Jump to content
OPEL FÓRUM

Golby

Forummember
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Golby

 • Rank
  Golby

Személyes információ

 • Lakhely
  Budapest - XI.ker
 • Érdeklődés
  autó, computer, elektronika, zene

Recent Profile Visitors

2,334 profile views
 1. Golby

  Dízel

  1000 Thx Knight! Isten vagy :)
 2. Golby

  Dízel

  Hali! Astrához keresek elektromos kacsolási rajzot, pontosabban a fűtőmotor ellenállásának bekötését. Tud valaki segíteni? Esetleg valamilyen médián van valalkinek ilyen? (CD, könyv)? Nem kérem ingyen...
 3. Golby

  Dízel

  Pedig mindig a KM-órát nézem hány km-t mentem vele, mondjuk én úgy számolom, hogy ha pl. 25L teszek bele -> 5000km-t KELL elmennem vele. Napi 120km-t megyek vele Vác és Budörs között, 2/A-n és át a városon. De régebben mikor több pénzem volt ( :) ), akkor full tele tankoltam, és megnéztem hány KM-t mentem vele, egy 4.7-4.9 között mozgott, de SOHA nem érte el az 5L-t. Különben ömagamat miért csapnám be? És olyat hallottál már, hogy egy Opel motorban több mint 800e km van és még nem nyúltak a motorhoz? Ja és katalizátoros az autó. Aki nem hiszi, nézzen utána :D
 4. Golby

  Dízel

  Nekem van egy 1.7D Astra Caravan-om, a fenntartása: 10.000 km-ként (de kibir 15.000-20.000 km-t is jobb olajjal, persze drágább :) ) 5 L 15w40-es olaj 5.000 Ft olajszürő 700 Ft légszürő 1.000 Ft +100km-ént = 1050Ft üzemanyag (<5l/100km, város + 120km/h vegyes) Hogy is van ez a benzines Kadettnál?
 5. Golby

  Dízel

  Üdv Opelesek! Néha marhára tud idegesíteni, (föleg ha hideg), hogy alapjáraton berezonál a kaszni hátsó része és zörög. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni? Emeljem meg az alapjáratot? :)) Vagy a gumibakot kellene megnézni? Más... Multkor kicseréltük haverommal a kipufogó leömlö-részt a flexi bekötöcsövel együtt. De mikor leszedtük a régit, beletörtünk 2 csavart a 4-böl. Az egyiket nagy nehezen kifurtam és új menetet vágtunk bele, így most 3 csavar fogja. Szerintetek meddig fogja bírni? Talán ez is össze fog "rohadni" egy idö után... Üdv, Fekosz! Nagyon jó a Monroe lengéscsil
 6. Golby

  Dízel

  Hát igaz. Én eddig 43E km mentem vele, és mivel használtan vettem, nem valószínű, hogy előtte ki volt cserélve :) De ha mégis, akkor már kibírt több, mint 40E km-t, mellesleg olajos :D
 7. Golby

  Dízel

  Nekem (elméletileg) a LÁNG-nál van kedvezményem, ott a netto árak: Láng olajos 6 736Ft és 8 448Ft, Monroe Reflex 11 895Ft és 12 595Ft. Alul szemes, felül csavaros és fordítva. Nekem nem'tom melyik kell :) Ja és még be is kell szereltetni és erre még ÁFA jön, de lejön a kedvezmény is, így kb. ugyanott vagyok :D. Különben Opel Astra 1994-es Szentgotthárdi :D 1994.05-én lett üzembe helyezve. "Angyalfehér" (csak én hívom így :D )
 8. Golby

  Dízel

  Tulajdonképpen a "gázos"-ban is van olaj. Kis terhelésnél lágy, nagyobb terhelésnél keményebb (állítólag). Majd kiderül.
 9. Golby

  Dízel

  Üdv Diesel Opelesek! Most voltam lengéscsillapító mérésen, az első 68/66% eltérés 3% (ez hogy jött ki?), a hátsó 50/44% eltérés 12% (és ez hogy jött ki?). A veszélyes eltérés 15%. A jobb hátsóból folyik az olaj, gázruggós Monroe-t akarnak beleszerelni, 13e/db a hátsó, szereléssel együtt. Ez jó ár? Esetleg érdemes az elsőt is cserélni? Az emberke azt mondta, hogy még jó, bár én úgy érzem, hogy nem az igazi.
 10. Golby

  Dízel

  Majd kiderül, hogy a Mobil olajat mennyire szereti hosszú távon :) . Viszont én annyira megkedveltem a diesel Astrát, és azon gondolkodok, hogy "Asszony-Pajtásnak" is kellene venni egy 5ajtós 1.7D-t, és azután (talán) nem fog nyaggatni, hogy menjük ide-oda. Csak egy kis MONEY kellene :?.
 11. Golby

  Dízel

  Hali Mindenki! Tegnap olajcsere történt "nálunk", és Mobil olajat (a'szem 10W40) raktam bele. Mi a véleményetek róla? Nekem úgy tünik, hogy jobban megy töle az autó. 40km/h-nál ismét "rendesen" húz 4.ben, meg finomabban jár az autó. Vagy csak úgy képzelem? Én viszont még mindig ragaszkodom a katalizátorhoz. A flexi bekötö csö és az első dob között van egy lecsapott sarkú téglalap, kb. 20x40cm-es "doboz". Tegnap rendesen megnéztem az olajcsere közben. Szerintem szabályozatlan katalizátor. Más 5let?
 12. Golby

  Dízel

  Akkor mi lehet az a flexi csö és a első dob között? És a EUROTAX miért irja, hogy "Opel Astra Dies Kat 1991-1994"?
 13. Golby

  Dízel

  Talán annyiban nem mindegy, hogy ha cserélem a kipufogót vagy a rezon.csőt (ami egy picit már kifúj) akkor a katalizátort is meg kell nézetni, és az +pénz :)
 14. Golby

  Dízel

  Nem, a "rezon.cső" után van és a dob elött. A régi zöldkátyán úgy emlékszem rá is volt irva, hogy katalizátoros. Apropó, a pesti utak hazavágták a lengéscsillapítóimat, fel lehet ujítani, vagy cserélni kell? Szegényke minden úthibát megérez, és zörögnek a müanyagok benne. Lehet valamit csinálni vele? Mikor megvettük, nem vagy alig zörgött. Ja meg kattog a km.óra spriál is. Ezek olyan apró kis bosszantó hibák, amik rontják az Opel Image-t. :?
 15. Golby

  Dízel

  Hali! Pedig a középsö kipufogó dob elött van valami katalizátorra hasonlító cucc. Valami olyasmi, mint a második képen itt: http://www.opelklub.hu/index.php?option=co...id=80&Itemid=32 Meg az eurotax.hu-n is úgy irja, hogy "Astra Kombi Dies Kat 1991-1994" 1.7D GL.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.