Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

fubela

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    92
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by fubela

  1. A segítségeteket szeretném kérni két dologban is.

    Az egyik, hogy vettem a hátsó ajtókhoz nyitásérzékelőket. Szerintetek a kábel elő van készítve hozzá, vagy az elsőkről kell lepárhuzamosítanom? Egy szál szürke megy rá elvileg.

    A másik kérdésem pedig az, hogy vettem tűzfal hangszigetelő cuccot, csak a klímacsövektől nem lehet felrakni, mert egyrészt elvileg át kéne bújtatni rajtuk, másrészt nem is tudom betenni a hely szűke miatt. Aki tett már be, az hogy csinálta? Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

    Be van vezetékezve, de a vezetékek lenn vannak a küszöbbe. A gumidugó helyén lenyúlsz egy kampós dróttal és felhúzod.

    10 perc oldalanként.

    (Régebben valaki felrakta fényképekkel.)

  2. Na ezt jó kifikáztátok! :) Hát akkor úgy látom felesleges pénzkidobás volt! Marad eredeti! :D

    Ne haragudj, nem akartalak én megbántani, annak idején raktam én is beléjük mindenfélét, a hátsó ablakban bólogató műkutyán kívül. (Cuppanós venti a szélvédőre, lila "ellenfény" az utastérbe, magnó kazetta tartó "automata" stb.) Akkor ez volt a tuning.

    A kormány vastagítás viszont a szervo hiányában jó volt, főleg az asszonynak, a szeme így is majdnem érte a szélvédőt egy parkolásnál. (Csak egy-két hónap után kinyúlott, elkezdett csúszni.)

    Astrába nem tennék.

    Jó az úgy.

  3. Gyönyörű lett a belső utasterem! :) Újításként műszerfal krómkarikák, króm szellőzőrácsok, fűtésszabályozók körül króm karikák, egyedi kormányvédő/szürke fekete króm díszítéssel, szürke kék ledes váltógomb./ Majd teszek fel képet! :D

    Nekem is volt ilyen "kormányvédő" (vastagító)! :)

    A 105-ös, 120-as Skodákon, meg az 1,4-es Wartburgon.

    De azok igazi izomautók voltak! Főleg a Wartburg. :D

    Kormányzásilag.

    (Könnyebb volt tekerni.)

    Álmomba ne jöjjön elő! :P

  4. Erre most így nem vállalkoznék... :lol: :lol:

    De lényegtelen is, mert tökéletes olaj van az autódban.

    (Az előbb arra utaltam, hogy amikor a Fuchs először megkapta a GM approval-t, rányomta a flakonokra, de később úgy gondolta, hogy nem éri meg befizetni a GM-nek a licenszdíjat, aztán inkább új matricát csináltatott - már dexos2 nélkül. De az olaj ugyanaz. Szerintem...)

    Nem is gondoltam komolyan, én is molyoltam most utána rendesen.

    Csak az ember mindig, a legjobbat akarja adni neki és valahol itt olvastam, hogy újabban ez a gyári feltöltés. Eddig én is Mobil 1-et tettem bele. (Előírtnak megfelelőt!)

    15900 km van benne és ez volt a harmadik olajcserém.

    Nem is igen tud bekokszosodni.

    Csak mindig lejár az egy év, meg volt az az első "ajánlott" csere..

  5. ...és akkor még lehet egy olyan variáció is, hogy az olaj ugyan teljesíti a megfelelő gyártóművi előírást, azonban ez nincsen feltüntetve rajta. Idézet a Fuchs Oil oldaláról:

    "...a fejlesztés során a General Motors is megerősítette a FUCHS termékek teljesítményét Dexos 2 szabvány fényében, és ezért kiadta a hivatalos jóváhagyását. Időközben a Dexos előírások is jelentősen megváltoztak. A legfontosabb változás a Dexos szabvány használatához kapcsolódó licencdíj. Mivel a licencdíj igen magas, ezért a termék árának kordában tartása végett tárgyalások kezdődtek a FUCHS és a GM között. Amíg a megállapodás nem születik meg, addig nem használhatjuk sem a Dexos logót, sem magát a szabványt.

    Ezért jogi okokból a TITAN GT1 PRO FLEX SAE 5W-30 termékünkről az alábbi mondható el:

    A TITAN GT1 PRO FLEX 5W-30 egy olyan termék, amely a Dexos 2 szabvány összes kritériumának megfelel műszaki szempontból, és a termék alkalmas lenne a hivatalos jóváhagyásra. Ezért mi továbbra is javasoljuk a TITAN GT1 PRO FLEX 5W-30 -at minden járműhoz, ahol a Dexos 2 minőségű motorolaj használata javasolt..."

    Ezzel azért vitába szállnék, most pont erre cseréltem le.

    Most már az figyel a hátulján, hogy:

    ACEA C3

    ACEAA3/B4

    API SM

    BMW LONGLIFE-04

    MB-APPROVAL 229.51

    GM DEXOS 2

    VW502 00/505 00/505 01

    Gondolom fizettek.

  6. Sziasztok,

    Volt már valakinek olyan gondja, hogy a bal oldali ajtóba épített hangszóró kisebb hangerőn elhallgat? Ha felcsavarom a hangerőt, visszajön és utána halkan is szól. Aztán egyszer csak meghatározhatatlan idő után megint kimegy és így tovább... Nem torzít, a hangképe egyébként mint újkorában, sosem hajtottam meg, ha hangosabban hallgattam valamit, visszavettem a mélyből.

    Szerintetek mi lehet?

    Nekem sem szólt a bal oldali mikor vettem, másnap visszavittem kiderült nem is volt benne, gyárilag kifelejtették. Vagy teleportálódott. :lol: (CL2) De szó nélkül raktak bele egy gyárit.

  7. Minden tankolásnál kár ellenőrizni,mert túl sok köze nincs hozzá,meg ilyen hidegben felfázol ha minden induláskor aláfekszel! :lol:

    Ellenőrizd az olajszintet rendszeresen és ha van rá lehetőséged nézd meg hogy nem e ereszt a tömítésnél!Főleg ha fogy az olaj...

    Macerás lenne a szelepfedél tömítést mindig aláfekve ellenőriznem, nem biztos, hogy mindig akadna a kútnál 4-5 önkéntes, aki fejre állítaná a kocsit. :lol:

    Végigolvastam a számlát, ott figyel az alján az apróbetűs rész elején, hogy: A *-gal jelölt alkatrészek EREDETI GM alkatrészek, melyekre a gyártó 2 év garanciát vállal. Az enyémen: *56074670.

    Csak nem volt nálam az Asszony olvasószemüvege. Nekem meg még nem kell! :)

  8. Mi nyitottuk, nem cseréltünk. Mások nyitottak, nem cseréltek. Szelepház fedélnek hívják, a szakik meg szelepdekninek :lol: A könyv szerint meg kell nézni, ha nincs rajta látható sérülés, repedés, benyomódás, mehet vissza. Ha nem gyári de nem ereszt, én nem foglalkoznék vele... sztem ha kicserélték szagszervízben és nem látsz rajta kívülről semmit, az olajad sem fogy, akkor aludj nyugodtan. Úgyis van számlád. Lehet reklamálni ha mégis.

    Mentünk vele, nem szivárog semmit.

    Megyek, alszom (majd este.) :lol:

  9. nem kell kivenni. számlát megnézed, és azokon általában jelölve van a gyári alkatrész.

    + felhivsz 2 márkaszervizt, és megkérdezed mennyi. ha 2x annyi amennyit te fizettél ( és sajnos 2x annyi lesz) akkor utángyártott van benne.

    Hát a kivételt azért én sem gondoltam komolyan.

    De legalább aludtam egyet nyugodtan. Merthogy márkaszervizben ellenőriztettem.

    Most azért már nem nyugszom majd annyira jól.

    A számla szerint: "560074670 Tömítés".

    Vagy jelent valamit, vagy nem, nem tudom.

    Nem feltételeztem, hogy esetleg nem eredetit raknak bele.

    Fel sem merült bennem. Eszembe sem jutott, hogy mutassák meg milyen "zacsiból" veszik elő. (Mondjuk azt olyan zacsiból veszik elő, amilyent a a kedves kuncsaft akar.)

    Kérdés: ha utángyártott, mire számítsak, mekkora a hibalehetőség, minden indításnál, vagy csak minden tankolásnál ellenőrizzem nem-e szivárog?

    Vagy csak úgy egyszerűen eldurranhat?

  10. Úgy tudom, hogy a gyári tömítés 7-8000 körül van. Szerintem a Tiedbe nem gyárit tettek...

    Biztos, látom te értesz hozzá, akkor most reklamáljak?

    Merthogy márkaszervizbe esetleg nem márkahűet raktak bele?

    Az infód tuti, vagy csak úgy gondolod?

    Hogy tudom ellenőrizni? Kiveszem, rá van írva GM?

  11. Na, ma délelőtt megvolt a vezérműtengelyek lefogató csavarjainak ellenőrzése a helyi Opel márkaszervizben.

    Fellazulva egy sem volt, de négy db kivételével mindegyiken húzott a nyomatékkulcs. (2008 08-as z14 xep, 15000 km) A szervizben hallottak alapján ezekkel a gyári meghúzásokkal lehet, hogy az idők végezetéig el lehetne járni, de lehet hogy nem. Nem igen van tapasztalat.Itt nemrég javították az első vezérműtengely törött Astrát.

    De legalább a lelkiismeretem megnyugodott, hogy megtettem amit lehet.

    Új tömítés: 3750, munkadíj: 3750 = 7500 Ft. Hivatalosan, számlára.

    Azért van különbség, hogy a Difer-nél a macskajancsi 25000 Ft-ot mondott ugyanerre. (8000 Ft tömítés, 5000 Ft kence, O gyűrű, meg munkadíj.) Kence nem kellett, meg O gyűrű sem, a csóka hangján meg lehetett hallani, hogy komoly szexuális problémával küzd, legszívesebben megbaszná a munkáját.

  12. A tiedre nincs visszahívás? Ha nincs, akkor már jópáran megcsináltuk és eddig kb senki sem vett tomítést, a régi tökéletes maradt. A paszta mihez is kell,ha tömítést cserélnek, akkor minek, ha nem cserélnek tömítést, akkor még csakcsak megértem, de ez az ár elég lehúzás. Az az O gyűrű, hova is kell? Furcsa nekem ez az alkatrészlista.

    Olyat is hallottam, hogy éves szervizen megnézték ezt is. Talán Uhuéknál?

    Nincs rá visszahívás, 2008-as. Csütörtök óta a harmadik macskajancsival beszéltem, mint munkafelvevővel, (ugyanott!) , ez válaszolt egyedül, fel is sorolt minden alkatrészt, meg kütyüt, ami eszébe jutott. Volt amelyik csodálkozott, hogy van a 2005 gyártásúakra visszahívás. Erre a szarságra, 2 éves kocsinál 15000 km-el nálam olyan 15000 Ft a fájdalomküszöb. Meg mi a ######ért kell nekem egy két éves kocsinál ilyesmivel foglalkozni?

    Az O gyűrűt meg húzzák oda ahova gondolom.

  13. Na rákérdeztem az érdi Difer-nél, ahol a kocsit vettem 2008-ban, mennyibe fájna a vezérműtengely csapágy lefogató csavar ellenőrzés.

    Tömítés: 8300 Ft

    Tömítő paszta: 5000 Ft

    O gyűrű: 50 Ft

    + munkadíj: X Ft

    _____________________

    = 25000 Ft

    Nem lehúzás, csak olyan opeles.

  14. Sziasztok!Egy 2008-as astra 1.4-es twinport tulajdonosa vagyok!Vannak problémák vele, véleményekre lennék kiváncsi hogy mi lehet a gond.Reggel hidegen az alapjárat egyenletlen,közben ha elindulok akkor rángat.A másik gond szintén hidegen a kuplung elindulásnál úgy berezonál hogy majd szétesik az autó.Mitől van a két probléma?Még egy utolsó kérdés.Az elemet szeretném kicserélni a gyári kulcsban.Hogy tudom szétszedni?Van esetleg valami kép róla?Előre is köszi a válaszokat!

    Detto ilyen gépem van (évjáratra is). A kuplungtárcsát gariban cserélték, az a középső fém "agy" lötyögött benne rendesen.

    Írtam róla akkor.

    Azóta kb. 6000 km-t mentem vele (szinte csak városban), még nem jött elő újra a rángatás.

  15. Üdv!

    Én is az előbbi oldalt idéztem volna, iletve az olajporton teljesen szintetikusként említik.

    Augusztusban töltöttem ilyen olajat az autóba miután hosszasan utánaolvasgattam a dolgoknak ( Z14XEP 2 éves Astra Caravan )

    Azóta egy hosszabb ,igaz nehezebb úton járt ( Pécs környéke ), ahol számomra nagyon jó fogyasztást produkált, ( 677 km-- 41,5 l )kíváncsian várom a rövid távokat.

    Ezzel kapcsolatban kérdezném is, hogy ez egyáltalán betudható-e ez valamilyen mértékben az olajnak?

    Viszont míg a márkaszervizes olajcsere után 1 éven át nem csökkent az olaszint, itt már kb. 2 decit utánatöltöttem cirka 1000 km. után.

    Kösz a válaszokat, a Neten én is láttam mit írnak, ezért vettem meg. Utána figyeltem csak,hogy a legtöbb oldalon nem is ennek a képe van fenn, hanem más GT1-es olajoké a flakonon meg csak annyi van, hogy "prémium motor olaj", nem mint a többi Fuchs GT1-es olajnak, hogy "prémium szintetikus motor olaj". Te meg aztán különösen megvigasztaltál az olajfogyasztással, az enyém is 2 éves, 14700km-el. Eddig a Mobil1 Protection Formula 0w 40-el egy milliméternyit sem csípett le az olajszintből.

  16. Szia!

    üdv a fórumon!

    Egy hasznos tanács:

    Nézesd meg a motorod egy szerelővel, mert ebben az évjáratban ebben a típusban előfordult már többször, hogy a kipufogó oldali vezérműtengely felső bilincsein (biztos nem ez a neve) a csavarok meglazultak és a remegéstől, rázkódástól eltört a tengely.

    Gondolom nem kell elmondanom mi lesz ha ha eltörik.

    Ez nem ijesztgetés, de volt itt már akit az mentett meg, hogy megnézte.

    Ezt mindenképp szakszervizre, vagy jó szakemberre bízzad, mert a csavarok meghúzásának a sorrendje sem mindegy, és nyilván a nyomaték sem.

    Lehet csavarrögzítőt használni a későbbi fellazulás elkerülése érdekeében

    Barna fórumtársunk is így járt, ő tud mesélni neked ha írsz neki PÜ-t.

    üdv:freeze

    Szevasztok!

    Szerinted (szerintetek) 2008-as Z14XEP-nél is fennáll még ez a hiba, vagy már javítottak az összeszerelésen?

  17. A hátrmenettel nincs baj szépen veszi.A reggeli 1-2 elindulásnál csinálja, után nincs semmi baja.

    Nekem is csak az első (esetenként második) indulásnál csinálta, főleg nyálkás időben, ezért gondoltam én is, hogy ez ilyen stb.

    Megmutatta a szerelő, két ujjal tudta mozgatni minden irányba azt a belső "agyat", ami körül a rugók vannak.

    A hátramenetről csak annyit, hogy én is olvastam a gépkönyvében, hogy várjunk 3 másodpercet, utána kapcsoljuk, és minden OK.

    Vártam én sokszor 10-et is, legtöbbször akkor is reccsent.

    Most megállok,kapcsolom és simán veszi, nem kell várni.

    Nem tudom mitől van, de jó ez így nekem. :lol:

    Már komolyan elgondolkodtam egy márkahűtlenségen. :devlish:

    Tizenkétezervalamennyi van benne.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.