Jump to content

opel16v

Forummember
 • Content Count

  22,988
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by opel16v

 1. Felesben nem érsz el vele lényegében semmit, nagyobb arányban meg ne is próbáld átalakítás nélkül, mert keményen ráfázhatsz.
 2. X20SE motoros omegával jártam majdnem 100e km-t etanollal, összesített túlfogyasztás +22%. Lett is mérve padon, 6% +teljesítmény, és közel 10% +nyomaték lett (e85power átalakítóval). Majd frissítsd az ár infóidat, mert az etanolt az utóbbi hetekben csökkentették, a benzin viszont most nagyon sokat ment fel egy hét alatt. Itt E85 311-327, 95-ös pedig 420 a legolcsóbb helyen is. Így megéri annak, akinek már át van alakítva az autója. De akinek nincs, annak így nem igazán hozza vissza az átalakítás árát.
 3. Aztaaa, micsoda elborult ötletek :) Javaslatom röviden: ne! :)
 4. Úgy lesz gazdaságosabb, ha otthagyod a garázsban ;) És ez tényleg nem vicc :) Máshogy sajnos esélytelen vagy.
 5. A NGM megküldte a közérdekű adatkérésre a választ... http://e85power.hu/hu/hirek/1-friss-hirek/595-e85-bioetanol-unortodox-rombolas
 6. Úgy gondolom nem rossz, ha E85-ből van :)
 7. ez a gyűrűcsere csak sárral kenegetés, ha nincs szerencséd, nemsokára el is törik valamelyik.
 8. Max 50%.-ban próbáld... de én a helyedben várnék egy kicsit még, mert a generál hibáknak előbb ki kéne jönnie, különben majd minden az E85-re lesz fogva ;)
 9. Nekem is most omegán gyújtókábel... bírta 18 évig a gyári :) Gyertyacserénél vettük észre, hogy a szigetelés sérült, és mivel meg is lett piszkálva, már érezhető is. Most indul a vadászat...
 10. A gyertyák szépek, a kábeleket még azért nem ártana átnézni... ez a fogdosós módszer nem az igazi, attól még lehet rossz. Olcsó megoldásként lehet azt csinálni, hogy egy vezeték blankolt végét áthurkolod a kábelen, majd végighúzod lassan, miközben jár a motor (előtte kiszeded a tartókból, hogy végig lehessen húzni teljesen). A másik vége természetesen akku negatívra legyen kötve. Ezzel a szigetelést meg tudod nézni. Injektorból semmiképpen ne használj olyat, ami nem hozzá való. Színkódja, termékszáma egyezzen. Amúgy nem a rugó szokott fáradni, hanem a tű kopik, illetve ha tele van a szűrő (van benne belül), akkor az is gondot okozhat.
 11. Még nézelődni kellene a gyújtás környékén, mert az 1-1 berántás gyújtáskihagyás lehet... bár az injektorok áteresztése is okozhat abban a két hengerben olyan dús keveréket, amiben elégtelen az égés. Ezeket kellene sorban rendbe szedni, ellenőrizni. A kábelek pl nem csak ellenállásra kell jó legyenek, hanem szigetelésre is, az is nagyon fontos. Ha nem jól szigetel (pl hajszálrepedések vannak a kábel külszínen), akkor ott áthúz láthatatlanul valamilyen testpotenciál felé.
 12. Bizony, az "álinjektor" plusz ellenállások nélkül ez a motorvezérlő AC relé hibát jelez.
 13. Teljesítményben jóval többet ki lehet venni az E85-ből, mint a 100-as benzinből. Nyomatékból meg még jobb a helyzet. De egy központi injektoros autó sosem lesz teljesen jó E85-tel, hiába rak bele valaki nagyobb injektort, vagy átalakítót. Nem alkalmas rá.
 14. És nem voltak ebben erőpróbák? :) Benzinből mennyi kellett neki átlagban?
 15. Már maga az ECU és a kábelköteg is 250 körül indul, de ez már baráti ár. Használtan sem láttam még 200 alatt, ha egyáltalán éppen találni. Aztán jönnek még a járulékos költségek... pl ha nekiállsz magad programozni, lesz egy-két tanulópénzes játszma, és valószínű jóval több időt kell padon tölteni, aminek órája 20-30e Ft. Ha bérelsz valakit programozásra, akkor maga a programozás kijöhet 100-ból kb ;) Na így kell számolgatni.
 16. Érdemes valahonnan testkábelről vinni, tehát ahol eredetileg is van bekötve testkábel az akkuról.
 17. Akkor nem tudják miről beszélnek ;) Hidd el, nem megvalósítható a koncepció, mivel a motorvezérlő programját nem, csak a paraméterezését tudják módosítani. Csak nagyon kevés motorvezérlő van, ami tud két külön paramétercsoportot kezelni, de azok annyiba is kerülnek, és olyan autókba is szánták őket (pl Subaru egyes modelljei).
 18. Nem tudják megcsinálni, ugyanis maga a motorvezérlő nem tud ilyesmit. Az, hogy a paraméter táblákban mi van beállítva, egy dolog... csak egyikre vagy másikra lehet optimalizálni, kettős üzemre nem tudod állítani. Persze be lehet lőni "félútra", de esélyes hogy csomót világít majd a motor check lámpa, főleg üa típus váltáskor.
 19. Az oktándugóban vagy rövidzár, vagy ellenállás, vagy dióda szokott lenni, a különböző autóknál. A dióda esetleg megtréfálhatott. A gyorsabb lefolyású égéshez valóban jobb a kisebb előgyújtás, viszont ez magában hordozza a nyomatékvesztést is, azaz maga a rugalmasság érzése nem ebből a gyorsabb égésből fakad, az biztos. Ez inkább a motorod saját jellemzője, általában a régebbi 8 szelepes változatok amúgy is jobb alsó nyomatékkal bírnak. Ha kikapcsolod a cellát, akkor milyen a változás a 91/95 között?
 20. Ez abban az esetben működhet, ha tényleg csak E85-tel tudja használni a gépet, amint benzint tankol, látja ennek kárát. Illetve a hidegindítást nem lehet E85-re igazítani az eredeti motorvezérlőben, ezért télen keverni kell mindenképpen, hogy elinduljon.
 21. Így van, teljes terhelésnél nem nézi a lambdaszonda jelét, ott egy előre kalkulált érték szerint megy a befecskendezés (a lambdaszabályzás hosszú távú korrekciós értéke itt is befolyásol, tehát nem fix értékek ezek sem). Illetve ugyanez az eljárás hideg motornál is, fűtött szondák esetén az indítás után kb 1-2 perc, nem fűtöttnél kb 3-6 perc kell, mire elindul a lambda szabályzás.
 22. Azért csak óvatosan a válogatással, mert pl az X20XEV lambda nem jó hozzá, meg kell nézni a paramétereit, egy-egy adott szondának.
 23. igen, ha az eredeti bekötése fix tápos, akkor jó.
 24. azért ezt se vedd kp-nek, bár statisztikailag igazad van :) programozható motorvezérlők úgy 200-tól indulnak ;)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.