Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

quad405

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    296
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by quad405

  1. 20 hours ago, rotel said:

    Ez a hang az XER motorok gyakorlatilag típushibájának tekinthető.A változó szelepvezérlésért felelős "okoskerekek" hangoskodnak.Nem lesz olcsó a javítás,mert szükséged lesz 2 db szolenoid szelepre és 2 db "okoskerékre" ( hivatalos nevén vezérlés módosító kerékre).Mindkét alkatrészből van 1-1 db a szívó- ill.kipufogó oldalon.Mivel a vezérlést bontani kell a kerekek miatt,sajnos egy vezérlésszett is ajánlott a cserére.Szokták néha javasolni,hogy a szolenoid szelepekből vegyék ki először a szűrőket (ha még a gyári van benne).Amennyiben ez nem oldja meg a problémát,akkor van,hogy először csak a szolenoidokat cserélik.Esetleg lehet próbát tenni 0W-s olajjal egyesek szerint.A vége általában úgyis a teljes csere szokott lenni,sajnos.Magam is így jártam,úgyhogy tapasztalatból írok.Hibakódom nekem se volt soha.Az viszont biztos,hogy ezek a motorok fokozottan kényesek az olajra,így a minőségre és az időben elvégzett olajcserékre nagyon kell figyelni.

    Te milyen km-óra állásnál cserélted és nálad mennyi a városi használat aránya? Neked is ennyire kattogott már járó motornál is? Nekem még csak hidegindításnál kattog kb. 5x aztán utána csend van. De ezt már 3-4 év/80.000 Km óta csinálja, mondjuk én többnyire pályán használom, talán az kevésbé koptatja az okoskerekeket mint a gyakori (hideg)indítások és a városi használat.. Azóta minimálisan erősödött csak a hangja. Mire számíthatok? Egyszer csak majd elkezd kattogni járó motornál is egyre hangosabban? Vagy mondjuk a hidegindításnál nő a kattogások száma?

  2. 8 minutes ago, kszaby said:

    Sziasztok!

    Nem tudom találkozott e valaki olyannal hogy a duda hol szól hol nem szól. Nem tudom összefüggésbe hozni semmivel.

    Ha jobb idő lesz a kürt saruját meg gondolom a biztosítékot megnézem. Ha ezek jónak bizonyulnak akkor merre keresgélhetek tovább?

    (Astra H; 2008; Hatchback; 85kW;)

    Köszönöm a további ötleteket!

    http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas

  3. 8 hours ago, csaba66 said:

    Most direkt lementem, 2006 novemberi gyartas, szinten kombi.

    Mivel el szoktam huzni a csomagter feletti rolot, altalaban nem latom, mi van a lampaval, de most direkt megkukkoltam:  nyitasra utasteri lampa nem gyullad fel, csak a csomagteri, ami csukasra egybol el is alszik.

    Kulcs nem volt benne, esetleg fugghet attol is, de alapvetoen a fent leirt verzio tunik normalisnak, es azt is teszi.

    Na most direkt én is megnéztem alaposabban. :) Kulcs nem volt benne. Bármelyik ajtó nyitására (csomagtartó vagy sima) mindkét lámpa (utastéri és csomagtartó) egyszerre felgyullad. És az utolsó ajtó csukása után kb. 20 mp-el alszanak el szintén egyszerre. Nekem nincs REC-em lehet amiatt vannak összekapcsolva. 2011-ben más sokmindent kispóroltak az Astrákból :(

  4.  

    17 hours ago, kisapa63 said:

    Sziasztok! Két kérdésem lenne. Mitől van az, hogy a csomagtér világítás állandóan megy akkor is ha le van csukva az ajtó. A másik be lehet-e állítani, hogy az ablakok automatikusan bezáródjanak ha be kapcsolom a központi zárat.

     

    18 minutes ago, kisapa63 said:

    Az érzékelő valószínűleg működik mert ha kinyitom akkor az utastér lámpa világít ha lecsukom akkor pedig elalszik. Ráadásul járó motornál ha kinyitom a csomagteret akkor hangjelzést is ad.

    Na szerintem kezdjük az elejétől. Egy idő után sem alszik el? Az én kombim-ban sem alszik el egyből a csomagtér világítás ahogy lecsukom az ajtaját. Sőt akkor is bekapcsol ha sima ajtót nyitok. Elég gugyerák megoldás de ez van. :(

  5. On 2/27/2019 at 10:02 PM, csaba66 said:

     

    Kell legyen neki, mert kulonben nem mukodne... Esetleg kulon ventilator nincs hozza, bar az is furcsa lenne. Ezen a videon latszik a ket ventilator, de nem tudom, milyen motor:
     



    Az indito kepen latszik a ventilator mogott a klima huto, mogotte pedig a viz huto. Kozvetlenul egymason van a ketto, nem okvetlenul tunik fel, ha nem keresi az ember.

     

    Az én H Astrámban csak egy ventilátor van, belül a motorhűtőn. Valószínűleg a Zafira nagyobb belső tere miatt szükséges a plusz "tuning". Az általam eddig látott autók mindegyikén 1 ventilátor volt csak, igaz egyik sem volt nagy belsőterű. 

  6.  

    19 minutes ago, R.Robi said:

    Sziasztok!

    Az lehet, hogy a motor hűtő ventilátor csa akkor megy, ha bekapcsolom a belső ventilátor? 106 fokos volt a víz. Amint bekapcsolom a belső ventilátor forog a hűtő ventilátor, amit kikapcsolom leáll. Mintha azzal lehetne ki-be kapcsolgatni. Volt már valakinek hasonló tapasztalata vagy ezt összegányolták? Másfél hónapja vásáróltam az autót, Hollandiából jött. 1,6 xep digitális klímás.

    Köszönöm a válaszokat.

    Sima AC-nél a klíma is indul a belső ventivel együtt és amiatt indul a külső venti. A digitálisnál nem tudom hogy van, de lehet hasonlóan.

    3 minutes ago, csaba66 said:

    Elvileg semmi koze a kettonek egymashoz, mivel az egyiket az ECU, a masikat az ECC vezerli.

    Nem tudom, az 1.6XEP hogy nez ki, de szerintem a klima huto ventilatorat nezed, nem a motoret.

    Létezik olyan, hogy külön külső ventilátora van a klímának?

  7. 10 hours ago, KMilán said:

    Sajnos a hangot nem tudom lejátszani, de kíváncsi vagyok mennyi lesz a javítás költsége. Nekem most 126.000 km van benne, de nem hallom traktorosnak a hangját. Szervizkönyv szerint 5W-30 volt benne mindig is.

    Youtube videót se tudsz lejátszani? Gondolom akkor a tiedet inkább hosszú utakon használták.

    Na ez már egy nagyon extrém példa. Ez már menet közben is hangosan traktorozik. Ha az enyém is így kattogna már rég lecseréltem volna.  Bazs7 motorja csak az elején és nagyon halkan kattan párat. Ha jól emlékszem a költség  olyan 150.000+  vezérlés nélkül.

    21 hours ago, bazs7 said:

     

    lehet akkor vezerlest most kihagyom es csak okoskereket es szolenoid szelepet cserelek. aztan meglatjuk!

     

     

    15 hours ago, rotel said:

    A vezérlés cserét ez esetben nem úszod meg!Magára valamit is adó szerelő egy meglazított vezérműszíjat még egyszer nem fog visszatenni.

    Egyrészt rotel-nek igaza van. Másrészt ez az az eset  (nem a vízpumpa) hogy ha már ott szerel akkor viszont cseréljen vezérlést is.

  8. 4 minutes ago, bazs7 said:

    Sziasztok!

    köszönöm a hozzászólásokat! A kilóméter állásban biztos vagyok hiszen 0kmsen vettük. Sokat nem használjuk mert Budapesten nekem nincsen értelme vezetnem, inkább bicikli es tömegközlekedés. 3 gyerkőc van, amikor használjuk akkor is inkább rövidebb távok Dunakanyar, nyáron Balatonkenese. 
    Minden évben volt olajcsere, mobil 1 esp 0-40est toltok bele, mióta megvan!
    A kerregő hang az ilyen: https://m.soundcloud.com/user-351388161/febr-11-7-31

    Szóval leginkább hideg inditásnál jön elő, és néha alacsony fordulaton.
    Az egyik szerelő azt mondta, hogy most mar 6 ev a csereperiódus ...na mindegy. én is a 10 év 150ezret olvastam.

    Hívom majd a szerelőt és beszélek vele, hogy az éves szervízelést, szűrők olajcserét csinálja meg aztan nézzen rá azért a többire. 
    előre is köszönöm a hozzászólásokat ha meghallgatjátok a felvételt :)

    üdv

    balázs

    Igen, ez a traktorozást. Nekem az jött le, hogy az okoskerekek kopása egyenesen arányos a hidegindítások számával. Emiatt jött elő neked hamarabb a traktorozás. És ezek szerint a 0W-s olaj se jelent 100%-os megoldást, pedig sokan azt ajánlják. Mondjuk az is igaz, hogy nem tudjuk 5W-ssel milyen hamar jelentkezett volna a hang. Ha amúgy is viszed olajcserére, próbálj meg egy 5W-s olajat, egyébként is a gyári olaj is 5W-s és csak -25 fok alatt javasolják a a 0W-set. Nekem halkabb lett tőle. Valamint ugyan olyan olajjal télen halkul a hang nyáron erősödik. Tehát a nagyobb viszkozitás valamiért jótékony hatással van rá.

    Az újabb használati útmutatókban már sajnos benne sincsenek a csereriódusok de találtam egy régebbit Z16XER-hez ami ugxan az. Ott is 10Év vagy 150.000 Km.

    https://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe/hungary/nscwebsite/hu/04_Owners/02_Manuals/00_Owners/Opel_Astra-H-NB_2661-1_H_model_9.0.pdf

    Valamint pl.a Csergő szerviz árlistájában is ez a periódus szerepel A16XER-hez. Ennyien csak nem tévednek :)

    https://csergoszerviz.hu/szolgaltatasok/vezermuszij-vezermulanc-csere

  9. On 2/22/2019 at 7:51 PM, rotel said:

    Igen,tapasztalatból beszélek.Nekem se volt hibakódom a szolenoidokra és az okoskerekekre sem,de hihetetlen módon zavart az indításkori traktorhang és üzemmeleg motor esetén is kihallottam a zavaró hangot.Egészséges motor ilyet nem csinál!Én 130 ezernél cseréltettem ki az alkatrészeket (az autót 119 ezerrel vettem).Hiába van vezetett szervízkönyvem az autóról,mindenki tudja,hogy az kb.nem sokat jelent.Az én autómban sajnos volt még így is két kb.25-30 ezres olajcsere periódus.Szerencsére az olajat nem eszi a motor.Az eladó állítása szerint az autóm élete nagy részét Bp-Hamburg útvonalon futotta le (magánszemélytől vettem,nem kereskedésben).Én általában maximalista vagyok,nem szeretem,ha valami nem stimmel.A csere óta természetesen a hang eltűnt és észrevehetően rugalmasabb lett az autó.A szerelőm szerint ez logikus is,hiszen most a kellő időben történik meg a szelepek váltakozó vezérlése,nincs késés.Igaz én betartom a 10 ezer vagy 1 év olajcsere periódust és jónak mondható Motul X-Clean 8100 tip.olajat rakok bele (természetesen Dexos2)

    Ha tapasztalatból beszélsz, az más. Sokan csak a  sztereotípiákat szajkózzák. Ha most hirtelen kicserélném, biztos éreznék némi pozitív változást, de jelentős teljesítményvesztés nincs, ezt biztosra állítom. De lehet, hogy az enyém még nem annyira kopott. Csak pár órás állás után, az első hidegindításkor kattog párat halkan. Járó motornál már minden OK függetlenül attól, hogy üzemmeleg-e vagy nem. Az én autóm 0 Km-es korától nálam van. 10.000 Km-enként cseréltem olajat (Dexos2) amit megbízható helyről vásároltam, sőt az első olajat 5.000 Km-után cseréltem le. 80%-ban autópályán használom, nem hajtom szét és mégis kb. 100.000 környékén már megjelent a traktorhang. Na ezért nem tartom normális dolognak ezt a kopást és tartom feleslegesnek a cserét, mert gondos használat mellett is idejekorán elkopnak az okoskerekek. Szóval, mivel kárt nem okoz, egy kis kattogás miatt nekem nem éri meg kiadni ekkora összeget ha egyébként meg jól megy  a motor. Persze vannak fokozatok. Láttam olyan traktorozást a youtube-on ami már engem is zavarna. :) Mintha szét akart volna esni a motor minden egyes indításkor és járó motornál is lehetett hallani. De szerintem, ott már bőven volt hibakód is.

  10. 3 hours ago, bazs7 said:

    igen tudom csak gondoltam ha mar arra jar...akkor cserelje...

    bar most az egyik szervizes meg azt mondta, hogy meg nem kell vezerlest cserelni...bar latni meg nem latta de mondta hogy 6 evesen es 35 ezer kilometerrel nem kell...

     

    10 év vagy 150.000 Km a gyári ajánlás. Ha biztos vagy a Kmóra állásban én nem cserélném le. A vízpumpát meg szintén minek lecserélni ilyen kevés km-nél ha semmi baja? Tudtommal kb. annyi közös van a 2 műveletben, hogy mindkettőhöz le kell szedni a generátorszíjat. Az meg nem tétel. Nem tudom, milyen esély van rá, hogy hirtelen elromoljon. Nekem lassacskán adta be a kulcsot. Látható jele is volt, mivel szivárgott a hűtőfolyadék mellette, egyre jobban. Mennyire traktorozik? A 35.000 Km az főként városi utakból jött össze ugye? Tapasztalatom szerint, ha már traktorozik, akkor 5W-s olajjal halkabb mint 0W-swel. Nem tudom milyen olajat használsz. Esetleg próbáld ki a köv. olajcserénél. Volt már itt szó a fórumon, hogy ki a beszállítója az okoskerekeknek, meg a szolenoidnak. Próbálj rákeresni. Mintha az INA lett volna úgy rémlik.

    31 minutes ago, rotel said:

    Pedig érdemes az okoskerekeket is cserélni.Lehet,hogy kárt nem okoz,de a teljesítmény elég jelentősen kevesebb lesz,hiszen nem lesz optimális a motor működése.Ráadásul csak az amúgy is elkerülhetetlent halogatják későbbre.

    Tapasztalatból beszélsz? Mert én semmilyen teljesítményvesztést nem érzékelek. Feltételezem, amíg nincs hibakód, addig képes megfelelően szabályozni és kompenzálni a kopást. Azt se tartom normálisnak, hogy ilyen gyorsan elkopnak. Az újak se hiszem, hogy többet tartanak majd. Szóval egy kis zakatolás miatt hidegindításkor nem tartom ésszerűnek a cserét. Persze ez csak az én véleményem. Mindenki döntsön hite és pénztárcája szerint :)

  11. On 2/20/2019 at 12:02 PM, bazs7 said:

    A16xer motorhoz honnan erdemes es milyen alkatreszeket kell beszerezni a kovetkezo muvelthez?

    -teljes vezerles csere vizpumpa cserevel egyutt
    -okoskerekek csereje (vezermutengely bordaskerek  kipufógó oldali meg szívó oldali)
    -szelep csere (Szolenoid)

    Azt ugye tudod, hogy ennél a motornál nem kötelező vízpumpát is cserélni vezérlécsere alkalmával mivel nem a vezérlés szíja hajtja hanem a generátoré. Bármikor kicserélhető ha kell. Az enyém még 150.000 előtt megadta magát. Nem törvényszerű, de lehet akkor már a tied is volt cserélve.

    Az én szerelőm Gates vezérlés szettet tett be (K015603XS), abban minden ugyan az volt mint a kivett gyári alkatrészek. Gates szíj, Kanadai Litens feszítő és INA vezetőgörgő. A fogak számát többször is átszámolta, hogy tuti egyezzen.A generátor szíj Gates 5PK1545, feszítő NSK. Okoskereket nem cseréltem, nem is tervezem egyelőre amíg nincs idegesítő hibakód. Traktorozik kicsit de nem vészes. Márkaszervizes szerint kárt nem tud okozni akármennyire kopott is. A biztonság kedvéért a cserénél az okos kerekeket és külön a tengelyeket is rögzítette a szerelő.

    Ha én szerzem be az alkatrészeket akkor a cromax-ból szoktam, bár van aki szerint drágák. A klubtag árak korrektek szerintem.

  12. 4 hours ago, laCiSajt said:

    Astra H caravan 2013.   

    H7  cserénél arra lettem figyelmes h a bajonett zárat nem tudom bezárni (izzó csere után). 

    Hosszú bassz@mágolás után azt látom, h a régi izzó csúcsából , le van törve h beférjen a helyére...

    Kínlódtam már én is izzócserével még az elején. Vagy az izzó vagy a foglalat van 180 fokkal elforgatva a helyes helyzethez képest. Bár, ha az izzót dugod be fordítva akkor azt hiszem be sem megy a helyére a foglalat. Nekem az a taktikám, hogy mikor kiveszem a foglalatot, nem engedem el, így ugyan úgy megy vissza és nincs kínlódás. :)

  13. 9 hours ago, BCC said:

    Se szélterelő, se tetőcsomagtartó nincs az autón, egyedül a két hosszanti gyári tetősín (kombi). Eddig majd mindegyik autómon volt szélterelő az ablakon, de azok se adtak ilyen hangot. Ezen még nincs, de gondolkodom rajta, hátha máshogy tereli a levegőt és megszűnik a süvítés. Próbálgattam leragasztgatni a réseket (sárvédő és ajtó között, ajtó és tető között, stb..) az ajtó csukott állapotban, de nem sikerült megtalálni a zaj forrását. Az oldalablakok gumi tömítését is igazgattam, leragasztgattam a sarkoknál próba képen hátha máshogy áramlik a levegő, de nem. Illetve az ajtó felső sarkánál is próbáltam tömíteni, mivel belül gyárilag ott másabb a formája az ajtó szélének mint a többi ponton. Próbáltam a felül futó tömítést igazgatni, de a kéder gumik mellé is ragasztottam már ideiglenesen ablak tömítő öntapadós profilokat egy-egy teszt kör erejéig, de semmi...

    Az angoloknál leírtaknál volt akinek az ablak gumitömítése mozdult el, nálam ez helyén van mindkét oldalt.

    Először nem is nagyon értettem miről beszélsz, aztán, hogy ennyit írtatok a témában tegnap a pályán odafigyeltem és tényleg hallatszik szélzaj a tükrök felől. Nem vagyok süket, csak az én autómból már a hangszigetelést is kispórolták, úgy hogy a motorzaj nálam elnyomja.  Szerintem ezt maguk a tükrök produkálják. Gondolom amiatt, hogy nem teljesen lekerekítettek, hanem vannak bennük törések. Nem igazán tudom mit lehet ellenük tenni, hacsak valami tuning céggel nem gyártatsz egyedileg valami lekerekített külső borítást. Bár az sem garancia semmire.

  14. On 2/13/2019 at 7:16 PM, Peter80 said:

    6km lett a táv, aztán gejzírként ömlött a forróvíz a motorra, ami amúgy így szép tiszta is lett. 

    Aztán tréler, szerviz, vízpumpa és hűtőcsőcsere, feszítőgörgővel, bordásszíjjal ás szelepfedéltömítéseel tarkítva, na meg egy olajgomba (2dl/1500km-es olajfogyást orvosolandó). Még egy friss olajcsere, s egy 130K-s számla, hogy érezzem a törődést. S összetehetem a két kezem, h a motor megúszta az egészet.

    Hát nem semmi amin átmentetek az autóddal. Remélem megúszta a motor. Végül is hol ment el a víz? A hűtő volt lyukas vagy a vízpumpa vagy mindkettő?  A szelepfedél tömítésnek, gondolom, semmi köze a vízfogyáshoz, csak már csereérett volt az is. Márkaszervizben vágtak így meg?

  15. 3 hours ago, KovácsRobi said:

    Astra H ban   letilt a gáz  és csak Szervíz üzemmodban megy ugye olyankor  és Szeretném kérdezni hogy valaki járt már igy??  

    És hogy mi volt pontosan a probléma !  Megköszönnem segítségetek !!

    Úgy érted, hogy kigyullad a villáskulcs és nem igazán reagál a gázpedálra? Hibakódot tudsz mondani? A féket és a gázt tökig nyomod és ráadod a gyújtást. Ekkor kiírja a hibakódokat.  Ha az amire gondolok, akkor itt találsz róla infót: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/249/p1120___p1122_gazpedal_pozicio_hibak_javitasa Először párszor jó alaposan taposs a gázpedálba (leállított motornál). Nekem ez eddig bevállt 2x. Illetve azt hiszem ez segített. A gázpedál csatlakozóját is levettem mind2 alkalommal de szerintem nem az oldotta meg. Próbáld megmozgatni kicsit a biztosíték dobozát. Hátha attól helyrejön. A villáskulcs még égni fog egy ideig, akkor is ha eltűnik a hiba. Jópár indítás után törlődik csak a hibakód.

  16. 15 hours ago, toto01 said:

    Ez a keringetes úgy is megy néhány másodpercet hogy se gyújtas nincs az autón de meg a fejegység sincs  bekapcsolva?

    Szerintem határozottan nem. Én legalábbis ilyet sosem tapasztaltam. Nálam gyújtás nélkül csak a műszerfal világítás kapcsol be ajtónyitáskor. Leállítás után még pár percig a motortérből hallatszik némi zizegés, de aztán nem. És ezt is csak nyitott motorháztetővel hallani. Gondolom valami nagyon csendes garázsban állsz, amiatt tudod meghallani ezt a hangot. Ezt a hangot több órával  a leállítás után is hallod? Az utastérből? Milyen időközönként? Zárt ajtóknál is hallatszik?  Az autó lezárt állapotában is hallani? Akku lemerülési gondjaid nem voltak soha? Pl. több napi állás után, főleg hidegben, nem indult már az autó. Arra gondolok, hogy ha ez tényleg valami motor, aminek szerintem nem kellene időközönként felélednie, akkor az fogyaszt is.

    Nem tudom a digitális klímánál hogy van, nekem sima Delphi AC-m van de ott nem a leállítás után, hanem a következő gyújtás ráadáskor állítja alaphelyzetbe  a lapátokat. De gyújtás nélkül ezeket nem állítgatja. De ezt simán kipróbálhatod, hogy valamelyik lapát motorját hallod-e, ha ráadott gyújtással kapcsolgatod a szellőztető állásait.

  17. 16 hours ago, KMilán said:

    Ezek a ledek mennyire lehetnek jók belső térbe? Sofita ; T10 . Esetleg valakinek biztos forrásból kipróbált ledek, amiket ajánlana? A 150 Lumen 5000K nem lesz nagyon fényes? Láttam szilikon borításos és üveg búrás verziót is, az jobban tetszene, de nem can bus ledek tönnybire. Továbbá ez a hátsó olvasólámpánál a csatlakozó lekaparásos dolog kicsit aggaszt. Ezeknél a típusoknál sajnos nem lehet csak úgy áthajtani az érintkezőt. :(

    Én inkább valami ismert gyártó termékét választanám, igaz azok nem ennyibe kerülnek. Nem hiszem, hogy ezek tudják a 150 Lument. Csodák szerintem nincsenek. Osram-ot és Philips-et nézegettem egy időben de azok is csak 45 lument tudtak. Az izzószálas 10W-os Sofita 100 lumenes. A hideg LED-ekkel nekem az a bajom, hogy ha rájuk nézel, igen, fényesnek tűnnek, aztán mégsem látsz a fényüknél rendesen. Próbáld feltenni a kérdést az Optikai tunning vagy az Utastér topikokban. Hátha valakinek ott van tapasztalata.

  18. 23 hours ago, zsolt5566 said:

    A sárga villaskulcsos emberke felvilant a műszerfalon egy fél percre az mit jelent. 

    Járó motornál menet közben? Először is egy pedálteszttel ki kellene olvasni ha van hibakód. A Használati útmutató szerint a következőket jelentheti: Járó motornál világít Meghibásodott a motorvezérlő elektronika vagy a sebességváltó elektronikája. Az elektronika szükségprogramra kapcsol. Ilyenkor megnőhet az üzemanyag-fogyasztás, és romlik a gépkocsi vezethetősége. Amennyiben a hiba a gépkocsi újraindítása után is fennáll, forduljon szervizhez. A szervizkijelzőn az InSP4 jelzéssel együtt világít Szervizben távolítassa el a vizet a dízelüzemanyag-szűrőből. Bekapcsolt gyújtásnál villog Az indításgátló rendszer meghibásodott. A motort nem lehet beindítani. Kapcsolja ki a gyújtást, majd próbáljon újra indítani. Ha az ellenőrzőlámpa tovább villog, kísérelje meg a motor indítását a pótkulccsal, és vegye fel a kapcsolatot egy szervizzel.

  19. 11 hours ago, Szobi68 said:

    Sziasztok

    Abban szeretné a segítségeteket kérni, hogy a bal hátsó ajtónyitásnál nem világit a belsőtér világításom, és a műszer falon se jelzi, hogy nyitva van az ajtó.  Hol találom ennek az érzékelőjét, mert nem látok semmi olyan gombot, mint a régi autóknál.

     

    4 hours ago, csaba66 said:

    A mikrokapcsolo a zarszerkezetben van, de elobb a kabeleket nezd meg, azok szoktak megtorni az ajto atvezetesnel.

    http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/268/hatso_ajto_kabelkoteg_szakadas

    • Köszi! 1
  20. 4 hours ago, Roberth said:

    Üdv!

    Tanácsot szeretnék kérni, Astra h 1.4 xep szelepfedél tömítésben melyik márkát,tipúst javasolnátok,ezek közül esetleg ?  https://cromax.hu/motor/hengerfej_es_alkatreszei/szelepfedel_tomites/szelepfedel_tomites_opel_suzuki_1_2_1_4_32847 köszönöm szépen! R

    Úgy tudom, hogy az Elring jó márka és már 5.000 körül is van a Cromaxban. Én azt tennék bele. Szerintem a Cromax clubtag árai korrektek.  Az nem normális, ha 4 évente cserélni kell. Ez csak az új idők rossz minőségű alkatrészei miatt van így.

    • Like 1
  21. 1 hour ago, R.Robi said:

    Gyárilag NEM tempomatos H Astrába bele lehet buherálni gyári tempomatot? Össze lehet valahogy okosítani? Van valaki aki csinált már ilyet vagy elvállalja a telepítést?

    Megoldható. Itt egy jó leírás hozzá: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/248/tempomat_utolag__hogyan_/oldal/1

  22. 15 hours ago, KMilán said:

    Én is ezt találtam végül is. MyOpel nem írja még, hogy sürgősen vigyem. Előző tulaj lelkiismeretesen végig hordta márkaszervizbe az autót, így akkor annyira nem kell elsietnem a dolgot ezek szerint. Most 7 év 125.000 Km. Azért szerintem a  nyáron meg lesz ejtve a csere. Addig amúgy is csak 1-2 ezer km fog belemenni.

    Ha biztos vagy a kmóra állásban akkor ilyen várható futásteljesítmény mellett én megvárnám a 10 évet. Persze te tudod ... Én 150.000 Km-nél cseréltem 6,5 évesen. Nem mondom, hogy olyan volt minden mint az új, de simán elment volna még pár 10.000 Km-t. A feszítőgörgő felülete volt már kicsit megkopva meg kicsit nehezebben forgott mint az új és emiatt hirtelen gázadáskor előfordult, hogy meg-megcsúszott rajta  szíj és olyasmi hangot adott mintha szelephang lenne. De nem az volt. De így mentem vele 15.000 Km-t mielőtt lecseréltem. Gates szettel lett cserélve, abban minden ugyan az volt mint amit az eredeti gyári.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.