Jump to content

tuskes

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  631
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  11

Everything posted by tuskes

 1. Sajnálatos, pedig nem olyan vészes ezeket rendberakni. Bontóba nemrég adtuk párom extrás suzukiját, 50 papírért. Egyben donornak szintén kb. ennyit kapsz érte, bár érdemes akár 80-ért megpróbálni. Olvass pl. face-en, opel csoportokban, és nagyjából be tudod lőni, mennyit kapnál érte egyben, illetve alkatrészenként. Szerintem ha bontod, azzal jársz anyagilag a legjobban, de elötte gondoskodj arról, a megmaradt részeket hová rakod. Sok a műanyag, amivel nem tudsz mit kezdeni, és a kasztniból is sokminden meg fog maradni. Ami nem megy könnyen, azt fillérekért vagy ingyen add tovább, annyival kevesebb nyűgöd lesz. Ja, és kivonatod a forgalomból, ennek jogi részleteit biztos írják majd.
 2. Na ez az, csak emlékezzen rá az ember durva 2 hónap után. Nagyjából egyenlőre én sem tudom mi-hová kapcsolódik, de erről szintén értsesülni fogtok.
 3. Attól nagyon nem is tartok, de nekem ott az egész autó. Persze, örülnék ha nem kellene majd percenként valaki családfáját végigsorolnom, ezért bízok a legjobbakban, de nem ér meglepi, ha épp valami megcopat. Másik az ajtózárak, az a sok kis pöcök, rúd itt-ott. Nagyon odabenn nem is tudtam fotózni, örültem ha valahogy kivettem őket.
 4. tuskes

  Sebességváltó

  Úgy egyébként ez mire való? Buta kérdésnek tűnhet. ( nekem egyébként sárga )
 5. Hát a fal épp nem dőlt ki, én csináltam. De sajna mivel minden összefügg mindennel, így a tervezettnél jóval nagyobb kiadás lesz. Szóval most húzok vissza melózni. Igazad van, én is pont ez miatt akartam mielőbb túllenni rajta, hogy lehetőleg keveset felejtsek. Így is azt számoltam, a sajátom szétszedése, és átépítés minden tervezett dologgal, 4-5 nap, max 1 hét. Így majd legózhatok valószínű.... Igazából egyenlőre csak a klíma, és a szervó csöveinek beépítése aggaszt, bár tudom, a tyúkbelekkel is lesz majd gondolkodnivalóm, mert 100% hogy lesz fennakadás.
 6. Átépítés egyenlőre bizonytalan ideig felfüggesztve. ( remélem max 2-3 hét..... )
 7. Mindig csak egy kicsit beljebb, és beljebb. Azt gondoltam, ettől jobban már nem tudom szétszedni, és mégis. Viccet félretéve. Itt már annyi dolog összejött egyszerre, hogy semmi plusz csavar helyzete, cső, vagy kábelelvezetés nem fér már a memoriámba, még ha fotóztam is, rengeteg az új infó, és az életbe nem csináltam még ilyet. Most még képesnek érzem magam szétszedni a sajátomat is, és összerakni az extrákkal a nagyon szűk közeljövőben, de ezt is biztos csak kérdésekkel felétek, épp aktuális helyzetemről. Bízom benne a hengerfalak szépek, mert ha nem, akkor valószínű gyűrűcsere is felesleges kidobott 10 000 pezeta. Ha ez lenne, akkor egy másik alkalom, ismét szétbont, blokk ki, hónolás, vagy fúrás ha kell, túlméretes gyűrűkkel. De elöbb lássuk, mi van most. Szerintem a héten meglesz a hengerfej síkolás miegymás, ( mondtam nekik nem sürgős ) addig a lakáson befejezem a fontosabb dolgokat, és nekiállok az autónak jövő héten várhatóan. Gyűrűk lesznek, mert szimeringeket cseréltem 1 éve, és nem változott érezhetően. Most viszont az SE fejben mindenképp újak mennek, még jó is hogy írtad!! Reggel hívom a műhelyt, hogy mielött felrakják a rugókat, elötte cseréljék.
 8. Én boldog lennék ha az olajfogyim visszábbmenne. Persze azért nem baj ha az elégetett üzemanyagért megfelelőbb teljesítményt is kapok.
 9. tuskes

  Elektromos

  Szia! Az is lehet, hogy szimplán besz..t a kapcsolód. 3 ropiért én lehet cserélném, nem szenvednék vele. Persze vannak tőlem okosabbak.
 10. Hát az enyémben lassan 430 000 van, ott már lehet kopás, ráadásul nem ismerem az előéletét, hogy használták. 2011-ben került MO-ra, kb. 220 000 km-el. Hónoláshoz viszont totál szét kell borítani az egészet, ahoz nincsenek eszközeim. Bár lehet baromságot írok, igazság szerint soha nem néztem hogy vannak odalennt a dolgok.
 11. Nagyon kíváncsi vagyok, tényleg csak a rövid távok miatt. Azt tudom, hogy az SE fejjel jobban kell pörgetni, azt majd ahogy érzem, vagy keresek egy teljesítmény adatot, hogy az SZR-hez képes mekkora fordulaton érdemes használni. Tudom, tákmány mókány, nem is nagyon ajánlott, de abban gondolkodok, hogy ha már cserélek hajtókar csapágysort és hajtókar csavarokat, akkor lehet kilökdösöm a dugattyúkat, és ha mást nem is, gyűrűsort cserélek rajtuk. Tudom istenkáromlás, mert félmunka, de talán az olajfogyin segít valamit. Fúrásra tényleg semmi kapacitásom, és pénzem, így lakásfelújítás közepette.
 12. Szia! Akkor ezek szerint már az SE fejet mókolták x14xe befecsikkel. Remélem a donor x14xe-t nem mókolták valami mással, így az egységesítés rendben lesz. Nincs időm most garázsozni csekkolni, talán holnap, de megnézem. Annyi azért hozzá, hogy elég sokat megyek rövid távon is, mikor még nincs lambda szabályzás, tehát a fogyasztás magasabb lehet szerintem..... Ezt majd a gyakorlatban megtudom mit jelent. Azért annyit fontos megjegyeznem, nem azért lesz az átalakítás mert hogy én annyira tyúúúnyingolni akarnék, egyszerűen csak jól fog jönni a plusz paci, főleg hösszú utaknál. Kultúráltan odafigyeléssel használom az autómat, kinőttem a gyerekkorból rég. Igen, a kis " hordócska " elég rozsdás, megnézem korrektül meg lehet-e csinálni, vagy szerzek másikat.
 13. Most nézem a befecsiket, de a számsor arra az egyre sem igaz nálam. Lehet már ez sem ebbe való? A kisebb lyukúé: A 3084 17092023 a nagyobbaké: A 2117 17089276 Ami számot írtál, ha jól látom Bosch szelep száma. Ezeket a számsorokat beírva keresőben, nem annyira egyértelmű adatok jönnek le. Annyi különnbséget látok az egyik oldalon a kettő között, hogy az egyik szállítása 3 bar-on 103,5 g/perc, míg a másiké 116 g/perc. De ez a számsorok szerinti pót alkatrészekre igaz. Persze lehet baromságot írok.... Szerintem most ez bemegy így ahogy van azzal az ellenőrzéssel amit írtál, bár lehet mivel az autót jövő héten az összes tervezettel megcsinálom, még elugrok azokért a Daewoo befecsikért szomszéd településre. Szerintem egy tizedes nem sok érte, komplett hídban.
 14. tuskes

  Elektromos

  Ésszerű magyarázat. Nekem mondjuk nem csinált kárt eddig, sem Pesten, sem vidéken. A vidékinek ku...ra tettszik a tetőantennám, azzal játszik rendszeresen. Persze a szélvédőt is rendszeresen csúszdának tekinti, és nem tudom hogy csinálja a kis büdös, de csont száraz időben is telibe sarazza az autót. Mondjuk van egy patak a telek alján, lehet mielött antennázni jön, elötte szándékosan belemegy a vízbe, hogy véletlenül sem tiszta lábbal mássza meg az autót. Tudom, tudnak komoly kárt okozni, de én csípem ezeket. Mondjuk házirókánk is volt 2 éve.
 15. tuskes

  Elektromos

  Ez kemény! Vannak mindenféle riasztók, praktikák, talán érdemes lenne kísértletezni. Olyanról is hallottam, hogy vizespalack az autó mellé. Ez pl. nem nagy költség, bár fogalmam nincs mitől működne.
 16. tuskes

  Elektromos

  Hát ma pont semmire nem volt időm, nemhogy ennek az ellenőrzésére. Értem amit írsz, csak 2 verzió van. Vagy az elvagdalt vezetékeket blankolom forrasztom, vagy valami nagyszerű varázslattal, a csatiból kikötöm mindeté és újra vissza. Ez utóbbinál minimum 10 cm-t rövidülne a köteg, ami már jelentős, ennyit nem tesznek pluszban. De majd meglátom.... Szuper, akkor egy dologgal kevesebb. Igen, jól látod a helyzetet, volt vágva több is. Jó lesz az a rajzos segítség, most bajban lennék. Rádiót már 1 éve lecseréltem, így a többi része nem gond a csatinak, és rémlik valami hogy tudtam cserélgetni a vezetékeket beépítésnél.
 17. Holnap megnézem azt a számsort. Igen, egyébként az izgat, hogy miért nem azonosak. Ettől függetlenül, a gyertyák amiket kivettem, szépek voltak viszonylag, tehát elvileg a befecskendezés így rendben volt, csakhát mégsem azonosak ránézésre. Persze " teljesítményre " lehetnek azonosak. Ma leadtam az SE fejet ma műhelybe, mondtam 95,2 -- 95,3-ra szedjék, de lagalábbis amennyit enged az a perem amit mutattál képen. Jeztem az én mérésem ne legyen perdöntő, inkább ellenőrizzék. Lesz még nyomáspróba, teljes takarítás, és beköszörültetem a szelepeket is. Lehet meg kéne ejtenem nekem is ezt az ellenőrzést, hogy ne fussak bele valami hibába. Mondjuk nem nagy story cserélni egyet ha épp nem jó. Ha meg lesz daewoo 1.5-ös befecsi, akkor úgyis csere, épp találtam hídban 10 ropiért, nem tűnik drágának. Persze ha ilyet vesz az ember, azt tényleg hogy ellenőrzi a helyszínen? Még az SE motorvezérlőjét kellene mókolnom, amit Tiu írt foglalatcserét, de arról egyenlőre fogalman nincs honnan, de az is meglesz majd. Eközben a pincében: https://kepkuldes.com/image/6T81wd -- https://kepkuldes.com/image/6T8AW3 -- https://kepkuldes.com/image/6T8USc -- https://kepkuldes.com/image/6T8Pyu -- https://kepkuldes.com/image/6T8T27 -- https://kepkuldes.com/image/6T8wWg
 18. Mármint 95,2 - 95,3-ra gondoltál.
 19. tuskes

  Elektromos

  Nem tudom, szerintem csak szimplán csapágyas volt az ember. Megvannak a színek, ott minden rendben. Ésszerű az lenne, ha valahogy ( biztos van rá módszer ) kibontanám a csatiból a vezetékeket, és egyesével visszaraknám. Csak azt kellene megmérnem, úgy elegendő maradna-e a kábelhossz, hogy elérje a magnót? Ugye ezekkel kissé spóroltak anno. Bár azt hiszem amit vettem Pioneer fejet, ahoz mintha egyébként is lenne valami átalakító kábel. Megkukkantom nemsokára, mert úgy tuti elég hosszú maradna a javítás után. Persze nem tudom a csatit hogy bonthatom.
 20. tuskes

  Elektromos

  Ez az. Akkor forraszthatok ismét.... Nem értem miért vagdalták el? Mert ha mondjuk azzal együtt akarták volna a magnót kiszedni, de nem, mert " csak " a fele van elvágva.
 21. Visszatérve a befecsikre. Nem túl jó képek, ( telefonnal nem épp hatékony a makro ) de ezt bontottam ki az SE-ből. A jobb szélső kisebb lyukú. https://kepkuldes.com/image/6PER5V -- https://kepkuldes.com/image/6PEspA -- Többi azonosnak tűnik, ilyenek: https://kepkuldes.com/image/6PEdBy Ezekkel mit csináljak, hogy tudom ellenőrizni? Szerk. Azt még megkukkolom, amit vettem donor, abban milyenek vannak. Bár gyanusan gyáriak.... Illetve megmértem amit javasoltál a síkolás miatt. Nagyon minimális eltéréseket látok az égésterek között, ezt betudom mérési hibának. Majd a műhelyben kérem az szerint síkolják. https://kepkuldes.com/image/6PRPVY -- https://kepkuldes.com/image/6PRycy Jól sejtem hogy itt akkor nulláig le lehet szedetni?
 22. tuskes

  Elektromos

  Az lesz, beépítem így. Csak gondoltam rákérdezek, hátha.... Tudom ezt így nem annyira lehet megmondani hogy mi lehet, ezért próbáltam körülírni, hol van és milyen színű kábelek. Szalaggal szépen rendezem az összes kábelköteget, azt már utólag nem szeretném bontogatni. Bár biztos lesz menet közben néhány pont amin mégis kell változtassak, de próbálok előre gondolkodni. Még kiszedem az autómban a magnót, megnézem annak milyen csatija van, mert amit tettem fel képet az nekem gyanus, illetve azok az elvagdalt szálak. Nem értem miért?
 23. tuskes

  Elektromos

  Sziasztok! Kicsit rendezgetem a kábeleket beépítés elött. Ez pl. a teljes műszerfal kötege: https://kepkuldes.com/image/6DjXju Namost ezen van egy olyan szakasz, ami a biztitáblától, a magnó-ventillátorkapcsoló-klímakapcsoló felé megy. Itt találtam 3 köteget, " gyanusan gyárilag " aminek csak úgy ott a végük össze van kötve. Sehová nem vezet, csak a biztiktől eljönnek idáig, és ennyi. https://kepkuldes.com/image/6Djpie -- https://kepkuldes.com/image/6DjFjt -- https://kepkuldes.com/image/6DjMA0 -- https://kepkuldes.com/image/6DrW6F -- Színük, kék-barna-fekete. Csak úgy tájékozódásképp kérdem, foglalkozzak-e vele, vagy szépen összerakhatom így a kábelköteget? Ami talán még izgat, hogy a magnó csatlakozón, kb. 8 szál vezeték el van vagdalva. Bár nem láttam mág ilyen csatlakozót, nekem kissé nagynak tűnik. https://kepkuldes.com/image/6Dr42q -- https://kepkuldes.com/image/6DrEHV -- https://kepkuldes.com/image/6DrO4e -- https://kepkuldes.com/image/6DrgSB -- Szerintetek balnkoljam, forrasszam vissza a helyükre?
 24. Így ok. Köszönöm!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.