Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

tuskes

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    1.191
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    18

Hozzászólások posted by tuskes

  1. 35 perce, zotya975 írta:

    Szia! A legtöbb fékerőt az első fékek adják, ha cserélted, annak azért össze is kell kopnia, szerintem kicsit várj vele, menjetek pár 100 kilométert. Vasalni csak óvatosan, mert ha megég-üvegesedik, akkor cserélhetsz minimum betétet. 

    Szia Zotya!

    Igen, ez igaz, kell idő az összekopáshoz. Azt meg is hagyom majd neki. A fékolajat így is-úgy is cserélem neki, mert lehet még az eredeti van benne, szóval illőnek látom. Munkahengert is kell sajna a szivárgás miatt. Amúgy a fék eléggé lent fog már amennyit fog, úgyhogy azt a szivárgásnak tudom be. Rendesen fel lesz pumpálva a rendszer, jónak kell lennie.

    Igazad van, most mást nem is tennék. 

  2. Sziasztok!

    Hasonló projektben vagyok, egy cimbi Astrájával. Sz@r fékhatás, + nulla rögzítőfék. Mivel kopottas volt a rendszer, ezért elsőként az első fékekre fókuszáltam. Kapott Brembo tárcsákat, TRW betéteket. Takarítás, fehérzsír spray, összerakás. Kicseréltem a kézifék kötelet is, eléggé meg volt már nyúlva. Hátul egyelőre annyit csináltam, hogy az utánállítókat tekertem. Jelenlegi eredmény.: fékhatás továbbra is gyászos, kézifék blokkolja a kerekeket menet közben, és nem húz félre, tehát pazar lett. A balos munkahengert cserélni kell majd, mert minimálisan szivárog. Ha ez megvan, lecserélem a fékolajat is, mert elégé fekete üledékes a tartály alja. Sejtésem szerint, a munkahenger és a fékolaj csere megoldja majd a fékhatás problémát. Most még nem vetetnék vele dobokat, pofákat, és komplett rugó szettet. Most költött az autóra egy valag pénzt.  

  3. On 2021. 10. 04. at 7:22, nyemi írta:

    Valószínű azért köti 15A pontra (amúgy  fűtő ventilátor is ide van kötve)a linkelt felhasználó, hogy esetleges hosszabb indítózás során ne terhelje be az akkumulátort ha elindulna. Mert van ám áram fogyasztása rendesen , azért is van 80A kötve a fix bekötése.  Utána olvasva,  igen a generátor töltéslámpáról levett impulzusok vezérlik amik ugye kapcsolatban vannak a motorfordulatszámmal is áttételesen. Amúgy össze állt a rendszer ? 

    Szia! 

    Igen, azt sejtettem hogy eszi az áramot, ha már 80A-es biztit tettek rá. Ennek szerintem  a 100 A-es generátor lenne az ideális. Sajnos nem tudjuk hogy végül így, a hozzá való olajjal jó-e. Cimbinek nem volt ideje rá, készült a mai külföldre utazásra. Nekem meg nem volt időm átmenni. Úgy áll, ahogy Szombaton hagytam. Abban bízok most, hogy bekerült egy vastag nyomócső, megkapja a hozzá való olajat, és meg lesz oldva a probléma. Ha lesz valamikor időm, akkor átugrok hozzájuk. Barátnője itthon maradt, és amúgy is Ő használja az autót. Megpróbálom befejezni, had élvezze.

    • Köszi! 1
  4. 3 órája, zotya975 írta:

    Ha jól gondolom a működését, akkor csak addig segít rá amig a kormányt tekered aztán megszűnik a nyomás, amikor már irányba forgattad a kormányt. Na most adott két rendszer egy kormánymő meg egy másik autóból származó szervómotor az elektronikával. Ha különböző az F astra és a G astra kormány áttétele ( tehát mondjuk az egyiket 4X kell körbetekerni a végállásig a másikat meg csak 3.5X) Akkor lehet az a gond hogy a G astra szervómotor még nyomná az olajat, de valójában az F astra kormánymű fizikailag már megállt? 

    Így tapasztaltam én is. Nem tekert kormánynál “ alapjáraton” forog. Állítólag a kormánygép felépítését ( belső ) megegyező, az újabb fajta F Astra kormánygéppel. Azt tudom, F-ben is 2 fajta van. A vas házas, és az alu házas. Utóbbinál fél fordulattal kevesebbet kell tekerni középtől végpontig. Ez van jelenleg beépítve.

  5. 4 órája, nyemi írta:

    Szia .  Idézet ebből :

    "A kapcsolat elemi. 4 vezeték van:
    - vastag fekete vagy barna (állandó tömeg az akkumulátorból)
    - vastag piros (állandó plusz egy 60A biztosítékon keresztül)
    - vékony fekete (2 -es gyújtás, azaz 12 V, amelyek jelen vannak, amikor a kulcs IGN -ben van, és eltűnnek, amikor az önindítót forgatják)
    - vékony fehér, kék csíkkal (a generátor gerjesztési jele - 12 V jelenik meg, amikor a generátor forog)
    Ha mindent helyesen csatlakoztat, a szivattyú csak akkor indul be, ha a motor jár, és csak akkor, ha a generátor feltöltődik, miközben fokozatosan gyorsul és lassul (ha más módon csatlakoztatja, akkor hirtelen elindulhat vagy hirtelen leállhat).

    Továbbá, feltéve, hogy az ajánlott CHF-11S olajat használják,"

    Az a kivezetés amin indításkor nincs 12Volt  15A  számú . erre kéne szerintem kötni. Az F21 v.F15 v. F14 helyére (persze ha nincs klíma) 10A  biztosítékkal.

    15A.jpg

    Orosz linkek: EGUR TRW magas olajnyomás

    Ez rendben van, így van kötve. Annyi külömbséggel, hogy azt nem tudom megmondani, hogy a gyújtáskapcsolt vékony fekete az melyik biztivel van kapcsolatban. Gyújtáskapcsolóról kötöttem be a piros-fekete szál alatti feketére. Szevó csak járó motornál jár, és szépen fokozatosan emelkedik a fordulatszáma. 
    Nézem a linket. 

  6. Siker! 
    Ma addig eljutottunk, hogy elektromosan HELYESEN. :) bekötöttem. Minden klappol. Majdnem. Összeraktuk a csöveket is, helyben tesztelés, óvatos kormány mozdulatok. Eldurrant az alsó nyomócső. Ez megismétlődött még egyszer. Bontott, ellenőrzött jó állapotúnak tűnő F Astra szervócső. Majd kapott egy dupla falú brutál csövet oda, de akkor a szivattyú felől lökte le a csövet. Az alsó ágon, szemmel láthatóan nagy nyomás van, bármerre tekert kormánynál. Holnap kap új bilincseket, és meglátjuk. 
    Én arra tippelek, a G Astra elektromos szervója, jóval nagyobb nyomáson dolgozik, mint az F Astráé. Más tippem nincs. 

  7. 3 órája, zotya975 írta:

    Szóval akkor csak azt a részt cserélted ami tolja a olajat a szervóba, kompletten az egészet nem? Szerintem az mindegy hogy fix vagy gyújtás utáni táp vastagság szempontjából, mert csak a rajta áthaladó áram nagysága érdekes, erre méretezik, az hogy mikor van jelen itt az áram az mindegy. A kormányszög jeladó mindenképpen kell, van G astrába is, de szerintem ott van valahol a kormányrúd végén, így ebben az egységben valóban nincs benne. 

    Nekem több dolog miatt is gyanus. Ezt ahogy hallottam, elég gyakran építik be pályázós Opelekbe, még a gyári elektromos szervós Corsákba is, mert nagyon gyors reagálású. Nincs több tyúkbél rajta, ami valamilyen módon összeköttetésben lehetne a kormányszög jeladóval, és nem hiszem hogy ez miatt akik használják, még akár az ECU-t is mókolnák. Ezért nem értem a helyzetet. 

    4 órája, nyemi írta:

    Szia. :icon13:Jól írod  Piros: vastag állandó 12V (30 pontra 80A keresztül)  Fekete:  kapcsolt 12V ( 15pont 10A keresztül ). Barna: Test.   Fehér-kék: generátor kimenet a töltőlámpához.  Fehér -barna diagnosztika.

    De Google segít :Установка ЭГУР   = Egur telepítése:hiya:

    Szia! Hát erre a leírásra az életben nem találtam volna rá, az biztos! Köszönöm! 
    Megpróbáljuk ma így. A vastag pirosat átkötöm fix 12 V-ra, egyelőre akkuhoz, a biztijével. Bízom benne ez lesz az áttörés. 

  8. 1 óra, zotya975 írta:

    Előrevetítem, nem volt még dolgom szervóval, de pár észrevétel: van valahol egy korményszög jeladó, ez adja a jelet a szervónak hogy melyik irányba kell mozdulnia. Ez szerves részét képezi a szervóegységnek, vagy külön kellett beépíteni? Aztán: nem tudod leválasztani a szervómotort az elektronikáról, hogy aztán direkt tápot adhass neki, hogy valóban működik-e? Logika alapján nem kell neki direkt táp, hiszen csak járó motornál működik, akkor meg már ott van a kapcsolt táp. Azt sem tudom hogy a G-ben ez a szervószivattyú állandóan jár, vagy csak akkor indul el, ha tekered a kormányt. Sajna a motortér olyan zajos hogy nem hallatszik külön csak a szivattyú. F-ben ahol hajtotta a főtengely ott nyilván állandóan ment, de itt is? Az a baj hogy kábelokat nem tudok neked méregetni, mert a Zafira motortere kicsi, és rá van tolva a motor a tűzfalra. 

    Ez úgy van, hogy 1 szál vezeték maradt ki a kötésből, és az állítólag egy diagnosztikai szál, ami mellőzhető nyugodtan. Színére nem emlékszem. Kormányszög jeladó nem volt része a pakknak. Szerintem az a modernebb elektromos szervók része, de ez persze csak tipp. Indítástól kezdve kell mennie. A másik autója ami egy H Astra GTC azon is megy folyamatosan ha jól tudom. Eléggé egy egységet képez, így nem feltétlenül bontanám meg. Ráadásul működött a G Astában. Így néz ki: https://kepkuldes.com/image/SjXz9A 

    Direkt tápra azért gondoltam, mert azok vastag vezetékek. Tehát lehet, a gyújtáskapcsolt vékonyabb szál, az csak akkor tud valamit kapcsolni, ha azt a vastag fix + előkészítette. Lövésem sincs, ez nekem magas labda. 

  9. Sziasztok!

    TUDOM nem ide tartozik, trollkodok, hiszen G Astra alkatrészről van szó, de abban a "csoportban" úgy látom nincs mozgás. Hátha tud valaki itt egy jó tippet adni. Sajnos fogy az idő, mert ismerős Kedden utazik külföldre hosszú távra.

    Egy jó cimborámnak segítek az F Astrájába szervót tenni. Mivel utólagos klímája van ( Diavia ) és minden ékszíjas, így a gyári F megoldások nem jöhettek szóba, teljes átépítés nélkül. Így szereztem neki egy G Astra elektromos TRW szervót, amit rendszerbe is kötöttünk. Az autó, amiből van az alkatrész, az nemrég jött haza saját lábán külföldről, tehát 99% hogy rendben működik. Beépítés F-be, próba, és nem indul a szervó motorja. A kb. 10-15 próbálkozásból, mindössze 2 x 2 mp.-re indult el. 

    Amiket villamosan bekötöttem, lehetséges valahol helytelenül:

    Vastag barna fix test. Vastag piros, gyújtás kapcsolótól gyújtás kapcsolt 12V. ( lehet ennek kellene fix +12V akkuról, a 80A-es biztivel, erre tippelek. ) Kék-fehér 0,75-ös a generátor gerjesztő száljára. Azt hiszem ( nem vagyok most ott ) talán fekete 0,75-ös szintén gyújtás kapcsoló gyújtáskapcsolt száljára. 

    Töltés rendesen van az autójában, és bár 70-es a generátor, szerintem azzal nem lenne gond. Biztonság kedvéért, a gerjesztő szálat rákötöttük az én autóm generátorára, ami egy felújított 100-as. 

    Létezhet, hogy a vastag pirosat azt fix +-ra az akkuhoz kell direktben kötni a biztivel? Mert akkor azt nem értem, miért nem mindegy neki, hogy a feszt az a szál mikor adja? Gyújtáson így is-úgy is megvan. 

    Lehet csak ennyit kötöttem félre, vagy van esélyem mást is ellenőrizni?

    Hétvégén rendbe kellene tennem.

    Előre is köszönöm a tippeket!!!! 

  10. Sziasztok!

    Ide trollkodok, hiszen G Astra alkatrészről van szó. Egy jó cimborámnak segítek az F Astrájába szervót tenni. Mivel utólagos klímája van ( Diavia ) és minden ékszíjas, így a gyári F megoldások nem jöhettek szóba, teljes átépítés nélkül. Így szereztem neki egy G Astra elektromos TRW szervót, amit rendszerbe is kötöttünk. Az autó, amiből van az alkatrész, az nemrég jött haza saját lábán külföldről, tehát 99% hogy rendben működik. Beépítés F-be, próba, és nem indul a szervó motorja. A kb. 10-15 próbálkozásból, mindössze 2 x 2 mp.-re indult el. 

    Amiket villamosan bekötöttem, lehetséges valahol helytelenül:

    Vastag barna fix test. Vastag piros, gyújtás kapcsolótól gyújtás kapcsolt 12V. ( lehet ennek kellene fix +12V akkuról, a 80A-es biztivel, erre tippelek. ) Kék-fehér 0,75-ös a generátor gerjesztő száljára. Azt hiszem ( nem vagyok most ott ) talán fekete 0,75-ös szintén gyújtás kapcsoló gyújtáskapcsolt száljára. 

    Töltés rendesen van az autójában, és bár 70-es a generátor, szerintem azzal nem lenne gond. Biztonság kedvéért, a gerjesztő szálat rákötöttük az én autóm generátorára, ami egy felújított 100-as. 

    Létezhet, hogy a vastag pirosat azt fix +-ra az akkuhoz kell direktben kötni a biztivel? Mert akkor azt nem értem, miért nem mindegy neki, hogy a feszt az a szál mikor adja? Gyújtáson így is-úgy is megvan. 

    Lehet csak ennyit kötöttem félre, vagy van esélyem mást is ellenőrizni?

    Hétvégén rendbe kellene tennem.

    Előre is köszönöm a tippeket!!!! 

  11. On 2021. 08. 03. at 11:23, ivanolsen írta:

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy 1,4 f astrában (klímásban), ha az 1,2 fokozat nem megy a ventilátoron a 3,4 pedig tökéletesen akkor is a fűtőmotor ellenállás lehet-e a hibás vagy az csak akkor ha az első 3 nem megy? Hibás ellenállás belejátszhat-e abba, hogy a klíma egyszer bekapcsol egyszer nem? Ezt csinálta akkor is amikor még ment az első 2 fokozat is (de lehet akkor már nem volt 100as).

    Csak tippelek, de lehet akár a kapcsoló is. Inkább az, mint az ellenállás. Annyira nem vészes kiszedni, és ránézni, mérni. 

  12. 3 órája, Lipocky írta:

    Kedves Nyemi!

    Úgy olvasom tudsz ezt-azt a jeladókról. Létezik az, hogy X14NZ-ben nincs főtengely impulzus jeladó? Tűvé tettem az autót, de a gyújtáselosztóban lévő jeladón kívül más forgásérzékelőt nem találtam.

    Előre is köszönöm a válaszod.

    Tudtommal DE tévedhetek, az X-es motoros  az katalizátorral szerelt. Ettől még az NZ motor nem lesz DIS gyújtásos, ebből kifolyólag nem szerelték még főtengely jeladóval.

  13. 2 órája, Lipocky írta:

    Kedves Nyemi!

    Úgy olvasom tudsz ezt-azt a jeladókról. Létezik az, hogy X14NZ-ben nincs főtengely impulzus jeladó? Tűvé tettem az autót, de a gyújtáselosztóban lévő jeladón kívül más forgásérzékelőt nem találtam.

    Előre is köszönöm a válaszod.

  14. 5 órája, zotya975 írta:

    Ahogy elkezdtek elterjedni a közöségi oldalak, ahol ugye ingyenes a használat ( itt azért a klubtagsági ( és a hozzá tartozó korlátlan használat) ha nem is rengeteg, de némi pénzzel jár) úgy kezdett itt csökkeni a " mozgás" most értünk el arra a szintre hogy már nincs értelme a jelenlegi formában üzemeltetni az oldalt. Én személy szerint nem vagyok oda a közösségi oldal ilyen formájú használatáért, de ez ugye csak az én véleményem. 

    Nagyjából ezen  vagyok én is. Bár használom a fészt, sok Opelos csoportban benne vagyok, vannak is jó ismeretségek, de mióta Opelom van, nekem ez a fórum jelenti a legtöbbet. Az itteni tagok, a hozzáértő segítségek, és még sorolhatnám. Szűkebb, válogatottabb, minőségi. Sajnálom nagyon hogy így alakul. Akivel lehet, szeretnék privátban telefonszámot cserélni, és fenntartani a kapcsolatot. Tehát nagyon örülnék neki, ha a tagok, ( persze aki szívesen tartaná a kapcsolatot velem ) jeleznének. Még annyi időm lesz, hogy a nemsokára lezáruló nagy projektemet, bemutathatom itt. :rolleyes: Tekintve hogy néhány éve honnan indultam, az itt kapott és összegyűjtött infók alapján, azt gondolom igazi Opel fórumhoz méltó változás. :wink:

    • Like 3
  15. 17 órája, Stevy írta:

    Ez tény, esetleg valami ingyenes fórum motorral összelehetne dobni egy fórumot, ami átvehetné az itteni szerepét. (Talán phpBB-vel könnyen össze lehetne hozni egy ingyenes tárhelyre, aztán ha bejön akkor átköltözni fizetősre.)

    Itt szerintem a legnagyobb gond, hogy nincs idő már a vezetőségnek, foglalkozni a fórummal, követni a hozzászólásokat, esetleg beavatkozni. Nem hiszem hogy anyagilag nagy költség egy domain ( remélem jól írom ) megfelelő tárhellyel. Ezekhez a dolgokhoz nem értek. 

  16. 5 perce, Stevy írta:

    Főoldalon a menü sor alatti kis szöszenetet olvasd át. (09.01-el megszűnik a hozzászólási lehetőség.)

    Én is csak lestem, mikor olvastam, igazából utána már maximum majd csak fórumon visszakeresgetni nézek fel, ez a "magazinos" történet nem nagyon érdekel.

    Neeeee! A face soha nem tudja átvenni ennek a fórumnak a szerepét. Legfőképp, mert itt “szelektálva” vannak a tagok, és nem okoskodó buta emberek posztolgatnak feltűnési viszketegségből. Egy Világ omlik össze bennem. Ide mindig fordulhattam építő tanácsért, míg a facen jellemzően inkább nem kérdezek semmit. 
    Jópár embert sikerült itt megismernem személyesen is, és nagyon jó lenne tartani a kapcsolatot olyanokkal is, akikkel még nem sodort össze az élet, egy jó beszélgetésre. Most akkor ezt hogyan? 

  17. On 2021. 05. 07. at 7:54, zotya975 írta:

    Ugyanaz a kapcsoló lényegében, a piktogramm más rajta kinézetre szerintem. 

    Pont most tüntettem el a szürke kardánboxomat, egy darabig tartogattam, de hát ezt kábé ingyen dobálják bontóban, nincs kinek rakosgatni. Szétvágtam darabokra, aztán ment a kukába. Itt van még a régi NZ hengerfej, meg a szívócsonk, veztengelyház tengelyestől, de ez szerintem senkinek sem kell, legalábbis annyit nem adnak érte amennyiért érdemes postával bíbelődni. Majd valamikor elmosogatom aztán ha lesz garázs felrakom a falra robbantott ábraként. :-)

    Én is őrizgetem az SZR fejet, nem is gondolkodtam rajta hogy eladnám. Enni nem kér, fel van újítva, jó lesz az majd emléknek. 

  18. On 2021. 05. 05. at 7:56, zotya975 írta:

    Az hogy nincs csatid az nem gond, ha nem tervezed kivenni az üléseket, fixen rá is lehet forrasztani a kábelre, vagy tesztek rá egy bármilyen csatlakozót. Mint írtam gyári kapcsolót szinte kizárt hogy találsz hozzá, ami így néz ki, az a kis tartódoboz van kicserélve egy kapcsolós verzióra:

    67d8bf2a73242466c1bd5efb61c0c929.png

    Ennek hiányában bármilyen beépíthető vagy billenő kapcsoló megfelel. Mindenképpen levédett és gyujtás utáni táp kell neki, de ezt a villamossági tudni fogja.

     

    Jaja. Kapcsoló ritka, de ez a kis box is. Én tudtam szerezni ilyen boxot, igaz, szűrékében, de műanyag alapozás után átfújtam feketére. Kapcsolót úgy oldottam meg, hogy ködlámpa kapcsolókat raktam bele. Azoknak kicsit másképp áll a műanyag illesztő tüskéje, de egy 3-as fúróval könnyen korrigálható. 

  19. On 2021. 04. 23. at 9:33, aholy írta:

    Udv! 

    Nem szeretnel inkabb komplett szettet venni? Emelokkel, kapcsolokkal?

    Szia!

    És azt is kérlek írd meg, hogy pl. az ajtókötegek is hozzá vannak-e. 
    Köszönöm!

  20. 8 órája, aholy írta:

    Udv! 

    Nem szeretnel inkabb komplett szettet venni? Emelokkel, kapcsolokkal?

    Szia!

    Ahhoz úgymond nagyon akciósnak kell hogy legyen, hogy még vásároljak egy teljes szettet. Írom ezt azért, mert lassan 2 éve hogy nem tudok beállni a bérelt garázsomba, a sok "lom" miatt. Ha gondolod, írd meg mennyit gondolnál a szettért, és meglátjuk.

  21. On 2021. 04. 17. at 9:18, Barret írta:

    Igen a Xado öblítőt néztem én is , viszont írja hogy kb 2-300km , na már most ez üzem meleg motornárl egyuzamban kell vagy jójó ha pl 5 nap alatt megyek 100km  ?  

     

    Nem, ez hidrotőke , igen csattognak az inejktorok melegen az a leghangosabb ami hallani alapjáraton.

    Zs+u-ból szoktam venni, most meg nem mondom mi a cikkszáma. Tök mindegy hogy egyhuzamban vagy 5 nap alatt. Akkor a tőkéket ki kell pucolni. Satuba fogva, többször átjáratva, nullára szépen ki lehet nyomkodni. Rongyot tegyél közéjük. Kézzel utána könnyen össze nyomható. 

  22. 1 óra, Barret írta:

    Remélem , meleg motornál szerencsére nem csinálja szóval elhallgat igaz kb 2p járás után .

    Olajcsere előtt a Xado öblítőt szoktam használni. Max 1000 km. Utána az új olaj. Ha szétszedem, a tőkéket satuban kinyomom, hogy a régi olajat kinyomjam belőle. Ezután mehet az 5w40 nekem most Xado, fém kannás. De tudnod kell, hogy hengerenkéntinél az injektorok is “csattognak”

  23. Sziasztok! Tudom, nem adok-veszek fórum, de máshol neten nem találok most..... 
    4 kapcsolós gyári elektromos ablak emelő kapcsolót keresnék SOS. Kettes van több darab, de abból nem tudok össze faragni egy négyeset. Igazán megköszönném ha lenne esetleg valakinek. Természetesen nem ingyen! 

  24. 1 óra, Barret írta:

    Sziasztok 

    Mostanában nagyon sokat gondolkoztam mitévő legyek. Ugye adott az 1.6 Si motoros F astrám (1,6 8v 100 paci ). Úgy vettem hogy hidegen eléggé csattogtak a hidrotőkék (opel betegség tudom ) . Akkor volt 8db új hidrtőke cserélve . Meg is szűnt a hiba egészen addig amíg nem kellet hengerfejezni (ez egy kb 3 éves story ) . Utána volt az hogy télen hidegben pici hangja volt egy rövid ideig . Most már eléggé hangosan tud kattogin hideg motornál de ami Nagyon  nagyon zavar az ha Meló helyen állok (picit lejt ) és beindítom akár +10 fokba is kvára de csattog a hidrotőke de iszonyat módon .(érdekes h reggel amikor sík talajon első hidegindítok akár 0 fokba is nem kattog ennyire ) .  Szóval a következő lenne a kérdésem. Gondoltam a következőkre : 1. Áttérni az 5w40 es olajra . 2. Motor mosó adalék olajcserekor. Az olajcsere kb most esedékes . Nem tudom van -e értelme ezeknek a motormosó adalékoknak én nem igazán hiszek benne és nem igazán merem beleönteni . Közel 400e van a kocsiban . Ja igen a csattogás csak hidegmotornál van a nagyon csatottogás pedig ilyen 15 fokig de csak  amikor enyhe lejtőn hidegindítok de akkor kvára csattog , csak ahogy melegebb van kevesebb ideig kattog úgy 15 fokig kb felette nem csinálja .

    Szia!

    Már egy ideje csak 5w40-et használok, igaz, nálam babrált a motor is. Motul, és Xado x Cres olajakat használok. Hibátlan, bár nem óccsó. Amúgy olajpumpád rendben van? 

  25. On 2021. 04. 07. at 8:15, wookie írta:

    Ülés ki, kárpit fel, persze középkonzol is ki, aztan két csavar fogja 

    Maga a kar ugynaaz az aszra/vectra, de a bowdent húzó szár vége eltér. 

    Köszönöm! Az a story már megoldódott. Most a sajátomnak van nyűgje. Folyamatosan világít a kézifék visszajelző, gondolom a karnál lévő kapcsoló a ludas. Jövő héten úgyis teljes kábelezés csere az autóban, akkor majd megkukkolom. Gyanusan kell szerválnom egy másik kapcsolót.....

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.