Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

csinibá

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    22
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by csinibá

  1. csinibá

    Egyéb csevegés

    Sziasztok! Vásárlás előtt állok. Valaha még A omegát nyúztam. véleményetek szerint, milyenek a 2.2dti motorok? Esetleg típushibái? BMW motorhoz képest...? Válaszotokat előre is köszönöm!
  2. 20fokon gyári érték, 90 fokon szintén. oktánszámmérőt nem mértem, megfordítva csúnyább járás, visszafordítva eredeti (Na az sem szép) :huh:
  3. köszi a linkeket, az 1.5 3soros a nyerő :-) Nekem kicsit butább leírásom van hozzá, annyi a különbség, hogy nekem nincs az autóban sebességjeladó. https://picasaweb.google.com/107187405586998391976/Opel?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPC6vMn2uJ7ZjwE&feat=directlink De hüle vagyok, eddig miért nem kerestem rá a c20ne-re PFFFFF. :sick:
  4. Töltés ok, sőt amikor compit cseréltem, utána derült ki, hogy kevés is volt, csak 12,8 :-( A három soros csatlakozós compi. az nem tudom mellik. Hőfokjeladó ami a hengerfej, vagy a motor oldalán van, 20 fokon hozza a gyári ellenállást, és ahogy melegszik szépen csökken, vagy nő már nem emlékszem. Kipuff tökéletes, és nem dugult :-( Én az elektromosság felé hajazok, ugyanis ezt: " 3000-ig gyorsul, húz ott elfogy a motor, és elég csúnya hangos. 20-30 km után, egyszer csak kisimul, ua.-nál a pedálállásnál felmegy 3500-ig, és felette is húz. Viszont ilyenkor lassú tötymörgés nem ajánlott, mert alacsonyabb fordulaton olyan, mintha nagy vezérműtengely lenne benne" nem tudom mással magyarázni Köszi a válaszokat, a hétvégén ha lesz időm, méregetek megen 1 sort. Ráutazok a testekre is, aztán majd meglátjuk :-(
  5. Ez az eset a compival így esett. Jeladók működnek compi valós értékeket mutatott :-( Átnézem a testeket mindenhol, már csak az maradt ki a pakliból :-( Vagy valahol vezeték probléma:-( az lesz ám a cuki meccs :-( A gyújtást, előtöltést itt mi szabályozza? csak a főtengely jeladó, ill compi?
  6. Megvolt a menetpróba is. Sajna ennek a gépezetnek nem üza problémája van :-( Kb 100 km megemelt nyomással, utána még száz eredeti állapottal. Az igaz, hogy alapjáraton csendesedett a motor emelt nyomás mellett, de menettulajdonságokra semmit sem változott. :-( 3000-ig gyorsul, húz ott elfogy a motor, és elég csúnya hangos. 20-30 km után, egyszer csak kisimul, ua.-nál a pedálállásnál felmegy 3500-ig, és felette is húz. Viszont ilyenkor lassú tötymörgés nem ajánlott, mert alacsonyabb fordulaton olyan, mintha nagy vezérműtengely lenne benne. Minek, és mit kellene szabályozni a fordulat fügvényében? Régen Ladánál tudtuk legalább, hogy illenkor becart a röpsúlyos gyujtásszabályzó. Segítsetek légyszííí.
  7. c20Ne Ha visszaolvasol, kiderül, hogy az már cserélve lett :-(
  8. Sziasztok! Először is egy kis tanulság: Mielőtt nyomást mértek, nézzétek meg jól mér e az óra :omg: Szóval annyira jutottam, hogy nem 2,8 volt az üza. nyomás járó motornál, hanem csak 1,8 és fordulaton csak 1,5. Direktben a szivattyút 5bar nyomásnál leállítottam. Annyi csak elég a 3bar eléréséhez. Kerestem tovább a gyenge nyomás okát, nem maradt más, mint a mechanikus nyomásszabályzó, az injektorok után. Van rajta 1 vákumcső, ami a szívótorokhoz csatlakozik, és minél nagyobb a vákum, annál kisebb nyomást enged tartani az üzarendszerben. (ennek a lényegét elmagyarázhatná valaki, mert józan parasztival, nem értem. :confused: ) Vákumcső lehúz, máris nyomás 1,8ról felugrott 2,2-re Szívócső felöli oldal ledugóz, vákumcső pumpával felnyomatva 1 bárig, üza nyomás máris 4bar Így már a motor járása szebb, egyenletesebb, (egyenlőre csak álló helyzetben próbálva) viszont a kipufogóba még mindig belepöffen néha. Úgyhogy valami még mindig nem százas :angry: Omegából marad nyomásszabályzót beletettem, értékek ugyan azok maradtak :icon7: Elképzelhető, hogy ugyan arra az értékre fárad el mindkét szelep? Érdekes, annál az autónál, ahonnan kivettük a motort, semmi jele nem volt, hogy bármi gond lenne az üzemanyaggal, ezzel a nyomástartóval is gyönyörűen járt, és ment mint a golyó. Erre mondjatok valamit, ha tudtok :confused:
  9. Nincs esetleg Pécs környékén valaki opelguru, aki ránézne a beteges nagy bálnára?
  10. Köszi a gyors választ. A gyertyák őzbarnák, ahogy az a "nagykönyvben" meg van írva semmi lerakódás max szegény lehet a keverék. Mindkét lambdával egyforma a motor járása. Lambdánál mértünk kipuf nyomást, már nem emlékszem az értékre, de nem dugult.
  11. Sziasztok! Megszületett a szűrőcsere (a régi is lazán átfújható volt, nem volt dugult), és a mérés is. 2,8 bár alapjáraton is, fordulaton is. hirtelen gázadáskor felugrik 3,2-re 1 pillanatra. A motor járása semmit sem változott, alapjáraton hangosan jár, néha úgy beremeg, mintha ki-ki hagyna a gyújtás. Ez főleg a sebváltókaron érződik. Gyertyapipákat lehúzva, nem lehet megállapítani melyik henger, hengerek csinálja Alacsony fordulaton erős, 20-ról elgyorsul 5.ben, viszont 2500-3000 nél elfogy a motor Mondjatok valami okosat!!!!! :-(
  12. Mivel úgy is le kell bontanom még egyszer a szivattyút, ha beszerzem a gumibakokat, meg a külső szúrőt, majd belekukkolok. Bár nem igazán értem ezt a csiga kérdést. A búvárcső az üza szint jeladóval együtt jött ki a tankból, a tank oldalán, a kocsi orra felé víszintesen. Hosszas forgatás, kisérletezés után, és nem éreztem, hogy ezeken kívül valami is lenne a tankban. Viszont délután volt kis szabadidőm, és nekiestem a vezetékkötegnek. Van egy köteg, az összes jeladó, injektor csati ezen van rajta. Mielőtt a jobb oldalon bemenne a tűzfalon, találtam kb 10 cm szigetelőszalagozott részt. Lebontottam, hátha alatta találok valami bibit. A vezetékek be voltak kenve valami nyálkás anyaggal, de sértetlenek voltak. :-( Tovább kerestem a kötegen valami rendellenest. A tűzfaltól befele már csak kb 20-25 centit megy, rá egyenesen a compira. A kesztyűtartó és a kaszni közt felnyúlva, olyan érzésem volt, mintha mintha a megvastagodott köteg, tele lenne kötésekkel. Látni nem lehet, (pláne lámpa hiányában) de nekem olyan sejtésem van, hogy valamikor megtörték az autót, és közben elszakadtak a vezetékek. Aztán utána összekötözték őket. Lehet csalnak a megérzéseim, de ha így van, elkerülhetetlen lesz 1 sértetlen köteg beszerzése. Köszi, hogy így kitartotok velem a kinlódásban :-)
  13. Sziasztok! Hál istennek, kívül van az üza szivattyú! Nem volt egy leányálom lebontani, el is tört a 3 gumibakból kettő :-( (gyorskötöző jó találmány) A tankba csak egy búvárcső megy az üza. jeladó mellett, végén 1 finom szűrővel. Kiszerelésekor nem hittem a szememnek, makulátlanul tiszta volt. A szivattyú utáni szűrő nem volt polcon a boltban, így egyenlőre az még maradt. Viszont a szivattyú, és a szürő közt találtam 1 állítható szelepet. Annak mi a szerepe? Esetleg nyomástartó? Ahogy tudok, mérek, aztán okosabbak leszünk.
  14. Már nem érdekelt a sok kínlódás után, kompatibilis e. Az eredetivel, és ezzel is ua. a hibajelenség semmit nem változtatott a dolgon :-( Pucolok egyet, mérek 1 üza nyomást járó motornál, aztán majd talán okosabbak leszünk :-)
  15. A lambda is átkerült a vectrából :-(
  16. Ha valóban a szivattyú nem szálít eleget, akkor az járó motornál egy nyomásmérővel elméletileg megmérhető. Ha keveset szálít, az injektorok befecskendezésekor csökkennie kell a nyomásnak. egy próbát megér :-) "kompjúúútercsere át a vektrából. Kb 10 percig, csak az injektor ciccegését lehetett hallani, úgy kisimult a motor. Aztán tünetek ismét előjöttek" Ezt mivel magyarázzátok? Vagy csak véletlen? Köszi mindenkinek a segedelmet!!!
  17. Köszi, az abs-re nem gondoltam. Üza szivattyút úgy ellenőriztük, hogy kb 15 mp. indítózás alatt, kilökött kb fél litert a nyomóágból. Köszi a gyors választ. üza szűrőt a tankban találom, vagy itt már kitették valahova?
  18. Sziasztok! Van egy problémám, amivel már régóta küzdök. Megkérnélek benneteket, ha tudtok segítsetek! Öreg kis öszvérem (92-es c20ne karaván) különös dolgokat csinál 1 ideje. Kb 1 éve elkezdett néha furcsán járni a motor. Hol normálisan járt alacsony fordulaton, csak kicsit zajosan,de 3000-nél elfogyott a szufla, hol pedig dadogott alapjáraton, mintha nagy vezérműtengely lenne benne, viszont ilyenkor ment rendesen. aztán már ilyenkor sem ment, viszont 9 éve pöccre indult :-( öreg, elfáradt már sebaj. Barátom ledobott 1 vektrát kaptam az alkalmon, motorcsere. vektrában 3000 felett volt igazán elemében, szinte repítette a kis kasznit. gázzal óvatosan kellett bánni, hogy 3 ban ne nyikkanjon a kerék. ötvenet képtelenség volt vele tartani. Motorral együtt átkerült az öszes érzékelő, injektor, gyujtótrafó, légtömegmérő, új rotor stb. motorban minden hengerben 12-es kompresszió És láss csondát, tünetek ugyan azok. kompjúúútercsere át a vektrából. Kb 10 percig, csak az injektor ciccegését lehetett hallani, úgy kisimult a motor. Aztán tünetek ismét előjöttek. Szervíz, laptop ráköt semmi hibaüzenet, minden érték normális, asszem csak az előtöltés értékét találták kicsinek, de állítani nem tudtak rajta. Csak épp a motor nem jár szépen, és a tünetek maradtak a régiek. Még mértünk üza nyomást, arra is azt mondták van bőven. Kipöffentő nem dugult. Erre mondjatok valami okosat, mielőtt belökném szegénykémet az árokba :-P Még 1 kérdés: a vezető ülés alatt is találtam 1 compjútert, az minek van ott, mit vezérel? még nem láttam másik omegában, csak ebben. Előre is köszi a segedelmet.
  19. Álló helyzetben is érzem, de úgy tűnik, minél jobban erőlködik a motor, annál erőteljesebb a remegés. Mivel semmi nincs közvetlenül összekötve a motorral, sem az erőátvitellel, (csak bowdenes kapcsolat) a fékrásegítőre gondolok. Az produkálhat ilyen tünetet? A fékerőn nem érzek semmi változást. A remegésben meg már odáig jutottam, hogy néha hangja is van :-( Nem értem mi lehet ez :-(
  20. Sziasztok! 92-es c20ne combim, 2000-2500-as fordulatnál beremegnek a pedálok (nem kicsit). Sem a motor nem remeg ha megfogom, és nem is a váltó - gardán rázza. mivel minden bovdenes, azok pedig nem remegnek, fingom sincs róla mi lehet. Esetleg valami ötlet? Előre is köszi!
  21. Köszi a gyors választ, ezek szerint a féltengej kihajtások megegyeznek? A karaván, és a sedán difi közt, csak az áttétel különbözik? A B omegák difije mennyiben más? Tudom sokat kérdezek, de nem szeretnék aláfutni. :-)
  22. Sziasztok! A difim mostanra érte el az elviselhetetlenül hangos szintet. :-( 92-es, 2000b c20ne karavánról van szó. Kérdésem a következő: A különböző tipusu omegák difije különbözik e? Ha van, miből állapíthatom meg, melyik típussal van dolgom? Használt difinél, ha nem próbálható, mire kell figyelnem? Tudom, hogy az áttételezésben vannak különbségek köztük, de szerintem a karaváné a legrövidebb. azt nem is bánnám, ha kicsit hosszabb lenne. Elsősorban az érdekelne, hogy felfogatásban, méretben, csatlakozásoknál, van e különbség köztük. Válaszotokat előre is köszönöm!
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.