Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hardgow

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    27
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

hardgow névjegye

  • Születésnap 1993-09-23

Személyes információ

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Varsány

MOTE klubkártya

  • Autó(k)
    Opel Corsa B 1.0 12V
  • Város
    Varsány

hardgow's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Hírnév

  1. Szia! Én a Tescoban vettem Rally márkájú matt fekete műanyag festéket 2 doboz kellet, asszem 400ml egy doboznyi. Szépen leragasztottam körülötte és lefújtam 2 rétegben.Előtte egy nappal lemostam a kocsit fújás előtt meg megtörölgettem a műanyagokat és lefújtam. Ennek már vagy 10 hónapja és csak ott pattant le pár pötty ahol a bénaságomból sikeresen megfolyattam festéket szóval tartósnak mondanám egy pár évig nem kell hozzányúlnom... Én így csináltam.
  2. Hát én szerintem lyukas vagy repedt lehet a tankom, jelen állás szerint ugye teli tettem és az első 50km-en el is tűnt 4 liter belőle, viszont használom folyamatosan. Az a tapasztalatom, hogy bár mindig csepereg de nem tűnik el belőle számottevően(észrevehetően), szóval megvárom míg eláll a csepergés mert előbb utóbb el kell állnia mivel elvileg a felső részén van a hiba. Aztán majd lesz valami, most még mindig közel 40 liter benzin van a tankban nem igazán akarom én azt piszkálni...
  3. Nem piszkáltam de a környékén nincs semmi ez elég messze van ahhoz ahol nekem feltehetőleg kiszabadul a tankból a benzin. Viszont a sofőr oldalnál megy le egy vezeték, ott felszedtem azt a dugót az pont a tank sarkánál van na ott benzines volt minden. Hoztam képeket a helyzetről ez előtt töröltem le a benzint de szerintem látszik hogy merre csordogál, kell neki egy kis idő mire ismét összegyűlik annyi amennyi látszik rendesen de valahonnan felülről jöhet, sok nem lehet mert tegnap mentem vele mire hazaértem teljesen elpárolgott róla aztán pár óra múlva megint elindult. Ráadásul amíg hideg volt minden, addig megpróbáltam minden szögbe beállni de ez nem befolyásolta nem kezdett el jobban jönni bárhogy álltam a kocsival. Remélem abbahagyja egy idő után mert nem igazán akarok még az üzemanyagtartállyal is tökölni legfeljebb nem teszem mindig csak félig. Nem tudom, hogy miért fejjel lefelé rakta be a képeket, de a lényeg látszik szerintem.
  4. Sziasztok! Ismét utolért a végzet :/ Tegnap teli tankoltam a kocsit, aztán mentem vele 50 km-ert várakoztam kicsit az autóba és feltűnt némi benzinszag, de nem foglalkoztam vele, ma megyek ki a garázsba látom folt van a kocsi alatt. Aláfeküdtem és látom hogy szivárog a benzin valahonnan a tank körül, bal oldalon felülről szivároghat mert a tank oldala benzines van a környéken valami cső? Vagy hol "szokott" engedni, amíg nem volt tele nem volt ilyen gond és eddig is teli tettem, most sem csordultig tettem 1 kattanás ahogy mindig szoktam. Az autó laposon áll nem dől se jobbra se balra se előre se hátra. Köszi a válaszokat tippeket előre is! (x10xe 3 ajtós)
  5. Sziasztok! Ma megint rendes megcumiztatott a pokolgépem(X10XE). Nem indult.És pont az autómosóban, tiszta égés volt. Az önindító forgatja motort de mégsem gyúl be, viszont tolásra meg beindult pöc-röff alapon. Ugye már írtam erről és egy sorstárs ajánlotta a főtengely jeladót. Ez rendben is van de akkor tolásra miért indul? Szerelőről lemondhatok, mert mikor ott voltam ugye nem csinálta, legutóbb pedig 1 hónapja csinálta mikor írtam is róla.Nem fogom neki otthagyni egy hónapra hogy használja, és persze nem is jönne ki ha éppen nem indulna, hogy mégis megnézze... De a dolog most úgy nézett ki hogy otthonról indultam(már meleg volt a motor mert járkáltam vele) és már jópárat fordított az önindító mire begyúlt na mondom jólvan, megálltam vásárolni kimegyek a kocsihoz indítom pöcc-röff, elmentem lemosatni indítok nem indul csak forgatja az önindító a motort.Volt ott egy ismerős segített, megtolta, indítottam, ráengedtem a kuplungot és már ment is. Hideg-meleg motor nem számít mert először hideg motornál nem akart reggel indulni, most meg már üzem meleg volt a motor. Attól félek egyszer megáll a szerkezet valahol és szophatok. Szóval szerintetek megpróbálkozzak a főtengely jeladóval vagy valami más lehet a probléma?
  6. Szia! Köszi!Nagy segítség, nem is gondoltam volna rá. És ha ez a jeladó teszem azt menet közben kihal, akkor le is áll a motor egyből? Ma egyébként jól indult reggel, de indítás után 2x halottam mintha egy-egy pillanatra kihagyott volna a motor járása, napközben nem tapasztaltam semmi rendelleneset...
  7. Sziasztok! Akadt egy kis problémám a pokolgépemmel(x10xe). Reggel rutinszerűen nyitottam a garázst és pattantam be a gépszörnybe indulásra készen.Na itt jött a gond. Indítok, tekeri a motort de nem gyúl be, 3. próbálkozás után feladtam de miután elengedtem egy telefont hogy fuvar kell még próbálgattam azért, 2-3 perc után kínkeserves indítózgatások közepette egyszer csak begyúlt, beindult, semmi hiba, teljesen normálisan járt a motor emelt fordulaton ahogy az kell.Aztán leállítottam indítottam megint, pöcc-röff, járattam egy kicsit majd megint leállítottam, már mozdult a hőfok mutató, indítom pöcc-röff.Na mondom jól van ma itthon maradsz azért.(utoljára Szombaton volt használva egyébként, de volt már mikor egy héten keresztül nem volt beindítva és mégis egyből indult) Hazaértem nemrég, indítom pöcc-röff. Mi lehetett a gond?Olyan volt mintha nem kapott volna benzint, mert mikor reggel először beröffent csak 1-2-t köhentett aztán indult is.Mint mikor kicseréltem az üzemanyagszűrőt és amíg nem volt megfelelő a benzinellátottság addig nem indult, majd ahogy egyre több benzin jutott a hengerekbe elkezdett egyik-másik köhögni majd indult is a gép.Viszont a különbség hogy akkor 2x nekiálltam és indult is, itt meg nem akart. Valahol elszökhetett az üzemanyag a csövekből? Alatta nyom nincs. Szivattyú nem dolgozott?Ha jól tudom indítás közben működik. A kesztyűtartó felől indítás közben eszeveszett kattogást hallottam az mi lehetett?
  8. Tárgytalan :D Pihenés képen megnéztem hátul mi a helyzet, természetesen nincs kiépítve a vezeték szóval így jártam :D
  9. Sziasztok! Kicseréltem a Corsam-ban az első hangszórókat, gyárilag 17cm-esek voltak, de csipogó az nincs és nem volt felhozva neki vezeték se, ezek szerint ki sincs vezetékelve a csipogó?Mert nagyon jól szól amit vettem de inkább komponens szettet szeretnék előre ezek meg mennének hátra. Vagy teljesen le kell bontanom a kárpitot hogy lássam?
  10. Sziasztok! Szeretném a Corsa-m első ajtóiba lecserélni a hangszórókat. 13cm-es kell bele jól tudom? Olvasgattam a neten külföldi oldalakon írták, hogy a 17cm-es is belemegy csak beépítő keret kell, de azt is írták, hogy a 13cm-es-hez is kell beépítőkeret mert különben nem lehet tőle teljesen lehúzni az ablakot ez igaz? De ha veszek 13 vagy 17 cm-eshez beépíitő(vagy kiemelő)keretet akkor az nem fog nekiérni az ajtó borításához?
  11. Sziasztok! Adódott egy kis problémám amire a választ keresem(X10XE): Mi okozhatja azt, hogy néha pl alapjáratról hatalmas gázfröccsöt adok akkor visszadurrant egyet a szívócsonkba? Illetve van egy másik gondom is de lehet összefügg az elsővel, néha napján nem midig csinálja de akadozva megy az autó jobban nem tudom körülírni a jelenséget nyomom a gázt gyorsulásnál és akad mintha kihagyna a motor de, nem csak gyorsuláskor csinálja hanem néha mikor ráállok egy bizonyos tempóra és egyenletesen nyomom a gázt akkor is akad néha. Ráadásul egy bizonyos fordulaton változik a motor hangja, ezt mindig hallom, 2000-2200-as fordulatszám tartományban felerősödik a motor hangja, de semmi más hibajelenség nincs csak egyszerűen felerősödik.
  12. Sziasztok! Miután az autó már műszakilag rendben van szeretném kicsit a külsejét is feldobni. Ez abból állna, hogy lefújnám a kifakult műanyagokat matt feketére. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a festés, mert ezek a kerékíveknél lévő műanyagok látványosan jobban ki vannak fakulva mint a lökhárítóé. Na most festék van, akarat van, idő is van viszont az lenne a kérdésem, hogy a kerékívekről le lehet-e szedni a műanyag díszeket? Vagy oda van ragasztva? Mert most nagyon passzentos, nem áll el egyik sem.
  13. Sziasztok! Na megírom már, hogy végre jó lett a pokolgép, légtömegmérő volt a ludas mint ahogy sejteni lehetett, persze az ECU a lambda szondát írta hibának, de ügyes szerelőknél volt és eszeveszett szondacserék helyett rájöttek a hibára, Bosch mérőre nem tellett, valami 20k-s fene került bele, meg se kérdeztem a márkáját, ott helyben belerakta, mondta hogy menjek vele egy kört érzek-e különbséget, hát éreztem szóval maradt, egy darabig jó lesz :D
  14. Na elvittem szerelőhöz ezt a piszkot, végül is abban maradtunk, hogy a kipufogó rendszert kell cserélni, köpködi ki a rozsdát néha, a hátsó dob olyan mint a babzsák... Hibának a lambda szondát írja, na most ugye vészüzemmódban a szonda is előre bekalibrált értékekkel számol gondolom, akkor kipörög szépen. Gondolom lehet valóság alapja annak hogy a rozsda miatt megkavarja a szondát is és ezért nem tudja a motor, hogy hol tart? Néztük a laptopon, hol dús keveréket ír, hol szegényt. Elég borsos ára lesz a kipuf rendszernek de ha cserélni kell akkor cseréljük, csak remélem, hogy a hiba is megszűnik.
  15. Na volt egy kis időm bütykölgetni, levettem a légtömegmérőt, belenéztem, nincs elszakadva a szál és eléggé steril környezetben van tehát nem piszkos. Visszatettem a de csatit nem dugtam rá kíváncsi voltam mit csinál: Minden további nélkül indult, folyamatosan világítani kezdett a Check Engine lámpa, gondolom vészüzemmódra állt az ECU és készítettem egy videót, hogy hogy muzsikál, szerintem magáért beszél: https://www.youtube.com/watch?v=DWaxbP9gyMQ Így kéne működnie nem? Aztán leállítottam, visszatettem a csatlakozót, indítás után a kontroll lámpa elaludt és ugyan úgy buhogott, alig akart felpörögni, ahogy az előző videómban illusztráltam. Azt nem tudom, miért durrog néha mikor rápadlózok :) De ez talán nem is gond mert nem padlógázon akarom én használni, de a hibát így a legkönnyebb produkáltatni vele. Szóval akkor légtömegmérő kuka? Sok pénzt nem akarok rá költeni a MOBILETRON jó lehet rá?(ugye mint márka) Az sem baj ha nem olyan tartós, olyan sokat nem megyek a kocsival ha 1-2 évig jó az is megfelel, a lényeg hogy normálisan működjön vele.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.