Jump to content

quad405

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  278
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

23 Segítőkész

quad405 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Astra H Caravan 2011, A16XER (a benzines Opel motorok szégyene)
 • Város
  Bp.

Legutóbbi látogatók

712 profile views
 1. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/268/hatso_ajto_kabelkoteg_szakadas
 2. Ja és óvatosan a csavarokkal. Nekem az egyiknek letört a feje pedig nem volt erőltetve.
 3. Szerintem ártani nem árt. Tömítés mellett még segít a helyén tartani a tömítést mikor felhelyezed a helyére a fedelet.
 4. Úgy tudom, hogy az Elring jó márka és már 5.000 körül is van a Cromaxban. Én azt tennék bele. Szerintem a Cromax clubtag árai korrektek. Az nem normális, ha 4 évente cserélni kell. Ez csak az új idők rossz minőségű alkatrészei miatt van így.
 5. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Megoldható. Itt egy jó leírás hozzá: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/248/tempomat_utolag__hogyan_/oldal/1
 6. Ha biztos vagy a kmóra állásban akkor ilyen várható futásteljesítmény mellett én megvárnám a 10 évet. Persze te tudod ... Én 150.000 Km-nél cseréltem 6,5 évesen. Nem mondom, hogy olyan volt minden mint az új, de simán elment volna még pár 10.000 Km-t. A feszítőgörgő felülete volt már kicsit megkopva meg kicsit nehezebben forgott mint az új és emiatt hirtelen gázadáskor előfordult, hogy meg-megcsúszott rajta szíj és olyasmi hangot adott mintha szelephang lenne. De nem az volt. De így mentem vele 15.000 Km-t mielőtt lecseréltem. Gates szettel lett cserélve, abban minden ugyan az volt mint amit az eredeti gyári.
 7. 150.000 Km vagy 10 év. Ez a hivatalos gyári adat. Régebbi kézikönyvekben még benne van.
 8. quad405

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Sziasztok! Meg tudja valaki erősíteni, hogy benzines H Astrába simán befér a "normál" 190 mm magas akku is. Köszi előre is!
 9. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Sziasztok! Meg tudja valaki erősíteni, hogy benzines H Astrába simán befér a "normál" 190 mm magas akku is. Köszi előre is!
 10. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Valahol le van írva, hogy ez az idő 10 perc. Gyakorlatban is kb. ilyesmit tapasztaltam. Semmiképp nem 1-2 óra.
 11. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Olyannyira nagy a spórolósdi, hogy az én 2011-esemben pl. hátul nincs semmi, elöl meg Corsa lámpa van. De az legalább kikapcsolható teljesen.
 12. quad405

  Elektronikák, elektromos kérdések

  Jobbfajta fejegységek képesek külső jeleket fogadni, pl. kormányról lehet őket távirányítani megfelelő CAN-bus adapterrel. Más kérdés, hogy az autó kijelzőjével akkor sem fog együttműködni. Nekem is volt ilyenem, csak megadta magát. Ez kapcsolt pluszt is előállított a rádió számára. régebben talán némelyik Clarion modell 1-2 kijelzővel is együtt tudott működni, persze megfelelő adapterrel, de biztos nem vagyok benne.
 13. Az egyik fórumtársunk jól megfogalmazta. A G igásló, a H primadonna. Igen a sportosabb vezetéssel felélednek a pacik. Benzint azért lenne jó váltani egy időre, hogy kitisztítsd a motort. De ehhez ó lenne meg is járatni nagyobb fordulaton. 1. ez is ilyen Próbáltuk már megfejteni, hogy miért csinálja, de nem jöttünk rá igazán semmire. Nem is mindig csinálja. Valami olyasmi lehet, hogy ha túl alacsonynak ítéli meg a fordulatszámot, akkor megemeli, hogy elkerülje a lefulladást. Csak egy kicsit túlszabályozza néha. Emiatt néha úgy váltok mint egy kezdő pedig levezettem már jópár Km-t 2. Hát ha arra az erőteljes szippantásra gondolsz akkor az a beszívott levegő hangja. De ez régebbi motoroknál is volt szerintem, de lehet nem volt ilyen hangos. 3. Az ablaktörlő működése le van írva a használati útmutatóban. Javaslom tölts le egyet és olvasd át. Egyébként 1x megnyomod lefelé, ekkor töröl egyet. Ha jól emlékszem 10-12 mp-en belül ha felnyomod akkor a 2 nyomás közt eltelt időt megjegyzi és ilyen időközönként fog törölni. Ha 10-12 mp-en túl nyomod felfelé akkor beáll az alap 6 mp-es törlésre. Akkor is az alap 6 mp-cel fog törölni, ha egyből szakaszosra állítod.
 14. Ez sajnos ilyen. Van benne erő, de sajnos pörgetni kell, hogy előjöjjön. 3000 fölött kezd feléledni. Sajnos minden alá van rendelve a környezetvédelmi normáknak. Emiatt pörög fel meg le lassan. Meg az is lehet, hogy az előző tulaj rossz benzinnel használta rövid utakon és van benne némi koksz. Tankolj bele 100-as OMV-t és menj ki vele pár 100 Km-t a pályára. Ha bizonytalan a gyertyák életkora, akkor azt se ártana cserélni. Nekem a Bocsh vállt be nagyon. A "gyári" Champion felejtős.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.