Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Imi 1.7TD

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    75
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Imi 1.7TD

  1. Na én ha már bele vertem a nagy lóvét már csak azért sem adok túl rajta egyenlőre. Annyira meg nem futja, hogy vegyek egy Insignia caravant helyette vagy valami terepesebb terepjárót. Amúgy is, jó ez nekem, elvisz ahova kell.

    Ezzzel én is így vagyok, nemrég a főtengely tört el (1 éve volt felújítva), ezután 2000km után szétment egy motorolaj csövem, kinyomta az összes olajat, szerencsére a motornak nem lett baja, egyből leállítottam. Már többet költöttem rá, mint amennyiért megvettem.

  2. Ha olcsón akartok venni egy ilyen 1irányú szelepet, akkor menjetek fel a Kelemen-művek honlapjára, és nézzétek meg a hozzátok legközelebb eső partnert. Én is egy kisboltban vettem, de onnan néztem ki. Nekem ugye 8-as kellett, és 1300Ft volt. Ajánlottak bárdi-t is, de az 2600Ft volt. Mondtam, hogy na ne má, az nem kell. Jobb az indítás, Nekem is úgy visszafolyt, hogy amikor kettévágtam a gázolajcsövet, egy csepp gázolaj nem folyt ki belőle. Még mindig nem túl jó a hideg indítás, de rajta vagyok.

    itt vannak :D

  3. Igen, már télen, de még a nagy hidegek előtt kapott új üzemanyagszűrőt, és ha már kapott rendes szűrőt akkor már kicseréltük ezt is.

    akkor ez is kilőve

    lehet,hogy én is teszek majd bele ilyen szűrőt

    amúgy sok trutyit kiszed?

    gondolom a gázolajszűrő után van betéve

  4. Már amikor hozzánk került a gép volt egy kis átlátszó plusz szűrő a motortérben az üzemanyagcsövön. Hogy szűrésre mennyire jó-nemjó azt nemtom, meg igazán nem is érdekel, de arra jó h a legmagasabb pont az üzemanyagcsőben, és ami levegősödés van, az mind ott látszik buborékformában. Reggelente nézegettük h mennyire levegős, de mindig kapott anyagot rendesen, csak egész kis légbubi volt benne, és az sem ért a csövek környékére.

    az a kis szűrő jó dolog, én motorokon használom, sokmindent kiszűr, és még a vizet is megfogja, ezért érdemes néha cserélni, mert nagyon hidegben képes a víz belefagyni, és az nem olyan jó, mióta nálad van az autó cserélted azt a szűrőt?

  5. A reggeli "qrváranemakarokbeindulni"-ra nem tudsz véletlenül valami okosat? :lol: Jah, meg hallottam valamit asszondta egy nép h a műszerfalon az izzítás-jelző lámpicsku az nem azt jelzi h meddig izzít, hanem azt h a gyári új izzítógyertyákkal meddig kéne izzítania. Ez most frankón így van? És ha igen, akkor honnan tudom megszülni h meddig tart a frankó izzítás? Meg esetleg nem találkozott -e vki olyannal h pl egy haldokló relé miatt hamarab abbahagyja az izzítást mint kéne? Már komolyan nemtom mit csináljak, iszonyat h milyen szenvedősen indul... :D

    ez elég érdekes, mióta nálam van az autó küzdök az izzítással, volt izzítógyertyacsere, relé csere, igaz nem GM relé ment bele hanem off Audié, végülis passzoltak, azóta "csak" 40mp az izzítás de 25-nél ráindítok és akkor abbamarad, úgyhogy nem a lámpát kell figyelni, hanem a relé kattanását :lol:

  6. Nagyon remélem :lol: (az én igazi problémeám az volt h idővel mindig szétment valahol egy cső, és átmentem útmosóba) most a csövek már cserélve vannak, a hűtő is, meg a sapi is. Volt egy olyan ötlet hogy a sapi túlnyomás szelepe nem engedi el a plusz nyomást, és azért nyomja szét a rendszert. Mióta ezek megvannak még (kopp-kopp) egybe a hűtőcuccom :lol:

    azért kérdeztem, mert én mondtam a sapka cserét , mert anno én is úgyanígy jártam, és nekem segített, lassan két éve jól működik a rendszer :D

  7. Nekem elszállt a hűtőm még ősszel vmikor, mert nem volt ventillátorom, csak tudta a tök h nincs amíg nem kellett lyukas hűtővel hazajönni 70 km-erről :D (2-3 km-erenként megáll, vízkunyizás vkitől, töltögetés várás stb... :lol: ) oan 80-90 körül jó volt mert ott már hűtött a menetszél :D Jah a lényeg ami esetleg neked is érdekes lehet. A hőkapcsoló pusztult el, ami a hűtő oldalába van belenyomva. Kipróbálhatod h a venti jó -e, csak két dróttal küldd oda az akksihoz egy pillanatra, ha felpörög akkor valszeg a kapcsoló a kula. Illetve egyszer észrevettem azt is h a venti csatija képes szétcsúszni, és nem érintkezni. Egy próbát az is megér. Jobb nem nagyon jut eszembe, pedig cseréltem már ebben a témakörben komplett hűtőt, egyszer csöveket, hőgombát, mag a végén egy kiegyenlítőtartálysapit, csak h legyen :lol: (lassan az egész autóm egy csergő-reklám :lol: )

    kiegyenlítőtartály sapka cseréje megoldotta a problémádat??

  8. Igen, a garázs szupi lenne, de hát nem olcsó dolog még egy féltetőt sem összerakni. Most az eletromos vízmelegítő beszerelésén gondolkozok plussz egy takaróponyva. Gondolom már ennek is jobban örülne az autó így télvíz idején. Most éppen ez után a vízmelegítő után keresek a neten, sajna kevés sikerrel. Van rá ötlet, hogy hol találok ilyet? Esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata a használatával kapcsolatban?

    vízmelegítő

  9. Arra készülj fel,hogy aknából kell levenni és a hővédőlemezét szidni fogod! B)

    Nekem vissza se lett rakva a hővédő lemez, úgy voltunk vele, hogy úgyis nemsokára cserés, így megspóroltam egy levételt ;)

  10. Szerintem egy takarítás és újrazsírba rakás segít ezen,nekem is hasonlóan viselkedett.

    így van, nekem is húzott még egy évet, azt mondták, hogy lehet bír egy hónapot, lehet két évet, ennyire tellett B)

  11. ;) Az enyémet Gizinek hívom! :blush: Nekem is szórakozik az önindítóm, hidegen mikor be akarom indítani, teker egyet és kiugrik üresjáratba! De ezt csak nagy hidegbe csinálja. Valamelyik nap kiszedem és megnézem a bendixet! Mennyibe kerülhet a bendix 1,7D astrába?

    akkor nem vagy egyedül ezzel,nekem már majdnem beindul, már csak egyet kéne tekernie és akkor dobja ki,

    mivel már egy éve megmondták ,hogy hamarosan kuka az önindító, ezért én vettem bele egy bontottat. B)

  12. Sikerült ma is megörvendeztetni a vasnak. Amikor tegnap aztmondtam motormosok, nem egészen így gondoltam... Hazafelé a mintegy 20 méter alatt sikerült a teljes hűtőrendszert folyadékmentesíteni. Eldurrant egy vízcső. Persze a legbelső-leghátsó-legalsó. Éjszaka melyik is menne szét ugye :rolleyes: valaki nem tudja hogy a hűtővízkiegyenlítő tartály kupakján nem kéne -e valami túlnyomás elleni szelepnek lennie? Eléggé idegesít hogy már nyomta szét a hűtőt is egyszer, most ezt a csövet... a rendszernek mindig lesz valahol egy leggyengébb pontja, ez úgy lett megálmodva hogy egy kis plusztól egyből elpukkadjon valami?

    Szerintem van a kupakba beépítve egy nyomás szabályzó, én is így jártam, mint te , előszőr hűtőcsere(33000Ft), utána vízcső(5000Ft), végül kiegyenlítő sapka(1300Ft). Előtte ,mikor levettem a sapkát, hallottam, ahogy megy el a nyomás, szinte ropogott a hűtő. Az új sapkánál is van valamekkora nyomás, mert ez kell, hogy legyen.

    Szerintem próbáld meg sokat nem veszíthetsz vele max 2000Ft lehet most. :)

  13. Durván fél milla, de inkább alatta. Meg persze némi karbantartás felújítás.

    Ennyi pénzért már kapsz turbósat is, ugyhogy szerintem azok közül válogass.

    Jól látod, kell beleszámolni ilyet is, megvétel után Pl:olajcsere, vezérlés csere, gumik, akksi,meg ilyenek. :rolleyes:

  14. Sziasztok!

    Még új vagyok, és astrám sincs, de most kacérkodom egy 1.7 d vásárlásával. Sok rosszat hallottam a német dieselről, azt mondták, hogy csak az isuzu a jó. Nem kontár szerelő is ezen a vélenényen volt. Tanácsot és tippeket szeretnék kérni, és egy pár tapasztalat is jól jönne. Köszi. Üdv.

    Ha jó kezekben volt egy autó, akkor mindegy, hogy német diesel vagy isuzu.

    Lehet egy isuzu is "leépülve".

    Kérdés, hogy mennyit szánsz az autóra?

    Ezek idős autók nagyon nehéz jót kifogni, sajnos nekem se sikerült a legjobbat kiválasztani

  15. Viszont nem kellene kattannia valami rellének?! Volt egy céges 1,8D berlingóm, és azon kattant, pedig az sem volt fiatal (1997). Nem értem itt miért nem. Írtak az előzményekben valamilyen relléről, de azt mondták, hogy akkor nem is izzítana, pedig ez gyönyörűen működik. NEM ÉRTEM.

    Majd próbálkozunk akkor, hogy kiméretem, csak tudod, az a baj, hogy az hőmérséklet függő, és +5-be nem addig izzít, mint -7-nél.

    Amikor méred az időt, akkor egyik mérésnél indítsd be az autót, és nézd meg, hogy akkor kikapcsol-e a relé, nálam egy percig izzított, ha ráindítottam, ha nem.

    Lehet, hogy azért nem hallod a relé kattanását, mert beindítás után kapcsol le.

    Amúgy kattanni kéne neki :lol:

  16. köszi srácok!

    holnap meg is megkukkerolom mi a szitu.

    amúgy valakinek volt már hasonló problámja?

    volt nekem is ,mikor megvettem a verdát , kapásból ezt is cserélni kellett, a napokban pedig biztijét kellett cserélni, tehát nem vagy egyedül :lol:

  17. Sziasztok!

    Most egy olyan gonddal küzdök. Vagyis 2-vel.

    1.: A hideg motornál nem alszik el az olajnyomás lámpa. Miután bemelegedett a motor, akkor elalszik. Amikor melegszik a motor, pislákol, világít, elalszik, kigyullad, és amikor teljesen meleg a motor, akkor ki sem gyullad, csak ha nagyon padló, és pörgetve van.

    Viszont: olajszivattyú kicserélve, olaj megfelelő mennyiséggel töltve, új olajgomba van benne, új porlasztó, új hengerfej tömítés, új hidrotőke, új szelephimba, felújított adagoló, előtöltés beállítva gyárira, jó izzítók, nem kattog hidegen-mintha nem lenne olaj-szépen jár hidegen is-csendes, húz is rendesen.

    2.: Ki ért az izzításhoz. Ízzítók jók, mint előbb már írtam. Elaszik a töltés lámpa indít, akkor nem indul pöccre, csak meleg motornál, csak tekeri egy darabig. Viszont, azt mondták, hogy ez hosszú izzításos, és ha töltés lámpa után várok 10mp-et, akkor még 0 fok-ban is fél fordulat, és jár a motor szépen. Meghallgattuk, vagyis próbáltuk, hogy mikor kattan a rellé, de semmi hang nem jön onnan, sehonnan. Tehát jól izzít, de nem tudom mikor kel pontosan indítani. Tud valaki mondani valami okosat, erről a rellé-ről?

    Köszönöm!

    Ízzításról tudok egy-két dolgot. Kik kellene mérni meddig izzít, ezt nem tükrözi mindig az izzítás visszajelzője, amúgy véleményem szerint 25mp az ideális idő a hosszú izzításosnál.

    Nálam egy percig izzított, és nem hagyta abba, ha beindítottam se. Végül izzítórelét cseréltem, és most már nekem is jól működik.

    :lol:

  18. 1 óra harc után sem engedi el a drágám a CAR300-at :lol:

    4db ívhegesztő pálcáját (csak a hozaganyagot) dugtam bele... kb 40mm mélyre hatoltak, itt vmi 140-160mm ről volt szó nem ?

    de a lényeg hogy meg sem mozdul, kb 1-2mm-t enged a rádió meg kb ugyanennyit a középkonzol. pedig kiszedtem a kesztyűtartót is és kutyapózban hátulról támadtam meg :lol:

    Nekem mikor ki lett szedve a gyári fejegység le kellett bontani az egész középkonzolt, szóval elég nagy meló, én egyedül bele se mertem fogni, pedig nem gondoltam,hogy ennyire bevan építve.

    Szreintem ki kell szedni onnan mindent, legalábbis nálam így volt :)

  19. :P :P Káár.. kivi lettem volna a BT dologra.. meg úgy általánosságban..

    bár költöttem már többet is "butaságra" pl pc upgrade.. lehet belemászok a 2600os példányba... luxus, mert elvagyok a gyárival is.. de ha csak azt vennénk, tennénk amit kell.. milyen uncsi és sivár lenne minden :lol: :lol:

    Igaz, azért mondom ezt, mert nagyban bízok abban, hogy elmegy a gyári fej is... :)

    Én kompletten vettem az egész rendszert, egy gyengébb Sony fejegységgel, ezért szerettem volna fejleszteni, de amíg el nem tudom adni a 2500-at, addig nem veszek mást. Amúgy a kiszemelt a 2600-as. :lol:

  20. :lol: Én is erre gondoltam kapásból.. de a srác szolnoki ha jól rémlik.. Imi te akkor ki se próbáltad?

    Nem ugyanis , amikor megláttam, hogy nem birom összehozni, akkor vissza minden, még áramot se kapott :lol:

  21. Igen, a gyári fej azért drága, mert gyári :)

    Ez egy jó autórádió lehet, Bluetooth-al meg minden, de autóhifi szempontból 0 (NULLA). Ahogy olvastam nincs is előerősítő kimenete. De ha nem szándékozol hifit építeni, csak és kizárólag a gyári rádió cseréjére kell, max. estleg majd hangszórókat cserélsz, akkor lehet jó neked. A Bluetooth képességeiről jókat írtak, kihangosítónak jó, és telefonról játssza az mp3-at meg ilyesmi. Csak kár, hogy nincs rajta RCA kimenet.

    Ja, egyébként úgy emlékszem az eredeti új ára sem volt 25-nél sokkal több, most 35 körül van, a Metroban volt 29990 akcióban, vagy ilyesmi..... :P

    Ebbe én "beleszaladtam", vateráról megvettem a vadi új 2500-as fejegységet, és a bekötéskor szembesültem , hogy nem birom összehozni az erősítővel :lol:

    Amúgy én csak jókat hallottam erről a típusról, azért gondoltam,hogy ilyet veszek, de majd legközelebb körültekintőbb leszek.

    Ezzel együtt lett egy eladó fejegységem :lol:

  22. Ennek azért nem kellene így lennie...Az a helyzet, ami itt van az az irreális.

    És simán lehetne Németországban fél év után saját autója.

    Nálam kb fél év munka után lett autóm, nagyon akartam, hogy meglegyen. Nem gondoltam volna előtte, hogy hamarabb lesz autóm,mint motorom. A fizetésemből alig költöttem,hogy hitel nélkül, kölcsönkérés nélkül lehessen autóm. Végül csak az átírást nem tudtam fedezni, de ezt is megoldottam kis segítséggel. :D

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.