Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Pepe80

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    64
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    2

Everything posted by Pepe80

  1. Pepe80

    Egyebek

    Lesz teljesítménymérés? Én Márc.-Ápr. környékén viszem ha addig összeáll rendesen, szóval meg lesz írva a chip és talán a kipuff is meglesz az elejétől a végéig...
  2. Pepe80

    Egyebek

    Na akkor jó, ez megoldódott. Nekem is most rakódik össze a szerkezet és eddig tele volt minden hibával a műszerfalon, gondolom a sok állás miatt, meg füstölt gázelvételnél egy pöffenetnyit a kipuff de mivel minden 2. nap megyek vele valamennyit szépen kiszóródnak a hibák, az ABS sem világít, az alacsony olaj sem világít már (pedig az ABS is működött a gyakorlatban és volt olaj is a mociban) már csak a kiégett izzó jelzés világít viszonylag sokat, pedig minden működik elöl-hátul. Kicsit ingadozik az alapjárat, szerintem csak használni kéne a gépet és megjavítja magának ezeket a dolgokat. Ja meg elfelejtette a távirány a dolgát, újra kellett tanítani de most már nyit zár mindent elsőre. Van még pár anomália, ha nem oldódik meg majd idefirkálom, hátha segítség lehet másoknak a későbbiekben. A szerelők: amikor fényezték a kocsit napokig-nemtom meddig nézték, hogy világít a beltérvilágítás és takkra teszi az akksit, inkább az én költségemre trélerre tették és úgy hozták vissza hozzánk a műhelyünkbe mert már semmi sem parázslott a műszerfalon. Jó, csak 5k.-t kértek a fuvarért és nem kellett kockáztatnom egy ellenőrzést a lejárt műszakival (nem mintha érdekelne mifelénk) na de azért na. Úgyhogy mondtam is, jó munkakapcsolat ide vagy oda, de ha tönkretették a szinte vadiúj akksimat, jönnek egy újjal nekem. Ez tiszta prosztóság, vegye le a sarut. Nem is értem. Ilyenért engem lecseszne az ügyfél, stb.
  3. Pepe80

    Egyebek

    Na de mitől törhetett el bármi? Nem is használtad gondolom, ott volt a távirány(?). Amikor nagyon meg van bolygatva valami egy régi kocsiban és utána előjönnek mindenféle anomáliák, mindig az jut eszembe hogy véletlenek nincsenek vagy legalábbis kevés az esélye hogy pont akkor romlik el a kp.zár, amikor elöl szét van kapva minden. Vagy esetleg lehet, hogy a szerelő kulcsról akarta zárni nyitni mert áram nélkül volt a kocsi nyilván és túlfordította vagy nem tudom? Amúgy ha nagyjából olyan a felépítése mint az enyém (réginek) akkor az ott egy olyan szögegyszerű dolog, hogy nagyon. A kilincs hátulról rögzítő spiáterére fel van dugva egy mikrokapcsoló, egy U alakú drót vagy omega-gyűrű formájú cucc a helyén tartja és amikor fordul a cilinder a kulcs által, megnyomja :D Nagyon brutál :D Talán csak leesett a helyéről. Egy kis téglatest az egész (ha hasonló megoldás) és nincs benne semmi, ami elromoljon, egy rugóacél nyelv hajladozik és zárja a kört. Ha a tiéd nagyon más, akkor is meg lehet oldani bármilyen mikrokapcsolóval csak olyan helyre kell tenni, hogy elérje a cilinder és ott rögzíteni. Bár annyira még nem látom át, pont ti magyaráztátok el nemrégiben, hogy hogy van a mesteroldal, mit lehet vezérelni balról amit jobbról nem meg hogy van az ablakemelővel. Mondjuk azóta kihajítottam a zárakat, nekem nem kell. Az olajgomba: jaja, én a régebbifajtát szereztem meg, azon tényleg más a csati de a lényeg, hogy nem összecserélhetőek a vezetékek.
  4. Pepe80

    Egyebek

    Vagy: volt a környéken egy ugyanilyen egysarus csati bármi funkcióval és az lett idedugva, amaz meg oda. Amikor le volt kapva a h.fejem, én is dugdostam mindent ahogy kijött, ahogy elértek a vezetékek és még maradt is szabadon Aztán csak sikerült kifésülni, ki-kivel van. Amúgy minden rendszer működik az olajnyomásos cuccokon kívül?
  5. Pepe80

    Egyebek

    Meg is néztem (bár nemtom' hogy kell képet közvetlenül betenni, tényleg, hogy?) és az egyik csati sarus, a másik csavaros. A sarusról jön egy 10 centis vezeték, annak a végén egy 1 pines csati van. Gondolom ez az a szál lenne, ami a hagyományos, kieg. műszer nélküli gombának a pozitívja, tehát ez megy piros kannácskához a műszerfalba. A test az test mindenhol, ez tiszta. A kieg. műszeres gombán ugye 1-el több az érintkező, ez pedig a csavaros. Ez neked gyárinak kell hogy legyen mert amúgyis benne volt a kocsiban, na ez megy a kieg. műszerre pozitívnak, máshogy nem logikus. Gondolom a műszer(ek) nem lett bolygatva sem a piroskannácskás műszerfalban sem a kieg. műszer mögött (ott sem lehet összekeverni mert egy 4-es sorcsati van és ez a tiedben felbecsülhetetlen gyári cucc) Egyszerűen hülyebiztos, nincs mit összekeverni, tehát egy választ látok racionálisnak: a nagy szerelgetések közepette a két + közül az egyik letestel, mondjuk egy alkatrész alá került vagy csavarfej alá, az meg jól meg lett tépve és nyekk.
  6. Pepe80

    Egyebek

    Hm. Elméletileg nem lehet elnézni és felcserélni...van egy ilyen gombám vadi új, dobozban, megnézem holnap. Az biztos, hogy ha nem jól van bekötve, mindig a maxot mutatja, merthogy "fordítva" működik mint gondolná az ember. Lehet, hogy valamikor felcserélődött.
  7. Pepe80

    Egyebek

    Ráadásul nekem eléggé szét is vannak zuhanva a kárpitok, a patenttartók sok helyen elváltak, vissza kell ragasztani + a szövetes rész a műbőröstől...az két külön papundeklis darab, össze is vannak tűzve meg ragasztva is. Kivűlről viszont teljesen jó, leszámítva a napszítta részt. Ezért is gondoltam, hogy most lenne kézenfekvő kárpitozni mert jelenleg tökegyszerű lenne. Ha van anyag. Nem szívesen mondanék le a mexico antracitról, ezzel autentikus. Hát igen, én is kerestem méterben de biztos voltam benne hogy felesleges időtöltés. Ez nem merci. Mondjuk azokról is lehetne írni pár mondatot, hogy sokszor az az anyag valahogy nem az az anyag mint amit vártál volna, hanem csak valami OLYASMI. Messziről és hunyorítva.
  8. Pepe80

    Egyebek

    Aha...hm. De mintha az ülés anyaga más lenne, puhább szövet, az ajtókárpit meg vastagabb szálból szőtt, nem? (bár lehet hogy csak azért tűnik sprődebbnek mert sokszor átkefélgették már és megbolyhosodtak a szálak)
  9. Pepe80

    Egyebek

    A feljövős fajta De még nem jött fel 30 évesen. Viszont kicsit megszítta' a Nap az első kárpitok tetejét és gondoltam, mivel sokkal könnyebb szép hátsó kárpitot szerezni mint elsőt, abból kárpitoztatnám át. Mert ugye ilyen szövet nincs (pontosabban ilyen sincs) újban.
  10. Pepe80

    Egyebek

    Vajon egy hátsó oldal kárpit kiadna egy ajtókárpitnyi anyagot? Mármint a szövet, persze...?
  11. Pepe80

    Egyebek

    Nagyon szép, és ugye nem lett olyan durva az ár! (legalábbis ez a tétel) És ez így komplett. Összesen sem olyan vészes azért a jópár + paciért! Jó, ez hülyén hangzik a mai világban de akkor is. Van aki felnit vesz ennyiért, nem is kevesen és akkor még sehol a gumi. Megéri-neméri...turbót szinte bárki tud tuningolni, az nem kunszt...ez az igazi. Ebbe kell beletenni a melót, egy jól összerakott szívó nálam mindent visz és az az igazán elismerésre méltó.
  12. Pepe80

    Egyebek

    Így is sokat segítettél!
  13. Pepe80

    Egyebek

    Alig kell árnyékolni vagyis annyi van, amit az az áttetsző fehér pötty árnyékol. Nem világítanak erősen, mondjuk oda nem is kell. A szélvédőfűtés gombjában pl. 2 hagyományos rizsszemizzó van és alig parázslanak 12v-al, mondjuk oda sem kell sok és hülyén is nézne ki, hogy mondjuk a hátsó ülés támlájan tisztán kivehető az ikon
  14. Pepe80

    Egyebek

    Nagyon jó a kép! Gyárilag nincs ellenállás, az tuti. Itt van elöttem szétborítva. A történet röviden: pár hónapja amikor akadozott az ablakemelő, szétszedtem ezt az egész cuccot, hátha kontaktos. Nem kellett volna mert sajnos letörtem mindkét led mindkét lábát, szerencsére csak a forrasztások dobták el magukat. Visszarakhatnám őket de ha már így alakult, kicserélném kékre. Ledboltban: ilyen pici méret nincs 12 esben csak kevesebb voltosban de ad hozzá ellenállást. Ezekszerint akkor ez lesz és kár keresnem ebben a méretben 12-est. 6v. + ellenállás mondjuk. Amúgy érdekesen gyárthatták ezeket, mert az "alapműanyag" egyik oldalán ül a led, a lábai átmennek a túloldalra és plusz lábanyag nélkül vagy hogy mondjam, oda vannak forradva a réz érintkezőkhöz...na de hogy, amikor azt már csak akkor érik el a lábak, ha össze van pattintva minden?! Érdekes.
  15. Pepe80

    Egyebek

    Vajon hány voltos lehet az ablakemelő gombjának megvilágítását intéző led? Túl pici ahhoz, hogy 12-es legyen (persze nem kizárt) de nincs sehol semmi, ami redukálná a feszkót mondjuk 6V.-ra. Meg nem is olyan egyszerű ledet dimmelni. Pláne 1990-ben. A másik irányból nézve viszont ha 12-es is, nem világít valami erősen.
  16. Pepe80

    Egyebek

    Pontosan így tanították. Mondjuk a foszfátos egyből támad, a mentes meg csak ha el van hanyagolva és akkor sem annyira. 1-2 évente cserélem de átmosással együtt mert elég dzsuvás volt a rendszer és elsőre de másodikra sem lett az igazi...így az 5. csere környékén már egész elfogadható :D
  17. Pepe80

    Egyebek

    Jaja, az a zöld, foszfátos fagyálló eszi az alumíniumot...szembesültem vele. Csak rózsaszín löttyöt szabad.
  18. Pepe80

    Egyebek

    Ja, amúgy hogy lehetne megállapítani, hogy egy generátor hány amperes? Kaptam egyet, elég viseltes kívülről, semmi adat nem látszik, 3 pk.-s. Enyém még sima ékszíjas.
  19. Pepe80

    Egyebek

    Értemértem...a terv kétlépcsős, az egyik az, hogy a centrállal bezárt autóba is bejuthatok a csomagtéren keresztül, annak a zárja megmarad, nem is lehet gusztusosan eltüntetni (amúgy eltüntetném de plekót nehéz feltűnésmentesen hegeszteni). Bár a zár nem szereti ha centrállal zárt helyzetben (kulcsnyílás vízszintben) kulccsal nyitják, megfeszül és széteshet, és akkor össze kell rakni. A másik, hogy 2 szálat eldugok valahová én is. Nekem az a B veki, amelyiknek a gépteteje folytatódik a tükrökben. A zárakat már kivettem amúgy, a rudazatát is eltettem hogy azért meglegyen, végül megcsináltam a másik kilincset is, egyelőre így marad...majd eljátszok vele, ha nem barátkozok meg az esztétikájával. Szerintem meg tudnám csinálni a saját belső részével együtt (elég nehéz olyat találni, bár még csak futólag néztem) spiáterből van, mér-vág...valahogy össze lehetne rakni. Sosem figyeltem meg, hogy a facelift Calin gyárilag az új kilincs van! Új infó, köszi.
  20. Pepe80

    Egyebek

    Mármint milyen elektronikára gondolsz?
  21. Pepe80

    Egyebek

    Ez a terv, igen! Az utasoldaliba betoltak egyszer egy csavarhúzót és kiiktatnám (és akkor már a vezetőoldalit is mert nincs rá szükség) Az utasoldalt már be is hegesztettem lefestettem stb. de valahogy nem úgy mutat, ahogy szeretném. Zavar a helye, az a sík felület. Ha van valami megoldás, a másik kilincsbe már bele sem kezdek...Jól nézne ki egy szinte ugyanolyan kilinccsel mint a gyári de ahol a helye sincs meg a zárnak. Az enyém még a legrégebbi Cali, az első hónapokból. Akkor megnézem melyik az a kilincs amit mondasz, mert nem nagyon van meg melyik lehet (remélem nem az az íves kinézetű )Na, látom! Te v.szeg a B veki kilincseire gondolsz (legalábbis csak az tudná takarni a zárat) az annyira nem jön be. Ha jól sejtem az A Veki kilincs belső felét nem egyszerű megszerezni. Külső viszont még újban is van. Összenézem a Cali belsőjével, hátha össze lehet mégis hozni, valahogy összeszabni.
  22. Pepe80

    Egyebek

    Hy mindenki. Jól emlékszem, hogy az A vectra hátsó kilincseit lehet betenni a Caliba csont nélkül?
  23. Pepe80

    Egyebek

    Őőő, a jobb oldali már jó, ha odateszem a kezem megáll és visszaenged, ha nincs akadály, felmegy teljesen és ott is marad, már hozzá sem kell nyúlni csak kárpit fel és kész. Az áramtalanítás megoldotta. Na a bal oldali, az nem csinál semmit ablakügyileg, nemrég még jó volt. Persze lehet, hogy kifingott valami elektromos cucc, csak sok a véletlen, az ablakok piszkálása, a por meg stb. Most szedem ki a középboxot mindjárt, csak lóg ott, minden szét van kapva és tiszta por itt minden vastagon. A működését 10 év alatt sem állítottam össze fejben, csak használtam és kész. de érdekes azért
  24. Pepe80

    Egyebek

    Az átvezető szét-összedugása megoldotta a problemet. Jobb ajtó o.k. A bal viszont nem működik egyáltalán. Se a kis gombbal, se sehogy, áramtalanítás után sem. Ahhoz még hozzá sem nyúltam és a múlt héten még működött. Talán csak az ablakemelő gombjai tele lettek gittporral, stb. Viszont ami furcsa, hogy gyújtás nélkül, csukott ajtóknál is működik a jobb ablakemelő, táviránnyal bezárva is, szóval mindenhogy. Szerintem úgy nem kéne mert benyúlok egy dróttal az üveg szélén és megnyomom a gombot. Ezt sem tudom már, milyen volt. Más: ha bent ülök a kormánynál és bezárom magam az ajtónyitónál, bezár a központi, mindhárom ajtót, ez rendben. Ha ugyanezt az anyósoldalin csinálom, csak azt az ajtót zárja...jó ez így vagy be kéne zárnia a másik kettőt is?
  25. Pepe80

    Egyebek

    Én is így tudtam, hogy felvett áramot néz... Nyitott ajtónál csinálja, csukottnál nem próbáltam, leragadtam a problémánál a küszöbön ülve a szétszedett ajtó előtt mert 1 perccel azelőtt még jó volt, aztán rászokott erre a dologra. Nagyon elégedett voltam, mert minden üveg szépen áll, úgy dől ahogy kell, szépen bepattan az üveg a kéder alá felül, amikor becsukom az ajtót és felfekszik körbe. Nekem a régi kapcsolós van, ott a kis gomb. Akkor használtam (ritkán szerencsére), ha megállt az üveg a jég miatt. Ekkor lepucoltam, jégtelenítettem de utána sem működött az ablak, csak ha megnyomtam azt a gombot és feloldottam. Érdekes, hogy ez a könyv nekem is megvan valahol de ezt itt nem olvastam, hisz' nem volt vele gond. A szorulás azért nem jutott eszembe mert egyenletes sebességgel és minimális erőlködési hang nélkül megy fel a felső holtpontig ott kattan ahogy kell de egy villanással utána le is engedi azt a pár centit. Lehet meg van tekeredve a 2 sín egymáshoz képest mégis... Az a bosszantó, hogy szóltam, hogy ne szedjenek szét tovább semmit, én szétszedtem mindent a fényezéshez. Pláne ha nem tudják összerakni. Mert most legózhatok, nem voltam ott ugye. Az ajtó tabu, ebben meg is állapodtunk. Nem is volt miért szétszedni és végül ki is derült, hogy felesleges. Hibátlan működésű cucc volt. Na majd lesz is. Amúgy elég átgondolt az üveg és a sínek konstrukciója, jól látni mi miért van így. Na mindegy, áramtalanítok és megnézem becsukva is a működést.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.