Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

akos.pmc

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    52
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by akos.pmc

  1. Sziasztok!

    Após Astráján (2003, Z14XE) nem kapcsol be a motorhűtő ventilátor és bp-i araszolgatáskor felforr a vize. Elmondása szerint a biztosítékok jók. Nincs vmi reléje a ventinek? Mert a motortérben levőkről nem találtunk leírást a kezelési könyvben...

    Előre is köszi a segítséget!

  2. Köszi! Akkor lehet hogy lezárom én is a francba! Lessz esetleg valami hátránya a lezárásnak? Értem itt a sárga lámpázást esetleg a töbletfogyasztást?

    Nekem is le van zárva, nincs hibalámpa, nem fogyaszt többet, ugyanúgy megy. Szóval hajrá! ;) (Z14XE, 2003)

    • Like 1
  3. Sziasztok!

    2 hete vásároltam egy 1999-es G Astra kombit. Egyik pillanatról a másikra a tolatóvilágítás megszűnt működni mindkét lámpában. Minden egyéb, még a rendszámtábla megvilágítása is működik. Biztosítékok rendben. Mit érdemes még ilyenkor megnézni?

    Köszi előre is!

    üdv,

    Takacsge

    A kapcsolóját a váltón.

    Kicsit bővebben:
    Ha befekszel a kocsi alá, akkor a váltón találsz egy kapcsolót, amiből indulnak vezetékek. Vagy elromlott a kapcsoló (-> csere), vagy elrágta vmi a vezetéket. (nekem pl. nyest... -> forrasztás)

    Sok sikert!

  4. Én a te logikáddal tudok egyetérteni.

    "10 autószerelőből ma 9 szentül hiszi, hogy legfeljebb az új autóba szabad 0W40-es vagy 5W40-es viszkozitású olajat tenni. Ha az autó elmúlt 3-4 éves és futott már 50-60 ezer kilométert, akkor eljött a 10W40-es olaj ideje"

    Nekem szakszerviz (Szekszárd) 70E km-ig csak 5W40-et tett bele (Castrol).

    Ezek után tulajdonosváltások voltak, de 120E km-ig szintén 5W40 ment bele.

    Ezután az egyik tulajdonos elkezdte 10W40-el etetni, gondolom a fenti logika alapján.

    Ez a 10W40 dolog, szerintem ilyen beidegződés. Ha motorolaj, akkor mindenkinek azonnal a 10W40 jut az eszébe.

    Minél "régimódibb" egy szerelő annál inkább így van ez. Ez már ilyen szokásféle.

    Azóta 139E km-nél én tettem bele most először újból 5W40-et (Magnatec C3).

    Tapasztalatok eddig jók, a hidegindításkori rezgések csillapodtak azóta. Persze még csak kb 7-800 km-t mentem vele.

    Ez ismét nem állásfoglalás akart lenni, csak egy másik sztori, a másik (sötét) oldalról :)

    Más:

    Z..XE végig szíjas volt?

    Csak az Z..XEP volt láncos?

    Más kérdés:

    Delphi üzemanyag-szivattyúval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

    Cromax szerint:

    Delphi, Premium minőség, 16.537,- Ft

    Bosch, Premium minőség, 40.734,- Ft

    Opel, Gyári minőség, 63.846,- Ft

    Számomra meggyőző.

    Mi az ami még visszafoghatja egy autó teljesítményét?

    Ami eddig volt: fojtószelep ház tisztítás, EGR lezárás, olaj-, gyertya-, szűrőcserék (olaj, levegő).

    Benzinszűrő csere után érezhetően meglódult (EGR lezárás után is, főleg alacsonyabb fordulatokon), de még nem az igazi.

    Ezért is gondoltam a szivattyúra, hogy az elhasználódott szűrő kicsit megviselte szegénykét.

    Más ötlet van? Mi az ami még megfoghatja?

    Főleg nagyobb sebességnél érzek lomhaságot, városban el lehet poroszkálni.

    Országúton előzni (bármilyen fokozatban) még mindig bajos.

    Ha megvan rakva az autó, ha nem. Bár megrakni se nagyon szoktam (asszonypajtás, én, két kisgyerek, csomagok lájtosan).

    Biztos, h jobban kéne mennie, mint ahogy megy??? Nem tudsz másik ugyanilyen motorral szerelt Astrát kipróbálni? (Most mondanám, h szombaton megyünk "hozzátok" esküvőre és találkozzunk, próbáld ki az autót, h ez jobban megy-e mint a tiéd, de 90%, h nem a miénkkel megyünk, így nem tudnád kipróbálni.)

  5. No igen, az örökös téma egy jó vitához. <_< Egy nagyon jó nevű és komoly múltú (2x évvel ezelőtt is csak Opelekkel foglakozó, immáron független szerviz, szerelők jelentős hányada és a tulaj is Opel tulajdonos) műhelyben cseréltettem legutóbb, én vittem az olajat és szűrőket, de megjegyezték hogy ők szívesen beleteszik az 5w40-et (Magnatec C3), de ebbe nem igazán való. Előző egyetlen tulajnál csak szakszervizekben járt az autó (3-ban szám szerint, mikor hová vitték, nagyjából egy táv volt neki az otthonától a 3 szerviz), mindenhol 10w40-et tettek bele. Mikor én vittem szakszervizbe (két helyre is), szintén mindenhol 10w40-et ajánlottak bele (a garanciális motorjavítás után is azt tettek bele). Egyetlen közös pont volt mindegyik véleményben: láncostól kell 5w, addig 10-es kenőanyag. Mióta beletették az 5w-t, nekem nem tetszik a hangja, amíg nem lesz üzemmeleg addig valahogy furább/kerregősebb (10-essel csendesebb/kulturáltabb volt, de még csak hidegindításkor sem csettegett annyit mint most). Szóval köv alkalommal nagyon el fogok gondolkodni egy 10-es teljesen szintetikus olajon, bár olyan nincs ami megfelel a Dexos2-nek, és ezzel elérkeztünk a második jó vitaalaphoz.

    Vmi Opeles oldalon azt olvastam még régebben, h az X-es motorokig tényleg 10W-s olaj kell, de a Z-s szériától 5W-s a belevaló. Bár hiába lenne jó vitatéma, mindenki mást mond rá, így úgy érzem, h felesleges.

    A lényeg nem is ez, hanem, h csörög. Olajtól függetlenül, merthogy mikor megvettem, akkor 10W-s volt benne és akkor hallottam először ezt a hangot, azóta csak többet hallom (vagy csak jobban kiéleződött rá a fülem).

  6. Sziasztok,

    Nekem is lenne egy problémám, a változatosság kedvéért szintén Z14XEP motorral.

    Pár hónapja a reggeli indításnál időnként egy rövid, de igen csúnya kerregő hangot hallat a motor. Ha már járt egy kicsit előtte akkor sose csinálja, akkor sem, ha rögtön leállítom és újraindítom. (meg akkor sem amikor fel akarom venni - egy hetembe tellett kb!)

    https://www.youtube.com/watch?v=4GApv0wiOvA&feature=youtu.be

    Emellett lehúzott ablakkal hallhatóan "csörög" az autó, ha elmegyek valami mellett.

    https://www.youtube.com/watch?v=trDxS1Q5ZuU&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=7X5P0CZ-2OE&feature=youtu.be

    Szerintetek ez mitől lehet? Szar minőségű olaj került bele, vagy készüljek lánccserére..? Mennyire normális ez, főleg a menetközben csörgés? (ezt más Astráknál is hallottam már)

    Májusban voltam éves szervízen, akkor elvileg "rendben volt" az autó.

    Köszönöm!

    Üdv,

    Nekem a szíjas Z14XE motorom játssza ugyanezt... :(

    Reggeli indításkor 1mp-ig van ilyen kertyegő-kalapáló hangja, utána rögtön elmúlik, aztán másnap reggelig szépen indul.

    Após szerint vékony bele az 5W-40-es olaj (Castrol Magnatec egyébként), 10-es kéne bele. (De akkor meg szerintem hosszabb ideig lenne ilyen hangja, mert akkor a hideg olajat kezdetben nehezebben keringetné, tehát tovább nem jutna el az olaj mindenhova...)

    A menet közbeni csörgést szintén produkálja, bár azt a jobb oldalon hallani jobban és főleg 2-3-4-ben, gyorsításkor. (Tnapelőtt voltunk kirándulni, és az erdei utakon sokkal jobban lehetett hallani, ahogy a fák és a sziklafal visszaverte a hangot.) Már kb. egy éve is hallottam ezt a csörgő hangot, de csak néha, most kezdett el idegesíteni, h az egész Mátrán keresztül hallgathattam hazafelé.

    Engem is érdekelne a megoldás...

    Én is köszi!

    Uff

  7. Tegnap megérkezett az EGR lezáró Imy segítségével (Z14XE).

    https://cromax.hu/110000000-motor/111220000-levego-rendszer/111220419-kipufogogaz-szelep-alkatreszei/413963-zarofedel-egr-lezarashoz-opel

    Tegnap be is építettem. Ma volt próba és 1-esben 2-esben gyorsításnál kerregő, reszelő hangot ad az autó. Mintha két fogaskerék darálná egymást.

    Visszaalakítva a hang nem hallható. Szoftveresen nincs kiiktatva az EGR.

    Valami ötlet? Aki zárta már le az EGR-t tapasztalt ilyet?

    Szerintem azzal a fekete, hőálló, sziloplaszt szerű tömítőpasztával kend be a vékony EGR alátét mindkét oldalát, és úgy csavarozd össze, akkor valószínűleg meg fog szűnni. Nekem is ugyanezt csinálta, de ez után megszűnt. (Nekem sincs leprogramozva, csak félrefordítottam.)

    • Like 1
  8. A gumi ahogy írod sokat számít.

    Én majd Michelin Energy Savert veszek, ha ez a gyári lekopna már.

    Mekkora guminyomással jársz? Én mindent 2.5-re fújok. Ha már 2-3 tizeddel kevesebb van, akkor az pár deci fogyasztás pluszot jelent, 0.5-el meg minimum 0.5l. (az utóbbi tapasztalat, egyszer nem tudtam mivan, s rájöttem, hogy a gumikat néha fújni kellene, én 4-5 hetente ellenőrzöm, s fúlyom, mert annyi idő alatt 0,1-0,2-vel csökken a nyomása)

    Azt tudom, h sokat számít, nade ennyit??? :blink: A télivel kevesebbet eszik télen, mint a nyárival nyáron??? Egyébként minden kerékben 2.2-2.4 van, télen-nyáron.

    Egyébként most így visszaemlékezve, mikor megvettem/tük az autót, akkor csodálkoztam is, h mennyire elpattog minden kanyarban, itthon aztán megnéztük, az előző tulaj 3,1 bart nyomott minden kerékbe. :blink: :omg: Akkor valószínűleg azért evett olyan keveset, mert nem tapadt. :D

    De ez a téli-nyári anomália akkor is furcsa...

  9. Sziasztok!

    Nekem Z14XE, csapottseggű a verda.

    Az első hosszabb útján (2 éve, pont a megvétel után) 185-ös kopott téli gumival (Barum Polaris 2) a Mátra lankáin, 2-en, lájtosan rakott csomagtartóval, lendületesen autózva evett 6,03 litert. :blink:

    Aztán lett 195-ös nyári Conti PremiumContact 2 cipellő, azzal már 6,7-7,3l között fogyaszt, amit nem bírok lejjebb tornászni (vidéken, de vegyesben rövid és hosszabb távon). Az új 185-ös téli Conti WinterContacttal meg !!!kicsit kevesebbet eszik!!!, mint a nyárival. (Szóval a télivel télen kevesebbet eszik, mint a nyárival nyáron. :icon11: ) Noooormális az ilyen???

    Uff

  10. Sziasztok!

    Bátyám svájcban él, és arra gondolt, hogy venne egy új autót, és a szuper kis G Astráját nekem adná. Viszont úgy olvastam, hogy csak EURO4+ besorolású autót lehet onnan regisztráltatni, mivel nem EU. Néztem a forgalmiját, és találtam rajta egy olyant, hogy Emissionscode B04. Ez azt jelenti, hogy EURO4? Ezen a fórumon kicsit visszaolvasgattam, és azt találtam, hogy (majdnem) az összes G Astra EURO3.

    Segítsetek nekem, hadd csatlakozzak ide én is opel tulajként :)

    Köszi!

    Szevasz!

    Milyen motorkódú az autó? Az alapján lehet megmondani, h EUROhányas. :)

    (Nem is tudtam, h így működik, h csak EURO4-től lehet nem EUból behozni...)

    Uff

  11. Z14XE motorban 2003-2004-től már nincs EGR. Gyárilag le van zárva egy lemezzel. Gondolom az ECU-ban más programmal kompenzálják valahogy.

    De többen mondták, hogy korábbi ilyen motorral szerelt autójuk, levakolt, félrefordított EGR-el is átmegy a vizsgán.

    Nekem 2003-as Z14XE és van benne EGR (apósé szintén zenész). 2004-től meg tudtommal az XEP-s motorokat csinálták a Classic II-be. Nem?

  12. Persze igazad van,de szerintem ez k...vára gáz,hogy 2014-ben egy opel márkaszervizbe beviszel egy problémával egy autót,ráadásul egy mindennapos gyakori problémával,és mindenki csak néz rád bambán senkinek semmi ötlete,hogy mi lehet a gond,de az egyből eszébe jut mindenkinek,hogy "hát cseréljük le ezt meg ezt oszt hátha jó lesz" na nekem EBBŐL VAN ELEGEM!!!!én tisztességesen kifizetem a munkabérüket az a minimum,hogy korrekten és lehúzásmentesen segítenek nekem megjavítani az autómat.Úgyhogy én nem veszek már semmire mérget :icon1: ezért is irtam,hogy kölcsönkérek egy gyújtótrafót berakom és meglátom,hogy mi lesz,és ez mind ingyen,nem akarok minden felesleges alkatrészt megvenni,hogy utána különböző oldalakon árulgassam mint nagyon sok társunk!! :blink:

    Akinek ilyen baja van (= cserét ajánl neki a szerelő, hátha azzal megszűnik a hiba), annak célszerű lenne megírnia, h pontosan milyen motorja van, milyen alkatrészt keres és hol lakik (legalább nagyjából), hátha lenne itt a fórumon olyan jólelkű kolléga, aki közel lakik és szívesen segítene akár egy ilyesfajta cserével. Nemde??? (Lehet, h egymástól csak pár km-re lakunk oszt kesergünk, h nincs haver akivel cserélgetni lehetne egy próba erejéért...

  13. Üdv!

    Opel Astra G-ben ég vagyis kiírja a InSP-t mikor ráadom a gyújtást,karbantartás ideje 1998-as.

    Olajaz most volt cserélve,vezérlés is fel van írva,tavaly volt,nem tom van annak már ilyenkor jelentősége... 1blink.gif

    Mert akkor lehet majd törlöm,hogy nem írja ki...

    Helló!

    Csak a km alapján ajánlott szervizlátogatásra figyelmeztet, más jelentősége nincs.

    A kilométerszámláló nullázóját nyomjad, add rá a gyújtást, nyomd tovább a gombot, amíg el nem tűnik a felirat. Ennyi. :)

    Uff

  14. Szia,remélem tudok segíteni.Tegnap beszéltem egy taggal,aki azt mondta,hogy 100%-ig biztos benne,hogy a gyújtótrafó hibásodott meg,mert rengetegszer találkozott ilyen jellegű problémával,és szinte mindig a gyújtótrafó volt a hunyó!Ő amúgy ő igazából ért az autókhoz,nem csak találgat,

    tényleg 5-perc beszélgetés után láttam rajta a magabiztosságot.és ami nekem nagyon tetszett az az,hogy nem kért egy fillért sem hanem azt mondta hogy valamelyik opeles ismerőstől kérjek kölcsön egy trafót ne vegyem meg addig az ujjat,tegyük be,győződjünk meg róla,hogy 100%-hogy az a probléma,ne

    költsem a pénzem felesleges alkatrészekre mert a gyújtótrafó is nem apró pénz kB-40.000ft.Végre valaki aki nem csak lehúzni akar.És ha az a probléma csak akkor kell neki fizetnem 2000ft-t.

    Ősszel volt cserélve a gyújtótrafóm, mert csak 3 henger ment. Én is így próbáltam ki, h após Astrájáról levettem a trafót, és így tutira mentem, nem lutrira vettem új trafót. Viszont így, h új nem valószínű, h ez okozza a kis rángatásokat... :S

    • Like 1
  15. Sziasztok,nekem 6-autóm volt eddig,de most én is opeles lettem :icon1: :unsure: ?-és sajnos megvan az első problémám.

    Remélem tudtok segíteni.Légyszí ne mondjátok azt,hogy vigyem el opel szervízbe mert ez volt az első és szerintem az utolsó,hogy ott jártam!Nekem egy 2007-es 1.4 twinport astram van és 120000km van benne ami 100%.Azt csinálja a verda,hogy amikor 50-60km/h val megyek apró piciket kihagy a motor,alíg észrevehető DE ÉN ÉRZEM!!!Fogyasztásom

    tökéletes,jol gyorsul az autó és ha 100-körüli tempóval megyek akkor már nem is érződik(valószínűleg azért mert akkora sebességnél már nem fogja meg annyira az autót az a pillanatnyi kihagyás) A szakszervízben rádugtak mindenféle

    fura dolgokat a kocsira,és azt mondták semmi baja,járjak így vele :unsure: .OK járnék én így vele de nem fogok!!-mert ha lakott területen járok folyamatosan érződik. :cry: Lécciiiii segítsetek!!!!!MI LEHET A GOND??????? Nem akarok lépésről-lépésre mindent kicserélni!(gyertya probléma kizárva)

    Ezt írtam meg én is már egy ideje, h bizonyos sebességekben, bizonyos fordulaton rángat, nem csak érezni lehet, de látni is a mutatón. 2-ban 1750rpm körül, 3-ban 2700rpm körül érezni nagyon. De nekem csak akkor, ha nem gyorsulok közben, hanem már elértem egy lendületet és csak azt tartom. Tehát a gázpedál erőteljes nyomásakor nem érezni, csak ha épp annyira nyomom, h tartsam a sebességet. Hmm???

    Illetve a másik, h ha leveszem a lábam a gázról, akkor 1 másodperccel később 2-t ránt az autó, ha meg újra elkezdem nyomni neki, akkor is 1 mp után 2-t ránt.

    (Tavaly nyáron a vizsga előtt lettek kicserélve a gyertyák. Érdemes visszatenni a régieket, h velük mi a helyzet? EGR-t meg ki szeretném iktatni, csak nem tudom, h lesz-e hibakódom/hibalámpám ha nem lesz a helyén.)

  16. Tisztelt Uram! Szintén mélységes tisztelet de azért meg kell jegyezzem hogy van klimás topic. De azért röviden válaszolok itt. Több oka lehet hogy miért nem hűt. Ha van benne gáz akkor kompresszor hűtökör körül kell keresgéni. Meg kéne nézni hogy mikor a klíma be van kapcsolva akkor forog e a kompri külső tárcsája azaz húz e a kuplung. Tegyük fel hogy forog akkor kéne mérni egy nyomást hogy változik-e a gáz és a folyadék oldali nyomás. Ha nem változik akkor a kompri rossz felújítás csere a megoldás. Ha nem forog számtalan oka lehet. Ezt nézd meg utána irj mi a helyzet aztán még mondok pár ötletet . De kéne a klímád típusa motorkód és évjárat. Mert ha elektromos gondja van, akkor ezekből tudom hogy milyen irányba induljunk.

    Köszi! :) Ma délelőtt megnéztük, az enyémben a klíma kapcsolására a motor és a tűzfal közt kattanást lehet hallani (gondolom vmi relé) és utána indul a kompresszor. Az övén pedig semmi kattanás és a kompresszor se indul el. Hol van ez a kattanó akármi??? És mi az?

    Amúgy 2003-as, Z14XE motorkódú az autója, a klíma típusát sajnos nem tudom.

  17. Megjöttek az új gumik. Continental PremiumContact2 195/55R16 Kíváncsi leszek mit produkál majd!

    Nekem is ilyen van, idén lesz 6 éves. Szóval csereérett. :( A 185-ös Conti WinterContacthoz képest sokkal hangosabb, és már nem is tapad olyan jól, mint pár éve. De új korában nagyon jó!

    Használd egészséggel! :)

    • Like 1
  18. Üdv mindenkinek !

    Érdeklődnék, hogy mennyire macerás egy jobboldali elektromos állítású, fűthető visszapillantó cseréje ? Vagy jó esetben a szétszedése, összerakása. A nejem most telefonált, hogy egy komolyabb faág most törte le. Szerencsére nem esett rá a kocsira, csak a tükröt kapta el.

    Szevasz!

    A belső 3szögű fekete takaró műanyagot kell leszedni (amiben a csipogó is van), alatta vannak csavarok, azokat kell kicsavarni, a kábeleket széthúzni, és már lent is van a tükör. Új tükör fel, csavarok kábelek vissza, tükör beállít és nosza. :)

    Sok sikert!

    Uff

  19. Urak, segítség kéne.

    A probléma a következő:

    1. Ha elveszem a lábam a gázról, vagy ha megint elkezdem nyomni neki, akkor ránt egyet az autó. Úgy, mintha vmi balfék lennék, aki váltás előtt hirtelen leugrik a gázról, aztán pedig megint padlóig nyomja. Szóval ránt egyet, pedig finoman nyomom, érzéssel. (A félreértések elkerülése végett: élvezetesen, rángatás nélkül vezetek, tehát nem ezzel van a probléma.

    2. 1-esben, 2-esben és talán 3-asban is ha 2500-as fordulat környékén megyek (pl. dugóban araszolás), akkor kicsit rángat az autó.

    Mi lehet a hiba, vagy a megoldás a szerintem legalábbis gázos viselkedésre???

    Előre is köszi!

  20. Sziasztok!

    Most értem haza. Állok be az udvarba, rükvercet kapcsolok, de csak nagy sötétség az autó mögött. Kivesz, újból, még mindig. Autó leállít, bezár, nyit, gyújtás, indít, még mindig sötét. (az izzók jók) Így álltam be a tök sötét udvarba, két kanyarral a tető alá, ami még nappal is szűk, nemhogy korom sötétben.

    Mi szállhatott el??? A tolatólámpa kapcsoló? Ha igen, akkor hol van?

    Köszi! Jó éjt!

    Sziasztok megint!

    A fejlemények:

    Mivel az izzók jók voltak, nincs külön biztosíték a tolatólámpához, így megkerestem a kapcsolót. Felbakoltam a kocsit, befeküdtem alá, és meg is lett a kapcsoló, és a rajta lifegő vezetékdarab... Jah, és meglett a második lambdaszonda elrágott vezetéke is... A rohadék tetves kis dög. Macskát már vagy 5-öt fogtunk a 2 csapdával, de a nyest nem akar belemászni. Álljon benne keresztbe a szar!

    A múltkor elrágott 1. lambdaszonda vezetéke:

    DSC01566_resize.JPG

    DSC01567_resize.JPG

    A 2. lambdaszonda és a vezetékek:

    DSC01567+%25282%2529_resize.JPG

    Csendélet:

    DSC01569_resize.JPG

    Szóval pár óra szenvedés a kocsi alatt, anyázás, forrasztgatás, akksi kiszerelése a tolatólámpa kapcsolójához, minden vissza, és megint hibajel mentes az autó! :D Pedig már kezdtem utálni szegényt...

    Gondoltam megosztom veletek a jó hírt! :)

    Uff

  21. Sziasztok!

    Most értem haza. Állok be az udvarba, rükvercet kapcsolok, de csak nagy sötétség az autó mögött. Kivesz, újból, még mindig. Autó leállít, bezár, nyit, gyújtás, indít, még mindig sötét. (az izzók jók) Így álltam be a tök sötét udvarba, két kanyarral a tető alá, ami még nappal is szűk, nemhogy korom sötétben.
    Mi szállhatott el??? A tolatólámpa kapcsoló? Ha igen, akkor hol van?

    Köszi! Jó éjt!

  22. Sziasztok!

    No, akkor összefoglalva: Pár napja világítani kezdett a műszerfalon a kipufogós hibalámpa. (Reménykedtem benne, h a nyest által elrágott lambdaszonda vezetéke miatt van, de miután összeforrasztottuk, utána is kigyulladt újra a lámpa.)
    Szóval megy, nem füstöl, nem rángat, nem erőtlen, szépen duruzsol, a vezetékek (amennyire látom) épek.

    Kivillogtattam, íme a hibakódok:
    P0141 - Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 2.szonda)

    P0135 - Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 1.szonda)

    P0130 - Lambdaszonda áramkör (1.hengersor 1.szonda)

    Mit jelentenek ezek pontosan, mikor szokta ezeket a hibaüziket kidobni?

    Előre is köszönöm a segítségeteket!
  23. Első körben kellene hibakód, hogy miért is világít a lámpa.

    Köszi. Ma is megtudtam vmi újat: elektromos gázpedál van az autómban. :)

    Kivillogtattam, íme a hibakódok:

    P0141 - Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 2.szonda)

    P0135 - Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor 1.szonda)

    P0130 - Lambdaszonda áramkör (1.hengersor 1.szonda)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.