Jump to content

tuskes

Forummember
 • Content Count

  797
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by tuskes

 1. tuskes

  Karosszéria

  fészbunkón csoportban érdeklődj. Nem olyan régen valaki keresett, és rövid idő alatt volt eladó több is. Hátha.....
 2. tuskes

  Karosszéria

  Hát vagy 30 percet kerestem, de én sem találok csak jobbost.
 3. Legalább te csinálsz valamit! Én még toporgok mint a sz..ó galamb, mert a futóművem még nem került rendbetételre, addig pedig a karosszériásnak nem tudunk emelőre állni, hogy nekiálljon. Talán holnap már megindul a történet, és lesz egyszer autóm....
 4. tuskes

  Karosszéria

  Pénzből mindíg kevés van.
 5. Nagyon nem értek az Exell táblázat számításaihoz, de megoldom. Holnap lejutok már végre a garázsba, és megnézem többek között ezt is. Leginkább az érdekelne egyébként hogy az 1-2 fokozatban kicsit hosszabb legyen, és mondjuk 140-nél ne pörögjön ennyit, de az erő megmaradjon. Még bontom ami kellhet. Ami vonzó még, hogy a donorban gyárilag levegővel állítható hátsó rugó van, ez még jól jöhet. Ha valakinek kell bármi egy 97-es kombiról, most sikítson, és bontom, adom szívesen! Szerk. Nem találtam meg a váltón a jelölést hogy milyen. Nincs rajta a biléta, és a másik helyen sem látok semmit beütve. Mindegy, már hagyom a francba. Lebeszéltem a garázs tulajjal, kapok áramot most reggel, így fogok tudni vágni, de biztonságképp szereztem egy akkus orrfűrészt, hozzá fémvágó lapokkal, így talán olyan helyekre is beérek, ahol a flex nem lesz jó. Hétfőn találkozok a karosszériással, megbeszéljük a dolgokat. Addigra leszállítom neki az alkatrészeket, és lebontom óttókámról az útban lévő dolgokat, neki csak vágni hegeszteni kelljen. Remélem Kedden már újra szeljük az utakat együtt.
 6. tuskes

  Karosszéria

  Sokkal olcsóbban megúszod!! Eredendően építőiparos vagyok, tudok tippeket adni. 5 kilóból felhúztam egy 25 nm-es épületet mixer betonnal, sáv alappal, 20 cm aljzatbetonnal, zsalukővel, fa szerkezettel, osb lappal, 10 cm szigeteléssel, tetővel. Ha nem lennél messze, 1 hét alatt összedobnám neked.
 7. Köszönöm Tiu! Egyik oldalon mondjuk F13CR másik oldalon F15CR vátót ír az XE-re, de majd megnézem, ha lemegyek a garázsba. Arra próbáltam rákeresni, hogy milyen különbség lehet az SZR és az XE között menettulajdonságban, mert nekem mondjuk a kiírt adatok nem sokat mondanak... Gondolok itt pl. arra, hogy alacsonyabb induláskor pl, rövidebbek a fokozatok, vagy mondjuk 130-as tempónál mennyit forognak, melyik utazhatóbb hosszú távon, ilyesmi. Majd keresgélek még, biztos lesz válasz, amit megértek. Ha kell neked, szerintem a srácnak aki elviszi az autót nem gond, így szívesen odaadom, én elleszek az eredetivel szerintem. Mondjuk azt beszéltem meg vele, holnap vagy Pénteken jön érte.
 8. tuskes

  Karosszéria

  Igen emlékszem hogy ott nem annyira pazar a helyzet. Egyszer csak elkészül az a garázs...
 9. tuskes

  Karosszéria

  Ezek szerint a tervem nem annyira tuti mint gondoltam. No akkor lesz más terv.... Visszamegyek a szerelőhöz, lefotózom pontosan mi hogy áll, ez eddig elmaradt. Q...a jó lenne ha megúsznám az egész story-t mondjuk max. 50 papírból, így hogy javításhoz nem kell vennem semmit. De jó lenne most egy Co és villanyos garázs.....
 10. Sziasztok! Nem tudja esetleg valaki hogy gyárilag az x14xe motorokat milyen váltóval szerelték? Érdemes lenne megmentenem az szr blokkhoz, vagy úgy ahogy van adjam oda valakinek mindenestől? Nekem útban van.... Szerk. Reggel felraktam a facen hogy van egy 1.4xe motor ingyen elvihető. Kb. 40 jelentkező volt rögtön, és még a nem kellő kasznitól is megszabadulok, viszik azt is, ha lebontottam ami nekem kell. Jöhet a futómű bontás....
 11. tuskes

  Karosszéria

  Ha jól emlélkszem neked sincs aknád, így trükkösebb a dolog. Nem baj, ezek fejlesztik a kreativitást!
 12. tuskes

  Karosszéria

  Sajnos nem. Az fehér, enyém ezüst. Ráadásul most hogy mindent átpakoltam, belsejét totál kibontottam, semmi kedvem nincs újból végigjátszani ezt. Nekem nem tűnik nehéznek, ha lenne egy jó Co-m gondolkodás nélkül nekiállnék. Persze ha lenne áram a garázsban...
 13. tuskes

  Karosszéria

  Sziasztok! Szerintetek kivitelezhető lenne a tervem? A helyzet az, hogy a törés érintette a jobbos nyúlványt, a sárvédőt, sárvédő ívet, lámpatartó keretet, zárhidat, ugyanezt alul. Szerkezetileg kb. ennyi + apróságok. Namost tervem szerint a donorból kiborítanám valahogy a motort váltóstól mindenestől, a nyúlványokat közvetlenül a tűzfal elötti ponthegesztéseknél lefúrnám, és szintén közvetlenül a tűzfal elött, a lemezt függőlegesen levágnám, így az egész eleje mindenestől egyben szállítható lenne. A nagy kérdés, hogy az enyémben, mivel nem akarom kibontani a motort, így arra gondoltam, hogy a motort kissé megemelve alátámasztanánk, kerekek, gólyalábak féltengelyek kijönnek, felszabadítanám az autó egész első részét a sújtól. Így bennt lévő motorral, elvileg átépíthető lenne az eleje, nem lenne szét faragva foltozgatva. A donor kasztnija teljesen reddben van, nincs utólagosan az elajén semmi mókolva. Nyilván, pontosan be lellene mérni hogy egyenesen legyen felhegesztve, de úgy látom a karosszériás érti a dolgát. Köszönöm előre is a segítséget.
 14. Szuper! Akkor lehet egy elborult unalmas pillanatomban kicserélem, hátha attól van Ikarus hangja. Úgysincs elég dolgom.
 15. Sziasztok! Egyenlőre ott tartok, hogy tegnap végre lejutottam a garázsba bontogatni. Kiszedtem a lengőkart, és kormány összekötővel együtt elvittem a szerelőmhöz. Remélhetőleg lesz ma fél órája hogy kicserélje, és akkor csak bizakodni tudok, hogy a lengőkarra szegecselt gömbfej nem kopott, különben lehet majd komplett új lengőkart vennem. Ha megvan a csere, már rá tudunk gurulni emelőre az autóval, és alánézni mi sérült. Remélem a nyúlvány nem, és megúszom zárhíd cserével, fényszórótartó lemezekkel. Bár előkészítettem a donort hogy az elejét mindenestöl levágom, nagyon bízom benne nem fog kelleni, ott már nagyon figyelni kellene hogy rakja fel az ember, hogy az tökéletesen stimmeljen. Apropó, egy mellékes kérdés. Az SZR régi generátora felhasználható lesz nekem a későbbiekben úgy hogy mostmár hosszbordás, klímás szervós vagyok? Ha jól emlékszem a leírásokra, akkor nem tudom a szíjtárcsát csak úgy átcserélni, mert méretek nem stimmelnek.
 16. tuskes

  Elektromos

  Szia! Facen láttam 7000-ért, gyári fényezettet, zöld színben. Nem tudom milyen színű az autód, ha kell kikeresem neked a linket.
 17. Ez igaz, csak azért mégis jobb lenne ha nem történt volna meg, de így utólag már lehet okosnak lennem.... Igen, szerencsére nem történt személyi sérülés. Javítással kapcsolatban, bár sokszor sír a szám mint egy kislányé, de szerencsére megszálott vagyok, ha valamire rákattanok azt mindenáron végigviszem. Ez is meglesz, és az összes előzmény orvosolva lesz, csak idő kérdése.
 18. Sajna nincs, legalábbis szállítható méretű. Majd megpróbálok a garázs tulajjal beszélni, 20 percre adjon már jó pénzért áramot. Volt már egy próbálkozásom nála hogy felrakok fogyasztásmérőt, mert kötődoboz van, de azt élből elutasította, olyan stílusban, majdnem megütöttem. Talán erre sikerül rábírnom.
 19. Köszönöm! Hasonló a helyzet, csak a géptető nem ilyen gáz ettől függetlenül kuka. A többi lefelé és hátra viszont gázabb. Ez van, nem dőlünk kardunkba, meg kell csinálni. Csak azt tudnám a donorból hogy a viharba vágom ki a zárhidat, mindenestől, hogy a lámpafoglalat is és úgy komplett kijöjjön, áram nélkül? Csak kellett volna anno vennem egy akkus flexet, most csak 2 hét múlva lesz lidliben. Még jó hogy nem vitettem el a donort mert útban van már....
 20. Köszönöm Zotya!
 21. Köszönöm!
 22. Személyi sérülés hála istennek nincs. Most érkeztünk a műhelybe, indul az anyagbeszerzés. Gépről majd teszek fel fotót. Éppen hogy kész lettem vele, most meg megcsináltam a bajt.
 23. Összetörtem óttókámat! Lengőkar, kormányösszekötő, zárhíd, sárvédő, géptető, lámpa stb kuka. Úton van a tréler!
 24. tuskes

  Elektromos

  Átnézem mégegyszer, de műszerfalat nem szívesen bontok mégegyszer, pedig valószínű az lesz, attól függetlenül hogy alatta nincsenek csatik, de úgy legalább látom az egész kábelezést egyben. Megint kikötni mindent, fenébe.... Jó hír legalább, hogy ma néztem az olajszintet, és az eddig megtett kb. 900 - 1000 km alatt, nincs olajfogyasztás, tehát a gyűrűcsere volt elvileg a gyógyszer. Szerk. Volt már korábbi kérdésem, de sajnos megoldás nem született, és feledésbe is merült. Ennek esetleg nem lehet köze a kp. zár hibás működéséhez? Mert ez az XE-ben volt, viszont megtartottam a gyári (SZR -ből )iilyeneket, amiken nincs vezeték. https://kepkuldes.com/image/6xkQmi https://kepkuldes.com/image/6xkbvH https://kepkuldes.com/image/HwYanH
 25. tuskes

  Elektromos

  Igen, ezen túl vagyok már korábbról. Néhányszor átnéztem mikor kerestem a hibát, hogy semmi sem működött. Minden csatit átnéztem, nincs mókolás, színek stimmelnek. Ajtó átvezetőnél sem láttam hogy piszkálva lett volna.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.