Jump to content

quad405

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  245
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

19 Segítőkész

quad405 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra H Caravan 2011, A16XER (a benzines Opel motorok szégyene)
 • Város
  Bp.

Legutóbbi látogatók

653 profile views
 1. Sajnos nem jön át a kép. Csergőékről sok rosszat hallottam. Az egyik kollégámat pl. jól átvágták és ráadásul meg sem javították azt amivel odavitte az autót. Igazából más szervizbe is el kellene vinni diagnosztikára. Nem biztos, hogy Schillerék szakértése szentírás.
 2. Hát a rengeteg hidegindítás és a rövid utak miatt fokozott igénybevételnek számít ahogyan használod az autót. Ilyenkor minden jobban igénybe van véve. Gyakrabban kell cserélni pl. az olajat, gyertyákat stb. is. Ezeket milyen gyakran cseréled? Gondolom sokat jársz 2000 fordulat alatt is. Szerintem ez a "rendőr Astra" betegség lesz. Ott jelentkezik gyakran ez a hiba a sok alapjáraton furikázás miatt. Nagyon nem ástam bele magam a témába, nem tudom mi a dolog fizikai háttere (gondolom az koxosodás) és megoldása. Lehet csak a csere? Nézz körül a neten, mit írnak róla. Elkerülni úgy tudod, hogy pörgeted a motort. Nekem is ezt javasolták és azóta se jött elő többet. De ahogy azt a fenti linkben is írtam anno, nekem a termosztát hibája hozta elő és tartósan nem állt fenn az ok. Gyertyacsere volt már 2013 óta? A használati útmutató szerint legkésőbb 4 évente kellene. Bár a fokozott igénybevétel miatt lehet, hogy gyakrabban. Amúgy gyújtásmodul alatt vajon mit értenek? A trafósort? Ha tartósan gond lenne arról tudnál. Nekem nemrég tönkrement az egyik trafó. Egyből dobta is a konkrét hibakódot (xy henger gyújtáskimaradás(misfire)) és erőtlen lett a motor. Az alapjárat ingadozni kezdett és meg-meg torpant a motor. Szerintem csak biztosra akarnak menmi a szervizben. Úgy szokták. Mellesleg meg jól rádsóznak mindenféle alkatrészt. Én a helyedben lecserélném a gyertyákat, de csakis Boschra! Kb. 5-6000 Ft-os tétel. Törölném a hibakódokat. Megtankolnék OMV Maxxmotion100-al és kimennék az autópályára. Mennék vele 100-200 Km-t 130-cal. Néha ki-kihúzatnám legalább 5000 fordulatig. Ha szerencséd van akkor nem jön elő újra a hiba. De hangsúlyozom, nem vagyok szerelő, ez csak a privát véleményem. Amúgy miért nézted meg a hibakódokat? Tapasztaltál valami rendellenességet? Vagy a traktorozás miatt? Ha arról a traktorhangról beszélsz ami hidegindítás után jelentkezik és 1-2 mp után megszűnik, azt valószínűleg a kopott "okos" kerekek okozzák. Bár 33.000-nél nem kellene. Lehet a sok hidegindítás ezeknek sem tesz jót. Ha erről van szó, nem csoda, hogy meleg motornál nem tudták reprodukálni a szerelők. Mindenképp töröltesd velük a hibakódot.
 3. Hány Km van az autóban és milyen hosszú utakon használod, valamint milyen fordulaton? A hibakódot legalább kitörölték? Ez a gyújtásmodul kicsit furcsa nekem. Ha a lambda szondával van a baj akkor azt minek cserélni? Volt más hibakód is?
 4. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Pont ez a fura, hogy a motor külön nem kellene forogjon de neked mégis forog. Ha megnézed az általad linkelt videón, ott is nyugodt szívvel ráteszi a pozitívat a nagy csavarra és mégsem történik semmi amíg a kis csavarra nem kapcsol pozitívat. Na nagy nehezen megtaláltam a videót amit először feldobott a tied után a youtube. Nem tudom milyen autóé de ez úgy működik ahogy Csaba66 mondja és ahogy a fenti videón is.
 5. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A másik videón is pont így működött. Csodálkoztam is, hogy miért nem forog mikor rajta volt már a pozitív a nagy csavaron. De akkor ezek szerint ez a normális. Nem lehet, hogy a tied rossz? Nem tudsz szerezni egyet kölcsönbe tesztelésre, ha már úgyis ennyire könnyedén szereled ki-be? Kicsit belegondolva, az nem lehet magyarázat, hogy mivel az önindító motorja már forog mikor a bendix behúz, néha nem kapnak egymásba a fogak és akkor megakad ? Talán a gyengébb akksi is közrejátszik hogy ebből a pozícióból nem tudja kirántani.
 6. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Előre is bocs a buta kérdésért, de az akkud rendben van? Csaba66 említette, hogy satuba kellene fogni mert nagyot ugrik az önindító, de látom te még csak kézzel sem fogod meg. Vagy csak nem látszik a videón? Egy másik hasonló videón a fickó jól láthatóan erősen fogja az egyik kezével. Ez arra enged következtetni, hogy a tied talán nem kapja meg a megfelelő feszültséget/áramot és emiatt nem ugrik meg. Üresben forog ugyan, de a motort már lehet nem tudja megforgatni. Lemerült akksival nekem is csak kattogot, de meg sem kísérelte megforgatni.
 7. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Vagy én beszélek zöldségeket. Amúgy ezt mondta. El is csodálkoztam de nem firtattam. Mondjuk nem a klímások Einstenje volt. Akkor ezek szerint, egy valamire való klímás meg tudja mondani egy klímáról amit évekkel ezelőtt töltöttek fel (még a gyárban ezért feltételezem, hogy az előírt mennyiséggel), és látszólag hűt rendesen, hogy az előírt mennyiségű gáz van-e még benne vagy nem?
 8. Igen nekem is azt mondták, hogy a zajon kívül nem okoz más problémát. Legalábbis az elején. Később hibakód és még később teljesítményvezetés, de mást nem. Itt mutatja fickó a 2 szenzort: Amire ráteszi az ujját az a 2 szenzor. Keress rá youtube-on a "z16xer camshaft position sensor"-ra. Szerintem még segédletet is fogsz találni a cseréhez.
 9. Szerencsére ilyen hibám még nem volt. Egy gyors keresés után hirtelen ezeket találtam, ahol ugyan azokat a szimptómákat írják le amit te is tapasztalsz és van szó a lehetséges okokról és a hibakeresésről is. https://www.yourmechanic.com/article/p0365-obd-ii-trouble-code-camshaft-position-sensor-b-circuit-bank-1-by-valerie-johnston https://www.obd-codes.com/p0365 Egy fórumbejegyzésben valaki az szelepvezérlést módosító okoskerekeket is említi mint lehetséges okot, de azért erre nem vennék mérget. Azokkal hogy állsz? Zakatolnak indítás után pár mp-ig? "traktorozás" címszó alatt szerintem rengeteg bejegyzést találsz itt a fórumon. Bizonyos mértékű kopáson túl, ezek produkálnak hibakódot, de abban nem vagyok biztos, hogy pontosan mit és állítólag teljesítményvesztés még nem érezhető a hibakód megjelenésekor.
 10. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Amire te gondolsz az a szellőztető ventilátor előtét ellenállása. Az van a kesztyűtartó mögött. De ha nem tévedek, neked a motor hűtőventilátora indul be szakaszosan. Annak a motortérben vannak az előtét ellenállásai a venti közelében. Abban van logika, hogy mivel az egyes fokozat nem működik, ezért egyből a második kapcsol be, viszont az gyorsabban hűt és emiatt elég ha szakaszosan működik. Úgy tudom ez hibakódot is produkál. Próbáld megnézni pedál-teszttel, de op-com-nal biztosabb. De biztos a 2. fokozaton működik, meg tudod ítélni? Vagy esetleg nincs valami Astra a közelben, hogy összehasonlítsd? Egy klímás nekem egyszer azt mondta, hogy nem igazán lehet megállapítani, hogy a megfelelő mennyiségű gáz van-e a rendszerben, csak ha leszívod és megméred. (vagy ismered a típust és tudod, hogy adott körülmények közt mennyire kell hűtenie) Valami furát is mondott, hogy ha kevesebb a gáz, akkor nagyobb a nyomás a rendszerben.
 11. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  A klíma hűt rendesen? Lehet nincs már benne elég gáz és amiatt csinálja. Nemrég valaki panaszkodott még ilyesmire. Akkor azt hittem ez normális, de mint kiderült nem az. Rémlik, hogy valamelyik régebbi autóm csinálta aminek baj volt a klímájával. Folyton tölteni kellett mert elillant belőle a gáz.
 12. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A duda miatt ne aggódj. Voltam már pár műszaki vizsgán de egyszer sem nézték.
 13. És a barátod szerint mennyit bír? Egyébként szerintem változó. Nekem 150.000 Km / kb. 6 évet bírt.
 14. Delphi-vel szerintem nagyon nem lőhetsz mellé, az egy ismert márka. Az olajgomba amúgy sem egy bonyolult dolog. Nemrég cseréltem trafósort. A gyári is Delphi volt és ugyan arra lett cserélve.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.