Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

MiBa

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    70
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by MiBa

  1. Igen, dpf-es! És tényleg ott volt a gond! Ki lett takarítva, és már oké, nincs hiba, és megy is, viszont így is 106%ra írja a gép a telítettséget! Úgyh irány Szfehérvár, egyenlőre kipucoltatom szakival, aztán ha rövid időn belül újra jön a gond, akkor kap a helyére egy csövet... Üdv, és köszi!

    Nincs mit!!!

    A 106% nem jelent semmit,az csak egy viszonyítási szám!!!!A lényeg,h teligázon ne menjen 50kpa felé a nyomáskülönbség....Alapjáraton meg 2-3 kpa az elfogadott....

    Ezt az aktív regerenációt amúgy gyilkolásnak tartom....Érdemes közben nézni a pillanatnyi fogyasztást,van hogy 8-9 literre is felmegy...Arról em beszélve,h mit kap a motor meg az olaj..Elméletileg egy olajjal csak egy kényszerített tistítást lehet elvégezni....

    És kérlek,h nézegesd az olaj szintet..Ha essetleg emelkedik akkor jobban jársz ha kiiktatod!!!!!

  2. Üdv mindenkinek!

    Egy nagy kérdésem lenne!

    A faterék autója a következő problémával küzd: 2005-s 1.6 Veci, és sebességfüggően eléggé erőteljes "zúgó-búgó" hang hallatszik az utastérben! Ha gyorsít, akkor erőteljesebben lehet hallani, lassításnál ellenkezőleg! Mielőtt rávágná valaki, hogy csapágyas, az tuti, hogy meglett nézve és semmi baja semminek ilyen téren! A gumi Goodyear Hydragrip (205/55 R16-s) kb 6-6,5 mm profillal!

    Ha valakinek van ötlete, tapasztalata kérem írjon!

    Előre is köszönöm!

    Mennyi idős a gumi???

  3. Heló! P2279 es hibakód, intake air sys leak! 2 vákuum csövem is ki volt repedve! Cseréltem! Egr t kipucoltam, pillangószelepet is! Egrt teszteltem, működik, turbo szelepszabályzó vákuum kapcsolóját is, az is jó! Turbó is fas*a! Z19DTH... A jelenség a következő: alig pörög fel, és fekete füstöt nyom, a végsebességem 35km/h. Olyan mintha valahol dugulás lenne, és nem kapna levegőt a motor! Elvileg minden cső és a cooler is jó, sehol nem megy el a nyomás. Van e ötlete valakinek? Egyet nem találtam sehol, hogy van még 4 kis pillangó szelep a szívósoron össze vannak kapcsolva rudazattal. Azt mi állitja? Ezek is mozognak gázadásra, de talán nem úgy vagy annyira mint kéne! Ha valaki tud, segítsen! Köszi! Üdv, Bandi

    Csak annyi a kérdésem,h részecskeszűrős???Ha igen akkor ott a bibi!!!

  4. sziasztok,

    új felhasználóként remélem, hogy jó helyre teszem fel a posztot.

    Astra Twintopom van és van némi gondom a tetővel. Tudna esetleg valaki ajánlani olyan szerelőt Bp. környékén, aki ért hozzá?

    Tippeket üzenetben várom és köszönöm!

    Helló..A gaálnak csak a beállításhoz van célszerszáma...Az esetek 90% ban kábeltörés szokott lenni!!!!!!

  5. Bocsánat, ha butaság, de azt nem csak szervizben tudják?

    Ha van rá mód "házilag" is, mi lenne a menete?

    Szia...

    Felesleges nyomást mérni...

    Ac relé,lila színű..Motortér jobb oldalán a fekete dobozban található...Ha leáll ütögesd meg hátha...De elsőkörbe mindenképp...Van itt pár fórumos aki biztos kölcsön adja neked egy órára,h kipróbáld....

    Amúgy ha üa nyomást akarsz mérni,az injektor sor végén sima menetes szelep van...Ott letudod mérni!!!De szerintem felesleges!!!!

  6. Köszi mindenkinek a segítséget! Wessz mestert hol találom? Legjobb lenne kiiktatni, de még azt sem néztem meg, hogy egyben van-e a katalizátorral. Azt, hogy éppen mennyi százalékon van, mivel lehet megnézni?

    Hey..

    Ki lehet iktatni..Tech kel kell szerezned egy ugyanolyan motorvezérlő szoftvert mint a tiéd csak ne legyen benne a dpf...Azt kell felrakni...Akkor már nem nézi a szoft az érzékelőket!!!Aztán mechanikusan kiszedni a szűrőt...Egyszer már vertem ki egyet...Masszív egy órás művelet volt!!!De ha kényelmes vagy akkor leveszed kivágod a hsát és úgy szeded ki.Szerintem az egyszerűbb....

  7. Sziasztok, találtam egy másik alkatrészt, amin ugyan van cső, de mozog, másik bilincset kell rá majd tennem, de mielőtt leszedem róla a csövet, azért szeretném tudni, mi az. Belinkelek egy képet, amin látszik, a 19DTH motor hátsó részénél van, a szélvédőhöz közel.

    http://kep.psharing.com/575458.jpg

    Az előző csővel kapcsolatos kérdésemre senki nem tudja mi a válasz? Esetleg aki alá tud menni könnyen, ránézne nekem, az övén hogy van?

    Még egy érdekesség. Op-com részecskeszűrő regenerálás. Előtte a telítettség 68%, utána meg 70. Érdekes...

    Helló az olajszűrő melletti csöcs az olajszűrő ház leeresztője..Ahogy lazítod ki a szűrőt úgy folyik ki kevés olaj!!!Amúgy gyárilag egy sárga kis kupak van rajta!!De ha a régi szerelő lusta volt akkor sincs baj!!!!Nem kell foglalkozni vele!!!

    A másik meg a karter gáz kis doboza...Cseréld ki a bilincset mosd le féktisztítóval azt csókolom!!

  8. Köszi! Én 95%-ban pályán megyek, akkor ezért nem érzékelem. Viszont valami csak nincs rendben, ha ilyen hibakódot olvastak ki. Keresnem kell valami normális szerelőt :lol:

    Hello..

    Röviden...

    Ha nagyátlagban pályán mész nem veszel észre semmit..Max a pillanatnyi fogysztás emelkedését konstans gázállásnál...

    Amúgy vannak esetek,h az izzító lámpa villog miközben tisztít!!!

    A részecskeszűrőben van 2 db érzékelő...Egy nyomás és egy hőmérséklet érzékelő...

    Nem mellesleg opeleknél a nyomásérzékelő(gumi,illetve múanyag)csöve szokta megadni magát...Akkor bedobja a szemcseszürő túl nagy nyomás különbséget..Vagy a nem plauzibilis a külső nyomással...

    Szal ha nem dobállja a hibát állandóan akkor működik jól....

    Ha valami szar lesz akkor érezni fogod,mert van olyan,h annyira eltömődik a dpf,h bese indul az autó..Több mint 100kpa a nyomás különbség..

    Akkor leszerel kimos(Van hozzá speckó dpf tisztító lötty ami bevált és működik) és minden működik tovább!!

  9. Sziasztok! Segítségre volna szükségem. A vas: F Astra 97es X16szr motorral. 150ekm(remélem).

    6 éve vettem, nem volt vele semmi gond, bár én gyengének éreztem (vezettem előtte egy 93as 1.4es astrát a cégnél, ahhoz képest)

    Most valami elromlott. Úgy kezdődött, hogy emelkedőn mentem fel 1 ben, pörgött rendesen aztán hirtelen majdnem leállt, mintha elvettem volna a gázt, aztán ment újra. Gondoltam pillanatnyi elmezavar. Haza felé egyenes úton is elkezdte ezt csinálni, elkezdtem gyorsítani, vagy emelkedőn felfelé gázt adni, pár mpig húzott is, majd rángatni kezdett. Elvittem szerelőhöz, kicserélt benzin szűrőt, AC pumpát, semmi változás. Az autó egyre gyakrabban rángat, már semmi emelkedőre nem hajlandó felmenni.

    Végignézett "mindent", AGR-t tisztított, injektor szelepet cserélt, pillangószelep potmétert cserélt, gyújtás trafót cseréltek, laptoppal menet közben figyelték( akkor is lerohadt), semmi változás, álló helyzetben is, nagy gázra szintén csinálja. Olyan mintha elvenné a vezérlés az üzemanyagot. Most ott tartanak, hogy vezérlőt kellene cserélni, hogy egy másik központi egységgel működne-e, de az sem lenne egyszerű, mert immobiliseres a gép és valami chipet kellene cserélni, meg kellene hozzá a másik vezérlő kulcsa is. Vezérlőt láttam a neten 10-20 eFt között, de ha tényleg gond az immo, akkor nem biztos, hogy meg kellene vennem.

    Volna valami ötletetek, amit mondhatnék a szerelőnek??

    Köszönöm..

    Szia!!

    Ha alacsony üzemanyagszint mellett produkállja a hibát aakor üatankba lesz a gond..

    A visszafolyó csöve kicsuszik a pohárból és kifolyik a benzin....

  10. Srácok!

    Hol kell a G astra váltójába olajat önteni? Már elég távirányítós autó hangja van a váltónak és már kopogó zörgő hangot is hallottam onnan. Segítsetek rajtam !

    Szia...

    Már nem kell izgulnod..Lassan megrihed az a váltóó!!!

    Amúgy a kapcsolóház tetején kitegered a szuszogót,vagy a rövidebb féltengelynél egy 13-as 6lapfejű csavarnál tudsz tölteni....

  11. Most csak a felső volt kicserélve, az alsóval csak az a gond, hogy nem lehet állítani, mivel abba van a csavar berohadva.

    Tudnál küldeni egy linket vagy cikkszámot melyik az a gumi amit mondasz? Mert minden erőfeszítésünki ellenére - bár az autó uttartása felélmetesen jó lett most az eddigihez képest - még mindig kopog valami és nem találjuk mi az.

    A cikkszámot nem tudom neked megmondani mert nincs itthon epc-m...Illetve a alvázszám szűkítéssel kell nézni mert különbözőek...De a hátsó stabrúd szilentről beszélek!!!Kizárásos alapon az kopog szerintem...Bár így látatlanba nehéz....Mond a szeelődnek skubizza meg!!!

  12. A szerelőm törzsvásárló, neki is 40%-a van, de még igy is bőven 100%-os a profitjuk.

    A két-két felső lengőkar - legalábbis szerintem ez a neve - egy kb. 25cm-es egyenes, meg egy hosszabb kifli alakú.

    Plusz van még az alsó, de az most nem lett megbolygatva.

    Salgótarjánban csinálták a szerelést, meg az állítást is, a kormányom ferde mivel az autó enyhén jobbra húz, ez azért van mert a jobb hátsókeréknél be van rohadva a csavar amivel az összetartást kellene állítani és emiatt az a kerék balra tart vagy 1-2 fokot.

    Elfogyott a keret, legközelebb az lesz megcsinálva. Amúgy ha elengedem a kormányt akkor szépen beáll középállásba, szóval az első futómű rendesen be lett állítva.

    Helló...

    Én nap mint nap szerelek(Maxabo) vectrákat de csak a felső lengőkarokat kellet cserélni...Pedig van olyan amelyikben már 250-300 ezer kilóméter van!!Szóval ha egy kicsit rám hallgastz akkor kérlek az alókat ne cseréltesd ki...Ha megint elkezdene a kopogni akkor a hátsó stabgumit érdemes megvizsgállni...Merrt azok is kikopnak és ugyan úgy kopog mint a lengőkar..Csak az kb 3000 forint párba....

    Ami a futómű állítást illeti....Mindíg a hátulját kell beállítani és ahhoz kell az elejét......

  13. Sziasztok.

    Van egy 2004 évjáratú opel vectra c tipusú autóm és ugy néz ki hogy a magasnyomású szivattyú végében található nyomásszabályzó szelep rendetlenkedik és nem e tudnátok segiteni hogy ezt hol lehet ilyet kapni mert eddig ahol érdeklődtem csak szivattyúval együtt van.Lehet ezt külön kapni egyálltalán vagy ezt lehet javitani?

    Szia!!

    Vedd ée a szabályzót 2 db 30 as torx csavar...Olvasd le a bosch számát...És vedd fel egy bosch képviselettel a kapcsolatot....Kérj árajánlatot..

    De előtte próbáld meg kifújni fékrisztítóval,mert néha az is segít rajta..Ne legyen dzsuvás!!

  14. Sziasztok!

    Van egy 2005 1,9cdti z19dt motor kódos Vectra C -m. Érdekes problémám van vele. Hidegen reggel simán indul. Munkába megyek vele leállitom. 2 óra múlva beinditom melegités, járatás nélkül megyek vele kb. 500-1000 métert, leállitom. 2 perc múlva nem indul be. forgatni forgatja a motort. olyan mint ha az immobilaizer tiltana. gyári rendszer van benne. 5-6 inditás után se. várok vele, leveszem az akksi sarut egy cigi szünetnyi idöre . és álltalába beindul. azt is megfigyeltem,hogy fordit rajta az öninditó vagy2-3 mat mire elkapja. mi lehet vele a gond? imo? izzítás? más elektronika?

    Ha valaki tud segitsen.

    Ezért volt jó a jó öreg zsiguli! Benzin van. Szikra van. Akkor nincs nagy gond! :lol:

    Első körbe hibát olvasatnék benne hátha segít!!!

    Ha immo akkor a szervíz kulcsnak kéne villognia!!!

    Van olyan problem is,h gyenge az önindító..Ebben van áttétel ...

    De lyan is,h a főtengely kerekének eltörik az éke...De akkor dob veztengely hibát..Szóval Tech 2 első körben!!

  15. Indulás után nekem nincs villáskulcs, de olajcsere előtt ha rajta volt a gyújtás és elaludtak a lámpák, a villáskulcs égve maradt, indítás után eltűnt! Aztán megvolt az olajcsere és a szűrők cseréje és a leírt jelenség megszűnt, már gyújtásnál a lámpák elalvása után se marad égve a villáskulcs! Most viszont előjött! Nem tudom köze lehet e az olajhoz, mert 5W40 volt benne és most 0W40-t tettem bele!

    Ha indítás után elalszik akkor nincs fenálló hiba...De ha gondolod törölj isnpekciót.Egy próbát megér de nem hinném,h van köze hozzá...Azt,h 5-ös vagy nullás olaj van benne az mindegy neki,ő nem érzi a különbséget..Bár inkább 5-öst tegyél majd bele mert ezt csipegetni fogja....Opelék nem híresek az ultra pontos illesztésekről....

  16. Az első. Jelenleg így néz ki:

    IMG_0069_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Utánanéztem kicsit. Bosch szondáról van szó. A szürke és a fekete jelvezeték működőképesnek tűnik. A két fehér fűtőszál szakadt el. A szonda nyilván jó. Lehet csak a kábeleket cserélni? Ha nem muszáj, nem szeretnék 30ezerért komplett szondát venni.

    Használhatom ilyen állapotban vagy nem ajánlott?

    Köszi!

    Szia!!

    Használhatod ilyen állapotban a szervízig...Valószínüleg nyest rágta meg!!!

    Egy ügyes villanyász megoldja csere nélkül...

    Nyest riasztót meg szerezz be,mert ilyen hidegben imádják a meleget....Több alternatíva van rá...Harisnyába kutyaszőr vagy kürt szerű riasztó ami magas hertzen sípol(emberi fül alig hallja)....

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.