Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zolga

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    41
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zolga

  1. Hello gyári kulcsom van immo-val bicskakulcsos riasztót akarok beletetetni a bicskakulcsba h fog belekerülni az immo és mennyibe fáj ez nekem?

    A gyári kulcsból kiveszed az immo chip-et, amit átteszel a bicskakulcsba, és semmibe nem fog kerülni. Legalábbis az immo része. Ha meg szeretnéd megtartani a gyári kulcsot úgy ahogy van, akkor kell egy nyers chip kb. 1500ft + programozás aminek a költsége szakitól függ. (kulcsmásoló is meg tudja csinálni)

  2. Sziasztok! Felmerült bennem néhány kérdés, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

    1) A központizár vezérlő egyben a riasztó is?

    2) Mi a különbség a riasztós és a riasztó nélküli kulcs között?

    3) Rosszul tudom hogy minden klímás astrának két hütő ventilátora van? Mert az enyém klímás, de csak egy vetilátora van.

    A ventilátoros résszel kapcsolatban: ha több ventilátornak kellene benne lennie, lenne benne külön vezérlő ami hibát jelezne ha nem lenne csatlakoztatva a második venti? Még nem néztem meg hogy van-e benne ventilátor vezérlőegység.

    Előre is köszi a felvilágosítást!

    1.A gyári riasztó, a központi zár vezérlőből, mozgásérzékelős belsőtér lámpából + a jobb oldali sárvédő alatt egy egységből áll, ez maga a kürt is egyben, és ebben vannak elemek is, (műanyag dobbetétet kivéve látszik).

    3. A ventillátor pedig ahogy írták a többiek is, benzinesnél csupán évjáratfüggő. Dízelnél minden esetben kettő van (vastagabb a hűtő). A venti vezérlőegységek egyformák, a régi jó az újabbhoz.

    • Like 1
  3. Akkor ezt értsem úgy,ha a gyújtáskapcsolót kicserélem,akkor fog is indulni az autóm?Végülis a gondom az,amit már egyszer megírtam,de nem kaptam még hasznos infót,hogy a kulcsom nem távirányítós és én ilyet szeretnék.Van itthon egy komplett zárszerkezet,gondoltam az a legegyszerűbb,ha csak kicserélem,de ezek szeint ez nem olyan egyszerű.Hogy lehetne azt megoldani a legegyszeűbben,hogy távirányítós legyen a kulcsom?Ebben tudna segíteni valaki?

    Most látom, hogy komplett zárszett és 2 távirányítód van vezérlővel együtt.

    Ez esetben nem kérdés, hogy zárszett és gyújtáskapcsoló csere (ha már meg van). Immo marad a régi, csak az eredeti chipet kell a kulcsba tenni.

    Ha pedig a vezérlő tényleg a távirányítókhoz tartozik, akkor beépítés után, a szokásos gyujtás rá stb. tanítás után működni fog.

  4. Ha a gyújtáskapcsolómat és az immo-t kicserélem egy másikra,akkor az nekem fog egyből működni,vagy valamit még kell tanítgatni - állítani?

    A gyujtáskapcsoló csere miatt nem kell, az immo karika csere miatt viszont kell tanítani. Egyrészt a motorvezérlővel, másrészt a transzponder chippel.

    (Talán csak régebbi 2.0 dízeleknél volt lehetőség cserélni az immot a hozzátartozó chippel programozás nélkül, de ott meg figyelni kellett a motorvezérlőegység számait)

  5. Nem próbáltam, de az ABS-nek külön hibajelző lámpája van, és az nem gyulladt ki csak a TC-é, úgyhogy elvileg működnie kell...

    Viszont tartok tőle hogy kisebb motoros autókon nem működne a dolog, mert TC-s ABS egység csak 1.8-tól fölfelé van amennyire én tudom... lehet hogy dízelekben sincs, bár mivel tkp nem egy nagy átalakítás, egy próbát megér. Én hetekig agyaltam rajta, de ha már tudod hogy mit hova kell kötni, akkor nagyjából fél óra alatt megvan.

    Az igaz, hogy elterjedtebb a TC a nagyobb köbcentis autókban, de leginkább felszereltség függő, hogy hogyan rendelték az autót újonnan.

    Az enyém 2.0 dízel és van benne TC. Így ha valaki esetleg megsúgja, mit hova lehetne kötni, akkor én is bepróbálkoznék vele :)

  6. Az lett volna a legegyszerűbb ha csak olyan lenne mert akkor nem tamáskodok, de ugyanezt a darabot hangszerelték 22-es, 25-ös, 7-es és 20-as pinre is... így legyen okos az ember. :D

    Gratulálok!

    A féket lepróbáltad, hogy működik-e az ABS ilyenkor is?

    Ez megint egy jópofa kis okosítás.

    Ezek szerint meg kell találni a megfelelő lábat, amire a gyári kapcsolóval adunk egy test impulzust, és ki-be kapcsolható a TC, az ABS zavartalan működése mellett?

    Ha tényleg ennyi az egész, kíváncsi lennék melyik láb lenne a 2003-2004-es évjáratú ER jelzésű egységen.

  7. Nem tudom, valaki régebben foglalkozott-e ezzel a gondolattal, de ki lehet valahogy iktatni a sípolást, ha a kulcs benne marad a gyújtáskapcsolóban és kinyitom az ajtót? Ha jól emlékszem a multitimerben van a sipákoló, de a kapcsrajzon nem tudtam egyértelműen beazonosítani, hogy melyik vezetéket lehetne ehhez elvágni, vagy kikötni.

    Valakinek tapasztalat?

    Ha nem akarsz nagy rombolást végezni meg vezetékeket vagdosni, akkor javaslom cseréld ki a bal első ajtó két pólusú nyitásérzékelőjét egy egypólusúra (pl.: jobb ajtóé vagy hátsóké) és többet nem fog sípolni

  8. Az elektronikus dobozka számaira lennék kíváncsi, nem a hidraulikus egység adataira.

    Abból nem derül ki semmi számomra.

    Lehet nem segítek vele, de hátha többletinformációnak jó.

    Amik nekem vannak:

    2003-as Astra G ER jelölésű nem kapcsolható TC-s

    kép:

    IMG_3146_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    IMG_3149_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    És egy 1999-es X18XE EC jelölésű, kapcsolható TC-s egység

    kép:

    IMG_3150_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Mindkettő csatlakozója és az érintkezők száma megegyezik az elektronikán

    kép: IMG_3151_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  9. Ha jól értem, akkor a régi megtett kilométert akarod az új órába:

    https://sites.google...edezes/muszerek

    Figyelmesen nézd meg a kibelezett óráról a képet. Sárga nyíl, piros szegéllyel. Piros betűk.

    A kilométer órákkal nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a műszeregységből két fajta is jelen volt. 99-2000.-ig gyakran szerelték az opeleket TRW órákkal, ezeket én úgy tudom nem lehet OBD-n keresztül állítani csak a VDO típusút (nekem legalábbis csak az megy)

  10. Üdv! Ki szeretném a komplett zárszerkezetemet,távirányítósra(most sima kulcsos).Az lenne a kérdésem,hogy ez mekkora meló lenne,mi kell hozzá.Nem a cserére gondolok,hanem az azutáni összehangolásra-bekötésre stb. gondolok.

    Első körben vedd le elől a jobb lábtérnél az oszlopburkolatot. Ha ott van a komfortelektronika, (márpedig ott kéne legyen) akkor csak neten rendelsz egy nyers, a kulcsod szárával megegyező távirányítós kulcsszárat (kb. 1500ft), és egy az elektronikához passzoló távirányítót, amit rá kell tanítani és kész.

    Ha nincs ott, akkor már vezetékelni is kell sajnos.

  11. Az a MID, az Astra G-s (32 érintkezős)?

    Ami neked kell, az a magas, négyzet alakú?

    Ami bent van TID, az 26 érintkezős?

    Képeket, és típus számokat is kérek a szintjeladós folyadéktartályok, és jeladókról.

    Ami most benne benne van TID az 26 érintkezős.

    Természetesen gyári nagy téglalap Zafira MID-em van 32 érintkezős.

    http://kepfeltoltes.hu/121004/IMG_2971_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/121004/IMG_2970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Az ablakmosó tartályban nincs különbség, mert a sima tartályon is megvan a furat helye csak nincs kifúrva.

    Nekem ez már be van építve a fényszóró mosó miatt. (csak az időrelé nincs megoldva, így mindíg megy felkapcsolt tompítottnál mosáskor)

    A mosó szintjeladó cikkszáma GM 90 346 056 vagy alkatrész kat. száma: 12 38 401 és ehez kell még egy tömítés aminek csak neten találtam a számát Tömítés: alkatrész kat. száma: 12 38 821

    A tágulási tartály azért már másabb. A tartály cikkszáma GM 90 581 599

    http://kepfeltoltes.hu/121004/IMG_2965_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A szintjeladó pedig ilyen:

    IMG_2969_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

    IMG_2968_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

  12. Ha MID kijelződ van, akkor miért nincs BC-d?

    PIN č. 26 / X93

    Ez hülyeség, amit írtam! A MID-es 32 pines kijelző tudja a BC-t! (remélem)

    Ismeretek bővültek, A MID-nek néztem utána. :icon13:

    Igazad van, azt gondoltam a MID, csak egy szebb kivitelű TID. Elnézést kérek!

    Amint beépítem, leírom hogy mindenki hozzáférjen.

    Van MID kijelzőm, csak sajnos nem a kocsiban.

    Korábbi bontásból maradt rám, a kijelző, a BC-s kar meg a szintjeladós folyadéktartályok. Gondoltam egyszer hátha lesz rá megoldás beépíteni.

    A Zafira A MID-je egy az egyben olyan mint a Vectra B-nek, csak a befoglaló műanyag más.

    Astra átalakításról már olvastam, ez az illető úgy hirdeti a MID kijelzőt eladásra, hogy TID helyére beépítési segédletet is tud adni, vagy beépíti. (remélem ez nem minősül reklámnak, nem annak szántam)

    http://racing-bazar.hu/alkatresz/muszerfal-kormany-legzsak/opel_astra_g_mid_kijelzo_bordcomputer_fedelzeti_szamitogep

    Lehet a Zafi esetében bonyolultabb lenne az installálás, mert eddig sehol nem találtam róla semmit, vagy épp senki nem volt hajlandó foglalkozni vele.

    Mindenesetre sok sikert az építéshez!

  13. Nem, sajnos. Az autót, VALEO TID-del vettem. Ezt ajánlottam fel, ha a Te SIEMENS TID-ed nem lesz fehér fényvezető. A másik, amit egyben vettem a középkonzollal, is SIEMENS TID. Ebben már sárga a fényvezető. Zöld megvilágításnál nem látszik (csak a fehérnél).

    Holnap, már nekem is lesz MID-em! (és BC-m!) :rolleyes:

    Gyorsan ki kell próbálnom, hogy nincs-e pixelhibája...

    Csak most jöttem rá, (mielőtt megrendeltem) hogy ez, a gyári BC! :omg:

    Tehát, ha valaki tud MID-et venni, jó áron, akkor már bent is van a Board Computer! :icon13:

    Egy kicsit azért kell drótozni, de szerintem megéri.

    Erre kíváncsi leszek.

    Pár hónapja említettem, hogy nekem megvan a BC-s kar és a mid kijelző (tehát a board). És pont ezt kérdeztem, hogy lehet-e gyári cuccokkal okosítani a járművet, amire a válaszod szó szerint idézve: A board nélkül nem tudja az ECU információit kezelni a kijelző. Vagyis, a saját, gyári cuccokkal, nem lehet kiokosítani a járművet!

    Nem piszkálódni akarok, csak úgy néz ki, azóta megváltozott a véleményed, vagy bővültek az ismeretek :)

    Mindenesetre figyelemmel fogom kísérni ezt a fejlesztésed is, ha megosztod velünk a részleteket.

  14. A Veramon, az ECU-tól kap adatokat. Több fajta is van. Van MID-es, TID-es, és van két soros LCD-s is.

    A board nélkül nem tudja az ECU információit kezelni a kijelző.

    Vagyis, a saját, gyári cuccokkal, nem lehet kiokosítani a járművet!

    Köszi az infót.

    Csak azért érdekelt a dolog, mert visszaolvasva valaki azt írta, hogy ezt a veramon cuccot a gyári csatlakozóra kell csak rádugni, semmi vezetékelés. Akkor viszont elvileg a nem BC-s autóba is van olyan vezeték amiből ezeket a plusz adatokat nyeri (biztos nem a rádióból hallgatja az értékeket :) ). Zafinál is ugye maga a MID kijelző a board, mert a két fajta kábelkorbácsot összehasonlítva a vezetékek számán és a csatlakozókon kívül semmi különbség a BC-s és nem BC-s autó műszerfal és motortér kábelezése és elektronikája között.

  15. Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ez a veramon féle szerkezet miből veszi a fogyasztási adatokat, ha csak (plug & play) simán rá kell dugni a gyári kijelző csatlakozóra?

    Az én esetemben ugye a G Astra unokatesójáról a zafiráról van szó, és azért érdekelne, mert nekem megvan a BC-s kar és egy MID kijelzőm is.

    Ezek szerint a lábkiosztások tudatában meg lehetne kicsit okosítani a járművet, minden "komolyabb" vezetékbehúzás nélkül a gyári cuccokkal?

  16. Szia! :icon1:

    Okés semmi gond, csak nem írtál, azt hittem nem kaptad meg, vagy ilyesmi, ezért írtam tegnap.

    A villogásnak 60 és 120 között kell lennie percenként!

    Azért fontos, hogy a tied konkrétan mennyit villog, mert a mikrokontrollerbe be kell írnom, hogy hány milliszekundum a villanás.

    Stopperrel vagy egy telefonnal nem tart sokáig lemérni és megszámolni a percenkénti villanások számát.

    Amúgy egyébként olyan 90 környéke lesz valahol a villanások száma.

    Szia Csaba!

    Már régen eljuttattad hozzám az elektronikát, de csak most jutottam oda, hogy beépítsem.

    Tökéletesen működik,(A Zafira és G Astra egy kutya e téren is).

    Köszi szépen!

  17. Kulcs be gyújtás rá és nyomni kell a távírányító gombjait. nem így kell? na mind1 majd meglássuk :)

    köszöntem!

    Azért az csúnya lenne, ha a parkolóba állnék az autó anyós oldalán egy távirányítóval megvárnám még a cimbi ráadja a gyujtást én meg programozok egy távirányítót magamnak a kocsijához :D

    Ez a gyujtás rá téma akkor működik, ha már össze volt tanítva a komfort elektronika a távirányítóval, de valami miatt (elem csere, sokszor nyomkodva volt a kocsitól távol stb.) a kulcs elfelejti tenni a dolgát.

    Arra az esély, hogy vegyél egy elektronikát és gép nélkül feltanítsd, közel áll a nullához.

  18. sziasztok!

    olyan kérdésem lenne hogy szeretném újra használhatóvá tenni a gyári távirányítós kulcsom. bicskakulcs miatt építettem ki belőle az elektronikát és a chippet.

    arra gondoltam, hogy vennék elektronikát és a gyári nem távirányítós kulcsból kivenném az immo-t. Ez így a valóságban működne?

    Működni fog, csak nem mindegy milyen elektronikát veszel bele, mert van belőle több fajta. És amelyikben piros led van az feltélen riasztós teória hülyeség. A frekvencia száma a lényeges, de biztos akad itt olyan emberke aki erről tud pontos felvilágosítást adni.

    Mellesleg erre én is kíváncsi lennék, melyik érték melyikhez jó, mert gyári riaztós B Vectra-hoz próbáltam már párat és egyiket sem tudtam rátanítani.

  19. Attól, h a gomb nincs bekötve, még lehet benne TC, csak kikapcsolni nem lehet, mivel minden TC-s autóban a bekapcsolt állapot az alap. Ha be van kötve a gombja, akkor viszont szükség esetén ;) ki is lehet kapcsolni. Az enyém is ilyen.

    Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a kapcsoló és a kábel megléte csak egy dolog. Magának az ABS egységnek (és szerintem az ECU-nak is) kell tudnia a TC kikapcsolás funkciót, tehát ha nem tudja, akkor hiába utólag a kapcsoló.

    A kapcsolható ABS és a nem kapcolható ABS egység pedig nem felcserélhető csak úgy, mert mindjárt virít a hibakód.

    (És a váltónak semmi köze a kipörgésgátló rendszerhez :) )

  20. Ezek szerint akkor az immo chip is úgy működik, hogy veszel egy nyers chipet és az hozzátanítható a vevőhöz (ill. a vevő a chiphez)?

    Igazából én is azt terveztem, hogy veszek egy bicskakulcsot, távirányítót átteszem a régiből, és az maradhatna tartalék kulcsnak, abba meg nem olyan lényeges, hogy legyen távirányító. Vagyis tulajdonképpen nekem csak egy immo chip kéne leginkább, de én azt úgy tudtam, hogy az nem ilyen egyszerű eset. Ezek szerint tévesen? Vagy hogy működik ez pontosan, mert ezen a téren vannak még homályos foltok az ismereteimben?

    Így igaz, kell egy nyers chip + tanítás és ennyi az egész, tulajdonképpen ez tükrözi is az immobiliser védelmi szintjét.

    Az immo chip-ből igen sok fajta és gyártmány létezik. A meglévő chipen fellelhető adatokból is el lehet tlálni milyen kell hozzá, de nekem elég volt egy évjáratot és motorkódot küldeni nekik, és jött is a nyers chip. Amikor én kerestem, szinte minden hirdetőt felhívtam akkor, de a legtöbben csak mondtak egy orbitális összeget és nem kérdeztek az autó típuson kívül semmit. Ha a távirányító nem lényeges, akkor magát a chip klónozást pedig meg tudja csinálni a legtöbb "komolyabb" kulcsmásoló is és nem kell vinni sehova.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.