Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Besike

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    29
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Besike

  1. Sziasztok!

    Érdeklődök, hogy kinek milyen véleménye van az 1,6-os CDTI (136LE) motorról? (Esetleges típushibák, visszahívás stb., ha volt valakinek?)

    Én január óta ültem át 1,7 CDTI-ből (125LE), de ég-és-föld a két motor. Az újabb sokkal halkabb, alacsony fordulaton jobban húz és magasabb fordulatig is érdemesebb pörgetni. Szerintem a 6 sebességes váltó is más lehet a két kocsiban, mert az 1,7-es példásul 2. fokozatban jobban gyorsult, a többiben pedig az 1,6-os fickósabb. Még csak 5600km van benne, de még a fogyasztása szerintem lehetne kisebb is.

     

  2. Sziasztok!

    Opel astra J dízel vásárlása előtt állok. 150-200km között vennék valamit. 2.0 vagy 1.7 cdti motorból. Kérdésem, hogy mit ajánlott a nagy szervizen kívül cseréltetni benne?

    Szerintem egy 150-200km-t futott autóban ne nagyon cseréltess semmit :-)

  3. - ingadozó alapjárat Nyomásszabályzó szeleped rossz, csere (széria hiba - DENSO )

    - "gurgulázó" hang az üzemanyag ellátó rendszer felől 1700 1/min fordulat körül, főleg váltásoknál Ezt más is írta, de nem talált rá megoldást

    - nagy melegben néha nem megy 1 henger (kijelzőn vész-üzemód stb.) Gondolom a motorvezérlő elektronikában eltéved egy "bit". Nézetted szervizben?

    - bordás ékszíj felöl nyikorgó hang ​Hosszbordás? Nálam is meg van, nyikorogjon... de csak időnként jön elő.

    - legutóbb pedig jéghideg motornál elindult a motortérben a hűtőventilátor Nem lehet, hogy a légkondid volt elindítva?

    - ingadozó alapjárat Nyomásszabályzó szeleped rossz, csere (széria hiba - DENSO ) OK!

    - "gurgulázó" hang az üzemanyag ellátó rendszer felől 1700 1/min fordulat körül, főleg váltásoknál Ezt más is írta, de nem talált rá megoldást Nem OK!

    - nagy melegben néha nem megy 1 henger (kijelzőn vész-üzemód stb.) Gondolom a motorvezérlő elektronikában eltéved egy "bit". Nézetted szervizben? Szoftvert akartak frissíteni, de abban nem hiszek.

    - bordás ékszíj felöl nyikorgó hang ​Hosszbordás? Nálam is meg van, nyikorogjon... de csak időnként jön elő. Igen, a hosszbordás. Azért, ha lehet ne nyikorogjon!

    - legutóbb pedig jéghideg motornál elindult a motortérben a hűtőventilátor Nem lehet, hogy a légkondid volt elindítva? Nem, de eddig csak egyszer csinálta.

  4. Miért? Mi a gond az 1.7-el? Ha nincs széthajtva, akkor jó kis motor az. ;) Miért, jobb a turbós benzines? Vagy a 2.0-ás diesel? Nem igazán...

    Nekem csak ezek a gondok vannak vele:

    - ingadozó alapjárat

    - "gurgulázó" hang az üzemanyag ellátó rendszer felől 1700 1/min fordulat körül, főleg váltásoknál

    - nagy melegben néha nem megy 1 henger (kijelzőn vész-üzemód stb.) Gondolom a motorvezérlő elektronikában eltéved egy "bit".

    - bordás ékszíj felöl nyikorgó hang

    - legutóbb pedig jéghideg motornál elindult a motortérben a hűtőventilátor

    Még jó, hogy kiforrott ez a motorkonstrukció...

  5. Sziasztok,

    Nemreg buszke tulajdonosa lettem egy Astra J 1.7 CDTI nek, ez a motorzaj jon elo ideonket es nem tudom mi lehet a problema vagy nem is problema?

    Esetleg tapasztalt valaki hasonlot, tudjatok mi lehet a gond ?

    Hej, a híres 1,7 CDTI! Örülj, ha még csak ez a fura motorhang van jelen...

  6. Másnak mennyi ideig bírta a gyári izzó?

    Néztem, és a jobb oldali is lassan kiég, látszik, hogy az izzószál már kezd elhasználódni.

    De félek, hogy a csere megint nem lesz egyszerű. :(

    Nekem a bal első 91ekm-nél égett ki, a jobb első pedig 101ekm-nél. Nekem a használati leírás szerint mind a kettőt sikerült kicserélnem...

  7. Ha konyítom a kocsit, akkor a motortérből sípoló, vagy valami motor hangját hallom, és ha bezárom utána is még kb 30-60s-ig. Az mi a fene, mit csinál ilyenkor? Mi megy? 1.7D...

    Haj, ha az 1,7-es CDTI csak ezt a fura hangot produkálná, boldog lennék!

    Ezen kívül nekem az alábbiak vannak:

    - ingadozó alapjárat

    - "gurgulázó" hang az üzemanyag ellátó rendszer felől 1700 1/min fordulat körül, főleg váltásoknál

    - nagy melegben néha nem megy 1 henger (kijelzőn vész-üzemód stb.) Gondolom a motorvezérlő elektronikában eltéved egy "bit".

    - bordás ékszíj felöl nyikorgó hang

    - legutóbb pedig jéghideg motornál elindult a motortérben a hűtőventilátor

    Még jó, hogy kiforrott ez a motorkonstrukció...

  8. Sziasztok!

    Kezd már elegem lenni az 1,7-es dízel kiforrott motorból... (lásd korábbi beírásaimat)

    Mitől lehet az, hogy alapjáraton nem egyenletes a motor járása. A fordulatszámmérő is jelzi + a hangja is változik. Mindegy, hogy hideg, vagy meleg a motor.

  9. Köszönöm a választ! Ugyan ezt tapasztaltam amit leírtál! Tényleg nem a központi zára gondoltam azért azt csak csak megismerem :)

    Egyébként nekem semmi bajom az autoval eddig, de a szürcsögő hang nekem is megvan.

    Egyszer nekem is kiírta hogy "vigye szervizbe, csökkent motorteljesítmény" de egy újrainditás megoldotta.

    Vezérlést nem tudod véletlenül mikor kel cserélni? Mert valahol 90.000 km máshol meg 150.000 km írnak.

    Nem tudom, majd egy szervizt megkérdezek. Az újraindítás nálam is megoldotta a dolgot, csak furcsálom, hogy ilyen előfordul.

  10. És megszűnt a nyikorgás? Nekem klímakompresszort cseréltek, mert annak volt hangja. :)

    Hétvégén nálam érdekes dolgot produkált az autó.

    Gyújtás rád, a műszerfalon checking felirat és utána jött a check airbag, check park assistant, check Theft Deterrent System, motor jár, fordulatszámmérő fekszik a 0-n, üzemanyagszintjelző is, kézifék kiengedve, de a piktogram világít a műszerfalon. Akkusaru le majd vissza és minden megjavult. Egy kérdést majd teszek a helyi szervízben hogy ilyen hibával voltak-e már náluk.

    Eddig úgy néz ki megszűnt a nyikorgás. Érdekes a leírt hibajelenséged is.

  11. Üdv! Tapasztalt már valaki olyat hogy OPEL ASTRA J 1.7 CDTI (125) típusnál hogy inditás után kb 20 km sebességnél van egy kattanás de ha újra megálok és elindulok (nem állítom le) akkor már nincs. Olyan mint ha indítás után ennél a sebbeségnél valamit összekapcsolna és addig nincs hangja még újra be nem indítom. jahh... és mindegy ha váltasz vagy nem akkor is hallani. ötlet?

    Igen, nálam és a kollégám autójában is van ilyen. Előlről jön a motorérből, fogalmam sincs mi lehet. Szerintem nem a központi zárra gondoltál, mint ahogy mások írták..

    Ezen kívül nekem ezek a furcsaságok vannak a motorral (1,7CDTI 125LE):

    - már 3x előfordult, hogy 3 henger ment csak és a "vigye szervizbe, csökkent motorteljesítmény" felirat jelent meg a kijelzőn (youtube-on is 3 ilyen videó hanggal együtt megtalálható) Szerviz vélemény : szoftverfrissítés kell

    - "szürcsögő hang" váltásnál, olyan 1600-2100 1/min fordulatszám tartományban, az üzemanyagellátó rendszerből, teljesen véletlenszerűen. Szerviz vélemény: Ez a motor ilyen!

    - garanciában generátor, és feszítő cserék, mert valmi nyikorgott

    Emlékszek amikor vettük, az értékesítő külön kiemelte, milyen jó ez az 1,7-es dízel mert bevált konstrukció...Ja, azóta jót röhögök rajta!

  12. Szia! Mekem is ez a jelenségem van ( Sport Tourer 1.7 CDTI 125LE ), elivittem szakszervízbe, és két nap után csak hebegtek habogtak, hogy a common rail csöveket kellene kicserélni, (ami kb 120 ezret kóstálna) de akkor sem biztos hogy megszünne a hang. Aztán elvittem egy maszekhoz aki azt mondta addig amíg jól megy a gép nem kellene piszkálni a common rail rendszert. Eddig én itt tartok, van még néhány szerelő akit fel akarok kereseni majd megírom a tapasztalatim. üdv Zs

    Nekem is 40ekm-nél jött elő a jelenség. A márkaszerviz szintén hebegett-habogott, de garanciában cseréltek valami csövet. Azután kb 15-20ekm-ig néma volt a motor, de utána megint előjött. Nekem is azt mondták, hogy ez ilyen! Hát szomorú...

  13. Sziasztok!

    Slusszkulcs problémája volt már valakinek?

    Kiakad a rugós része.

    ( 2011 1.4T ST Cosmo )

    Megcsinálják esetleg garanciában?

    Igen, a kollégámnak, garanciában cserélték!

    • Like 1
  14. Ennek milyen hangja volt? Ilyen ütemes mormogó, amit alapjáraton egész jól lehet hallani? Mert ilyen nekem is van hónapok óta, ma kerítek rá időt, hogy elvigyem meghallgattatni.

    Nem mormogó, hanem magas, nyikorgó hangja volt.

  15. Sziasztok!

    Valaki találkozott már 1,7CDTI 125LE (60.000km) verziónál, az ékszíj felől, alapjáraton hallható "nyekergő, nyikorgó" hanggal? Tegnap kicseréltek egy feszítőgörgőt az ékszíjnál, de a hang maradt. (Holnap viszem vissza újra, van még ott pár forgó kütyü.....Amíg garanciális cserélgessenek nyugodtan.)

    A generátor volt a ludas, valószínű a csapágya rakoncátlankodott.

  16. Sziasztok!

    Valaki találkozott már 1,7CDTI 125LE (60.000km) verziónál, az ékszíj felől, alapjáraton hallható "nyekergő, nyikorgó" hanggal? Tegnap kicseréltek egy feszítőgörgőt az ékszíjnál, de a hang maradt. (Holnap viszem vissza újra, van még ott pár forgó kütyü.....Amíg garanciális cserélgessenek nyugodtan.)

  17. 1.7 CDTI 110 vagy 125Le-s modellt érdemes jobban nézni?

    Illetve van valakinek? Mik a tapasztalatok vele?

    Érdemes!

    Nekem a 125LE-s van. Jól megy, keveset fogyaszt. Sokak szerint traktor hangja van, de szerintem nem zavaró.

    Egyszer garanciában cseréltek benne valami üzemanyagcsövet, mert fura "szürcsölő" hangot adott.

  18. Srácok, lehet volt már róla szó - ha igen bocsánat- :

    Az ablakmosó fúvókáját kinek, hogyan sikerült állítani?

    Irány a szerviz, ott megcsinálják, bár szerintük sem egyszerű!

  19. Mostanában bemelegedett motornál a turbó felől lendkerékszerű zümmögő hang hallatszik fordulatszám függően(hidegen nem).

    Szervízben sztetoszkoppal áthallgatva hibátlannak tűnik minden-turbó,vízpumpa,motor,váltó.

    Sem teljesítménycsökkenés,sem fogyasztás-növekedés nincs.

    A héten megnézi egy GM mérnök is,mielőtt még feleslegesen csereberélgetni kezdenének dolgokat.

    Tapasztaltatok esetleg hasonlót?

    Szia nekem is volt ilyen hang. A szerviz ismerte a jelenséget és valamilyen üzemanyagcsövet cserélt és azóta megszűnt fura hang. Először én is ilyen "lendkerékszerű" hangra gondoltam, de nálam inkább "szürcsölő" hang volt, mintha folyadék áramolna kicsit levegősen egy rendszerben.

  20. Wheels and tyres

    For Astra J 5-door hatchback and Sports Tourer with 1.4, 1.6, 1.4T and 1.3CDTi engines:

    16" wheels: PCD 5x105 6.5J x 16 offset 39, tyre 205/60R16

    17" wheels: PCD 5x105 7J x 17 offset 42, tyre 215/50R17

    18" wheels: PCD 5x105 7.5J x 18 offset 42, tyre 225/45R18

    19" wheels: PCD 5x105 8J x 19 offset 46, tyre 235/40R19

    Space-saver spare: 5x105 4J x 16 offset ??, tyre ??

    Standard winter wheels are 5x105 6½Jx16 offset 39, tyre 205/60R16, other options possible.

    For Astra J 5-door hatchback and Sports Tourer with 1.6T, 1.7CDTi and 2.0CDTi engines:

    16" wheels: PCD 5x115 6.5J x 16 offset 41, tyre 215/60R16

    17" wheels: PCD 5x115 7J x 17 offset 44, tyre 225/50R17

    18" wheels: PCD 5x115 8J x 18 offset 46, tyre 235/45R18

    19" wheels: PCD 5x115 8J x 19 offset 46, tyre 235/40R19

    Space-saver spare: 5x115 4J x 16 offset ??, tyre 115/70R16

    Standard winter wheels are 5x115 6½Jx16 offset 41, tyre 205/60R16, other options possible.

    For Astra J GTC all engines:

    18" wheels: PCD 5x115 7.5J x 18 offset 41, tyre 235/50R18

    19" wheels: PCD 5x115 8J x 19 offset 36, tyre 235/45R19

    20" wheels: PCD 5x115 8.5J x 20 offset 41, tyre 245/40R20

    Space-saver spare: 5x115 4J x 17 offset ??, tyre 125/70R17

    Standard winter wheels are 5x115 7Jx17 offset 41, tyre 225/55R17, other options possible.

    Colin:

    Nálam is csúszós autó ikonos gomb van, azt ha megnyomom, azt írja: Traction Control Off. (vagy disabled, nem emlékszem). Viszont kikapcsolt állapotban sem ment ki a hátulja, hiába próbálgattam, persze nem kézifékesre kell gondolni. Ebből gondoltam, hogy teljesen mindent nem enged kikapcsolni.

    Persze, mert hosszan kell nyomni a "csúszós autós ikonos" gombot és akkor az ESP is kikapcsolódik. (Leírásban benne van...)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.