Jump to content

quad405

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  223
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

19 Segítőkész

quad405 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra H Caravan 2011, A16XER (a benzines Opel motorok szégyene)
 • Város
  Bp.

Legutóbbi látogatók

582 profile views
 1. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Úgy tudom, hogy az ESP-t tudnia kell az ABS kockának. Szó volt róla itt a fórumon, hogy melyik, mit tud. Keress rá, hátha megtalálod. Tempomatról itt találsz egy jó leírást: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/248/tempomat_utolag__hogyan_/oldal/1 Én még youtube-ról is inspirálódtam a biztonság kedvéért. Nekem szerencsére gyárilag bent volt a kuplungkapcsoló így csak bajuszkapcsolót kellett vennem (20-25.000 Ft közt van az ára) és 3 helyen be kellett állítanom Opcommal. Kb. ennyi a költsége. Pár perces művelet az egész. Ha először csinálod akkor sem több negyed óránál.
 2. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Ha ezekről beszélsz, akkor Davee jóvoltából itt egy jó kis leírás: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/230/z16xep_vs_z16xer Hacsak nem nagyon rozsdás vagy nincs valami gyógyíthatatlan baja, én nem cserélném le a G-t, ha a motorja megbízhatóan működik. Nem ismerem ugyan a motorod típushibáit, de a fent említetteknek van bőven.
 3. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A szivattyúnak nálam is volt hangja, csak ereje nem. Egyáltalán nem indul már be? írtad, hogy nagy nehezen sikerült a múltkor beindítani. Szóval, ha sikerülne beindítani és nem fullad le alapjáraton, próbáld kivárni amíg bemelegszik annyira, hogy átkapcsoljon gázra. Ha gázzal jól müxik és azzal nincs megtorpanás akkor egyértelműen a benzinellátásban van a hiba szerintem.
 4. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Nekem a problémaleírás sem teljesen egyértelmű: "100-200 Km után világít". OK de mihez képest? Olajcsere után vagy minden hosszabb útnál? Vagy ezt már tisztáztátok?
 5. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Szerintem itt több, különböző hiba van. Hibakódokat tudsz esetleg mondani? A kulcshiba nem hiszem, hogy összefügg a motor hibájával. A lambdaszonda hiba el is tűnt a cserével. Igaz? Valószínűleg az új szondával majd a fogyasztás is normalizálódik. A gázadásra megtorpanást benzinnel és LPG-vel is csinálja? Igaz, nem Asrtánál, de nekem is volt ilyen gázadásra megtorpanás, erőtlenné válás és leállás hibám, de benzinnel. Az oka az volt, hogy a motor nem kapott megfelelő mennyiségű üzemanyagot. Nekem alapjáraton még többé kevésbé normálisan ment, aztán gázadásra leállt. Szerencsére nem az üzemanyagszivattyú adta meg magát, csak egy buta testelési hiba miatt nem kapott megfelelő feszültséget. Szóval én az üzemanyag szivattyú környékén néznék szét először. Bár ha gázzal is csinálja akkor máshol van a hiba. Ha jól tudom, a gázos rendszer beavatkozik az injektorok működésébe. így akár azzal is lehet gond.
 6. Remélem nem csak az olajhűtőt de az érintett tömítések is cserélve lettek. Ott is folyhat át olaj. Használj valami hűtőrendszerhez való mosóadalékot. Nekem A Wynn's bevállt. És jobb hatása van ha nem a hűtőfolyadékba teszed bele, hanem vízbe. Alaposan ki kell utána öblíteni. A 2xeri adalék nélküli öblítés szerintem nulla. Remélem csak amiatt van még olaj a rendszerben.
 7. Valószínűleg nem annyira kopottak még a kerekek és ezért csak hosszabb állás után traktorozik, hidegen. Gondolom a szerelők már meleg motort kaptak kézhez ezért nem hallották. Vagy nem ismerik a motor típushibáit. A cserével annyira nem sietnék, ha a traktorozáson kívül mást nem okoz mert elég borsos.
 8. Nem írtad milyen motorod van. A16XER-nél normálisak ezek a hőmérsékletek. Kb. 102 körül mozog. Dugóban ha jól emlékszem 108-nál bekapcsol a venti 106-nál meg ki. A folyadéknak hidegen a jel fölött kell lennie, bár nem írják, hogy mennyivel fölötte. Én a jel és a tartály hegesztése közti táv felére szoktam belőni. A hibajelzés úgy tudom tipikus Astra hiba. Talán a tartályban lévő úszó adja meg magát vagy valami ilyesmi. Nekem szerencsére nincs ilyenem. Itt a fórumon biztos találsz infót a hiba okairól.
 9. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  és onnan hogy jön be menet közben?
 10. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Csak 1 ötlet ... nem lehet, hogy tankolásnál esetleg beleléptél valami "benzintócsába" és a talpadon bevitted az utastérbe? Vagy a szellőztetőn keresztül jön kintről?
 11. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Valószínűleg a kábelek törtek meg. Tipikus H Astra hiba ami a bal hátsó ajtónál jelentkezik (először). Nézz körül itt: http://opelmuhely.com/leirasok/5/astra_h ha jól emlékszem több leírás is van róla, érdemes átnézni az összeset.
 12. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Nem mondta véletlenül a tisztelt szerelő, hogy mi a funkciója és hol található ez a modul? Hallottam már a REC modult komfort modulnak titulálni. Amúgy ez a csomagtartó bal oldalán van egy kis ajtó mögött. Márkaszervizben tuti nem fognak javítással sz@rakodni. Már ha tényleg ez a modul a ludas. Csere aranyáron! A titkos menüben való nézelődés előtt is merült az akksi?
 13. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A központi zárnak igen, de a 8-as az ami ebben az esetben érdekel minket: 8 Windscreen wash system, tailgate 10 A Vagy én nem értettem meg a problémát.
 14. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Két biztosítékdoboz van, egy a csomagtartó bal oldalán egy fedél mögött, és egy a motortér bal első részében az akku mellett.. A kezelési útmutatóban benne kell lennie, hogy melyikben van a hátsó ajtónyitó biztosítéka (úgy rémlik az akku mellettiben van) meg az is, hogyan kell leszedni a fedelét. 1x nekem is kiment mikor befagyott az ablakmosó folyadék és megpróbáltam lemosni a hátsó ablakot. Ugyanis egy biztosítékon van a hátsó ajtónyitó és a hátsó ablakmosó motorja. Kissé különbözhetnek a biztosítékdobozok típusonként vagy évjáratonként. Én legalábbis elég nehezen találtam meg 1-2 biztosítékot az enyémben, mert nem ott volt ahol írta.
 15. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  A biztosítékot nézted?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.