Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Kukacka

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    203
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    6

Hozzászólások posted by Kukacka

  1. On 2020. 06. 07. at 18:03, astra 1 írta:

     

    Nem értem mit kell ennyit sz@rakondi Xep ez való a víz hűtőt  2008 vettem a klima meg 4éves ,mivel utángyártott nem GM jelölésű ezért bármikor ki cserélik Bárdi ,Unix,Cromax,csergő stb

    A kolléga gondja az, hogy elhozott már párat ami a kocsihoz stimmel, de nem jók. Ezért mondtam, hogy akkor előbb kiszereli, beviszi, aztán oldják meg a srácok odabent, azért vannak ott.

  2. On 2020. 06. 01. at 11:27, euler30 írta:

    Köszönöm!

    Ami eddig történt, az az, hogy astra1 nevezetű fórumlakó volt olyan kedves és mindkettő hűtő cikkszámát megadta, amit ezúton is köszönök neki.

    Amiért elbizonytalanodtam:

    Megnéztem a cikkszám alapján a méreteket és hozzá mértem a klímahűtőhöz amihez bontás nélkül hozzáférek, és a méretekben centis eltérések voltak.

    Viszont a gyári cikkszám referenciáiként jelöli hozzá minden katalógus a valeot is meg a nissent is.

    Szerintetek rendeljem meg őket? Maximum csere garancia lesz a végén?

     

    Köszi!

     

    Tekintve, hogy ilyen motoros Astra nem 2-3 fut az országban el nem bírom képzelni, hogy megoldhatatlan feladat legyen hozzá egy hűtőt levadászni. Inkább az a gond, hogy az adatbázisok és utángyártók slendriánok.

    Ha nagyon nem megy, bontóból is jöhet a hűtő. Vagy kiveszitek a mostanit, elviszed és tessék, ilyet adjatok.

  3. On 2020. 03. 03. at 13:52, BBOutlaw írta:

    Ki lett pucolva most már rendesen az EGR-hez kapcsolódó járatok és úgy tűnik ez okozhatta a hibát, viszont valószínűleg beljebb is vannak még lerakódások, ezért azt a tanácsot kaptuk, hogy pörgessük az autót.

    Eddig talán ha 2-szer jött elő azóta tötymörgésnél, újraindítva az autót természetesen minden oké.
    Remélhetőleg egyszer sikerül kipörgetni belőle a lerakódásokat, bár ahogy Apukám vezet (övé az autó), nem biztos. :|

    Nincs az a pörgetés ami leszedi azt a lerakódást amit az EGR és környezete összegyűjt. Csavarhúzó élével 1mm-es darabokban vakartam órákon át. Ezek a "pörgesd" javaslatok lehet jók valamire, de ezeket a lerakódásokat nem szedik le. Ami tekintve milyen kemény dologról van szó, abszolút nem is gond.

  4. On 2020. 02. 12. at 18:05, zoltantrick írta:

    Sziasztok!

    Van egy Astra G 1.4 Twinport (Caravan,Z14XEP) típusú autóm kicsit több mint fél éve van nálam. Most mentem vele először autópályán. Előjött egy olyan gond, hogy menet közben 130 as tempónál néha felvillan kb. 30másodpercre a "Motorvezérlő rendszer Elindulásgátló" lámpa. (Ez alapján a lista után ,Autó és benne egy villáskulcs) Szerintetek mi lehet a gond? Ami hibát tudok az autón az, hogy a hidrotőkék kattognak hidegen,melegen. 

    Előre is köszönöm! 

    Biztos tőke és nem lánc és/vagy szívósor? Mind a kettő nagyon gusztustalan hangot ad és én is meg sokan hidrotőkét mondtunk: lánc lett. Így most halk a motor és lehet hallani, hogy a szívósor is cserés.

    Ez a lámpa pedig EGR-re jött elő nálunk 2 hete. Nagyjából hasonló módon, de ehhez jött a hibakód is meg az alapjárati dadogás.

    • Like 1
  5. 9 órája, Jakshee írta:

     

    Szia,

    a helyzetjelzőt, rendszámtábla világítást és a tompított fényszórót gond nélkül kapcsolja. Kihúzva pedig a belső tér világítását úgyszint.

    A kapcsolómat már szét szedtem, eléggé szennyeződött volt a kontakt felület. Megtisztítottam de így se kapcsolja a műszerfal világítását, se a ködlámpákat. A ködlámpánál a relét se kattan, a biztosítékok jók. Tompított fényszóró állásban kulcs kiszedése után nincs dallamos sípolás. Gondoltam mielőtt másik próbakapcsolóért utazgatok feleslegesen, ránézek a csatlakozására.

    A tisztogatás sajnos sokat nem ér, ha amúgy el van kopva az egész a francba.

  6. 18 órája, kisapo írta:

    Sziasztok

    Dugóban araszolás és nagy meleg közepette egyszer csak kigyulladt a légzsák visszajelző lámpa, (z14xep) autó full gyári 2 front légzsákos. Pedálokkal kivillogtattam a hibatárolót, de semmi hiba. Utána olvastam kicsit, az ülés alatti csatlakozókat is szétszedtem teljesen gyárinak tűnt és teljesen piszok mentesek, de azért wd40-el megfújtam mind2-t. Továbbra is ég a lámpa. Mit érdemes még ellenőrizni?

    Üdv.: Tamás

    Pedig ott lesz a hiba. Én meguntam és újracsináltam az egészet rendes csatikkal és szépen megtoldott vezetékkel.

     

    13 órája, zotya975 írta:

    Tudtommal a légzsák visszajelző nem "alszik" el úgy mint a motorhiba lámpa, akkor sem ha már nincs probléma, hanem műszerrel ( Tech 2? ) kell kiüttetni. Szóval lehet hogy már nincs gond és tényleg az ülés alatti csati volt kontakthibás, de amig el nem "tüntetik" a hibalámpát, addig nem derül ki. 

    Régi G-ken ütni kell, a lengyelekben már nincs külön légzsák modul, ott amint rendben van a csatlakozás elalszik.

    • Köszi! 1
  7. 8 órája, Geopake írta:

    Sziasztok. 

    Ez a belsőlevegő keringető motor hogyan működik normálisan ? Évek óta nem megy az enyém a helyén.Vettem egy másikat természetesen más a csatlakozója pedig ez is Behr. Úgy látszik a classicokba más van. Aztán akksiról megy az eredeti is de csak egyik irányba.Szétszedtem kivettem a fogaskereket úgy forog a motor szépen.Hogyan forog visszafelé a motor ? Ha nincs rajta a fogaskerék akkor kézzel leállítom akkor megint fel megy. Ugyanezt csinálja az is amit vettem.

    Gombnyomás: csukódik. Megint gombnyomás: kinyílik.

  8. 37 perce, Imike20 írta:

    Ha eredeti lenne se baj megvenném csak lenne! :D

    Olyan mint a lefogató klipszek. Kész, vége, nincs több. Nekem is épp ez a bajom. Univerzális sárfogó lett, az legalább télen nem szakad le és Ford rögzítő, mert az meg még van.

  9. 26 perce, rotel írta:

    Ilyen esetekben a szerelők fel szokták autogénnel melegíteni és úgy óvatosan ki lehet csavarni.Én azt javaslom,hogy inkább vidd el szerelőhöz,minthogy a menetet szétroncsold,mert akkor még drágább lesz a csere.

     

    Igazándiból ezt megoldja az autó, mert ha beáztattad, kocsikázol, úgyis melegszik. Utána megint megpancsolni és másnap megint autókázás. Én úgy tekertem ki mind a kettőt, mintha vajazva lettek volna. És nem kellett acetilén meg gázlámpa.

  10. 15 órája, gjózsef írta:

    Sziasztok

    A katalizátor előtt lambdaszondát szeretnék cserélni de, nem tudom kiszedni a régit.
    Valakinek lenne valami ötlete hogyan tudnám kiszerelni?
    Szerszámom van hozzá de, meg se moccan.

    Csavarlazító hegyek kellenek akkor. És vagy 3 napnyi türelem.

  11. 13 perce, Steve01 írta:

    Akkor maradok az Eneos - nál. Remélem igazad van. De a beledúsított benzin miatt, emelkedni kellene az olajszintnek a városban, ilyenkor pályán meg vissza állni az eredeti állapotban. Vagy rosszul gondolom? 

    Egy durva hajtás után nálunk kellett 3 hét intenzív 50m-es utazgatás, hogy köbö fél egységet nőjön a szint. Sajnos nem tudok én sem mit kezdeni a jelenséggel, majdnem maxra rakott olajjal töltöm a cseréknél az autót, kövi cserére is maxon van. Közben meg ingadozhat ahogy akar.

    Ja és lambdaszonda. Nem lesz check engine, de bele tud fáradni a drága elég hamar az életbe, az kifejezetten tud ilyet csinálni.

  12. 47 perce, Steve01 írta:

    Sokat megy városba, ez volt az első pályás utam vele. Ugyan így használtam az F Astrám, annál nem volt ilyen gond. Olajat milyet ajánlatok bele, esetleg a gyári GM jobb lenne, van Cromax bolt a közelben ott lehet kapni. Akkor 1000-2000km-en, pályán mennyi olajat enne meg vajon? 

    Gyári GM olajat ezer meg egy helyen lehet kapni. Cromaxban 11k, 2-3 másik megbízható boltban meg 6.5k. De ezen az olajváltás aligha fog változtatni.

    Szerintem most sem olajat evett az a motor. Csak az eddig beledúsított benzint égette el.

  13. 43 perce, Steve01 írta:

    Sziasztok. 

    Tavaly vettem egy 1.4es, twinportos G Astrát, amivel 8000km-t mentünk. Olajfogyasztást nem tapasztaltam eddig, csak városban és országúton használtam. De most volt egy 550 km-es aútópályás út, ahol a nivó pálca szerint kb másfél rublika olajat megevett. Mennyire gáz ez az olaj fogyasztás? (Az F Astrám nem csinált ilyet, abból nem tünt egy deci sem). Az autóban most van 90ezer km, magyar, első gazdától vettem, le is lett kérdezve. 

    Ha marha sokat van röviden használva gusztustalanul sok benzint képes az olajba bekeverni. Pályán jól kivereted és egyből el is tűnik 1 csík. Tapasztalat, hogy ez így megy.

  14. 3 órája, L.Fazakas írta:

    Régebben a lemezből gyártott szelepfedél sem vetemedett annyira, később az aluminium-öntvény olajteknő se igazán, a műanyag viszont enged annyit, hogy utána ne érjen rá vetemedni.

    Mellesleg - Mucsaröcsögén sose jártam és a kocsma tulaj Józsit se ismerem ... de az AutoCAD-ot igen.

    Akkor hajrá. Lehet tesztelgetni mit bír a műanyag szelepfedél. Sok sikert. 

  15. On 2019. 06. 19. at 17:16, L.Fazakas írta:

    És ha teszem azt - mindezt nem kötekedésnek írom -
    azt az állítólagos szelepfedelet (ami manapság műanyagból van, és feltehetően valami spéci gumi avagy parafa alaktömítés van alatta) nem nyomatékkulccsal húzom meg, hanem csak "úgy érzéssel", mint hajdanában régen - akkor mi van? Ott nemigen van különösebben nagy nyomás (legfeljebb szórt olajgőz-cseppek, vagy a kartergáz), tehát marad maga a lényeg - ne jöjjön ki alóla semmiféle olajszennyezés! Ha meg teflonpasztával szépen bekenem az illesztő felületeket, tán még nagyon meghúzni sem kellene, mert kézzel is elég ...
    Csakis annyira hogy ne veszítsem el.
    Manapság - mintha kissé túl lennének lihegve ezek a mindenféle általános autószerelési előírások ...
    Amikor én kinyomócsapágyat cseréltem (nem is egyszer), szétbontásakor elfelejtettem összejelölni a kuplungházat. Mégsem ütött később ide-oda a lendkerék - kicentírozatlansága okán.

    Tudod mi lesz? Vetemedik a szelepfedél vagy a tömítés nem fog tömíteni. Hajrá, lehet otthon nyugodtan játszani 60k-s alkatrészekkel, a hülye mérnök azért ült a CAD előtt még azért számolt, mert Mucsaröcsögén a kocsma tulaj Józsi úgyis jobban tudja majd. 

  16. 2 órája, L.Fazakas írta:

    Na persze, ha a modern Ytong téglát használja az ember. És ha hagyományos B30-as téglából van az a fal?

    Nem abból van. Ahogy ezek az autók sem 30-40 éves cuccok, hogy ehhez mérten szereljék vagy tartsák őket karban. Lehet vele próbálkozni, csak a végeredmény egy vödör csavar lesz. Ahogy lehet most is B30-al falazni úgy lehet kézzel lehúzni egy mostani műanyag szelepfedél tömítést is. Csak egyiknek sincs értelme, mert ezen már átléptünk.

  17. 3 órája, L.Fazakas írta:

    Ragasztóval hogyan lehet falazni? És akkor az a ragasztó milyen? Talán csemperagasztó?
    Amikor anyósomnál a WC-t csináltuk, sima vakolóhabarccsal fel kellett falazni a téglás részeket, hogy utána majd legyen mihez ragasztani ragasztóval a falburkoló csempét.

    Ha ti 2 zsák ragasztóval vakoltok fel 10m2-t, akkor bizony eléggé vékonyka lesz a vakolat ... vagy ha csak a téglák közé malternak teszitek ... na - inkább hagyjuk.

    Egész jól lehet vele falazni, ha használod a falazóelemeket is mellé, csodát látsz. Ytong ragasztónak hívják amúgy:) És igen, pórusbetont szoktak felrakni csemperagasztóval is.

    Szerintem is hagyjuk, tökéletesen igazoltad amit fentebb írtam. 

  18. 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta:

    És én egyetlen egy csavarnál sem használtam (hiszen akkoriban nem is igazán volt, talán csak a komolyabb szervizekben) semmiféle nyomaték-kulcsos csavarmeghúzás!
    Mégis elment nekem az az autó - még vagy jó 15 évig!
    Utána meg vagy 8 évig még a sógornőmék nyúzták ... mintegy második autónak (mert nekem közben megjött az új ...)

    Ezért szívok én most mindennel. Autóval, fürdőszoba építéssel, bármivel. És éppen ezért nem szeretnek felvenni idősebb korosztályt a munkáltatók is. Mert 20-30-40-7000 évvel ezelőtt valami úgy volt jó, ahogy, akkor most miért csinálnám másképp. Azért, mert most 2 zsák ragasztóval felfalaztunk 10 négyzetmétert ketten 2*5 óra alatt, anno meg keverték köbméterszám a habarcsot a brigádok. Nagyfater meg csak ingatta a fejét, hogy Istenem, hát ilyen nincs. Pedig van. A Lada óta meg bekerült a kocsikba 30km vezeték és lettek az illesztések 1 tizedes értékkel finomabbak. Csupán ezek miatt kell haladni a korral.

  19. 16 órája, tgabika76 írta:

    A központizár vezérlőhöz hozzávaló kulcs kell. Ha új a kulcs elektronikája, akkor azt rá kell tanítani. Op-Com-al nem tudom hogy működik-e, nekem Tech2-vel csinálták anno.  Az is lehet hogy a Car Pass is kell hozzá, bár én úgy tudom az csak a gyári riasztós autókhoz (illetve az abból származó centrálvezérlőkhöz) kell.

    Kell majd a kód és elég az OPCOM.

  20. 6 órája, freddy_ írta:

    Abból, hogy a Veramon kezdettől fogva lekapcsolásnál (a gyújtáskapcsoló elfordítását követően) leállás helyett időnként lefagy, az ennek kivédésére hivatott (10-ről visszaszámolós) opció aktiválásával fals üzeneteket dobál (amelyek nyugtázásáig nem áll le), a több száz kilométerre számolt átlagfogyasztás a motor álló helyzetében (leállítás után, indítás előtt) véletlenszerűen deciliterekkel vagy literekkel megugrik (normál használattal lehetetlen előidézni), a belső (szintén tőlük származó) hőmérő időnként elveszíti a jelet. A Veramont és a hőmérőt is kicserélték, nem változott semmi. Egy éve megy velük a huzavona, de nem részletezném. Mielőtt még kitudja hányszor kell kiszednem a középkonzolt emiatt, jó lenne mindent ellenőrizni, aminek köze lehet a hibához. A rossz test pont olyan, ami érdekes dolgokat tud produkálni.

    Egy trehányul összerakott Veramon főleg. Ez nem test, inkább valamilyen szoftveres vagy áramköri hiba.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.