Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Zachi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    3.226
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Zachi

  1. szerintem a nagybaj ott kezdődik, hogy az autód nem 1.7M ér hanem jóesetben 1.3 -at. ha megnézed 1M től vannak a 2007 es autók,a kutya el sem megy megnézni az autót 1.7 ért akkor ha 1M ért is vannak... én nemrég majdnem vettem egy 2010 decemberi astra H-t 2M ért. nagyon lent vannak az árak.

    Ha viszont így nézed, akkor már te is látod hogy nem éri meg :P

    Amugy az én véleményem, hogy a Meriva semmivel sem jobb mint az Astra G. nem nagyobb. csak magasabb.

    akkor már sokkal inkább Zafira.

    Osztom véleményed!

    Már a kategorizálás is magáért beszél:

    • Astra - kompakt autó
    • Meriva - mini MPV
    • Zafira - kompakt MPV

    Továbbá, ha figyelembe vesszük, hogy:

    • Astra G Caravan és a Zafira milliméterre azonos padlólemezre épül, és hogy
    • a Meriva a Corsa C padlólemezét használja,

    akkor könnyű belegondolni, hogy melyik mekkora.

  2. Insignia spricnik beépítve. :icon1:

    Jaja! Pont a főpróbát és a finomítást láttam! Meg a korrektül beépített xenon szettet! Csak te sem tudtad, hogy én vagyok az, én sem tudtam, hogy te vagy az! Bár nekem derengett valami, csak nem állt össze a kép! :D

    Imy! Biztos gyenge a szivattyúd, mert Balázs majdnem teljesen körbe tudta vele mosni az autót! :D

    Nekem meg beköszönt a bal első kerékcsapágycsere a jeladó hibájával. Hol van sebességmérés, hol nincs. Ennek függvényében az ABS hiba is virít. Aztán napokig, egy hétig minden oké, majd kezdi elölről. Néha még az álló autónál is kilibben a mutató 10-20 km/h-ig. Sajnos nem kábelhiba. :icon7:

  3. Sziasztok!

    Nekem az Astrán hátul dobfék van.Szerintetek hogyan lehet átalakítattni,esetleg át lehet-e alakítattni tárcsafékessé? És mégis kb mennyibe kerül egy ilkyen akció?

    Nem is figyeltem! Van CDTI hátsó dobfékkel? :o

    Át lehet alakítani akár hátsóhíd cserével, akár a csonkállványtól kezdett újraépítéssel. Ez utóbbi az olcsóbb, de anyagköltséget nem tudok mondani. Mindkét esetben kézifékkötél csere kötelező.

    Bővebb információt a kereső használatával kapsz!

  4. Sziasztok!

    Olyan problémám adódott a vassal,hogy ma reggel amikor álltam ki a garázsból pici gázadásnál nem nagyon akart elindulni (mármint gurulni az autó), nagyobb gázt adtam el is indult de pattant valami,mint amikor mosás után behúzza az ember a kéziféket és a fékpofák rá tapadnak a tárcsára.Hozzáteszem nem szoktam behúzni a kézit sohasem a garázsba beállva.Estére munkahelyről elindulva ugyanezt a jelenséget produkálta,pedig ott sem volt behúzva a kézifék egész nap ( ott is garázsban állt egész nap).

    Hazaérve mielőtt beálltam a garázsba megnéztem,hogy nem -e meleg a féknyereg,esetleg arra gyanakodva,hogy fog a fék.

    A féknyereg nem volt meleg,viszont az a rész ahová a kerék felfogató csavarokat becsavarom jóval melegebb volt (mondhatni majdnem csak forró) mint a másik oldalon.

    Előfordulhat,hogy csapágyas a kerékagy?Hangja nincsen,legalábbis nem vettem észre,hogy búgna.

    Jaa,és mind ez a bal oldali hátsó féktárcsánál jelentkezett.

    Tudom,hogy abból,hogy én ezt ide leírtam nem lehet megállapítani,mi lehet a gond,csak hátha járt már így valaki,és a tapasztalatait megossza.

    Ha netalán a kerékagy csapágyas,nagy meló itthon házilag kicserélni,?ABS-es a kocsi.

    Segítséget előre is köszönöm!

    Ui: bocs a hosszú regényért...

    Ha használnál kéziféket, akkor a kötél cseréjét javasolnám, de így inkább a féknyeregben a dugattyú hibájára tennék tétet.

  5. Sziasztok!

    Pénteken vettem át az autómat, és kívülről már megvolt a wax, egyéb ápolások. Belül viszont erősen poros és néhol foltos a kárpit, főleg hátul, ahol gyerekek voltak. Kétlem, hogy szimpla porszívózással túl sokra mennék, így gondolkoztam ilyesmin. Vélemény?

    Vagy valami bivalyerős porszívó kellene... Még előző kocsimhoz használt kárpittisztító folyadékból van bőven, ma azzal még megpróbálom, de nem nagyon hiszek benne, csak szivaccsal erősen be kell dörzsölni, aztán hagyni megszáradni. (az ilyesmik érnek valamit?) :D

    Javaslat?

    Na, én ezen a részen feladtam a küzdelmet, pedig a kisebbik is már 12 éves lesz. :wacko:

    Miért van az, hogy - mint másoktól is hallom - mihelyst beszáll a gyerek az autóba, rögtön eszik, iszik, ... és nyomot hagy? :devlish: Pl.: morzsa mindenütt, még az üléslap alatt is. :angry:

  6. Ti miket nézetnétek át a kocsin egy hosszú út előtt(kb1600Km)?Novemberben volt olaj, olaj szűrő, benzin szűrő csere.Továbbá ellenőrizték a tengely leszorító csavarokat.

    Feltöltési szintek, gumiabroncsok, érvényes biztosítás!

  7. És még valamit kihagytam! :blush:

    Astra F, G, H soha nem készült lengyel földön, viszont mindenhol értékesítették.

    A Classic szériát csak a lengyelek gyártják és (khmm...) korlátozott a piaci megjelenése. Remélem elég árnyaltan fogalmaztam.

  8. Sziasztok!

    Mennyire szoktátok felfújni a gumikat?

    Ha 2.3-ra fújom mindegyiket, akkor az elsők elég "kemények".Olyanok hogy minden kis repedést az aszfalton lehet érezni .Ha 2.2-re fújom az elsőket, akkor meg attól félek, hogy a gumi rosszul fog kopni, mivel lapos és csak a két széle fog kopni.Lehet hogy túllihegem a dolgot, csak új Kumho gumikat kellett vennem és nem akarom hogy bajuk legyen.

    Nálad nincs egy matrica a tanksapkaajtó belső felén? Ott minden terheléshez megadják a megfelelő nyomást tengelyenként!

  9. Akkor nekem el van írva a forgalmim? :blink:

    A classic II mitől nem Astra G?

    Távol álljon tőlem, hogy bárkit megbántsak, de a Cl II a G Tes.. gazdaságos változata. Sajnos túl sok dolgot kispóroltak belőle a "jóárasítás" nevében. De erről már sok szó esett a fórumon. Ugyebár az "R" jelölést mondják hivatalosan Riviera-nak, rosszmájúan meg Reduced-nek.

  10. G-t már egy jó ideje nem gyártanak, 2009 volt az utolsó éve!

    Pontosítsunk! :D

    Astra G-t 2004 óta nem gyártanak.

    A 2009-ig gyártott Classic II-ből 2011-ben még akadt raktáron, hiszen akkor az Astra H klónja, a Classic III már több mint 2 éve hódította el tőle a potenciális vevőket. Így a párhuzamos Cl II értékesítés erősen nyomott (akciós) áron is csak akadozott, sőt már a Cl III egyre közelibb érkezésének híre is keresztbe tett neki már 2007 második felében.

  11. Kösz szépen, én is vidéken élek, nálunk sincs sok lámpa. A 2004-es 1.1 m, a 2003-as 9k, az előbbi cdti a másik dti. Sokan azt mondták hogy az 1.7-es jobban eladható, a kétezres viszont láncos motor. Az alkatrészárak kb egálban vannak.

    Ki kéne próbálnod mindkettőt! Én is így tettem és aztán döntöttem.

    De, ha nem csak üzemanyagkúton tankolnál, akkor semmiképp se CDTI-t, mert az érzékeny az üzemanyag minőségre!

    Amúgy pedig, ha jó (volt) ez az 1.7-es motor a Hondának, akkor talán nekünk is jó lesz.

    Sok különbséget nem látok a két motor között, ugyanabba a biztosítási kategóriába tartoznak, használt autónál meg mindegy melyiket veszed, bármelyik lehet jó állapotú, ugyanakkor széthajtott is. Mindenesetre sok sikert kívánok a vásárláshoz!

    Üdv! Szines

    Na, ez elég felszínes ismeretekre vall. Legalább annyi a különbség, mint anyós meg a lánya közt: határozott és nem összekeverendő! :w00t:

  12. Szerbusztok!

    Az a kérdésem, hogy a műszerfalon egy sárga "vízcsap" világít.

    Volt már valakinek ilyen üzenete, mit jelent?

    Előre is köszönöm a választ.

    :D Az nem "vízcsap"! Check engine! check-engine-light.jpg

    Ha nem is enged indítózni, akkor az indításgátló reklamál.

    Ha menet közben gyullad ki, vagy a motor beindítása után sem alszik el, akkor a kipufogógáz szabályzórendszerében van a gebasz.

  13. Sziasztok!

    ...

    A baj az, hogy ha megyek éjszaka akkor elég látványosan a zene ütemére halványulnak a fényszórók meg minden ami világít a kocsiban. Meg ha például bekapcsolom az elakadásjelzőt akkor is.

    ...

    Az autóban általában, 80-110A-es generátor van gyárilag. Ennek a teljesítménye, "megy" az akkuba, és a fogyasztókra.

    A fogyasztók: ECU, (benzinesnél) a nagyfesztrafókra, elektromos kormányszervóra, világítás, stb...

    350W-nál, már kellene egy kondenzátor, ami az áramcsúcsokat ellátja.

    Vagy vegyél még egy akkut, és közvetlen az erősítő mellé. A lehető legrövidebb vezetékekkel!

    Lehet, hogy én értelmezem rosszul amit Gábor ír, de az én olvasatomban az jön ki belőle, hogy pusztán a vészvillogó bekapcsolására, zene nélkül is villódznak a lámpák. Ebben az esetben sem a plusz akku, sem a kondi nem segít csak a szakavatott, türelmes kéz, ami kimér és átvizsgál mindent a generátortól a csatlakozásokon, kötéseken át az akkuig.

    Aztán ahogy DV írta.

  14. Pedig tudniuk kellene a gáz mennyiségét, és az olaj arányát! Akkor akik csinálták nem igazán értenek hozzá, mert nem megfelelően töltötték, csak kb-re... Így könnyen kinyírhatják a klímádat...

    Már csak azért is, mert a szükséges adatok fel vannak tüntetve a motorháztető alatt a zárhídon! R134-ből 600gr kell, de felhívja a figyelmet, hogy Z20LET-be 700g. Mindezt ékes angol és német nyelven.

  15. Látom, még nem kaptál rá választ...

    Az a szekunderlevegő-befúvó tartókonzolja, a korábbi x20xev-t, x18xe-t szerelték vele, elvileg a katalizátort kímélték vele hidegindításkor, mivel levegőt fújt a kipufogótorokba, higítandó a benzindús kipufogógázt.

    http://www.bradgatem...ne_f13564_2.jpg

    Akkor mégiscsak valami hiányzik azon a két OPC-n a blokk jobb oldaláról? Ezen a kiszerelt motoron pont az a rész nem látszik igazán.

  16. kockázat nélkül nincs pontos mérés .

    ha kifogy kap üzemanyagot és újra el fog indulni

    nem az a fajta amit csak szervizben lehet újraindítani

    Az üzemanyagnak - legyen az bármilyen - kenési és hűtési feladatai is vannak!

    Mondjuk egy üresre futás még nem okoz kárt.

    A másik kockázata a dolognak, hogy minél jobban kiürül az ü.a. tartály, annál nagyobb az esélye, hogy az évek során összegyűlt koszt beszívja az ü.a.szivattyú. A mocsok kitakarítása sem kellemes és az csak a minimum, mert minél tovább jut,annál nagyobb kárt okozhat.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.