Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kiskoru

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    79
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by kiskoru

  1. Pontosítok, az eredeti Tech2-vel megegyező tudásszintű diagnosztikai kütyü. Közben utánakeresgéltem, és valószínű, hogy nem kezeli.

    Az eredeti Tech2 az fél misi használtan. :D

    Találtam olyat 1 év garival, ami tuti müxik, csak kicsit drágább, 25 rugó B) Annyira nem fontos

    Üdv!

    Én most kínlódok egy ODB-II csati és a pc közé illesztett ELM327-el. Sajnos csak odáig jutottam el vele, hogy látja a kütyün keresztül az autót, de az adatátvitel hibával megáll. Magyarán egy deka adat nem jön át rajta. Csak laptoppal működik, mivel a hosszú usb kábel sokat csillapít, így az asztali pc hosszabbítóval ugrott.

    Ha valaki esetleg tud beállítási adatokat port szinten az egy nagy segítség lenne. Digimoto V-el próbálkozom, egyenlőre.

  2. Én nyáron mentem elszállt hűtővel 15-20 kilómétert folyamatosan pótolva a vizet, szerencsére bírt a hf-tömítés meg a többi. Igazából az a baj, hogy ahogy csökken a szint először az egyvezetékes jeladó kap "levegőt" utána már hiába nézegetem felszökik-e a hőfok, csalni fog a műszer a kék mező szélénél figyelt a mutató.

    Nálam felakadt 100-ra és nem mozdult. Pont az ellentéte mint Nálad.

  3. Igazából ezt nem értem, mert a fűtőradiátor eléggé lent van, ha már ott sincs víz akkor a hengerfejben sincs és megfől a moci. Meg ugye a fűtésbox ossza el a meleget, és egyszerre nyom középre, és a szélére. A középső befúvó 1/3-rész állandó hideget nyom gyárilag, ezt lehet javítani egy szivacs betömködésével, ahogy már előttem is írták.

    Jól látod. Ha nem "durran el" valami, akkor képes arra, hogy a kevés visszatérő ágban lévő vízzel, nem csont száraz, még úgy ahogy elmenjen. Na nem keresztül az országon, 40 fokban, de egy pár km. belefér. ( Most ősszel jártam így.) Aztán tényleg meg kell állni!!

    Nálam is utólagos klíma van. Ha bemelegszik, akkor elég meleg levegő jön a középső konzolon befelé. Nem annyira mint az oldalsó fúvókákon. A szivacsos tömítést nem néztem. Szerencsére nem volt rá okom. A vectra fűtőradiátor, cca. 50 mm vastag, elég jól nyomja.

  4. Szevasztok!

    Egy F astram van és a műszerfalon a két középső szellőzőn nem jön a meleg csak a hideg vagy egy kicsit langyos!De találkoztam olyan astraval,hogy abban meg meleg jött ott!

    És az lenne a kérdésem,hogy ez mitől lehet,hogy nekem hideg jön a szellőzőn?van erre valami megoldás?

    üdv:zozo astra

    Egészen véletlenül nem fogy a vized. Szép óvatosan valahol elcsöpög. Ilyen esetben is szokta ezt produkálni. A végén csak az oldalsó fúvókákon jön a meleg, majd ahogy tovább fogy a hűtőfolyadék az is megszűnik.

  5. + még 1 lehetőség: a pollenszűrő alatt megy a vákumcső, nekem az volt lecsúszva- visszaraktam, azóta van belső keringtetésem. :D

    Végre sikerült elindulnom a csőkeresésben. Megtaláltam a szívótorok és szervofékrásegítő (remélem jól fogalmazom) között indul egy műanyag, valaha átlátszó lehetett, elosztóból a pollenszűrő felé, alá. Kb. olyan mint régen a benzin szűrők voltak. Csak kicsiben.

    Mivel csillag garázsban vagyok hétvégi szerelés lesz belőle. Köszönet a segítségért mindenkinek.

  6. De bizony van! :) Szerintem erre gondolt.

    Kicsit macerás a szétszedés tényleg...

    Nekem azért nem működött, mert ki volt repedve a cső, pont ott ahol rámegy erre a kapcsolóféleségre! :D

    (a képen a zöld csíkos cső...)

    Közben rájöttem miért gondoltam elektromosra: a kapcsoló felület egyben a klíma kapcsoló és a belső keringetés kapcsoló modulja. Nem szólóba van a belsőkeringetés kapcsoló. Azt hiszem a több szál vezeték maradt meg bennem. Anno szereltem benne az izzók miatt.

    Szóval: indulhatok a motortér felöl és megnézhetem, hogy a motortérből a vákuum vezeték épp e, és ha minden jó nincs eldugulva, törve, akkor szedhetem szét a szellőzés kezelő felületét, kapcsolót, illetve végig nézhetem a belső térben vezetett vákuum csövet.

  7. Nem túl valószínű, mert vákumos :D Az össz. elektronika benne, az hogy világít a gombja :)

    Benéztem! :) Nem tudom miért maradt meg benne, hogy elektromos. A középkonzol világítás című GYIK leírásban láttam most az ominózus kapcsolót. Ezek szerint az egy szelep, amivel vákumot tudok kapcsolni, lezárom a cső végét, illetve kikapcsolni, nyitom a cső végét? A következő kérdésem: E kapcsolót előre ki lehet húzni a burkolat bontása nélkül?

  8. Üdv!

    Belső keringetés nyomógombnak mi az elektromos száma? Nem tudom kibogarászni a meglévő rajzból. Jó lenne egy kis támpont. Valahol elhalt elektromosan ez a rész a szellőzésben és szeretném megtalálni az okát. -8 - -10 fokban nehezen melegszik át a motor a nagy belső radiátor miatt. Folyamatosan a külső hideg levegőt nyomja a radiátorra a ventillátor.

  9. sziasztok!

    segítséget szeretnék kérni opel corsa b fűtés ügyben...

    nos a fűtő csövek melegek,a venti biztos jó de a kocsi mégiscsak hideget fúj semmi mást...vezető oldalon lennt van fűtőtest de nem tudtuk egyenlőre kiszedni pedig már darabokban az autó.az egész konzolt le kell venni hogy hozzáférjünk?eddig kiszedve a kalaptartó része, óra része, hamus része, váltó része és még ígyis fogja valami...ötlet?

    http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._182533165.html

    A fenti linket nézve alulról kell megközelíteni a radiátort. Hasonló mint az astra szerelési mód. De, ha a csövek melegek amik a fűtőtestre menne akkor nem kell szétszedned. Mivel megfordul benne a víz. Valószínű, hogy valamelyik irányító, mozgató bowden akadt szét. Esetleg egy vezető konzol eltört pl. nem bírta a mai nagy hideget. Így nem tudja mozgatni a zsalukat.

  10. Nekem akkor volt víz a szőnyegen mikor nem volt teljesen visszatéve a vízelvezető műanyag (pollenszűrő felett) rendesen. Egyik ismerősömnek szélvédő csere után ugyanugy vizes volt a szőnyeg + a biztosíték táblája is beázott az ablak és a műanyag közötti gumiszigetelést kell neki cserélnie mert nem feküdt fel rendesen a szélvédőre. (írtam amúgy neked a generátor ügyben megkaptad? )

    Az ötleted volt a nyerő a szellőző ügyben. A műanyag vízelvezető burkolat nem volt a megfelelő helyen. Valószínű a pollent cseréltem és akkor hanyag eleganciával visszatettem. Most már nincs víz. Nem a fagy miatt! :lol:

  11. Nemtom 1-2 hete mikor beszéltük igen pm -et írtam (írtad csináltál leírást generátor csapágy csere ügyben) De ne itt folytassuk (nemigazán itteni téma) inkább pm be írj rám ha megtaláltad a pm et ha nem akkor is :excl: és köszi!

    Pm elment.

  12. Először nyomozd ki hogy tényleg nem hűtővíz e? Óvatosan nyald meg.Ha édes, hűtővíz, és akkor nem fagy bele télen., :excl: . Ha nem, akkor jöhet a nyomozás, és a szárítás.

    Közben néztem: 90% esély, hogy víz. Mivel az előző radiátor hibám miatt némi fagyállót érzek még benne. (Remélem csak amiatt!)

  13. Sok az ötlet, szerencsére. Gyakoriság szempontból mi lehet az esélyesebb a vizes jelenségre és akkor onnan kezdenék neki állnék bogarászni. Nem lenne szerencsés ha télre belefagyna. Jó lenne addig kiszárítani illetve kizárni a vizet.

  14. NO akkor ma terítek egy kartont és kiderül mi mutat majd! :excl:

    Viszont nekem is lenne gondom: Honnan a búbánatból jön a vezető oldalra víz? Mikor a fűtés csöveim jobb oldalt mennek? Gyakorlatilag "úszik" a gumi szőnyegem.

  15. Próbáltam belül is utána nézni de be van burkolva műanyaggal! + megy a fűtés nincs bent büdös! Amennyire tudtam benyúltam de nem volt vizes a szőnyeg! gondolom csak lehetne érezni!

    Ennyi víz, ha belemenne a radiátor alatti műanyag tálcába akkor az igen csak illatozna. Valószínű. hogy melegen engedi a rendszer jobban a vizet. Valamint olyan helyen ahol gyorsan el is párolog. Szóval, valahol kívül a motortérben kell keresni a fogyás okát.

    Egy megoldása volt anno ismerősnek: beállt garázsba és aláterített a motortérnek egy nagyméretű karton lapot. Pár csepp vizet ki tudott mutatni és meg volt a bűnös. Előtte napokig kereste a csepegés helyét.

  16. Nem nagyon akarod radiátor cserélni "lekopogom" :excl: Remélem nem az a baj szimplán csak a cső!

    Én sem a radiátor cserére utaltam. Csak mint fotó a radiátor csonkról. Egyébként ha arról lenne szó akkor azt igencsak észrevennéd az utastérben.

  17. Sziasztok!

    A következő jelenségről tudna valaki mondani valamit? A bilincset már kicsit visszább húztam hozzá kell tennem a csővet nem bírtam megmozdítani! de továbbra is ilyen! De nem csepeg meg semmi ha üzemi hőfokon van akkor semmi nincs! Csak ha leteszem a kocsit este reggel megyek akkor szokott ilyen lenni? Volt már hasonló gondja baja valakinek? :excl:

    Előre is köszönöm!

    Ha hátrébb húzod a bilincset ott egy perem van a a radiátor csövön. Valószínű. hogy még kevésbé fog tömíteni, mivel nem biztos, hogy a bilincs körkörösen fekszik majd fel. Jobban jársz, ha kicseréled a csövet is illetve a bilincset is.

    Radiátor cserével kapcsolatban van egy képes poszt. Ott látható mire gondolok. Én a motorból kijövő csövekkel jártam meg így. Cső és bilincs csere lett a vége.

  18. Akkor egy jódarabig ígymarad :excl: csak kibír még valamennyit. kb 3 hónapja volt felújításon ott azt mondták nincs baja a csapágynak és csak fesszabályzót és szénkefét cseréltek. kézel megpörgettem nem volt úgy baja ami furcsa, hogy kotyog egy kicsit a tengely, de tényleg nagyon kicsit az normális?

    Szia!

    A GYIK-ban van leírás a generátor front csapágy cseréről. (álltalam készített) Szerintem a csapágyhoz nem tudsz befújni, mivel zárt a pajzs kifelé, illetve bentről van egy takarólemez felcsavarozva. Jobb ha felkészülsz egy csapágy cserére.

  19. Cartársak!

    Valószínűleg kilyukadt a fűtőradiátorom. Az alatta lévő dobozból szép fagyálló folyadék távozik. Gyanús volt már hogy havonta egy keveset mindig utána kell tölteni a hűtővíznek, de most úgy nézki meglett. Nah szóval segítség kéne. Lehet e mondjuk rézzel vagy ónnal forrasztani, illetve amíg meg nem lesz csinálva ki tudom e iktatni valahogy? Arra gondoltam, hogy a motortérben ledugóznám a két csövet, ami a radiátorra megy. Aztán hogy a bánatba tudom kibontani? Mennyire kell szétszedni a műszerfalat, illetve mit hol kell megbontani, hogy hozzáférjek? :o

    Üdv Petya!

    Szia!

    Az nem derül ki, hogy klímás vagy sem. Előbbi esetben nem kell matatni a motortérben, csak a fagyálló leeresztése miatt. Ellenben van saját leírásom, képekkel, ahogy a napokban, kb. 3 hete csináltam. Ha kell elküldöm.

    Amíg nem csinálod meg a rövidre zárás ajánlott. A műanyag csövekre vigyázni mert öreg járgánynál pattannak mint az üveg.

  20. Holnap megyek 250km-t, hátha kiköpi a bubit.

    Viszont olyat észrevettem, hogy előbb melegebb a levegő, utána gondolom termosztát nyitás után, hűl vissza langyosabbra.

    De az a meleg sem olyan, mint csere előtt volt.

    Ha látod ezt a jelenséget, visszaesik a hőmérő és langyos a befuvott levegő, ha lehet állj félre és nézd meg a visszatérő fűtéscsövet. Meleg, vagy hideg. Valamiért nem tud akkora vízáramlás kialakulni, hogy a levegő kimenjen a rendszerből. Javaslat: ha oda értél ahová kellett, míg meleg a motor, nem forró, nyisd meg a tágulási sapkáját. Kesztyűben, vagy ronggyal a gőz miatt. Ha levegős akkor a felmelegedett "buborék" jó része ki nyomja saját magát és víz megy a helyére. Lehet, hogy többször meg kell ismételni. Nem termosztát hiba lesz.

  21. Feltöltöttem új fagyállóval és megint lepkefing melegségű a fűtésem. Most ilyenkor mi van? Valaki tudna valami okosat monda ez ügyben?

    A fűtés felé megy a víz? Érezni, hogy a visszatérőág melegszik? A termosztát, ha még nem nyitott ki akkor kellene érezni, hogy a radiátorod folyamatosan melegszik fel, kering benne a víz. Ha nem akkor buborék. A visszatérőág a vastag merev műanyag csőre jön. Ez egyben a hűtő visszatérő ág.

  22. Azt csere után szokik egyből.

    Én úgy szoktam csinálni (szoktam, mikor megvettem a ótót, akkor csináltam meg :o ), feltöltöm félig a tágulásit. Kupakot nem tekerem vissza, hogy a beszorult levegő könnyebben ki tudjon jönni. Motor beindít, cigi, bármi, amíg ki nem nyit a termosz. Akkor nagy buggy, ha van kijött hűtőfolyadék, akkor gyorsan lemosom és utántőtés, kupak vissza, és csókolom.

    Még egy módszer: Szintén nyitva a tágulási, feltöltve szintig, majd a két gumicsövet ami a hűtőre illetve a hűtőről jön egyszerre pumpálni, összeszorítani. Így a legtöbb levegő kijön a rendszerből. Utána jöhet a járómotoros légtelenítés. Szinte minimális az után töltendő víz mennyiség, valamint elkerülhető, hogy újra levegő kerüljön a rendszerbe.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.