Jump to content
OPEL FÓRUM

tuskes

Forummember
 • Content Count

  1,065
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

tuskes last won the day on January 1

tuskes had the most liked content!

Community Reputation

65 Segítőkész

About tuskes

 • Rank
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • AIM
  Tel.:

Személyes információ

 • Érdeklődés
  Autók-motorok, minden ami szerelhető gép....

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra F 1,6 8V 1999 Classic kombi. x16szr
 • City
  Budapest

Recent Profile Visitors

1,311 profile views
 1. Neked mások az erősségeid. Van ez így...
 2. 1 kiló lisztért lehet nemsokára egy autót vehetsz, úgyhogy szerintem fogadd meg a kedvesed szavait! Viccet félre. Sok most a bizonytalanság, de majd lecseng reméljük. A szívesség dolgot én most szerintem felfüggesztem. Mivel konkréten nincs bevételem, így nyílván barátilag, de fogok pénzt elfogadni egy munkáért jövő héten. Nem tehetek mást. Aztán majd legközelebb, mert lesz legközelebb is, akkor majd megcsinálom ingyen. Mondjuk esetemben 2-3 napos munkáról van szó.
 3. ossannban tudtam legutóbb venni, ott volt bőven BL50-es. Kenyérlisztet még az elején ennek a dolognak, elcsíptem néhányat. Majd nagy bizniszek leszenk ha lecsenng a dolog, vagy éjszakánként sunnyogva dobálják a kukába, ami rájuk romlott, hogy ne lássa senki. Sokan nagyon ostobák. De talán talán csendesedik felénk ez a gyűjtögetés...... Hát akkor te sem vagy sokkal jobb helyzetben. Bár neked elvileg valamennyi fizu így is jár majd. Nekem ha nincs ingatlan eladás, nincs lóvé! De lesz ez jobb is, lényeg egészség legyen!!!
 4. Igaz, labori körülményeket lehetetlen fenntartani, kialakítani. De van munkád, és ez a lényeg. Nálunk a piacon limitált a bejárás, 1 bejárat, hőkamera, és mehetsz. Max 100 fő. Boltokban távolságtartás. Ma egy hölgy beállt elém a polc elött úgy 120 cm-re, és miután észbekapott, bocsánatot kért, és arrább állt. Nincs nagy tapasztalatom még e-téren, biztos vannak furakodó bunkók is, csak én nem futottam még össze eggyel. Plusz home office a családnak. Mondjuk az én munkámra mondhatni nincs pillanatnyilag igénye a társadalomnak, úgyhogy szívás.
 5. Fertőtlenítőt kell venni, ha nálatok még lehet, vagy patikában kevernek. Maszknak azért van értelme, ha megfelelő védettséget nyújt-ha nem, mert ha valaki váratlanul rádprüszköl, ne közvetlenül a szádban-orrodban landoljon. Szemüveg szintén ezért, a szemedet védve. Ha pedig valaki elkapta, legalább ne adja tovább. Én ezt kötelességemnek érzem, és biztatok másokat is erre, de van a környezetemben egy közel 80 éves, ( anyós ) akiért felelősséggel tartozom. Nem ismerem az ottani viszonyokat, senki szokásait, ezért, és egyébként sem minősítek, vagy oktatok, csak elmondom, én miben hiszek.
 6. Az 100% hogy akkor még tart. Kb. Úgy saccolom majd Júniusban talán lecseng. Legalább műszakira most nem kell költsek. Az autóban nem nagyon, max ha megy a klíma, vagy a fűtés. Mostanában ez választható. Utcán viszont szigorral hordom én is az 1 szem garázsban talált FFP3 maszkot, gumikesztyűt, napszemcsit. Igyekszek nem kimenni csak vásárolni, és l a garázsba.
 7. Szia Zotya! Akkor ha jól értem, a vészhelyezt megszűntetése után még 15 nap lessz a műszakiztatásra. Nekem spec Ápr. 5.-n. jár le, tehát tervezem vinni, de így haladékot kapok. Ebben a fos helyzetben, legalább 1!!! pozitív intézkedés....
 8. tuskes

  Elektromos

  Hm... Persze ez is benne volt a pakliban. De végül jó lett, és ez a lényeg!
 9. tuskes

  Motor

  Szívesen! Már csak azért sem vennék 14-ért "gyárit" mer ha kb. 5-6-7 évig is bírja, ( ami szeintem tök jó ) annyiból bőven megúszod a cserélgetést az 5000-es csőből. 17 ropi azért a kics kötegért? nemsemmi!
 10. tuskes

  Motor

  Szia! Hosszú távú élménybeszámolóval nem tudok szolgálni. Ma már szerintem majdnem mindegy honnan veszi az ember, sok esetben lényegi különbség a márkanéven kívül nincs nagy. Persze vannak kategóriák.... Nekem aftermarket van, szintén egy ötösért, de csak múlt év tavaszától. Semmi baja. Elötte szintén ilyen volt 2 évig, az is hibátlanul bírta, csak ugye jött az átépítés, más méret kellett, az pedig ment a polcra.
 11. tuskes

  Motor

  Persze, a legjobb az. Mondjuk én ebben nem is gondolkoztam, nem nagyon tervezem szétszedni sokszor.
 12. tuskes

  Motor

  Esetleg.. talán csak annyit bátorkodnék hozzáfűzni, hogy. Feltételezem, mivel ez a kérdés volt fórumtárstól, így nem szakmája az autószerelés, és hitelesített vonalzóval sem rendelkezik a hengerfej vizsgálatához. Ha csak a saját véleményemet írom, a síkolás - nyomáspróba, szelepek köszörülése, szelepszár szimeringek cseréje mind történjen meg gépműhelyben. A henger furatokat én nem csak kifujatni szoktam, ( bár nekem nincs is kompresszorom tehát kézi megoldással ) de a csavarokat tetejétől aljáig 4-5 alkalommal beleengedem a hengerbe, mindegyik után szépen letörlöm. Így tuti nem marad benne semmi. Mikor leveszed a hengerfejet, a kis furatokat, víz járatokat érdemes megóvni az esetlegesen belekerülő szeméttől, vagy épp cigicsikktől. Tömítőpasztára még szükséged lesz, én a fekete Mannolt szoktam használni, ez fog a HF. és a vez. tengely ház közé kerülni. Mindenhová új tömítés megy. Plusz motortól függően, 1 tűzkarikára is kelleni fog. ( kipufogóhoz ) Összerakásnál, mikor felkerül a vez. tengely ház, érdemes kicsit olajjal meglocsolni finoman a vez. tengelyt, himbákat, majd mehet rá a szelepfedél. Vezérlés visszarakása után, indítás elött, kézzel átforgatni a motort, nem akad-e össze. Bár nem tudjuk mi a motorkód.
 13. tuskes

  Elektromos

  Ha nem lennél ilyen messze, belepróbálnánk egy másik TID kijelzőt. Igy nekem gyanús, hogy valami vezeték, vagy forrasztás fáradt el. Sajnálom hogy a kapcsolócsere nem segített.
 14. tuskes

  Elektromos

  Ha nem tudsz kölcsönkérni, facen kb 1500-2000-ért lehet venni. De ez tényleg csak egy tipp!
 15. tuskes

  Motor

  Majd írd meg a tapasztalatot. Múltkor amit belinkeltél, ott nem találtam lehetőséget rendelésre. Majd lehet veszek én is egyet, ha jó a tapasztalat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.