Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Zsolti25

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    416
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Zsolti25

  1. On 2019. 08. 20. at 23:19, meligen66 írta:

    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Opel astra h caravan2005évjárat!Néha hónapokig nincs vele semmi tökéletesen müködik,s egyszer csak megjelenik a kijelzön a csuszos ut felül,alul pedig a szerviz! ujra inditás néha eltünk ilyenkor s megint pár hónapig jó.Aztán megint megjelenik ! Opel szervíz ,azt mondták teljes fék csere! Megtörtént,de a probléma ujra jelentkezett! s ha ujra indításnál(többszöri)nem tünik el akkor letilt 1200-as fordulatra beáll,és nem enged gyorsabban menni...Volt számitögépre rakva de nem tudják mi lehet a probléma!Tud valaki segíteni?Elöre is köszönöm!

    A motortérben lévő biztosítéktábla alatti bejövőkábel hibás forrasztása miatt van. Ha tartósan előjön mozgasd meg alúl a kábeleket, egy időre megjavul :)

    tipushiba

  2. 17 órája, arcsi írta:

    Sziasztok!

    Volna egy 2005-ös Vauxhall H Astrám 1.6 (Azért Vauxhallt írtam mert Angliában lakom).

    Több problémám is akadt vele az utobbi időben. Első körben a jobb hátsó ajtom nem nyílik. Gyerek zár volt rajta, majd ezt a modot feloldottam a kulcsal az ajto élén lévő kis pocokkel, becsuktam és azota nem nyílik. Van-e valakinek valami ötlete, miért történhetett és hogy hogyan lehetne orvosolni? Központizár, elektromos ablak, és hangszszóró is van az ajtóban. A központi zár működik, hallatszodik és a hangszoró is szól. A kilincs teljesen ugy viselkedik huzásra-nyitásra mint az elött és mint a társai.

    Az ajtó átvezető kábeled van elszakadva, sajnos típushiba. Én kétszer javítottam 2 év alatt mert elsőre csak összeforrasztottam és nem toldottam. Hosszabbítás után pedig be kell NAGYON zsírozni, hogy a műanyag csőbe csúszkáljon a vezeték az ajtó nyitásakor (ne tapadjon le).

  3. Kedves Mindenki!

    Sajnálatos módon (áron alul) megváltam 2006-os autócskámtól. KIA Ceed-et vettem helyette. A 4 keréken kívül szinte semmilyen hasonlóság nincs a két autó között :) de pont ezt akartam.

    Ezúton köszönöm mindenkinek a segítségét, akik segítettek abban, hogy a legjobb megoldást találjam a problémáimra (kiemelve CSABA66-nak szakértői tudását). KIA-ban sajnos még nem találtam ilyen kiváló segítőkész, pörgő és szaktudással rendelkező fórumot mint ez. De még reménykedem... Üdv

  4. 12 órája, csaba66 írta:

    Azt is a REC intezi, de nincs kulon kapcsolo, vagy hasonlo.

    Ha bekapcsol, de aztan rogton ki, az azt jelenti, hogy probalkozik, de az aramfelvetel nem tetszik neki, es azert lezarja. Lehet, hogy zarlat van, pl. becsipett, serult kabel, feltehetoen azon a videken, ahol a kapcsolot szerelted. Probald kivenni az egyik, aztan a masik izzot, akkor mit tesz?

    Köszönöm, úgy nèz ki, hogy a csatlakozó a szar, mert ahogy ki be huzgáltam ujra nem működött az ajtónyitás, benyomva tartottam az ajtónyitót és közben mozgattam a csatlakozót és ujra jo lett. Az a gond, hogy a rendszámvilágitást ugyanigy nem tudom mert rögtön leveszi az áramot. Mást kell kitalálnom :(

    vagy kihagyom a csatlakozót és összeforrastom a vezetéket

  5. 16 órája, csaba66 írta:

    Nem is olyan egyszeru az... :) 

    A lampat a REC vezerli (ha van, kulonben egyutt megy az utasterrel). 

    Nem csak a nyito kapcsolon van, hanem van egy kapcsolo a zarszerkezetben is; ennek az allapotabol tudja a REC, hogy nyitva van-e a csomagter ajto. Tehat valoszinuleg ennek a kapcsolonak a jele nem jut el a REC-hez, igy nem tudja, hogy nyitva az ajto, es nem kapcsolja a lampat. 

    Aj aj. De hogy tudom tesztelni, hogy az égők össze vannak e kötve a REC -el vagy valahol szakadás van ? Az ajtóátvezetrő kábel nem szakadt. 

    Az opcom-os tesztnél BE kapcsolom, de rögtön KI kapcsolja magát. 

  6. On 2019. 06. 05. at 21:08, Zsombor97 írta:

    Helo,

    ma vettem észre hogy az autó zárásakor (Astra H 2007 Z16XER 85kW) a benzintank sapkájánál az ajtó nem zárodik be,ki lehet nyitni,megnéztem és egy kicsi "puca" kell kijöjjön záráskor ami nálam nem müködik! Mi a teendő,házilag orvosolható ? Válaszotokat köszönöm !

    Probàld meg a pöcköt wd40-nel befujni, hátha csak beragadt

  7. Sziasztok!

    Tudna nekem valaki segiteni, mert nem boldogulok egy egyszerű rendszamtábla világitással. Ez egy vicc! A hiba hogy nem világit, az opcom jelzi is hogy hiba van, de mi és hol?

    A dolog előzménye, hogy elromlott a kombi csomagtarto kinyitó kapcsolo, ezért szétszedtem, megjavitottam, összeraktam de azóta viszont nem világit. Az egyszem csatlakozót ellenőriztem, azt nem lehet forditva összedugni. A foglalaton mértem ellenállást 3 ohm

    HELP!

  8. 12 órája, Peter80 írta:

    A tartályban a min és max szint között volt eddig a hűtőfolyadék. Ez tűnt el olyannyira h a tartály legalján lévő kivezető cső torkolatánál volt már csak látható. Bekevertem 2l koncentrátumot desztillált vízzel 1-1ben, így toltam bele a négy liternyit (vhol olvastam h 5,6l kell bele). De kb 2,5 l után megtelt a tartály. Szóval azt hittem h maga a tartály az összmennyiség.. Lassan Darwin díjas leszek. Szóval leszedtem belőle fél litert a töltés után így most a max jelnél van. Ergo amiről azt hittem h teljes kiürülés, az a gyakorlatban 2l volt.. Remélem egy húsz km-re azért rendben van így, h feltöltöttem, amíg a szervizben mondanak rá vmit. 

    Nekem annó egy kb 10 cm-es S alakú cső lyukadt ki, ott folyt el a viz. De trükkös volt rátalálni, mert alapból nem folyt, csak akkor ha felpörgettük a motort (igy nagyobb nyomás volt a csőbe)

  9. On 2019. 02. 02. at 10:44, Attilabzafira írta:

    Szia, nem használható. Valóban elég valoszinutlenul hangzik. Ilyen alapon, ha felkapcsolom a világítást is le kéne állnia. Legjobb tudomásom szerint az ecu figyeli a gáz és fékpedál lenyomását az egyidejüség elkerülése miatt. Azt hiszem a fojtószelep kitakarításakor történt valami, de nem tudom mi, addig ez a hiba nem jelentkezett.

    köszi

     

    A fékrásegítő miatt is lefulladhat. Álló helyzetben erősebben nyomod be, míg 2-3-ba csak épphogy megnyomod a féket. De én nem vagyok szerelő. Azt próbáld már meg, hogy hirtelen minden nagy áram fogyasztót bekapcsolsz. (Tompított + fényszóró + ablakfűtés+ levegőbefújó teljes erővel + légkondi)

  10. 31 perce, csaba66 írta:

    Lehet, hogy motortol  fuggoen van tobb erzekelo is, de a pl. Z17DTH-ban tudtommal csak egy van. De ha ket erzekelo lenyegesen eltero adatot ad, abbol hibakodnak kell lenni.

    Az elektronikus klimanak vannak homersekleterzekeloi az utasterben, ha azok azt mondjak, hogy meleg van, akkor nyilvan nem fog futeni. Maga a vezerlo is lehet hulye, szoval mindenkeppen hibakodokat es erzekelo adatokat kell nezni. 

    Az én autóm meleg az utastérben is fűt, ha HI módba kapcsolom a hőfokot. Viszont hideg motornál hiába kapcsolom HI ba, nem fűt (kérdés, hogy miért: mert nincs honnan fűteni, vagy mert letiltja)

    Szerintem az a szelep halt be ami csak akkor engedi a radiátorra a vizet, ha felmelegedett a motor, de ez lehet h mechanikusan működő termosztát lesz, már ha van ilyen egyáltalában.

  11. 12 órája, bwin írta:

    Szia Laci!

    köszönöm a hozzászólásod! A külső hőmérsékletérzékelő szerintem okés de megnézem, hibakódot nem hoz, valamiért nem szedi ki a motorból a meleget igy hideg a radiátor, fűtőventi szépen fokozat függvényében gyorsul! A motor üzemmeleg 90-95^C. (info a service módból kilesve) és ezt tartja is! Valami filléres dolog lehet szerintem is a ludas mivel minden ki lett már cserélve!

    Én csak tippelek:

    A titkos menüben kiirja az érzékelő hőfokokat. A digitális ketyere addig nem fűt amig a motor be nem melegszik. De a motor hőfokát úgy tudom 2 érzékelő is nézi, lehet, hogy az egyik behalt.

  12. 11 órája, KMilán írta:

    A16XER esetén kinek milyen fogyasztások jönnek ki? BC alapján nálam az új téli gumikkal aligha akar bemenni 7 liter alá, 6,9l/100 km volt eddig a legalacsonyabb érték. Amikor elhoztam az autót, régi,7 éves téli gumi volt rajta, az már kevésbé tapadt és 6.8 volt vele a fogyasztás stabilan. Ez a 7 liter normális ilyen időben? Klíma nem megy.

    Sokat számít a kinti hőmérséklet, meddig kell mennie a dúsabb üzemanyagnak.

  13. 22 órája, LJanos írta:

    Sziasztok! 

    ABS és ESP lámpa égve marad indítás után is H Astrámban!

    Mindezt megkoronázva gyújtás után elkezd az autó pittyegni és a KM óra ugrálni!

    Mi lehet ezeknek az oka? Az ABS és az ESP számomra nem lényeges viszont a harmadik probléma nagyon érdekelne hogy mitől lehet!
    Válaszotokat előre is köszönöm! 

    Sokat segítene ha kiolvasnád a hibakódokat. (gázpedál+fék stb)

  14. 22 órája, ziplite írta:

    Sziasztok!

    Sima CD30-ra rá lehet valahogy kötni olyan egységet, ami lejátszik egy USB-ről MP3-at? Vagy mindenképp szükséges egy CD30 MP3 AUX rádió?

    Ilyen kiegészítőre gondoltam:

    https://yatour.en.made-in-china.com/product/eKQEuXywwjVs/China-for-Opel-CD30-MP3-CD-300-Radio-Aux-MP3-Adapter-SD-card-USB-.html

    Köszönöm!!!

    Nekem nem nagyon világos, hogy milyen bemenetet akar használni ? Szerintem ne vedd meg, ha most nincs AUX bemenet a rádiódon.

  15. On 2018. 09. 21. at 10:46, premium írta:

    Sziasztok!

    Astra H, 2009 azzal szórakoztat, hogy kinyit a zár magától. Távirányítóra lezár, kinyit, minden rendben, de néha amire visszaérek az autóhoz nyitva van. Néha zárva, de a kilincset meghúzva kinyit minden ajtót...

    A hátsó ajtók kábelei ebben is sérültek voltak a hajtásnál, kicseréltem,  de a helyzet változatlan.. hetente 1-2 alkalommal nyitva van... 

    Ez a hiba olyan idegesítő, mert nem lehet megfogni, cseréljem ki az összes zármotort???  Elképzelhető, egyik mikrokapcsoló szívat a motorban, de melyikben??

    Tudja valaki, milyen mikrokapcsolók vannak benne? Mert akkor vennék, kicserélném mindet, de olyan macera ripityára szedni, aztán gyalog rohangálni érte.. De ez is csak tipp...

    Akkor valószínű a többi átvezető kábeled is hibás (első + csomagtér)

  16. 22 perce, tothzoli70 írta:

    Üdvözlök mindenkit.

    Nekem van egy 2007 Astra H 1,3cdti,az a problémám vele hogy központi zárral bezárom de a bal hátsó ajtó külső kilincset meg húzva kinyitja az összes ajtót.

    Mi lehet a gond vele?

    Köszönöm.

    Az ajtó alján lévő átvezető kábelek (tipushiba miatt) elszakadnak. Ha magadnak csinálod a vezeték toldásokat az nagy kínlódás, de rendkívül olcsó.

    Ha szakember javítja (esetleg megvásárolt toldókészlettel) az rendkívül drága.

    Sok szó esett már erről.

    • Köszi! 1
  17. On 2018. 08. 17. at 11:57, arnoldline írta:

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni hibakód olvasást illetőleg.
    Kaptam 4 darab hibakódot Opel H Astra Z17DTH motorkódú autómra:

    ECN 33529
    ECN 50074
    ECN 5007F
    ECN 21397F

    Tudnátok ebben segíteni, hogy melyik mit jelenthet?
    Köszönöm előre is,

    Üdv,
    Arnold

    Főtengely jeladó hiba. Valószínű csere.

    • Like 1
  18. 1 órával ezelőtt, M Gyuri írta:

    Sziasztok opel Astra H van és a generátora füstöl de már a töltés lámpa is világit mi lehet a baja a tudnátok segiteni

    Ha füstöl akkor NE használd az autót mert kigyulladhat.

    Valószínű valami zárlatos. De hogy mi ? azt innen senki meg nem mondja. Hivj autóvillamossági szerelőt.

  19. 10 órája, isuzuvectra írta:

    Sziasztok ! Autó vásárlás előtt állok és 1.7 cdti motoros, 101 lovas H astrában gondolkodok. Hallottam egy autószerelőtől, hogy valamelyik 1.7-es típusoknak hengerfej problémáik szoktak lenni és lemez hengerfej tömítés van bennük. Esetleg tudja valaki melyik típusra vonatkozik ez ?

     

    Köszi

    Nekem nem volt még hengerfej problémám. Az igaz, hogy a fent van 4 gumi tömítés ami már nekem is kezdett elöregedni (11 éves a verda), de csak ezért megvenni vagy épp ezért nem venni meg egy autót az némileg könnyelműség. Nekem 17DTH motorom van, soha nem hagyott még cserben. (kopp-kopp), igaz kezdettől fogva kicsit traktoros hangja van de már megszoktam.

  20. 16 órája, ToKa94 írta:

     

    Sziasztok!

    Újabb problémám van Opel Astra H 1.9 CDTI 120 LE.
    1600-1900 fordulat között főként 3,4 sebességi fokozatban nagyobb gázadásnál elkezd remegni 2000 felett megszűnik. Ha hideg ha meleg a motor. Illetve hideg motornál elég nehezen indul be. Kb 6 hónapja lett cserélve az üzemanyagszűrő. 
    Van valakinek ötlete? (vinném szerelőhöz de még egy hónap míg haza jutok)

    Köszi, Áron

    A remegés akár a kettőstömegű miatt is lehet, a nehezen indulás pedig lehet attól is hogy lelevegősödik az üzemanyag vezeték (lehet pont a csere miatt).

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.