Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

angyalatigabika

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    19
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by angyalatigabika

  1. Sziasztok! Hátha érdekel valakit így ide is beírom. Eladó bontott Opel Corsa B alkatrészek vannak nálam. X14XE motor kompletten vagy darabokban, váltó, féltengyelyek, fékek, karosszéria elemek, belső, futómű... Minden van. 3 ajtós kivitel, zöld (ami igazából forgalmi szerint kék) elektromos ablak, kp zár, joy felszereltség. Árér érdeklődj! 06202326983, g.angyalati@gmail.com
  2. Hát ez az. Azt hittem hogy jó szerelőhöz viszem mert eddig nem volt gondom a munkájával. De ennél a kocsinál bebizonyította hogy egy alkoholista ... A vezérműszíj feszítőjét úgy meghúzta, hogy kiszedte a menetet az olajpumpából és visszalazult. Amikor nem volt gyújtás azt hittem trafó pedig nem állt egy helyen a két tengely. Emellett megszakadt a menet a vezérműtengely jeladónál is és a külső műanyag deknit is úgy kellett letörni mert a csavar meg sem mozdult. Jó lenne találni Győrben valakit aki már látott ilyen motort és esetleg van hozzá hibakód olvasója is ami működik. Kicserélem amit kell, de jó lenne ha nem találgatásra menne a dolog mert így elég drága mutatvány. Sajnos emiatt van tele a hócipőm az autóval és van gyomoridegem ha beleülök. :sick:
  3. Sziasztok! Most olvasgattam vissza az írások között. Kaptam választ a kérdésemre, de nem nagyon tudom értelmezni... Kérdés így íródott... "A második probléma a kocsival az lenne, hogy egyszer nem indult el az üzemanyag szivattyú és a nagytudású szerelő, mondván hogy a vezérlőbe meghalt valami IC vagy ellenállás, kiiktatta a nyomás megszakító relét." A válasz: "akkor az x14xe korai verzionál gyujtáskor nem indul az AC! Nyomást meg kell hogy tartsa." A lényeg, hogy ha gyújtásra rakom a kocsit, akkor nem is kell elindulnia az AC-nak?? Normális esetben. Ez egy 94-es Corsa úgyhogy eléggé korai verzió. Viszont felmerült egy másik gond is. Az autó ha úgy dönt akkor nem engedi vissza az alapjáratot hanem pörög 1500-2000 körül. Van hogy jól indul és eszébe jut hogy le is szopathanám a gazdit, inkább felemelem a fordulatot hiába nem nyomja a gázt. Cseréltem benne fojtószelep potit, üresjárati szabályzót, a fojtószelep ház tiszta és az EGR sincs fennakadva. Mi lehet a hiba? Mivel nekem ez az X14XE motor nem jött be, eladnám vagy bontanám a kocsimat. Ha esetleg valakinek szüksége lenne valamire jelentkezzen és beszélünk!
  4. Sziasztok. Egy X14XE B Corsám van. Amióta megvettem, kehes az üzemanyagrendszer. Az egyik gondom, hogy 8000Ft-ér tudok tankolni bele. Múlt hónapban cseréltem tankot, akkor ki lett fújatva az összes levegőztető cső, ki lett iktatva az aktív szénszűrő (utóbbit muszáj volt, mert a szivattyú is erősen búgott, mintha erőlködött volna). Még betöltő csövet nem cseréltem, mondták hogy az is lehet a hiba forrása, illetve a szintmérő. Amikor nem volt a tankba benzin, mechanikusan megnéztem, működik mind a két végállásnál a szintmérő, tehát azt kizárnám. A második probléma a kocsival az lenne, hogy egyszer nem indult el az üzemanyag szivattyú és a nagytudású szerelő, mondván hogy a vezérlőbe meghalt valami IC vagy ellenállás, kiiktatta a nyomás megszakító relét. Hallott valaki ilyenről? Esetleg valakinek nincs Győr környékén egy biztos jó vezérlője kipróbálás céljából? Ha valaki végigolvasta és tud valami kézzel fogható dolgot mondani, kérem ne tartsa magában! Előre is köszi!
  5. Az enyém gyakorlatilag is így néz ki. Még barna is. Minden jó helyen van, annyira egyértelmű, hogy nem nagyon lehet elrontani, viszont nekem ha beleteszem a tank aljában a helyére, akkor nem tudom lecsukni a fedelét. Itt arra gondolok, hogy sem a karika záró... nem megy fel a tank tetejére, sem az azt biztosító gyűrű. Lehetséges hogy más tank van benne? Erre is gondoltam már. Mennyire különbözik az egyes típusok tankja Corsánál?
  6. Jaja, kicsit szét voltam csúszva. Természetesen szelepfedél tömítésről beszéltem én. Igazából még mindig az üzemanyag szivattyúval vagyok meglőve. Ha valaki bontott X14XE motorkódú Corsát vagy mást kérem jelezze ha emlékszik az AC pumpa házra. Vagy esetleg cserélt. Ha képe lenne az lenne a legjobb!
  7. Igen, az holnap cserélve lesz, mert az már 3x volt pasztázva az előző tulaj rendkívül intelligens szerelője jóvoltából.
  8. Sziasztok. Szétburítottam az autóm ráérő szabadidőmben. Arra a következtetésre jutottam, hogy maga az AC pumpa háza nem belevaló az autóba. Az elektromos rendszere is beteges, de a ház tuti kuka. Esetleg valakinek X14XE B Corsához nincs elfekvőben egy benzinpumpa háza? A műanyag. Vagy esetleg képe hogyan kellene kinéznie? Mert az is közelebb vinne egy kicsit a megoldáshoz. A másik fő problémám, hogy akkora kartergáza van a kocsinak mint egy állat. A szellőztetés is lehet valahol tömített, de a szelepfedélnél biztos nem tud teljesen jól szellőzni. Ezt be tudom áztatni valamibe vagy cserés a szelepfedél is szerintetek? Az is lehet persze, hogy a motor kopott, de akkor nem kellene fogyasztania az olajat? Mert abból nem fogyott semmi 5000km alatt és csak városban használom, a fogyasztás ezzel az üzemanyagrendszerrel 7 liter max 7,5.
  9. Csigi megkaptam a levelet, most vettem észre. Spamként kezelte ez a szemétkupac. Holnap át is böngészem, aztán eszközölök valamit. Köszi az infót de a linket is elmentettem amit J0hnny küldött. Ha jutok valamire írok, ha nem akkor is persze... :D
  10. Ok. Tehát, a lényeg, hogy annak a lila színű relének kellene megszakítania a dolgot és azon a vonalon kellene elindulni. A másik kérdés, hogy kivillogtattam a hibákat, megvannak a számok, viszont nem találok megfelelő hibalistát X14XE-hez amihez kötni tudnám, hogy mit takarnak. Nem tud esetleg valaki ilyen dokumentumot küldeni vagy linkelni nekem?
  11. Sziasztok. Egy X14XE motorkódű B corsám van. Olyan problémám lenne vele, hogy ha gyújtásra rakom akkor elkezd dolgozni a benzinpumpa de nem áll le. Volt egy kábel ami el volt szakadva, de azt javítottam. Előtte volt hogy el sem indult, azóta indul mindig, de idegesít. Ami a jobb első ülés előtt van relé, azt kivettem, szinte teljesen új, kattanik ha ráteszem a gyújtást és ha leveszem akkor is, de a pumpa nem áll le. Mi lehet ez?
  12. Sziasztok. Lenne egy pár kérdése szereléssel és alkatrésszel kapcsolatban. Szerelés: a probléma a következő. Este leállítom az autót és reggel olyan mintha a benzin elveszett volna a rendszerből és sokáig kell tekertetni míg elindul. Ha napközben állítom le akár 2 órára is akkor semmi baja. Ha munkahelyemen állok meg és 8 óra állás után indítom be, akkor sem kell ennyit reszelni vele. Mi lehet a probléma? Hátha valaki már találkozott hasonlóval. A második, akinek ültetve van a kocsija. Szeretnék tenni alá egy 15ös kereket, max 195/50es gumival. Mekkora ültetés lehetséges anélkül, hogy beleérne minden, mindenbe? Alkatrészről, nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy 3 ajtós kalaptartója? Gyári, kellene ami se kivágva se beszakadva nincs. Illetve az enyém meg van hajolva és így ügyeskedni kell ha le akarom csukni a csomitartót és idegesít. További alkatrész. Első lökös aljára koptató jó állapotban, elfekvőben esetleg valakinek?
  13. A lényeg hogy az eredetiség vizsgán ráírták a 40 KW-ot most meg kaptam a biztossítótól egy levelet hogy 18000Ft helyett 22 lesz a biztosításom egy évre. Így sem egy nagy összeg, pláne ha benne van a balesetadó is. Csak tudnám ők honnan vették az ármódosítást, főleg hogy egyszer jóváhagyták az összeget. Na mind1, talán ennyibe még nem fogok belehalni. Megvolt az első fogyasztásmérés is. 111km alatt 7,6 liter csak városban, úgy hogy nem volt 10 fok felett a hőmérséklet. Ezzel teljesen meg vagyok elégedve!
  14. De ez jobban hasonlít rá! ;) A befecskendezőig már nem jutottam el.
  15. Bocs, rosszul írtam! 44 KW van a forgalmiban. De a motor az tuti X14XE. Találtam képet a motorról. Nem az enyém, de ilyen van az autóban!
  16. Na megtörtént az eredetiség vizsga. Megmagyarázta a sávó, hogy az X14XE 40Kw teljesítményű. Lefotózott mindent, minden fain, úgyhogy nem is aggódtam rajta. Ha lefényképeztem, teszek fel képet. A motorkód tutifrankó mert teljesen olvasható és X14XE...
  17. Biztos. De nem is hengerfejben van a motorszám szerintem.
  18. Köszönöm a válaszokat. Hát ez most eléggé megütött. Egy 1.4 16 V motortól kevesebbet vártam a 10 liternél! Előtte egy 1.8 olaszom volt, és az evett nekem 12-13-at. Ugyan azon az útvonalon fogok menni vele szóval kíváncsi leszek. Megnézem a fordulatszámmérőt és eldöntöm hogy mi legyen. Még egy kérdés, hátha valaki volt már ilyen cipőben. Amit vettem autót, mint már említettem X14XE a motorszám a forgalmiban és az is van az autóban. Viszont a forgalmiban csak 44 KW van és úgy is árulta az eladó. Ez hogyan lehetséges? Valamikor valaki bal... volt? Mikor és hol fog nekem ez kibukni? Gondolom mindjárt eredetiségvizsgánál, aztán az okmányirodában. A srác mondta hogy 2 éve még 60 KW után fizette az adót, de kapott egy levelet hogy 18000Ft túlfizetése van. Azóta nem jött neki csekk.
  19. Sziasztok. Új vagyok a Corsa tulajok között. Pontosan 1 napja van nálam a gép. Egy 1.4-es verziót vásároltam, X14XE motorral. Joy kivitel. Igazából teljesen jó az autó, abban kérném a segítségeteket, hogy mire kell odafigyelni ennél a típusnál? Mármint a motor terén! Olvastam, hogy könnyedén hengerfejesre lehet rúgni... Én túlnyomó részt csak városban használnám, akinek van, tudna mondani valami fogyasztás adatot mennyi körül kellene lennie? Nem rúgom neki, csak ha elgurul a gyógyszer. Ez a 16V motor olyan nyomatékos, meg kicsi a kaszni hogy nem is kell nagyon veretni vele, megy magától! Ez mondjuk az én véleményem. A másik amire kíváncsi lennék, hogy hogyan tudok fordulatszámmérős órát beletenni? Egyszerűen kicserélem, csatik össze és működnie kell vagy van valami mottója? Gondolom hogy volt róla szó már, de nem olvasgattam szerintem eléggé vissza mert nem találtam! Előre is köszi a válaszokat!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.