Jump to content

tuskes

Forummember
 • Content Count

  799
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

tuskes last won the day on February 27

tuskes had the most liked content!

Community Reputation

49 Segítőkész

About tuskes

 • Rank
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • AIM
  Tel.:

Személyes információ

 • Érdeklődés
  Autók-motorok, minden ami szerelhető gép....

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F 1,6 8V 1999 Classic kombi. x16szr
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

991 profile views
 1. tuskes

  Motor

  Igen, a donorból szedtem ki. Illetve van még pluszban is. De mindegy, az a lényeg hogy jó legyen. Egyébként 8000 az ku...a drága egy bontottért! Természetesen én nem pénzért adom. Ha privátban adsz címet, elküldön ha kell, egy próbát megér, bár mint írják, nem elromló alkatrész.
 2. tuskes

  Motor

  Adok neked MAP sensort! Merre vagy?
 3. tuskes

  Karosszéria

  fészbunkón csoportban érdeklődj. Nem olyan régen valaki keresett, és rövid idő alatt volt eladó több is. Hátha.....
 4. tuskes

  Karosszéria

  Hát vagy 30 percet kerestem, de én sem találok csak jobbost.
 5. Legalább te csinálsz valamit! Én még toporgok mint a sz..ó galamb, mert a futóművem még nem került rendbetételre, addig pedig a karosszériásnak nem tudunk emelőre állni, hogy nekiálljon. Talán holnap már megindul a történet, és lesz egyszer autóm....
 6. tuskes

  Karosszéria

  Pénzből mindíg kevés van.
 7. Nagyon nem értek az Exell táblázat számításaihoz, de megoldom. Holnap lejutok már végre a garázsba, és megnézem többek között ezt is. Leginkább az érdekelne egyébként hogy az 1-2 fokozatban kicsit hosszabb legyen, és mondjuk 140-nél ne pörögjön ennyit, de az erő megmaradjon. Még bontom ami kellhet. Ami vonzó még, hogy a donorban gyárilag levegővel állítható hátsó rugó van, ez még jól jöhet. Ha valakinek kell bármi egy 97-es kombiról, most sikítson, és bontom, adom szívesen! Szerk. Nem találtam meg a váltón a jelölést hogy milyen. Nincs rajta a biléta, és a másik helyen sem látok semmit beütve. Mindegy, már hagyom a francba. Lebeszéltem a garázs tulajjal, kapok áramot most reggel, így fogok tudni vágni, de biztonságképp szereztem egy akkus orrfűrészt, hozzá fémvágó lapokkal, így talán olyan helyekre is beérek, ahol a flex nem lesz jó. Hétfőn találkozok a karosszériással, megbeszéljük a dolgokat. Addigra leszállítom neki az alkatrészeket, és lebontom óttókámról az útban lévő dolgokat, neki csak vágni hegeszteni kelljen. Remélem Kedden már újra szeljük az utakat együtt.
 8. tuskes

  Karosszéria

  Sokkal olcsóbban megúszod!! Eredendően építőiparos vagyok, tudok tippeket adni. 5 kilóból felhúztam egy 25 nm-es épületet mixer betonnal, sáv alappal, 20 cm aljzatbetonnal, zsalukővel, fa szerkezettel, osb lappal, 10 cm szigeteléssel, tetővel. Ha nem lennél messze, 1 hét alatt összedobnám neked.
 9. Köszönöm Tiu! Egyik oldalon mondjuk F13CR másik oldalon F15CR vátót ír az XE-re, de majd megnézem, ha lemegyek a garázsba. Arra próbáltam rákeresni, hogy milyen különbség lehet az SZR és az XE között menettulajdonságban, mert nekem mondjuk a kiírt adatok nem sokat mondanak... Gondolok itt pl. arra, hogy alacsonyabb induláskor pl, rövidebbek a fokozatok, vagy mondjuk 130-as tempónál mennyit forognak, melyik utazhatóbb hosszú távon, ilyesmi. Majd keresgélek még, biztos lesz válasz, amit megértek. Ha kell neked, szerintem a srácnak aki elviszi az autót nem gond, így szívesen odaadom, én elleszek az eredetivel szerintem. Mondjuk azt beszéltem meg vele, holnap vagy Pénteken jön érte.
 10. tuskes

  Karosszéria

  Igen emlékszem hogy ott nem annyira pazar a helyzet. Egyszer csak elkészül az a garázs...
 11. tuskes

  Karosszéria

  Ezek szerint a tervem nem annyira tuti mint gondoltam. No akkor lesz más terv.... Visszamegyek a szerelőhöz, lefotózom pontosan mi hogy áll, ez eddig elmaradt. Q...a jó lenne ha megúsznám az egész story-t mondjuk max. 50 papírból, így hogy javításhoz nem kell vennem semmit. De jó lenne most egy Co és villanyos garázs.....
 12. Sziasztok! Nem tudja esetleg valaki hogy gyárilag az x14xe motorokat milyen váltóval szerelték? Érdemes lenne megmentenem az szr blokkhoz, vagy úgy ahogy van adjam oda valakinek mindenestől? Nekem útban van.... Szerk. Reggel felraktam a facen hogy van egy 1.4xe motor ingyen elvihető. Kb. 40 jelentkező volt rögtön, és még a nem kellő kasznitól is megszabadulok, viszik azt is, ha lebontottam ami nekem kell. Jöhet a futómű bontás....
 13. tuskes

  Karosszéria

  Ha jól emlélkszem neked sincs aknád, így trükkösebb a dolog. Nem baj, ezek fejlesztik a kreativitást!
 14. tuskes

  Karosszéria

  Sajnos nem. Az fehér, enyém ezüst. Ráadásul most hogy mindent átpakoltam, belsejét totál kibontottam, semmi kedvem nincs újból végigjátszani ezt. Nekem nem tűnik nehéznek, ha lenne egy jó Co-m gondolkodás nélkül nekiállnék. Persze ha lenne áram a garázsban...
 15. tuskes

  Karosszéria

  Sziasztok! Szerintetek kivitelezhető lenne a tervem? A helyzet az, hogy a törés érintette a jobbos nyúlványt, a sárvédőt, sárvédő ívet, lámpatartó keretet, zárhidat, ugyanezt alul. Szerkezetileg kb. ennyi + apróságok. Namost tervem szerint a donorból kiborítanám valahogy a motort váltóstól mindenestől, a nyúlványokat közvetlenül a tűzfal elötti ponthegesztéseknél lefúrnám, és szintén közvetlenül a tűzfal elött, a lemezt függőlegesen levágnám, így az egész eleje mindenestől egyben szállítható lenne. A nagy kérdés, hogy az enyémben, mivel nem akarom kibontani a motort, így arra gondoltam, hogy a motort kissé megemelve alátámasztanánk, kerekek, gólyalábak féltengelyek kijönnek, felszabadítanám az autó egész első részét a sújtól. Így bennt lévő motorral, elvileg átépíthető lenne az eleje, nem lenne szét faragva foltozgatva. A donor kasztnija teljesen reddben van, nincs utólagosan az elajén semmi mókolva. Nyilván, pontosan be lellene mérni hogy egyenesen legyen felhegesztve, de úgy látom a karosszériás érti a dolgát. Köszönöm előre is a segítséget.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.