Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Pitu

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    15
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Pitu

  1. Szia!

    Hasonló problémával küzdöttem én is. 2 hónapja vettem egy G Astra-t, és ez alatt az idő alatt 2 liter hűtőfolyadékot kellett utána öntenem. Gyanakodtam, hogy valami nincs rendben, majd végül a szervízeltetés mellett döntöttem. Átvizsgálták, átmosták, túlnyomással feltöltötték keresve a szivárgás jeleit, de végül nem találtak hibát. Ennek 4 napja, de azóta egy dl folyadékot sem kellett utána önteni, miközben előtte volt olyan, hogy naponta kellett neki a folyadék. A szervízben sem tudják, mi történt, de megjavult egyenlőre.

    Ennek ellenére én nagyon "belefogtam" a G Astraba. :( A 2 hónapja vett kocsi 4.ére van szervízben, legutóbb tegnap este szállt el az olajnyomásom - cserbenhagyva útközben -, pedig 4 napja volt szervizeltetve és olajcsere is akkor megvolt. Nagyon csalódott vagyok, mert elvileg egy tökéletes műszaki állapotú és remek, stram autót vettem, amivel a szalonban az eladó szerint 2 évig nem lesz gond, max. olajcsere.

    Kezdő vezetőként és első autótulajdonosként minden mozzanatára figyelek, hallgatom, vizsgálom, megpróbálom kiismerni a kocsit. Ott tartok, hogy félve ülök bele, hogy vajon eljutok-e a célállomásomra, vagy vissza. Tényleg ilyen rossz tapasztalatokkal bír más is, vagy csak nekem sikerült rendesen a sűrűjébe nyúlnom???? Vagy a szervízben végeznek hanyag munkát? Gyakorlatilag azon gondolkozom, hogy visszaadom a kocsit, és választok egy másikat, de lehet az már nem Opel lesz... :((

    Én is belenyúltam, bár nekem ez nem az első autóm (előtte F astra volt). Ez benne van a pakliban ha használt autót veszel (mondjuk újnál is). Nekem vezérlést + olajszivattyút kellett cserélni. Valószínű adalékolva volt az olaj, így vásárláskor/átvizsgáltatáskor nem volt nagy hangja a láncnak. Aztán jött az olajcsere...

    Nálam az szólt a G mellett hogy nagyon jó az alkatrész ellátottság, és túl drágának sem mondható. Megbízhatósága viszont szerintem közel sem áll az F-hez.

  2. megbontás nélkül nem tudták megmondani,hogy a Hidrotőke vagy a lánc ketyeg,csörög

    úgy hogy bele kell mászni:)

    Nálam is ez volt a kérdés :)

    Szerelő fülelt a motortérben, megpróbálta hidegen/melegen. Mondta hogy szétszedés után derül csak ki. "Szerencsére" a lánc volt szépen megnyúlva, de még nem annyira hogy szétvágjon bármit is. Bontóban láttam olyan vezérműdeknit amibe már belemart a lánc, ill. ledarálta a csavarok helyének a felét.

    Csere óta amúgy mintha kicserélték volna a motort, annyira halk lett. Ha hosszútávra tervezel az autóval, akkor minőségi dolgokat vegyél bele. Én a vízpumpával sem spóroltam.

    Szóval szakival szedesd szét, aztán veszel hozzá ami szükséges. Hidrotőkéből tudomásom szerint 16db van, újonnan 3-4K körül lehet az áruk.

  3. Sziasztok!

    az lenne a kérdésem,hogy Astra g 1,2 benzines autóban a vezérműlánccsere milyen időnként ajánlott?

    köszönöm!

    Nálam az első csere 145ezernél történt (óra szerint, de mivel használtan vettem lehet hogy 200ezer is van már az autóban), de van aki írta hogy 250ezer felett is a gyári lánc van még. Amikor már kezd dieseles ketyegése/csörgése lenni üzemfokon alapjáratnál, akkor érdemes.

    Nem a lánc szakadás miatt kell félni, hanem hogy a megnyúlt lánc kárt okoz a dekniben...stb.

    Nálam pár hete volt csere, igaz volt szívás is, mert eltört az olajszivattyú összerakás után. Ha vízpumpát is cserélsz és minőségi alkatrészeket használsz, akkor 100ezer HUF körül van javítással együtt a művelet. Nekem az alkatrész 70 volt, a szerelő meg 20.

  4. Hello!

    Egy olyan problémám lenne hogy Astrám (G 1.2, 98-as, X12-es motorkód) meleg időben, nem akar indulni, csak sokadikra, esetleg tolásra. Ezt úgy kell elképzelni hogy ha reggel indulok, 15-20 fokban, akkor elsőre indul, maximum másodikra, de ha délben-délután próbálom indítani a forróságban, csak sokaidkra indul be, de ha a sokadik indítózás után önindítóval megmozdítom a kocsit sebességben, utána általában 1-2 indításra be indul, viszont ha utána leállítom a motort, indul egyből. Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a hiba?

    Köszi előre is !

    Benzinszűrő mikor volt cserélve? Benzinszivattyút is érdemes megnézni.

  5. Elektromos a tükör.

    A tükörlapot csak pattintsam le valahogy ?

    Én pár hete cseréltem az üveglapot a bal tükrön. Pattintós, nekem kicsit nehezen jött le. Visszarakáskor volt szívás a 2 kis állító fejjel :) Aztán találtam egy hajlított fogót, azzal könnyen megoldottam. Előtte volt egy kis zsírzás is.

  6. van itt a fórumon egy taxis.... 325ekm és még gyári vezérlése van (z14xep)

    ilyen is van :)

    Az igen! :) Gondolom minőségi olajat használt végig és nem érintette a 2004-2005-ös évjáratú lánc miatti visszahívás sem.

    (mondjuk én kicsit aggódnák már ennyi megtett km után :icon1:)

  7. No, megnéztem ma a motort szétszerelt állapotban. Hidrotőkék, vezérműtengelyek rendben vannak. Szerencsére a láncnyúlás nagyobb kárt nem okozott. Anyag: tömítések, márkás vízpumpa, bordásszíj, ALU fagyálló (rózsaszín), szimmering, 5w30-as olaj + szűrő, lánckészlet. Mindez ismerős boltoson keresztül ~70K :o. A munkadíj 20-25K lesz. Tegnap félreértettem a szerelőt, nem a lánc, hanem a főtengely szimmering volt már cserélve. Azért is csodálkoztam volna a nagy futásteljesítményen (nem gyári lánc), mert a kormány, pedálok és az ülések állapota nem utal erre. Azt viszont bánom, hogy nem jártam utána vétel előtt a vezérléscsere költségeinek. Saját kárán tanul az ember.

    Hátsó féklámpában gyárilag ledek v. izzók vannak? Lehet ezeket külön-külön cserélni? Mennyire bonyolult szétszedni, mert a kárpittól nem találtam hirtelen egy csavart sem?

    #kazoo

    Ha a víz rendben van a termosztátot is megnézném.

  8. csak egyfajta szett van

    ez:6606022

    http://opelcentrum.h...10-12-14-lancos

    Közben szétszedte a szerelő a motort. Mondta, hogy a lánc nagyon meg van nyúlva (bele is vert ott valamibe, csak már nem emlékszem mit mondott), szóval valószínű nem hidrotőke lesz ez.

    Köszi a linket! Szerintem rendelem a swag/febi készletet, mert a gyárit lehúzásnak érzem, ill. a márkaszervíznek biztos jobban jönnek azok az árak...

    Erős a gyanúm hogy szépen vissza volt a km óra tekergetve, mert az sem biztos hogy ez a gyári lánc...

  9. A mai nap tartottunk hazafelé és menet közben mintha leállt volna az autó. Majd rántott egyet-kettőt és mentünk tovább. Ezt még kétszer eljátszotta kb. 10km alatt. Tövig nyomtam a gázpedált és 2-3-másodperc múlva elkapta. A műszerfalon a lámpák nem világítottak, hibaüzenet sincs. Mintha nem kapna üzemanyagot. A motor z14xe.

    Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.

    Elsőre én is az üzemanyagellátó rendszerre tippelnék: pl. benzinszűrő vagy szivattyú. Másodsorban pedig a gyújtásrendszert vizsgálnám át.

  10. az olajkérdést ahogy érzed :) ha jó az insigna opc-be ami 325le, akkor jó neked is :)

    állítolag swag/febi gyártja a gm készletet , kb 40e egy szett én biztos hogy cserélnék mindent ha már szét van bontva ..

    lényegtelen melyik alkatrész milyen állapotban van

    egy próbát akkor megér a gm olaj :icon1:

    unixauto oldalán 2 féle nem teljes lánc szett van, úgy tudom alvázszám alapján különböztetik meg (láncszemek száma nem egyforma). Gondolom ez a komplettnél is így van.

  11. szerintem :)

    az nem bele való olaj .. pl GM 5w30 Dexos 2 olaj adjál neki ,vagy bármilyen márkájút aminek van dexos 2 minősítése...

    ha vezérlés cserés lesz akkor érdemes mindent cserélni ami a vezérlés körbe van (kb 100eft munkadíjjal együtt )

    vízpumpából se árt egy kicsit többet áldozni rá ,szóval ne no name legyen :)

    az kb 25-30e körül kell számolni rá

    Vízpumpa csere biztosan lesz, mert láttam hogy "könnyezik" kicsit. A szíjat is lecseréltetem ott. Az olajcserét én fogom megcsinálni, mert így biztosan tudom mi kerül bele. Castrol Magnatec 5w40 C3-ra gondoltam, a gyári olaj elég olcsó, félek a minőségétől: http://www.olajshop.hu/opel-gm-5w-30-5-l.html

    SWAG/FEBI vezérműkészletről mi a véleményetek? Van aki minőséginek tartja, van aki nem... nem ők a gyártói beszállítók is?

    Fogaskerekeket szétszedés után meglátjuk hogy kell-e cserélni, mert elvileg két csere periódust kellene bírniuk.

  12. Sziasztok!

    A következő problémám lenne: adott egy 2002 12.havi 1.2-es Z12XE motorkódos G Astra ~150eKm-el.

    Kb. 1 hónapja vettem az autót magánszemélytől. Vásárlás előtt elvittem szervízbe, ahol kompletten átnézték. Első futóművet kellett kicsit rendbe szedni, ami megtörtént. Valamint a motorra mondták hogy a lánc lassan cserés lesz, úgy hallják. Nem igazán voltam tisztában a költségével, de ez az én hibám. A családban egy "99-es F astra is van, ami szíjas, elég halk, így nem voltam tisztában azzal, hogy egy láncos motornak milyen hangjának kell lennie.

    Kb. 300km-el ezelőtt lecseréltem az olajat (mobil premium 10w40 talán), ami után azt vettem észre, hogy meleg motornál eléggé diesel-es a hangja. Na ez már bántotta a fülemet...

    Két szerelőnél jártam azóta. Az egyik egyértelműen lánccserét javasolt, míg a legutóbbinak a hidrotőkék is gyanúsak voltak.

    Szóval a motornak hidegen nem igazán van csattogó hangja, inkább üzemfokon jelentkezik. Üzemfokon viszont ezres rpm felett normális hangja van. Hétfőn viszem az utóbbi szerelőhöz. Azt mondta szétszedi a motort és akkor többet lát. Ill. ha már szétszedi, cseréltetem a vízpumpát meg az őt hajtó szíjat is. Azt már sejtem hogy nem 10eFt-os nagyságrend lesz ez. Van esetleg ötletetek hogy mire számíthatok, mire figyeljek oda? Új vagyok ezen a fórumon, de olvasgattam már a témában.

    Videó üzemfokon: https://picasaweb.google.com/105826934878455960563/Astra_20120620?authkey=Gv1sRgCLjg1-m5nL2Tcw , szűrő cserélnél sikerült az olajat kicsit kiönteni, legközelebb már figyelni fogunk erre.

    Köszönöm!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.