Jump to content

Kukacka

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  158
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  4

Everything posted by Kukacka

 1. Kukacka

  Astra G szervízelés

  Nagyjából ennyit ér a márkaszerviz, tegnap raktak fel képet egy légszűrőről, örvendetes, hogy annak a cseréje sem megy egyes helyeken. A vízpumpa megállt az azt jelenti, hogy megállt és addig mentél amíg a motor fel nem főtt?
 2. Igen, de ha találsz bontót, nem kicsit olcsóbb lesz, ezresért vettem 2 hátsót plusz csomitartóba valót. Egyben. Minden máshol meg neked kell tudni mi van a kocsiban meg mi nincs. És ha nincs mennyire megy a vezetékelés. Hátsó középső pilács is lehet opció, nem drága és akkor kevesebb a vezetékeléses tökölés.
 3. Nem, nem kell. 2 pici csík kell a vezérlés fedelénél és ennyi. Mikor kaparni kell cserénél és őszülsz bele akkor megköszönöd. A tömítés és gyári technológia így jó, ahogy És működik, hidd el. Jah és nyomatékkulcs, ofc.
 4. Kukacka

  Általános műszaki problémák!

  Ilyesmit kell majd venned, persze infózva melyik váltóhoz jó.
 5. BGA-t vettem nyáron valami 2300 pénzért. 4 évente ledobálni tökéletes. Cromax kicsit borsos ebből a szempontból.
 6. Kukacka

  Egyéb csevegés

  Ha van miből költeni, akkor nyilván nem gond
 7. Lehetőségeid végtelenek. Ha nem lesz gombnyomás és bármi egyéb, akkor szépen beteszed a kardánalagúthoz, szivargyújtó mögé egy egyszerű saru osztóval, millió helyre tudod fogatni és kötegelni. Emiatt nem raknék piggy-t biztitáblára.
 8. Kukacka

  Egyéb csevegés

  Akkor már csak a maradék 5000000 darabot kell megrendelned hozzá, mert ez is ugyanaz a fél dolláros Aliexpress-eBay cucc, ami eddig is volt olcsón. A spriccnis másik változat, na az nincs csak drágán és csak a románoknál.
 9. Kukacka

  Általános műszaki problémák!

  Hasonló hibát okozott egy nem meghúzott bilincs 1-2 hete. Végül a sok trutyi meg aknában pörgés rávezetett.
 10. Kukacka

  Egyéb csevegés

  Nem is kell, kárpit bontás nélkül cseréltem én is, nem kell ehhez semmit lebontani. Igaz, nekem műszerész kezem van. 2 fajta gumi van. Egyik hátsó mosóshoz másik simához. Picit más a forma és belül is eltér. De ez ilyen. Annak semmi értelme, hogy kendácsolj, szilózz meg porladtat rakj fel.
 11. Kukacka

  Egyéb csevegés

  Bontót felesleges, autóról ilyet le nem vennék, főleg nem adnék érte pénzt. A spriccnisre is rámelegíthető a sima is kis ügyeskedéssel, egyébként pedig a román ebayen találtam spriccnis változatot is, 4k körül adják.
 12. Kukacka

  Gumi, felni kérdések

  Egyfelől meg kell nézni mennyire pontos a mérő. Futottam bele 1 bar fölémérésbe is. Utána meg jah, kéne. Én télen-nyáron 1-1-et állítok utánuk. De egyébként ezt kéne baromi sokszor, mert ha 5-en mentek csomival ugye az nem akkora keréknyomást kér, mint 2 fővel.
 13. Kukacka

  Utastér,belsőtér

  Igen, kiszárad. Magasnyomású teljesen felesleges, azzal csak bevered mélyebbre a koszt, mikor te kiszedni akarod. Vizes takarítógéppel nekem a beltéri szőnyeg és a csomi az 4-5 óra volt és 4 menet. Plusz ipari mosószer. Utána nyilván amíg erőd bírja le is kell szívni a vizet róla. Utána 2 nap a 40 fokos kánikulában elég is. A gond pont azzal van, hogy azt hiszed száraz. Sajnos nem. Belül nyirkos, mint a habos rész is. Ami utána penészedni fog. Baromi durván. Hacsak nem valami különleges alkalom van, ezeket mindet nyárra halaszd el a legdurvább melegre és kell takkergép is. Odabent télen amiért megint nem szárítanék: pára. Atom penészes lesz minden sarok és párás a szűzmariska is.
 14. Kukacka

  Általános műszaki problémák!

  Működő dolgok megjavítása.
 15. Kukacka

  Általános műszaki problémák!

  Egyfelől max 30 másodperc és indulj el vele. Csak a benzinnel mosatod az olajfilmet fölöslegesen. Kímélő üzemben indulj el. Álló helyben csak 12 literes fogyasztásod lesz és alig melegedő motorod. Meg kéne keresni azt a tömítést, mert ez így nekem fura. Van azon a részen sok tömítés, ezt bizton állíthatom, én is nézegettem már, hogy hova mehet el 1 deci víz köbö 2 hónap alatt. Én inkább gyanakszom, hogy az állófűtés könyökén húzni kéne picit. De az ugye nálad 99%, hogy nincs is.
 16. Kukacka

  Elektronikus gondok

  Akkor adatot rögzítve kell vele addig járnod, amíg nem üt be a hiba. Akkor után egy pohár kakaó mellett szépen meg lehet mindent vizsgálni a gép előtt.
 17. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Pont oda van tervezve és akkora, hogy ahol elvágod a csövet oda elfér szépen magának és keringető sem kell hozzá, mert szépen megindul a hideg blokkból a víz a körben. Okos
 18. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Pedig érdemes, minél több cső és bilincs van bent annál nagyobb eséllyel döglik el valami. Így, hogy a derékszögbe való a fűtőtest 2 darab plusz bilincs van csak a közegben és a gyári szöge és ejtése is megmaradt mindennek.
 19. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Mármint nem úgy gyárit, hanem az ilyen vízmelegítővel foglalkozó cégektől azt a gyárit, amit az adott motorkódhoz gyártanak. Én a DEFA-t ismerem, ezért erről tudok nyilatkozni csak. Ott szépen bedobod milyen kocsid van milyen motorral és már ki is adja melyik szett kell bele. A benyás állófűtés más, de jellemzően az is Webasto ha gyárilag kéred, ha utólagos.
 20. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Ezt passzolom az elv hasonló mindegyiknél, innentől mindenki eldönti, hogy gyárilag abba szánt verziót vesz-e vagy barkácsol.
 21. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Ebben a blokkban EGR és fűtésradi közötti csőbe kellett rakni. De van fagydugós változat is.
 22. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Nagyon-nagyon okosban lett megoldva, így 30k lett talán tokkal-vonóval. Még egy beltéri egységet akarok, hogy jég le legyen olvadva reggel és jó melegre lehessen beülni. Az még köbö ugyanennyiből összerakható. De ezek úgy nézd, hogy kéz alól vett anyag, magamnak szerelés és rengeteg gugli meg okosság után lett ennyi.
 23. Kukacka

  Fűtés, és klíma

  Ja, tavaly óta van DEFA a verdában, igaz, G Astra, de az elv mindegyiknél ugyanaz. Vagy fagydugós vagy csőbe integrált. Reggel 1,5 óra fűtés után 50 fok diffit tudsz vele elérni.
 24. Kukacka

  Általános műszaki problémák!

  Biztos lehetsz benne, hogy lesz. Pedig aztán ez tényleg nem egy atomfizika. Gomb és elemtartó láb. Régi kulcsunk elemtartós lett. 2 pöttyintés, új felső rész, kész is. Röntgen vazzeg, az. Mert az elemtartónak is azzal kezd neki az emberfia, véletlen sem azzal, hogy puszta szemmel megnézi, hogy lóg-e a füle annak a tartónak. Mindig ez a kukimérés.
 25. Kukacka

  Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Ha itthon szervizeltetsz az az alap kiindulás, hogy szakember nincs, csak mímelők. Ha mákod van lesz valódi is. Fórumon felkeresheted a típushibákat, leendő elromló korrodálódó részeket. De ezek már nem ilyen ránézek egyből és meg is vagyunk dolgok. Egy belső levegő keringető csonk repdése majd törése, az már kicsit bontósabb, stb.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.