akkor sem csináltam volna úgy, pont a látvány miatt. Néztem egy pár leírást, és láttam borzasztó eredményeket, már ami a vizuális oldalát mutatja egy ilyen javításnak, ráadásul állítólag szakembertől. Inkább az zavar, hogy ha szélesebben van kenve, akkor nem csak én látom a visszapillantóba, de kintről nézve sem szép. Én próbáltam a gyárihoz minél közelebb ragasztani. Holnap meglátom mi az eredmény, a maszkolás akkor kerül le. A filc, nagyon jó ötlet, köszönöm! Ha a helyzet megkívánja, kipróbálom egy kevésbé látható részen.
 6. tuskes

  Egyéb csevegés

  Most villanyos tükröd van? Nem is tudtam... Hát én nézegettem tegnap milyenek vannak, és ugyan jobb lett volna egy árnyalattal világosabb, de ez is nagyon tetszik. Szivacsos beige. Abból a szempontból mázlim van, hogy a garázsban leszedem, ott letakarítom, hazagurulok, és a panel pincében elég korrekt hőmérsékleten felragasztom. A tetősínnél beengedi a vizet, azt javítom, és mehet vissza. Még annyi lesz, hogy gondolkodom valami ledes tető világításban, akár komplett házzal együtt, ez miatt lehet faragnom kell, de ennek utánajárok, milyen lehetőségek vannak. Ez hasznos infó! Talán a nagyobb kihívás nekem az lesz, hogy felmérjem a hibás pontokat. Csak úgy felületesen már megnéztem, néhány helyen megvan, de az oldalsó műanyag burkolatokat is leszedem, hogy jobban lássam. Színben mennyire eltérő az eredeti fűtőszáltól? Illetve ahogy láttam a totalcaros tesztet, valami baromi széles ragasztó sablon van hozzá, ami undorító! Nem is tudom hogy gondolták... Vettem maszkolószalagot, azzal kiragasztom szép vékonyra. A félő csak az, hogy mikor húzom le, talán a felkent " fűtőszálat " is húzom vele. ?
 7. tuskes

  Egyéb csevegés

  Apropó! Fűtőszál javító kittel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? Egyenlőre a csomitér ajtó üvegcserétől megkímélném magam, bepróbálkoznék valami javító cuccal. Írásokból ítélve, a Loctite 3863 nem épp a legjobb megoldás, már csaka színét tekintve sem. De ugye személyes tapasztalatom nincs. Tudom akik próbálkoztak hasonló manőverrel, mindenkinek más lehet a véleméye-tapasztalata, valahonnan mégis el kellene indulnom.
 8. tuskes

  Egyéb csevegés

  És még ködlámpád sincs. Gondolkodtam a mint utóbb rájöttem nem Vectra tükör, hanem M3 visszapillantó tükrön, index meg elektronyos, ésatöbbi.... Jó lesz egyenlőre ez, aztán ha komolyabban nekiállok az autónak, akkor úgyis 1 hét tervezés lesz. Most egyenlőre megkapta a nappali menetfényt vezérlő elektronikával, maga a ledlámpa pedig index funkcióval, így korrektül is néz ki, szabályos is, és nem is hivalkodó. Nem vakító fényű, tényleg csak arra elég, hogy talán könyebben észrevegyenek anélkül, hogy akkugyilkos városi tompítottat használnék. Ma megvettem végre a tetőkárpitot, hozzá ragasztóspray-t ami nem volt épp olcsó. A héten szerintem meglesz az is. Pollenszűrő takarítva, linóval takarva. Holnap megyek a HEKO légterelőkért, az is pipa. Valószínű a tetőkárpitból fog maradni, és hogy ne végezze kukában, valószínű legutóbbi segítséged alapján, az ajtók kárpitja is cserélve lesz ugyanazzal az anyaggal. Egyenlőre ennyi a terv így ünnepek elött.
 9. tuskes

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! 99-es kombi. Visszapillantó komplett melyik típusé passzol az enyémre? Vectra valamelyik típusa, nem tudom melyik, az a hoszabban hátranyúló jó lehet? Kapott korábban egy kokit a jobbosom, visszaraktam, Csütörtökön a mosóban leesett, Szombat este elhagytam, meglett, de már figyelem melyik bukkanón hagyom el ismét. A csatlakozási pont ahol az a fém keret pattan a műanyagba, nem az igazi. Nem tudom beállítani, csak az aszfaltot látom. Tárgytalan a kérdésem. Holnap megyek egy utángyáriért, 1 év garival 3700 Ft.
 10. tuskes

  Egyéb csevegés

  Úh! Köszönöm! Látom így ez sem lesz épp egyszerű. Jelenleg a risztó vezérli a központi zárat. Ez lehet valamiféle egyszerűsítő tényező? Gondolok itt talán a mikrokapcsolóra.
 11. tuskes

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Ma szembesültem egy picinyke problémával. Az van, hogy tettem anno univerzális központi zárat az autóba. Namost hogy beálltak a hidegek, párás a levegő, igazából nem annyira működnek. Van mikor épp elkapja a fonalat, de inkább nem. Felhívtam egy bontót, met úgy vagyok vele, gyári bontott az biztosan jobb.. Közölték velem, hogy ha eredetileg is kp zárral szerelt volt, akkor tudok beletenni gyárit, ellenkező esetben zárcserével, ami ugye már 24 ropi. Nem tudom eredetileg az enyém milyen. Állítólag a gyári kp zárral szerelt záron, van egy kis pöcök, ahová a motort be kell akasztani. Van esetleg valakinek fotója egy síma, és egy központis zárról, azzal a bizonyos pöcök megjelöléssel? Mert akkor lekapom a kárpitot, és lecsekkolom. Köszönöm!
 12. tuskes

  Elektromos

  De mondjuk de, lehet, vagy ilyesmi! Az az! A csomitartó kédere szakadt, és a sz...r tetősín szigetelés miatt bejutó vízzel együtt, ez már a hátsó rész párásodására elég ok. Köszi Barret! Máshol nem látok olyat ami gyanura adna okot. Szőnyegek is száraznak tűnnek. Kapott dobbetéteket is, így már elvileg a vizet nem tudja ( sehol ) beverni a kerék. Holnap letakatom a pollenszűrőt linóval, mert a párásodás akkor indul látványosan, mikor a motor már melegszik, és ráadom a fűtést. Az is lehet, hogy a pollenszűrő átázik, és amíg abból a fűtő ventillátor a vizet ki nem húzza, párát nyom be. Hoszabb távon ez a szitu megszűnik. Lehet megoldottuk? Nyilatkozok hamarosan. Köszi srácok!
 13. tuskes

  Elektromos

  Lehet az lesz, eszkábálok egy próbalámpát. A gumicsík nem rémlik hogy sérült lenne, pedig néhányszor leszedtem már. Csak ötletelek, hol lehet a hiba, ha van, mert valami nem facca. Az biztos, mikor a ventillátort is rákapcsolom a meleg levegő mellé, akkor ha esik-esett az eső a szélvédő rögtön párásodni kezd. Üveg cserét nem mérik olcsón, még ha üvegem van is, amibe emlékeim szerint csak 1 szál volt szakadt. Ezt a macerát most nem tudom bevállalni. Az is tény, hogy sok vizet beviszek a kocsiba ilyenkor. Nem napi 1-2 alkalommal ülök autóba.... Azt is tudom, hogy a tetősínnél is rosz a tömítés, csak ugye ahoz tetőkárpit bontás párosul. Mondjuk az talán inkább a hátsó ablakokért lehet felelős. Még egy plusz ok ami tuti rásegített. Nálunk ugye napok óta esik. Most vittem páromat munkahelyére, és jelezte, olyan hangot hall, mintha víz lenne az ajtóban. Mondom szerintem a tankban lévő benzin lötyögését hallja, de megállunk, megnézem. Hát, kb. 1,5 liter vizet engedtem ki az ajtóból a leeresztő gumi tömítésnél, ami a kosztól eltömődött.
 14. tuskes

  Elektromos

  Sziasztok! Jól olvasgatom hogy a hátsó ablakfűtő szálak hibáját csak multiméterrel tudom ellenőrizni? Összesen 3 szál működik, semmit nem látok magam mögött ebben a taknyos esős időben. Visszapillantók is használhatatalnok, a szélvédőkről folyik a víz belülről. Mind a 4 kerékjáratban van már plusz műanyag betét, sokkal többet párásodás ellen nem tehetek. Még max a pollenszűrő letakarás, csak arról még nem sikerült képet lecsípnem, hogy is kell pontosan? Plusz macskaalom, az most jön elöl-középen-hátul.
 15. tuskes

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Bizonyára jópáran tudjátok, hogy a MOTE idén is szervezett egy Karácsonyi adománygyűjtő akciót. Aki nem tudja, itt egy face bejegyzés, egy ottani Opel csoport társtól. : https://www.facebook.com/events/283520795604236/ Segítsünk, hogy másoknak is könyebb legyen.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.