Jump to content
OPEL FÓRUM

mackosajt

MOTE klubtag
 • Content Count

  16,147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by mackosajt

 1. Esetleg a C oszlopban? Mert ugye van még 1 sor ülés. De holnap ma megnézem, mert nekem is 10 lufis. ;)
 2. Ezzel a dízeles váltóval csak annyi lehet a bibi, hogy a nyelestengely mérete nem biztos, hogy stimmel. Egyébként 1-2 nap, és végre beülök én is végre a nevemre kerülő, szintén Z18XE zafirámba.
 3. Van még itt élet? Épp darabokban a TR. Sok a rozsda, sok a munka vele. Van valakinek esetleg infója, milyen hosszú fékcsövek kellenek a kicsi kocsik alá?
 4. Igen! Megint! Ennek a felhasználódnak is búcsút inthetsz, és ha nem fejezed be a sorozatos regisztrációkat, az eredeti felhasználód is végleges kitiltást kap!
 5. A magyar utaknak nagyobb a károsító hatása, mint egy kisebb ETnek.
 6. Ha a felni szélesség ugyanaz, akkor ez annyit jelent, hogy 1 centivel kintebb lesz a kerék.
 7. Erős agyalas van. Sajnálnám, ha rossz helyre kerülne, de messze vagy, és pont nem a legjobb időben történnek a dolgok.
 8. Tibi és Ede! Uzemanyagszuro. Ha van a rendszerben, akkor csere! Injektorosok esetén valahol a tank körül, karbisoknal a motor környékén szokott lenni.
 9. OT macerás. Kell hozá minősítés, amit nem minden sarkon csinálnak. Utána azzal X időn belül elmenni egy arra alkalmas vizsgabázisra. Ott megkapod a vizsgát 5 évre. Persze OT-nak vannak némi megkötései tudtommal km/év ügyben. Igaz, cserébe köthetsz rá normális biztosítást is, ami rendesen fizet, ha törik. Én is gondolkoztam, de lebeszéltem magam. Ha komolyabban érdekel, az MVOK-ból keresd meg Horváth "Monza" Attilát, hátha tud adni infót. Itt a fórumon is megtalálod. ;)
 10. Nincs mit! Múlt kedden kapott 4 új gumit a picúrom. A gumisnál közben 2-en akarták megvenni, pedig nem fényes csilivili. A télen mocskossá vált motortér is csodának számított a kis motor miatt.
 11. ebay-ről tudsz lőni, ha van egy kis angol érzéked, abból tudsz szerelni is Nem olcsó. Én a kis 10S mocisommal 90-100 tempót választanám ilyen távra, pályán is. Arra számítani kell ilyenkor, hogy a kamionok mégis utolérnek, és villognak nagyon. Célszerű a pihenőkbe kihúzni előlük. ;)
 12. 10S motor és 5-ös váltó? Huhh, még a végén kedvem támad kirándulni. Nekem 4-es váltóval van ugyanilyen motor. Priviben kép jöhetne, meg ha megszabadulni akarsz neadj tényleg tőle, még mást is írhatsz.
 13. akkor passz azt hittem, hegesztéssel ment a foltozás
 14. Ha jól értem, neked motorvezérlő elektronikás már a kocsi. Nem lehet, hogy a hegesztés megsütötte az elektronikát? Akkusaru le volt véve a foltozás közben?
 15. kontakthiba akksi kábeleit nézd át legalább az első csatlakozási pontokig. és a bendix kattogott, míg teljesen le nem kontaktosodott a hibás részen
 16. Arra figyelj, esetemből okulva, hogy OHV, vagy OHC a motor. Vagyis a láncos vezérlésű 1.2, vagy szíjas 1.2. A láncoshoz nehezebb találni váltót ( kisebb a lendkerékháza ), a szíjashoz szinte gyakorlatilag bármit fel lehet tenni.
 17. Köszönöm! Közben szereztem Lemmerz 5,5*13 ET 18 felnit, használható állapotú téliekkel. Most az van fent. Jah, meg vettem megint hátsó csapágyakat, mert a (megnéztem a dobozát) QWP kitudja milyen csapágy 3 hónapot bírt. Most mivel sem SKF, sem FAG nem volt készleten, így kap Koyo csapágyakat hátra. Ha ez is 3 hónap, akkor kap SKF vagy FAG csapágyakat. Meg szereztem egy emelő+forgató szerkezetet a kasztnizáshoz.
 18. Az a baj, hogy a laza csavar miatt úgy néz ki, most megint szedhetem szét az elejét, mert valami más is szétment közben. Jah, és öröm és boldogság, hogy a hátuljában kicserélt csapágyak 2 hónapot bírtak... ennyit arról, hogy máskor inkább kérjem az SKF-et, 2 napra, vagy elfogadjam a polcon lévő qwp-t.... az utóbbi nem jött be... Viszont lassan sikerül eljutnom oda, hogy meglesz a kasztnizáshoz az emelő/forgató szerkezet, már csak egy meleg fedett hely kéne... mert hideg fedetlen, és hideg fedett van... csak ezekben nem jó télen dolgozni a kocsin.
 19. Lajosnak nincs? Én meg közben rájöttem, miért nyikorogtam... mert 1 csavar laza volt...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.