Jump to content

tuskes

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  526
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  9

Everything posted by tuskes

 1. tuskes

  Egyéb csevegés

  Igen, ott van pont felette. Csak azt szerettem volna elkerülni, hogy lebontom félig a tetőkárpitot, és akkor szembesülök vele, hogy nem jó az új talp csatlakozás, ekkor kárpit vissza, én haza, talp szétszed, forrasztgat, autóba vissza, le a garázsba, kárpit vissza, és szerelés. Na ettől akarom magam megkímélni, de a mai napom már megy a levesbe, holnap estig program, Hétfőre tolódik megint a mókolás.
 2. tuskes

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek lementett képe arról, hogy esetemben a tetőantenna kábel csatlakozása hogy néz ki a talp után? Jó lenne tudni mielőtt szétszedem a kárpitot, és meglepi ér. Köszönöm!
 3. Na jól van! Ha el akartok bizonytalanítani, jelentem sikerült! Kíváncsian várom mi lesz az eszmecsere kimenetele.
 4. Meglátom a Motul hogy remekel, és ha úgy alakul, akkor nekem is a következő Valvoline lesz, most is az lett volna a másik kiválasztott.
 5. Pont azt cseréltem most le a Motulra. Nekem sincsenek vele jó tapasztalataim, ráadásul ette szépen. Persze kopott a motorom, de pl. elötte a Castrol 10W40-et nem ette annyira.
 6. Valaemelyik adaton nem frissítettek. Én úgy voltam vele, hogy télre nem árt. Mire kitavaszodik, vagy akár nyár elejét elérjük, bőven kell majd cserélni ismét, így nyárra meget bele a 10W40-es.
 7. Akkor jó lesz az amit tettem bele.
 8. tuskes

  Egyéb csevegés

  Lehet, de nem vásárolok online, hacsak nem muszáj. Ennyit nekem megér, ha vétel elött megnézem személyesen. Nincs ezzel gond. Majd holnap vagy Hétfőn kiderül.
 9. tuskes

  Egyéb csevegés

  Hát akkor az várat magára. Visszatérve a tetőantennára. Nem mérte meg véletlenül valaki hogy a gumi, vagy az antenna mérete mekkora? Ugyanis találtam akár megfelelőt, amiért el is tudnék menni jövő héten, persze ha még aktuálisak. Az egyikkel váltottam néhány sort, elvileg van 2 db. neki, felvásárolom az egész készletet!!! https://auto.jofogas.hu/pest/Antenna_talp_tomites__antenna_talp_tomitogumi__Opel_antenna_talp_84740114.htm http://www.hzautosbolt.hu/VW-konszern-utangyartott-antenna-talp-tomites Mondjuk van ilyen is: https://mullerautowebshop.hu/antenna/2218-opel-astra-corsa-vectra-antenna-tetoantenna-komplett-talppal-kombi.html
 10. tuskes

  Motor

  Nincs valami sérülés a vez. tengely házon? Vagy esetleg nem rázkódik ki 1-1 csavar? Én pl. menetrögzítőztem, nincs vele gondom. Kicsit furcsa hogy 3 fedélből egy sem jó. Ugyanott szivárog mindegyiknél? Más: Ma szelepfedél tömítést cseréltem mert fosta ott az olajat, de már unom vettem gyári GM-et hátha jó lesz. Vezérmű tengely bütykei ilyenek ez normális kopás?: Vez tengely 1 Vez tengely 2 Vez tengely 3 Ujjamat végighúzva kicsit érdes. Kíváncsi voltam rá amúgy, hogy mennyire kap olajat a motor ugyan is indítás után 1,2 percel van csattogás nekem is. Levett szelepfedéllel elindítani nem mertem, mert akkor szerintem minden olajos lett volna, de lehúztam a hall jeladó csatiját és önindítóztam fél percig. Tudom ez nem pontos mérés, de az olaj indítózáskor szépen megjelent minden lyuknál és kb a 10. másodpercbe indítózás közben még az olajlámpa is kialudt. Ebből azt gondolom az olajnyomásom rendben lehet. A csíkos bemaródások ha minimálisak, talán még nem akkora gáz, bár én cseréltem a sajátomat, mondjuk az gáz volt nagyon. Szerintem a kenése így max 50%-os lehet, ha belegondolsz, az olaj egy része a bemaródásokon elszökik, így a magasabban lévő pontok, ahol érintkezik a himbákkal, és ténylegesen kell a kenés, már nem kapják meg azt a felületet. Fotókon inkább aggasztó lehet a bütykök végein az a hiányosság, vagy nem tudom minek jellemezzem. Ha síma vasból lenne, azt mondanám korrodált. Én nem hagynám így, de van tőlem itt okosabb ember....
 11. tuskes

  Egyéb csevegés

  Arra nincs valami megoldás hogy a hátsó övfeszítőt hogy tudnám megcsinálni? Ugyanúgy jobb oldalon, ahol most ismét bontanom kell az oldalablak miatt, anno valamit elbarmolt a karosszériás, és a feszítő nem húzza vissza az övet. Múltkor kiszedtem a helyéről, teljesen letekertem az övet, kiakasztottam a végét, majd magát a feszítőt üresben koppanásig tekertem, úgy raktam bele vissza az övet, és ment a helyére. Nem jó. Továbbra sem húzza vissza az övet, és anyóst pl. mikor visszük, rendszeresen odavágja az ajtót a csatra, nagy örömömre. Úgyhogy ha már ma úgyis mókolom azt az oldalt, megcsinálnám ezt is.
 12. tuskes

  Egyéb csevegés

  Köszönöm Zotya! Azzal lehet nem bajlódok hogy onnan leszedem ide felrakom, mert ennyi idős műanyagnak lehet csak ártok ezzel. Valószínű az lesz itt is, hogy lindab csavar alátétet teszek, ami elgyik oldalról gumis. Gondolom oda nem véletlenül raktak műanyag anyákat, lehet a vibráció miatt, és hogy engedjen valamennyit, ne roppanjon meg az üveg. Gondolom.... Ez így egy megfelelő megoldásnak tűnik nekem.
 13. tuskes

  Egyéb csevegés

  Sziasztok! Tetősín szigeteléssel kapcsolatban, a következőre jutottam. Vettem Lindab csavar alátéteket, aminek ugye egyik fele fém, így a sín csavarjával szépen fel tudtam húzni a tetőlemezhez, plusz azért tettem ismét tömítőanyagot is. Szóval az tesztelve ( flakonból öntöttem vizet a vízelvezetőbe gazdagon. Semmi szivárgás! Másnap elmentem kézi mosóba, és ismét csöpögött a víz. Azt láttam mikor a kárpit lennt volt, hogy az oldalablak egyik befogató csavarjának anyája hiányzik. Létezhet hogy ott szivárog? Az az ablak nincs külön beregasztva csak egy keret alul-felül csavarral fogja?
 14. Így érthető, köszönöm! Egyenlőre megvettem az olajat, olajszűrőt és a leeresztő csavar alá a rézgyűrűt. Olaj Motul amit képen megosztottál, szűrő a gyári GM ( nem volt egyszerű beszerezni ) Plusz vettem egy spray-t a Xadotól, ám a leírások-tapasztalatok alapján segít-(het) a lehúzógyűrűn, ha épp be van ragadva. Ez nem adalék, külön kell használni. Egy próbát megér úgy gondoltam. Az adalékon még max törpölök a jövőben, de most egyenlőre ennyi.
 15. Szia! Én nem igazán értem ezt, nyilván mert nem töltöttem vele heteket..... A korábbi Mahle szűrőt amit belinkeltél, illetve fotón mutattál, azt nem látom a felsorolásban az autómhoz valónak. Pl.: https://www.autoalkatreszonline24.hu/mahle-original/2681147 A K&N szűrőnél úgyszintén ez a helyzet, de azt már nem tudom hol találtam, a Boschból egyiket sem találni max Amazonon. Ezzel azt hiszem nem vacakolok, marad az eredeti, abból kapni könnyedén. Olajat kap nagyon jót, szűrőt pedig nem teszem ki akkora igénybevételnek, hogy ürtechnikás kelljen, eddig is gondos voltam vele. Az adalékokkal kapcsolatban továbbra is fenntartásaim vannak, még talán egy újabb, nem kopott motornál átbillenne a mérleg nyelve, itt viszont magam nevében, pénzkidobásnak gondolom.
 16. Ez az olajszűrő tudja azt amit nagyon kerestél? Mármint van benne egy membrán, ami alapesetben elzárja az olaj visszafolyását?
 17. Mindenkinek NAGGGYYYYOONN Boldog Új Évet Kívánok!!!
 18. tuskes

  Egyéb csevegés

  Mindenkinek NAGGGYYYYOONN Boldog Új Évet Kívánok!!!
 19. Valvoline 5w30 SynPower? Vagy milyet tettél bele?
 20. Nem látom át a különböző jelölések közötti különbséget. Az adalékokban nem annyira bízok. Igaz, 1x már tettem bele Xado-t próbaképp. Különösebb gondom nem volt a Castrollal, csak úgy voltam vele, lehet még jobb attól is, ezért próbálkoznék. 15 000-es csere alatt azt gondolom, nem baj ha tesztelgetek, persze nem gagyik között, ezért kérdés most mit tegyek bele. Érdekes, gyártó szerinti ajánlásban 5w50 - 5w30 - 5w40 van, ami tudom hígabb, de tél van, lehet kipróbálnám. Kérdés milyet? Árban nagy különbségek nincsenek. Nekem mondjuk télen is sok városi rövidtáv van, tehát ésszerű lehetne egy 5w40 választás, vagy 5w30 mert igazán nagy terhelésnek nincs kitéve, viszont figyelembe véve hogy már kopottas a motor, mégsem jó választás a 30-as csak a 40-es? Szemezek a Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 olajával, és a Valvoline 5w30 SynPower -el, még nem tudom melyik legyen.
 21. Most nem annyira örülök hogy ebbe a topikba tévedtem, mert gyors visszanéztem mikor volt olajcserém, és 14 000 már belement pár hónap alatt. Eddig Castrol 10w40-t használtam, gondoltam kipróbálom az Eneos 10w40-et. Utóbbi nem vállt be, sokkal többet eszik belőle. A motorban óra szerint 418 000 km van, úgyhogy most gondolkodhatok ennyi futással, és már kopottas motorral vajon mit tegyek bele....
 22. tuskes

  Egyéb csevegés

  2 fajta tömítőgyűrűt vettem, az egyik pont 8-as, mint a csavar, másik pedig szűkebb, amit valószínű fúróval megtágítok kb. 6 mm-re, és úgy nyomom rá a csavarra. Nem igazán volt rá időm, talán ma..... Igen, nagy bontást nem tervezek, elvileg ahogy te is írtad, elegendő lesz.
 23. tuskes

  Egyéb csevegés

  Minden kedves fórumtársamnak nagyon nagyon Boldog Ünnepeket, kilóméterekben gazdag, csak szeretetből szerelős, balesetmentes Új Évet Kívánok!!! http://
 24. tuskes

  Egyéb csevegés

  Köszönöm Zotya! Nagyon rendes vagy. Elsőként szétszedem, az O gyűrűt nézem meg, és úgy egyébként a belsejét, milyen állapotú. Ha gáz van, max veszek újat 3000-ért, mert neked még arra szükséged lehet. Igaz, az tuti nem gyári minőség.
 25. tuskes

  Egyéb csevegés

  Most annyit csináltam, hogy vettem vízcsaphoz való tömítőgyűrűt, aminek széles a kiképzése, azt fogom egyesével a talpas anya alá berakni holnap. A kárpitot csak a csomitér felől bontom meg, ott elég közel van a 2 csavar, elméletileg hozzá fogok férni nagyobb bontás nélkül. Akkor marad a bontás, ha épp úgy lesz időm. Ahogy néztem a fotóidat, a membrán is kiszedhető roncsolás nélkül, csak kérdés az, egyáltalán kapni-e újat, ha épp az adta meg magát. Vannak kétségeim hogy kapható.....
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.