Jump to content

Pepe80

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  14
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

1 Semleges

Pepe80 névjegye

 • Felhasználói rang
  Újonc

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Opel Calibra 16v
 • Város
  Bp.

Legutóbbi látogatók

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Ezzel a fajta fényezés-nélküliséggel közérdekből nem lehet közlekedni. Erősítene bizonyos sztereotípiákat.
 2. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Apránként szedegetem az infómorzsákat hogy hogy van ez, hátha egyszerűbben meg lehet úszni a kérdést. Legrosszabb esetben megveszem majd hozzá az UNIX vagy bármelyik szerinti hozzávalót és akkor tuti nincs gond.
 3. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Hozzáteszem, hogy a szendvicset már jóelőre beszereztem mert tudtam én, hogy úgysem tudom visszafogni magam egy szemberohanó műszer láttán mert ugye az egy rohadt fontos és nélkülözhetetlen dolog, nem ám telifényezünk előbb és precízen összerakunk mindent, aztán hülyéskedünk az ilyen műszerdolgokkal. Szóval olajcserekor (és egyéb szimmeringek, teknőtömítés stb. cserekor) odatettem, és hát a féltengely csúnyán leverné a szűrőt. Tehát szendvicsadapter 3 (vagy 4?) különféle menetes közdarabbal eladó.
 4. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Vettem egy ilyen kütyüt. Mármint műszert...az eladó szerint bármi nem jó mert idézem "fordítva kell bekötni" mint a megszokott. (?) Rákérdeztem ez mit takar, olyan gomba kell, amiről ha lehúzom a vezetéket, 5 bart mutat a műszer. (?????????) Más gombáknál 0 mutatna. Ő sejtésem szerint Vectra 1.7TD (Isuzu) gombát használ mert ezeket a motoradatokat tudta és hogy 82 le., neki annak a gombája van. Ez az a motor. Na. Csakhogy az 1/8 collos menet és a kulcsnyílása is más (22) nekem meg 14x1.5 a menet 19 kulccsal. Hogy van az bent? Az a gomba 8k. körül már van, az ecotec Calibra kieg.műszereihez való (biztosra menve ahhoz kerestem mert nem értem ezt a fordított nem fordított dolgot) 12k körül már van. Valami bármi Depo vagy ilyesmi cucc 5k. Bár csábító de 1. tán túl gagyi, pontatlan 2. "fordítva" (????????) csinálná a dolgokat mert univerzális.
 5. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Hogy kéne bekötni a kiegészítő műszerek olajnyomásmérő részét? Ami a pirosat villantja a műszerfalon, alkalmas erre? Valahogy mellé tenni, hogy az is működőképes maradjon, meg ez is menjen. Vagy valami precíziósabb gomba kéne ehhez és azt elhelyezni valahova? Hogy néz ki gyárilag? Szendvicsadapter nem fér el a szűrő alatt. És hogy kalibrálom be, hogy pontos is legyen?
 6. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Utána levettem a sz.fedelet, úszik minden az olajban, szóval felkerülni felkerül ahová kell. A vez.tengelyeket meg úgy egyáltalán mindent úgy tettem vissza, hogy elmosva, kifújva levegővel. Mindent olajjal raktam össze, a tőkékbe nem öntöttem (jótanácsra) de olajozva raktam vissza őket ahogy és ahol voltak. Persze új olajjal-szűrővel indítottam be. 2-3 mp. után el is aludt a lámpa. Mielött szétszedtem a cuccot, épp csak kis tőkehang volt, ez egy egészségügyi puci lett volna, ha már úgyis h.fejtömítést kell cserélni. Ez egy alapvetően jó blokk, 15.k km-el. (sajnos a tömítés visszarakását elszúrták a felújítás közben, ezért ez a móka most) Azt mondták, hogy tökszáraz tőkét azokon a kis furatokon azzal az alapjárati fordulattal igen nehezen tölt fel, menni kéne vele egy kört úgy normálisan.
 7. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  10 perc után sem hallgattak el, rosszabbak lettek mint voltak a puci elött. :/
 8. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  A tőkék nekem is. Most pucoltam ki őket. :/ Mintha üresen lennének és nem tölti őket az olaj(nyomás)
 9. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Úgy gondoltam, hogy egy szelep után egy csövön keresztül "irányítottan" megy el a forrt víz, hogy ne a tartályon meg mindenen ömöljön végig. A mocimon úgy van, levezetve a lánc alá. Na mindegy, d.e. átnéztem és igen, a tartályon ömölne végig. Igazából egy elméleti kérdés volt mert tegnap szivárgást keresve megnyomtam a tartályt kompresszorral óvatosan és kis szivárgást tapasztaltam és hallottam a tágulásiból jövő egyik cső vége felöl, egy fentről láthatatlan részről. Reménykedtem hogy csak valami túlfolyó és esetleg túl erősen nyomtam meg levegővel. Azóta megtaláltam, a hármas elosztó gumicső felső csatlakozásánál folyik minimálisan, remélem csak elvágta a bilincs vagy elöregedett és nem a fagyálló zabált meg ott valamit. (mert a hf felújítás közben láttam pár bántó dolgot, szerencsére nem lényeges pontokon) sajnos az összerakás után elkezdett folyni a műanyag elosztó cső, visszabontottam mindent, cseréltem rozsdamentesre, összeraktam pár napja és most ismét szedhetem szét.
 10. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Agyaltam. A szintjelzős kupak egyben szelep is akkor v.szeg, oké. Akkor az egyik (felső) cső a tágulásin az annak a víznek "van fenntartva", amit átenged a sapka, ha gáz van? És akkor ha nyomást adok a tágulásinak, lehetséges az, hogy annak a túlfolyó-csőnek a vége a blokk mögött, bőven a szívósor alatt van valahol (de az olajteknő vonala felett) és ott folyhat ki a víz? Jól elbeszélgetek magamban. :D
 11. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Tudja valaki, hogy XE-n hol van a hűtés túlnyomás-szelepe? A hűtőnek ugye nincs sapkája, a tágulásié pedig nem olyan (ráadásul szintjelzős, nem erre van) Szóval hol f.ssa el magát, ha gáz van?
 12. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  A "fesz. alacsony" általában szakadást jelent de azért nehéz ezt így...
 13. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  C20XE, 1990-es. Valamiért a 20Nm rémlett nekem is de semmiben nem voltam biztos, akiket meg megkérdeztem, csak általánosságban mondtak 15-25Nm közöttit...hát arra nem alapozhatunk ugye, ilyen pontosan mint te, nem mondta meg senki. Köszi!
 14. Pepe80

  Általános műszaki problémák

  Helló Mindenki. Tudná valaki, hogy XE nek mennyivel kell lehúzni a veztengely csapágycsészéit és van-e sorrend vagy hagyatkozzak a hagyományos logikára, azaz mindent érintőre és belülről kifelé?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.