Jump to content

Yag

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  7
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

0 Semleges

Yag névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc
 • Születésnap 1974-12-12

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győrszentiván

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  OPEL Omega 3.0 MV6 (Automata)
 • Város
  Győr-Szentiván
 1. Yag

  Elektronikus gondok

  Kedves omega szakértők. Segítséget szeretnék kérni. Omega 1996os évjárat, 3.0 Mv6os motorral ( régi opel klubos autó rendszáma alapján valószínű többen ráismernétek. ) nemrég vettem át a tulajtól. A gondom az, hogy 5perc parkolás után mostanáig se indul. Olykor egyet pöffen felpörren a motor majd azzal a lendülettel le is áll. Amit eddig cseréltem. Vezérlőt, transzpondert, indítógyűrűt, (ezeket vissza is cseréltem arra ami bene volt) majd főtengely és vezérmű jeladókat is cserélt a szerelő, de még mindíg semmi. Mivel ODB egyes igy az ötös hatos port peckelése után két kódot villogott ki. 12 és 31 Vagyis diagnisztika indul és nincs fordulatszám jel (motor nem megy) Valóban nem. A kérdés már csak az, hogy mivel orvosolható ez a hibajelenség? A legngyobb gond ezzel, hogy egy hét múlva vinném a családot nyaralni de így nagyon nehéz lesz. Ha esetleg egy szakértővel konzultáhatnék, akár privátban vagy telefonon és szakértelmével előrébb jutnánk az életre keltésben azt nagyon sokat segítene és megköszöm.
 2. Yag

  Fűtés?

  Sziasztok! Fűtés - Klíma viszonyról érdeklődnék. Eldurrant a fűtőradiátorom. Klasszikus jobb elsőbe való szolid befolyással. Utánaolvatam, majd lebontom mert rémálom az egész műszerfal kiszerelése, már találtam hozzá leírást, képeket stb. ... De. A kérdés itt következik : Mivel a fűtést most rövidre zártam - szereltem - kötöttem a használhatóság miatt. ( Motortérből összekötöttem egy szolid csővel a két csővéget) + bilincs a nyomás miatt. Nyár lévén "ráérek" kicserélni a radiátort, valószínű szeptemberig nem kell fűteni. De a klímát így is teljes értékben használhatom ? Autómata, közepes vagy csak alacsony vantifokozattal ... vagy még óvatosabban ? Mennyire van kihatással a kettő egymással ? A klíma hatásfoka kezd esni ezért elvinném valamikor szervízbe feltölteni és tisztítani. Talán nem ereszt így nem lesz gond a feltöltéssel. Nyílván szólok nekik hogy a radiátor ki van iktatva csak remélni tudom hogy így is vállaják a klímás szerelést vagy hivatkozhatnak arra, hogy amíg a fűtés nem jó addig a klímát se szerelik ? El se vigyem a radiátor szerelésig szervízbe? Köszi a választ.
 3. Yag

  computer- ??

  Sziasztok! Hogyan lehet ( ha lehet ) kalibrálni a számítógép fogyasztáshoz tartozó számításokat ? Az aktuális fogyasztás még csak-csak nem lenne érdekes mutat amit éppen, bár érdekelne hogy amikor vezetek akkor az a gázpedál állapot 5 literes folyamattal az reális-e de ez relatív is lehet. A megtehető kilóméterek számítását is érdekesen kalkulálja ( két megtett távolság közt újraindításkor, mondjuk másnap már potom 30-40 km ekkel kevesebbet látok a képernyőn mint elöző nap) , de talán még ezt is megszokja az ember. Üsse kavics rászámolok, levonok belőle. Persze ennyi erővel számolhatna "pontosan" is. Viszont a 100 km -re vetített értékeivel kezd megörjíteni. Már nulláztam is, gondolván, hátha onnantól majd rendesen számol, de valahogy nem az igazi. 3.0 literes MV6 autómata, benzin motorral chek lámpás kijelző van benne. Motor cserés volt az elmúlt két évben, most került hozzám, kezdem megkedvelni, de szignifikánsan 7.9 - 8.5 litereket számol amikor a két tankolás közti kilóméterekben és tankolt literekben meg kiszámolom akkor 12 liter alatt nem áll meg a kicsike. Azért ez majdnem 4-5 liter eltérés. Persze nem vagyok naív. Értem én egy három liters, hat hengerrel, spor fokozattal, autómata váltóval városban nem fog 8 literből megállni, de el tudnám viselni ha rendesen számolna ha már van erre programja a fedélzeti számítógépnek nevezett egységnek. Néztem katalógusokat, netre feltöltött fogyasztásokat 100kilóméterre vetítve városban, autópályán és vegyesben ugyan erre a motorra, de ott sem láttam 10 liternél alacsonyabb számokat. Tehát ebből is kiindúlva a "gép" számol pontatlanul. Mi a tapasztalatotok ? Ne foglalkozzak vele mert ez nagyjából nálatok sem pontos és az évek alatt a szenzorok vagy szondák elkopásával inkább pontatlanok a számok vagy van valami relé, érzékelő vagy akármi amit ha kicserélek vagy megbütykölök akkor várhatóan a valóság közeli számokat kapom a képernyőre ? Van rajta OBD2 csatlakozó. Elképzelhető ha arra kötök rá rátolok egy tabletet akkor pontosabb számokat kapok vagy ez a része is teljesen zsákutca, mert ha fent hibásak a számok akkor abból az Auto Diagnostikai Interfacéból sem kapok pontosabbakat ? Köszi a segítséget.
 4. Yag

  Futómű, gumik, felnik

  Minden rendben volt az ET-vel. Valóban elfért. Sikerült találni olyan komplett kereket ami pont passzolt az autóra. Rászerelve, símán fut, úgy tűnik minden klaffol. Köszönöm a törődést. Boldog Ünnepeket.
 5. Yag

  Futómű, gumik, felnik

  Hírtelen mindehonnan felnik és gumik jönnek szembe. Ha ez van ráírva egy felnire akkor mit kell gondolnom ? Talán rámegy, pont ez való rá vagy felejtsem el ? A 33 még sem 35 ? Sokat számít ? Eddig 4x100 R13as kerekekkel volt dolgom valahogy most minden összekuszálódott. Kaptam pár ajánlatot az egyik méret: GM 61/2jx15h2 et35 gumi 195/65 15R nekem elég rá. No. Csak felleltem pár kalkulátort. Még mindíg nem tiszta minden, de számításaim szerint a ez ET33 hoz képest az ET35 2mm el tér el. Ez nem tűnik soknak. Bevállalható ?
 6. Yag

  Futómű, gumik, felnik

  Minden megoldá érdekel ami a büdzsét nem térdelteti le. Természetesen szívesen megnézem a javaslatodat is. Privátban árakat is tolhatnál, hátha beleférek a keretbe. Köszönöm. G.
 7. Yag

  Futómű, gumik, felnik

  Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Egy hete vagyok egy Opel Omega B 2.5 V6 1996-os tulajdonosa. és kereket szeretnék rá venni téli gumival. A jármű a családból tovább költözött hozzánk. Tesóm azt mondta, hogy az 5x100as felni megy rá. A neten fellelhető írott anyagok tanulsága szerint eddig mindenki az 5x110es ET33asról ír. Nincsenek nagy igényeim, beérem egy 15" os gyári felnivel 195/65 15 " os gumival. A kérdés már csak az, hogy milyen felninek is kell lennie pontosan hogy azok a bizonyos féknyergek is elférjenek ? Most egy 17" os ötküllős alufelni van fent. Gondoltam egy másik kerék + gumi szettel elleszünk télire. Köszönöm a segítséget.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.