Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Csöpi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    11
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Csöpi

  1. Megmondjam mit fog válaszolni?

    Azt hogy 971000Ft + munkadíj áron szívesen kicserélik.

    Amúgy ezt az árat durván soknak találom, ennyiért szerintem veszel egy dobozos új váltót...

    lásd a linket (igaz ez más autóba való, de szintén Aisin AF33-ba való): http://www.ebay.com/...p=mtr#vi-ilComp

    Ez az ár Csergőéknél ennyi. cikkszám alapján kerestük ki.

    Köszi a linket. Megnéztem és ha kiszedetem a váltót és szét is boríttatom, maga a kicserélés, tömítések, szerelési díj, lehet, hogy ott vagyok, hogy veszek egy használt 2006-os váltót kpl. Ebay-en, találtam váltót kb 150.000,- körül, igaz vauxhall-hoz. http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-VECTRA-C-2-2-PETROL-AF23-AF-23-AUTOMATIC-GEARBOX-2002-2010-/170901548558?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27ca86ae0e

    Lehet ez lesz, de persze ez is lutri, úgyhogy egyenlőre így járok vele, de továbbra is keresem a megoldást ami megszüntetné ezt a bosszantó dolgot, de köszi a segítő szándékodat.

  2. Kedves Fórumlakók!

    Hosszas kutakodás, keresgélés és hibakeresést követően megtudttuk a lelkiismeretes szerelőmmel, hogy pontosan mi is a baja az autómnak, mitől rángat állóhelyzetben "D" fokozatban.

    Van egy programja "TIS 2000" melynek szerviz információi között ráleltünk a hibajelenségre, melyek a következők:

    Tárgy: AF23/33 sebességváltó - Sebességváltó rángat és /vagy ütés érezhető, amikor a jármű megáll

    Modellek: Vectra C 2002 - 2005, Signum 2002 - 2005 Motorok: Z22YH; Z22SE; Z32SE; Y22DTR; Y30DT

    Opciók: A23/33 sebességváltó

    Reklamáció: "D" helyzetben való megállás után a sebességváltó rángat és üresbe kapcsolás esetén egy ütés érezhető

    Ok: Eltérések a mágnesszelep dugattyúátmérőjében

    Gyártási megoldás: Dugattyúátmérők 100%-os ellenőrzésének bevezetése az alábbi sebességváltó számoktól: J5 gyártósor: 04KV547391 (2004. október), J7 gyártósor: 04KV704074 (2004 október)

    HIBAELHÁRÍTÁS:

    Vevőreklamáció esetén cserékjék ki a szeleptestet

    Funkcionális csoport: K - tengelykapcsoló/sebességváltó

    Reklamációs csoport: 18 - Rossz menetviselkedés

    Hibakód: NINCS

    Hát ennyi. Utána néztem, hogy mennyibe kerülne egy "szeleptest" kapszkodjatok!! 971.000,- Ft

    Ezek után nem tudom most mit tegyek.

    Lehetne egy bontott (használt) komplett váltót szerezni (kb. 300.000,-Ft) 2005 utáni gyártású autóból.

    Sajnos egyikre sincs pénzem.

    Ha esetleg van közületek valakinek ötlete, hogy kis anyagi ráfordítással, hogy lehetne ezt a hibát orvosolni, azt szívesen venném.

    U.I.:

    Azért azt megjegyezném, hogy az OPEL Magyarországot is érdemes lenne megkeresni, hogy ilyen hibával mit csináljon a szegény Opel tulajdonos.

  3. Szuper! Nagyon várom én is fejleményeket! Még egy kérdés: volt neked olyan jelenség az autóval, hogy ha alacsony fordulatról hirtelen odaléptél egy kis ideig volt az autónak egy "jellegzetes" morgó-hörgő hangja?! Ha igen és a cserével ez most megszűnt azt is írd már le feltétlen! Várom a képeket is!

    Üdv

    Szóval, a szívósor cseréje nem szüntette meg a rángatózást. Megzavartam autópályán is, mentem kb 1500 km az elmúlt napokban, de az alap problémám megmaradt.Fene vigye el!! Úgyhogy kimondhatom, hogy a "P1112" hibakód, megoldása nem hozza meg a várt eredményt. Máshol kell keresni a bajt. Ha van valakinek ötlete mi lehet a baj, az nagyon király lenne.

    Üdv

  4. Szuper! Nagyon várom én is fejleményeket! Még egy kérdés: volt neked olyan jelenség az autóval, hogy ha alacsony fordulatról hirtelen odaléptél egy kis ideig volt az autónak egy "jellegzetes" morgó-hörgő hangja?! Ha igen és a cserével ez most megszűnt azt is írd már le feltétlen! Várom a képeket is!

    Hát, vegyesek az érzéseim ezzel a szívósorral. Úgyérzem jobban harap a kicsike, de az alap problémámat csak enyhítette, de nem szüntette meg, mint ahogyan azt sejtettem is. Állóhelyzetben továbbra is rángatózik, kicsit enyhébben mint a régi motyóval. Rángat így is álló helyzetben, terhelés alatt (ha "D"-ben van) Érdekes, csak "D"-ben csinálja, "R"-ben megse moccan. A computer olvasó hibamentességet állapított meg 2X-i mérés után is amikor készlett a beszereléssel a szerelőm.

    Én eddig még nem hallottam morgó-hörgő hangot hírtelen gyórsításnál alacsony fordulattól, bár ami késik nem múlik :-(

    Lényeg, hogy tovább kell keresnem a rángatás okát, mert ez nem a P1112 hibakód miatt van, csak attól félek ez a játék sokba fog fájni.

    Képet nem tudom, hogy kell fel rakni. Lehet, hogy bendzsa vagyok, de nem találom.

  5. Akkor királyság, ha neked is a P1112-vel van gondod! Az a helyzet, hogy mikor én megnézettem márkaszervízben, azt mondták, komplett szívósort kell cserélni, mert ezek a terelőlapátok a soron vannak rajta egy rudazattal összekötve! Erre mondtak nekem egy 200ezres összeget, amin én jót röhögtem és köszöntem a részvételt! Aztán utánna néztem és kiderült, hogy csak a rudazatot és a lapátokat kell ( és lehet is magába, mert nekem azt mondták, hogy csak a komplett szívósort lehet, ami nem igaz) cserélni, ami már alkatrészénáron 80ezerből megvan, ha jól emlékszem! Szóval nem mindegy! A P1112-s hibáról röviden ennyi, hogy mit nézz meg, igazából csak az alapjárati motor ami szerintem szórakozhat, esetleg még az EGR szelep ( a nagynyomású szivattú alatt van, szemben a motorral jobbra), bár nem hinném, hogy köze lehet hozzá, de sose tudja az ember!

    Az enyémben 73ezer km van, 56ezerrel vettem és ez a P1112-s hiba már "benne volt az árban", ami sajnos konstrukciós hiba!

    Viszont ezen kívül más bajom nincs vele, nagyon megvagyok vele elégedve, fogyasztása is 7-8 liter között van, húz is, szóval nem bántam meg, hogy megvettem!

    További szép napot!

    No, kilett cserélve a szívósor. A régit lefotóztam. Majd felteszem. Eddig még nem sok változást érzek. Azt mondja a szerelő, a fojtószelepet is kipucolta és attól lehet még rángatás, de nem vagyok túl nyugodt, hogy megfog szünni. K...va kiváncsi vagyok.

  6. Nagyon egyszerű az elemcsere, kezelési útmutatóba le is van írva ábrákkal illusztrálva, hogy hogyan kell csinálni.

    Sajnos nincs hozzá kezelésim, csak a rádióhoz és szervizkönyvem van. A netről pedig a bicska kulcsos Vectra változat kezelési könyvét sikerült letöltenem. Ha esetleg valakinek lenne elfekvőben "pdf" kiterjesztésben 2003-as Signum-hoz kezelésie az super lenne.

  7. Ilyesmit nemigen kapsz utángyártottban, a gyárinak meg ~16000Ft darabja (két részből áll, külön a jobb és a bal oldal). Illetve az OPC változaté egyben van, de az meg is látszik az árán, 120e Ft-ot kérnek érte... :blush:

    Akkor szerintem marad még így egy pettyet. Úgyis jön a tél és valami fagyos hókupaccal megint letépném. Egyébként köszi az infót.

  8. Nekem ugyan diesel Vectrám van (Z19DTH), és én is cseréltettem tavaly szívósort, de legalábbis az enyémnél nem tudok arról, hogy csak lapátokat lehetne cserélni. Meg igazából a levett szívósort megnézve nem is hinném, hogy lenne értelme. A 4 furat az alu blokkban, amiben a lapátok tengelyei mozognak, oválisra koptak, lafogtak bent ki-be a szelepek. Ezek lépcsős furatok, amik teljesen elipszisre voltak kopva, így (ha lehetne is kapni külön lapátokat tengellyel), az biztosan nem lett volna elég, ha csak azokat cserélem. Sőt, igazából nem is azoknak volt baja, hanem az alu öntvény kopott teljesen szét. Lehet, hogy a tiétek más szívósor, és ott nem így megy tönkre, csak leírtam a saját tapasztalatomat.

    Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat.

  9. Akkor királyság, ha neked is a P1112-vel van gondod! Az a helyzet, hogy mikor én megnézettem márkaszervízben, azt mondták, komplett szívósort kell cserélni, mert ezek a terelőlapátok a soron vannak rajta egy rudazattal összekötve! Erre mondtak nekem egy 200ezres összeget, amin én jót röhögtem és köszöntem a részvételt! Aztán utánna néztem és kiderült, hogy csak a rudazatot és a lapátokat kell ( és lehet is magába, mert nekem azt mondták, hogy csak a komplett szívósort lehet, ami nem igaz) cserélni, ami már alkatrészénáron 80ezerből megvan, ha jól emlékszem! Szóval nem mindegy! A P1112-s hibáról röviden ennyi, hogy mit nézz meg, igazából csak az alapjárati motor ami szerintem szórakozhat, esetleg még az EGR szelep ( a nagynyomású szivattú alatt van, szemben a motorral jobbra), bár nem hinném, hogy köze lehet hozzá, de sose tudja az ember!

    Az enyémben 73ezer km van, 56ezerrel vettem és ez a P1112-s hiba már "benne volt az árban", ami sajnos konstrukciós hiba!

    Viszont ezen kívül más bajom nincs vele, nagyon megvagyok vele elégedve, fogyasztása is 7-8 liter között van, húz is, szóval nem bántam meg, hogy megvettem!

    További szép napot!

    Hívott ma a szerelőm, hogy tud szerezni kompletten felújított szívósort 65 ezerért. Szerintem elég türhető az ár és rá is bólintottam. Várom, hogy szóljon, mikor menjek cserélni. Baromi kíváncsi vagyok, hogy megjavul e tőle, mert egyébként tényleg nagyon jó kis járgány és piszok jól húz, ha odalépek neki. Remélem, nem kell a fél autót kicserélni hozzá, hogy minden pöpec legyen, mert akkor alágyújtok. Azért ma sem történt eseménytelenül a napom. Reggel még nyitotta a kulcsom távirányítója a kocsit, estére kakukk lett. mehetek elemet cseréltetni benne. Drága dolog ez? Esetleg én is kitudom cserélni, ha nem túl bonyolult.

    Még egy dolog érdekelne. Az első lökhárítom alsó részéről hiányzik a fekete színű műanyag léc. Gondolom az előző tulaj felakadhatott a járdán vele és leszakadt neki, és nem pótolta. Esteleg tudod e, hol lehet ilyet szerezni olcsón, mert most a szívósor lefog gatyásítani rendesen és a gépezet elég csufin néz ki ennélkül.

    Szép estét neked!

  10. Üdv!

    Nekem hideg indításnál dadog egy darabig az autó, de aztán megszűnik, ha minden igaz az örvénylés terelőlapátok hibája miatt! Hibakódot nem dobott ki a computer?! Az általam említett hiba kódja P1112!

    Lehet lesz valami köze hozzá, ha esetleg nálad is olvastattok ki ilyen hibát! Az alapjárati motort nézetted már, lehet el ki kell takarítani! Mennyi km van az autóban?

    Üdv!

    Igen ezt a hibakódott dobta ki a computer (P1112) . Azt mondta a szerelőm, hogy a szívósor szaródott be. De én nehezen hiszem el, hogy az a szívósornak, vagyis az örvényes terelőlapátok van ehez köze. Azért is gondoltam megkérdezlek benneteket erről. De ahogy látom neked is ez okozza a gondot, csak neked hidegen, nekem pedig non-stop csinálja. Az alapjárati motort még nem néztük meg, mert erre nem írt hiba kódot. Az autóban 200.000 km van. 180.000 km-ig vezetve volt benne a szervizkönyv de be telt. Most akarok mindent szűrőt kicseréltetni rajta. Egyébként nagyon kellemes a kicsike, csak ez a rángatózás ne lenne állóhelyzetbe. Volt nekem már Signum-om, csak az 3.0 CDTI volt és kézi váltós. 2004-ben vettem újonan, de 1 év után eladtam mert nem bírtam vele rendesen közlekedni a mechanikus váltó miatt. Egyszerűen valahogy nem passzolt össze a váltó és a motor, vagy én voltam túl béna. Ja és a 90-es évek elején egy 3 sebességes automata Senator A és egy Monza-m volt 2,8 karburátoros motorokkal. Na ezeknek is a váltójukkal mindig baj volt. Állandóan a Bártfaihoz hordtam őket a Tengerszem utcába. Azért is tartottam az Opel automata váltóitól de gondoltam azóta már sokat fejlődhettek és tessék, szopok vele megint. Amikor kipróbáltam a kereskedőnél semmi baja nem volt. Neked mióta van meg? Mire figyeljek vagy nézzük meg, hogy rendbe van e kicsikén?

  11. Sziasztok!

    Nemrég vettem meg az autót (Signum 2.2 Direct aut. 2003) és azt tapasztalom, hogy mikor megállok a piroslámpánál, vagy az utca sarkon...stb, stabil, álló helyzetben (49-es lábam a fékpedálon) szabálytalanul rángatózik alapjáraton az autó. Amikor elszeretnék indulni vele, megkel várnom, hogy beváltson egyesbe és onnantól csodaszépen váltogat teljesen normálisan és szuperul megy a gép. Elvittem a szerelőmhöz, feldugtuk a computerre és az automata sebességváltót hibátlannak találta. (2X-is)

    Azt szeretném tőletek kérdezni, volt e nektek hasonló, és hogy lehet esetleg orvosolni?

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.