Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

csaszarmate

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    57
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by csaszarmate

  1. On 2016. 02. 11. at 8:01, ivanyii írta:

    Sziasztok!

    Egy kis segítség iránymutatás kellene  autó vásárláshoz.

    Sajnos előző autóm(Opel astra F 1.6  8v) kinőttük,így cserélni szeretném evidens volt,hogy maradok a körbe zárt villám márkánál.

    Amiben kellene iránymutatás nézegetem a Vectra c kocsikat és ebben kellene egy kis segítség.Vagy a GTS vagy pedig komi lesz a pakolhatóság szempontjából.Viszont motor ügyileg nem tudok dönteni amit érdemes tudni az autó használatomról évi 15-20ezer km főleg városon kívül fő út és autópálya.

    Dízelt szeretnék a nyomatékosság miatt,de mivel benzines autóm volt az is benne van kalapban.Kérdésem az lenne melyik motorral szerelt autó érdemes választani pro kontra érvek kellenének.Dízeles kocsinál tudom a kettős tömegű lendkerék "félelmet",de vagy olyat keresek amibe ki van cserélve vagy belekalkulálom az árba.Megbízhatóság,használhatóság szempontjából melyik válasszam:1.8 bezin(122le),1.9CD TI(150le),1,9CD TI(120le),2.2 CDTI?

    Válaszokat előre is köszönöm!

    Helló!

    Arról írok ami volt- van tehát saját élményeink!

    2.2 ből DTi van , nekünk az volt, kettős tömegű lendkerékkel nem volt baj viszont 280e km-nél megállat az adagoló, egyéb motorikus problémája nem volt, jó motor, húz rendesen, van benne nyomaték, 5-6 literes fogyasztás vegyesen!

    Sajnos az 1.8-as benzinest nem ismerem, nekünk most 2.0 Turbó benzin van, az a motor parádésan jó, de még csak október óta úgyhogy hosszútávon nyilatkozni arról még nem tudok.Idáig jó!fogyasztás 8 liter.

  2. On 2015. 11. 09., Balu1988 írta:

    Sziasztok!

     

    Egy olyan kérdésem lenne , hogy autóvásárlás előtt állnék , Vectra GTS a kiszemelt abból is inkább a Dízel 2.2 DTI verzió , 2003 körüli évjárat. ( Max 1.2 milla a határ anyagilag :( )

    Az egyik kérdésem az lenne mekkora a különbség megbízhatóság terén a CDTI és a DTI motorok közt ? A dti gondolom régebbi egyszerűbb technika , viszont a menetdinamikáját látva nekem kicsit kevés a lóerő ehhez a közel 1.5 tonnához. Próbáltam már a Octavia RS dieselt , az meggyőző volt a maga 170 lóerejével :)

    Főképp munkába járásra használnám az autót , napi 50 kilométer , szóval évi 20.000 -et se fog menni a kocsi. Érdemes beruházni egy dízelre , vagy több lesz vele a nyűg és a gond ?

    ( Jelenleg egy fos Fiat Stilo 1.6 benzinest hajtok , állandóan lerobban , megadja magát az elektronika így eladásra kerül , és vennék egy családiasabb sportosabb gépet )

    Köszi a válaszokat ! 

     

    HI!

     

    Nekünk az volt,(2.2dti) 3 év alatt cs az önindítóval volt gond ami a motorhoz kapcsolódik!És jól húz a 125 ló mert van mellé bőven nyomaték!Most ugyan ez van csak 2.0 Turbó benzin, és ehez mérten állíthatom h jól húz!közel 100.000 kmt került bele tehát haladtunk is vele azért, én szerettem szeretem azt a motort és maximálisan elégedett vok vele!Láncos igazi strapabíró vas!Az adagolójával vigyázni kell m ha tönkre megy túl drága, félmelegen indítsd be az autót és ha pöccre indul rendben van nézd meg h nem e csörög a vezérmű lánc és próbálj megbízható embertől venni a valós km  miatt, mert egy 2003 as évjáratú relatív nagy dízel motorban nem lehet 150.000 km!, normális ha lehet kénmentes gázolajat tankolj és akkor nem lesz baja!

     

  3. Sziasztok!

     

    Vonóhorog elektromos rendszerének bekötésében tud valaki segíteni? Can Busos elvileg. Nem tudom, hogy gyárilag hátul van e csatlakozó a vonóhorognak, vagy sem.

    Hy!

     

    Igen van, a műanyag burkolat alatt(ahova a csogtartó ajtó csukódik) vannak a csatlakozók előkészítve.

  4. Sziasztok

    Az lenne a problémám ((((Z19DT Signum 120LE)))) hogy alig akar beindulni a kocsi az első reggeli indításkor. Gondoltam izzítás gondja lehet. Izzítógyertyákat kicseréltem, akksi bika, izzítórelé ad áramot a gyertyák felé. Viszont ha már egyszer beindult azaz meleg utána pöccre indul. Nem rég volt cserélve a kettős kuplung. Azóta ezt csinálja addig pöccre indult. Valamit nem köthettek vissza esetleg testkábel?! Vissza vinném a szerelőhöz hogy nézze meg csak már 1500 km-re van tőlem. Többen az önindítót mondják pedig hallom hogy teker rendesen, de akkor melegen miért indul be elsőre? Köszönöm a válaszokat előre is

    Szia!

    Nekem y22dtr motor van a vectrában de ugyanezzel a hibajelenséggel bajlódtam, mindezeket végigjártuk mi is sőt még a vezérműláncon is feszített v állított utána a szerelőm, majd fel lett újítva az önindító és szinte tökéletes lett!

    Ha viszont nem az, akkor adagoló, az viszont fél melegen nem akar beindulni inkább csak!

  5. Sziasztok!

    A minap kivillant a műszerfalon a kevés olajszintet jelző logó.Viszont olajat fél éve cseréltem,és a maximumon volt a pálcán,ahogy annak lennie kell.Mi lehet a gond?

    Az olaj jelző gomba elvileg!Nekem is kellett cserélni már!-pontosabban nálam az volt a ludas!És nálam nem jelzett folyamatosan csak néha bevillant volt h jelzett 1-2 percig aztán napokig nem!Néhány ezer forintos tétel!

    De van itt szakvélemény is:

    Ez több mindenre is visszavezethető.

    1,

    Amennyiben csak meleg motornál gyullad ki az olajnyomás lámpa, akkor könnyen lehet, hogy elöregedett/megégett az olaj (hiába csak 7000km van benne), és melegen elveszti a viszkozitását, vagyis annyira lecsökken a kenőképessége, hogy nem tud az olajszivattyú megfelelő nyomást előállítani a kenés biztosítása céljából.

    Ebben az esetben egy olajcsere megoldja/megoldhatja a dolgot.

    2,

    Ha menet közben hol felvillan, hol elalszik a visszajelző lámpa, és az olajszint jó, az olaj nincs megégve (nem koromfekete, és sűrű mint a kátrány) akkor a jeladó gomba vacakol, vagy az érintkezői oxidálódtak el, és nem kap áramot rendesen.

    Utóbbi esetben egy drótkefe megoldja a problémát, de a gomba cseréje némi anyagi áldozattal jár.

  6. Sziasztok!

    Meg tudná nekem mondani valaki, hogy 2004.05. Vectrc c GTS y22dtr motorral az első futómű 285 vagy 295-ös féktárcsával van szerelve, mert hát ugye elméletileg 295 mert ún. "sportfutómű" van alatta de az alkatrész oldalaknál sem teljesen egyértelmű, több helyen is a 285-ös méretűnél fel van tüntetve , hogy kivéve sportfutómű , akkor melyik!?!?

    Tudom, hogy egyszerűbb lenne megmérni de most ez volt az egyszerűbb!

    Köszi

  7. Sziasztok!

    Meg tudná nekem mondani valaki, hogy 2004.05. Vectrc c GTS y22dtr motorral az első futómű 285 vagy 295-ös féktárcsával van szerelve, mert hát ugye elméletileg 295 mert ún. "sportfutómű" van alatta de az alkatrész oldalaknál sem teljesen egyértelmű, több helyen is a 285-ös méretűnél fel van tüntetve , hogy kivéve sportfutómű , akkor melyik!?!?

    Tudom, hogy egyszerűbb lenne megmérni de most ez volt az egyszerűbb!

    Köszi

  8. Sziasztok, új vok az opelesek között félig meddig. Csütörtökön vennék egy Opel vektra c caravan 2.2dti 125LE 2004es .kérdés h mennyire megbízható motor, esetleg pár infó magáról a verdarol.köszi, üdv Totti

    Hi!

    Nekem ez a motor van, eddig az önindítót kellett felújítani, s az izzítórelét kicserélni ami a motort érinti! 250.000 van benne de hála semmi gond nem volt!

    Adagolóval szokott probléma lenni de a szerelőm azt mondta h még nem látott megállni zéróra adagolót, viszont ha komoly a gond az adagolóval mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába!

    A motortól ha valós a km akkor nem kell tartanod!

  9. Azt hiszem ez így működik gyárilag, de olvasd el a kézikönyvbe, ott le van írva, hogy kell működnie. Amikor balra állítod, akkor be kell állítani a bal oldalit (jobb is mozog vele, de azzal ne foglalkozz), utána pedig állítsd jobbra, és állítsd be csak a jobb oldali tükröt. Így pont jó lesz neked, és ha jól tudom, ez a funkció azért jó, mert ha beül egy alacsonyabb/magasabb ember, akkor balra állítja, és együtt a kettőt tudja feljebb/lejjebb állítani, nem kell külön.

    Kösz Gee!

    3 éve van meg az autó és idáig észre sem vettük!:-))))))))

  10. teker rendesen! és rohadt nehezen indul reggelente

    Nekem még csak 2x izzítót és akkor vmivel könnyebben indult de nem sokkal.

    napközbe se izzít napi szinten pedig 100-150 km megyek vele

    ha beindult járatom 1 percet utána pöc röf indul

    Nyáron is pöc röf volt most h lehűlt 1 picit az idő azóta ilyen.

    májusba vásároltam azóta 1x se csinált ilyet h nehezen indult volna mindig nagyon könnyen indult.

    most meg vagy 2-3 hete h hideg van azóta ...

    Gondolom h izzító gyertyákat hiába cserélem akkor is ilyen lesz mivel nem igazán izzít még

    Akkor mi lehet még a gond ? kevés lenne benne a kompresszió és a miatt ?

    Vagy olvasgattam itt netten az adagolóra elég kényes az lenne a rossz ?

    Az autó menet közbe nem rángat meg ilyenek nagyon szépen egyenletesen gurul ahogy kell neki :D

    V mi szívató nincs rajta esetleg ? Mert a Suzuki Ignisbe is pl automata szívató van Diselbe nincs ?

    sajnos nem sokat értek hozzá:S:S

    Szerelő erre azt mondta h valószínüleg az adagoló , de nem kell aggódni annyira mert ő még nem látott ilyen adagolót egyik pillanatról a másikra megállni!

  11. Sziasztok!

    Segítségeteket kérném. Van egy Vectra C 2.2dti-m. Az a hiba kísért mostanában, hogy ha megyek vele és utána egy darabig üresben alapjáraton ketyeg a motor (pl. piros lámpánál, vagy dugóban), akkor bevillan a villáskulcsos sárga áldás. Eleinte motor leállít-újraindít és eltűnt az embléma, de volt amikor ez sem vált be. Ekkor próbálgattam pumpálni a gázt (ugyebár 2000 felett tiltott), de de 3-4padlózás után már magasabb fordulatig lengett ki a mutató és el is aludt a sárga villáskulcs. Szerintetek mi lehet az oka?

    Továbbá olyan hiba jelentkezik mostanában, hogy napi első indításnál nehezen indul (3-5másodperc), kivéve, ha hidegebb az idő, akkor izzítás után pöcc-röff.

    Nem szeretném rögtön szervízbe vinni, mert horribilis összegeket kérnek és sokszor olyan dolgot is kicserélnek, aminek semmi baja, csak fizessen a tulaj.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    Lali

    Nehezen is teker napi első indításnál v csak nem akar indulni?

  12. Üdvözlök Mindenkit

    Csak most regisztraltam az oldalra. Szeretnem a segitsegeteket kerni. Egy kisebb problemam van a Vectra C 19 DT 120 LE CDTI-mel.

    A hideginditas az egyedüli problema, mivel van mikor eleg jol indul, van mikor csak hosszu masodpercek mulva vagy masodikra ritkan harmadikra.Normalisan ezek az autok pöc -röfre indulnak meg hidegben is.

    Elözetesen en is az autoszerelökkel keztem , majd a szervizzel aztan, Bosch dizel szervizzel legvegül egy opelos motorjavitoval mivel nem lakom tul messze a sztg-i gyartol.

    Izzitogyertya cserek

    akksi csere

    EGR tisztitas

    Mag nyom porlasztok, nagynyomasu szivattyu pados bevizsgalas,kompressziomeres, resolajvizsgalat

    TEK-2 -vel motor parameterek vizsgalata

    Önindito csere

    semmi sem oldotta meg a problemat, es sem hibakod, sem ötlet nincs. A motort meg nem akartam megbonttatni.

    Az auto nemetorszagi es semmilyen problema nincs amugy vele a megtett 45000km ota.Mar 4 eve hasznalom szinte minden nap.

    A km-t sajnos nem tudom megmondani csak azt hogy most 135000 körül all az ora de ez nem mervado külföldröl behozottnal ahogy itthoninal sem.

    Tartok attol hogy az allando hideg köszörültetessel viszont koptatom a motort rendesen.

    Az olajcserek, szürök minden ami kell rendesen elvegezve.

    Igazabol mivel az auto csak az elsö inditaskor csinalja ezt es amig hideg mar nem akartam több idöt es penzt ra aldozni.

    Most hogy hül az idö a jelenseg fokozdik es ujra nehezebben indul.Viszont a jelenseg sem rosszabb sem jobb ez egy allando allapot

    ami furcsa mert az ember azt varna hogy rosszabodni fog.

    Ami a motort illeti ez egy 8 szelepes motor csak azt nem tudom hogy hidrotökes vagy igenyel -e szelepallitast.

    Tudnatok esetleg valamilyen ötlettel segiteni.Estleg VAS, Zala, Veszprem megyeben jo szervizt v szakembert ajanlani.

    Hi!

    Izzítórelé?

  13. Üdv a klubban. :)

    Nekem is ilyen a tempomatom. Vettem már új kart is, az se segített. Van, hogy teljesen jól működik, máskor pedig használhatatlan. Lábak tisztításán, hajlítgatásán én is túl vagyok. Szokták még a kuplungnál lévő kapcsolót is felelőssé tenni, de nem hiszem, hogy az a gond, akkor is kikapcsol, ha feszítem a pedált felfelé, plusz indexelésre elég sűrűn kikapcsol. Szerintem magában a CIM modulban a csatlakozót forrasztották ólommentes technológiával, és azt kéne átforrasztani, de bonyolult kivenni, ezért egyenlőre hagytam.

    Hi

    Nekem is volt gondom a tempomattal, de nekem a bajusz kapcsoló cseréje megoldotta a problémát!(laza 20 ezerért)

  14. Sziasztok!Az auto egy 2004-es 2.2dti vectra c.Most az a gondom vele,hogy olykor fogja magat es bedadog +kidobja az esp es a villaskulcs piktogrammot.megallok es utana nehezen indul be,ha be is indul,akkor mintha egy vagy tobb henger nem menne.erolkodik es hangos a motor is.ja,es olyankor a fordulatszam mero 0-n van.a vizhofokot pedig 95 c kozelebe engedi.aztan mintha mi sem tortent volna,megjavul es a hangja is szep lesz.mi lehet a baja vajon? mostanaban lett elso fekbetet cserelve?lehet annak valami koze hozza? koszi a segitseget!

    Hi

    Nem akarlak riogatni de valószinüleg az adagoló lesz.2.2dti-nél ezek a tünetek (elméletileg)az adagoló hibájánál jelentkeznek!

    Meg kellene nézetni opelessel!

    Üdv

  15. Szia!

    Nálam is pár hete előfordult, hogy kint hagytam a kocsit (szintén 2.2 dti) havernál egy lejtős udvaron farral lefelé. Két nap múlva indítanám be, de ugyanaz a jelenség volt tapasztalható mint Nálad. Azóta ilyesmi nem fordult elő, de az egyik autószerelő ismerősöm azt mondta, valószínűleg a nyomástartó szeleppel lesz a gond. Viszont én nem vittem szerelőhöz még, mert szükségem van folyamatosan az autóra.

    Viszont ha Neked sikerül kideríteni, orvosolni a problémát, kérlek írd meg.

    Előre is köszönöm!

    Hi all!

    Hasonló szitu volt az enyémmel is.Ha kicsit nehézkesen is teker hidegindításkor akkor önindító!most lett megcsinálva úgy indul mint az álom!(Behúzótekercs,bendix, szénkefék, 25.000)Ja még lehet h az izzítórelét vagy izzítóelektronikát ki hogy hívja is cserélni kell emellett de az nem feltétlen rossz, viszont azt cserélni nem bonyodalom, kivesz berak! (20.000-30.000)

    üdv

    • Like 1
  16. Hello! Pár dolgot azóta javíttattam, cseréltettem.

    1db izzító gyertya, EGR szelep tisztítás, résolajcső cseréje, stb lásd naplómat.

    Szerintem a többnapos állás miatt nem ezek miatt nem indul jól (hétvégén új teszt). Szerintem levegős,ezért azt gondolom gyors és olcsó megoldás a visszacsapószelep a befolyó ágba. :)
    Itt a fórumon is olvasgattam erről,(Astra G dízel) illetve a szerelőm is ezt tanácsolta.

    ui ezt elfelejtettem b vectra

    -hátsó rugó+ tányér törés

    -hátsó gm szemek oldalanként 4

    -kézifék kötél és a komplikált rendszer

    -hengerfej tömítés

    -klíma

    -gyűrűzés 200-nál

    -korrózió hátsó sárvédő ívek küszöb, a oszlop

    -generátor 200 előtt

    -kerékcsapágy ami nem is lenne gáz de aggyal 1ütt van és így már elég horro

    DE MINDEZEKET LEVÉVE AZT AZ AUTÓT IS IMÁDTAM!!!

    -

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.