Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Barna

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    488
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Barna

  1. Nem szeretnék itt nagyon klímázni mert van külön topic de válaszolok rá. Tehát ezen hang abból ered, hogy az elpárologtató előtt található adagoló szelepen vagy nem tud rendesen átáramlani a gáz mert nem folyadékot kap (vagy kevés gáz vagy dugulás) vagy túl alacsony hőmérsékleten párolog a gáz és lefagy a tűszelep és ezért nem dolgozik rendesen. (utóbbi lehet kevés gáz hatása vagy fagyáskapcsoló tönkremenetele esetén hidegen használva a klímát) Előbbire megoldás szivárgás keresése ha az negatív akkor gáztöltés utóbbi pedig vagy a fagyáskapcsoló cseréje(hatalamas szívás) vagy ha át van kötve akkor hidegben ne használd a klímát. Nekem is át volt kötve gyárilag ezért tudott friss gázzal belső levegőre kapcsolva a klímám 30C külső hőmérséklet mellet belül -3fokot közvetlenül a rostélyban mérve :D Marha jól lehűtötte az utasteret de jó tudni hogy ezen üzem a komprira nézve nem túl jó.

    Sajna nekem minden tavasszal gáztöltés van... pedig járatom legalább 2 hetente télen is... és ilyen hangot ad tavasszal. Viszont ha újra töltjük, fele alatt jön le, és ha be van töltve a teljes mennyiség (ami GAstránál igen sok), akkor egész nyáron hűt, mint állat... após szerint (igen jó szaki) a gumi csövek fáradtak el és abból disszidál el télen a gáz.

  2. A Marótinál kellene körülnézned, ott sanszos hogy találsz valamit, de csak idegen nyelven.

    A magyar nyelvű "így csináld..." könyvvel az a baj hogy az eredeti német "So wird's gemacht..." egy korai kiadása alapján készült (1998-2000-ig), ezért még csak az X-es motorkódok vannak benne, és ugyanez a helyzet a Haynes-féle angol nyelvűvel is. Itt viszont megtalálod a német nyelvű szerelési könyv egy későbbi kiadását, ebben már valószínűleg benne lesz az a motorkód amit keresel, ahogy ha minden igaz akkor ebben is.

    A Haynes-bol a H Astrasat kell venni, abban vannak benne a Z-s motorok. Az én Z14XEP -et is abban találtam meg.

    http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel-Astra-Petrol-2004-2008-New-Haynes-Manual-/251000303710?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%252BC%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D250899529597%26ps%3D63%26clkid%3D6531671698291288328#ht_1661wt_932

    A többi szerelésire meg jó a hogyan csináld, amit akár le is tölthetsz.

  3. Üdv!

    Pár napja kiégett a jobb első helyzetjelzőm. Gondoltam, ma szép idő van, kicserélem. Hát a keze száradjon le annak a konsruktőrnek, amelyik tervezte az első lámpát! Nem hiszem el, hogy nőgyógyásznak kell lenni egy nyamvadt izzócsere miatt. Azért nagy nehezen sikerült, de nagyon gondolkoztam,hogy az egész lámpát kiszerelem és úgy cserélem.

    Az ilyenek miatt (meg a bunkerszerű, lőrésnek nevezett ablakok miatt) rühellem és érzem kicsit félrevezetőnek, ahogy az autógyárak a biztonságról beszélnek. A látni és látszani elemi dolog lenne...

    Azt csak halkan teszen hozzá, hogy egy Rönó Megánon még nagyobb szívás az izzócsere... Sógor rendszeresen szív is vele rendesen...

    Na nekem ezért van kiégve ez a helyzetjelző már vagy két hónapja... és úgy is marad, legalább +15 fokig :)

  4. Nem.

    A légzsák nyitója tulajdonképpen egy gyorsulásérzékelő, ami pozitív és negatív gyorsulásra is nyit. Sebességjel nem kell hozzá, különben egy piros lámpánál járó motorral álló autóba ha szemből belerongyolnak akkor nem nyitna a lufi, pedig úgy is működik. Sőt még járó motor sem kell, de gyújtás azért igen. A frontlégzsák érzékelésének szöge pedig alapvetően szemből van, az autó hossztengelyétől jobbra és balra azt hiszem 30°-ban bezárólag. Hátulról való ütközésnél nem nyílik, arra csak az övfeszítő és a fejtámla ostorcsapás elleni védelme van (ez utóbbi nem tudom hogy minden Astrában van-e, nekem a Coupéban igen). Az oldallégzsák (és ahol van, ott a fejlégzsák is) pedig az ajtóban történő hirtelen légnyomásemelkedésre reagál (ugye ha belédjönnek oldalról akkor összenyomódik a lemez -> kisebb lesz a tér az ajtóban -> emelkedik a nyomás). Ehhez sem kell sebességjel, viszont fontos az ajtó légmentességének megőrzése, ezért az ajtókárpit mögötti vízzáró fólia épsége is, ha megsérül, az az oldallégzsák hibás működését okozhatja! (leginkább nem fog működni amikor kéne neki)

    Hű, ez kimerítő volt :) Na majd az Ódinál most mindent kitanulok és sok okosságot fogok írni nektek :) Mindenesetre, ha kellett volna, ha nem, most nem cserélnék ezzel a szegény cartárssal...

  5. Köszönöm hál isten senki sem sérült meg. (volt időm szólni mindenkinek, hogy kapaszkodni, mert nagy gáz van)

    Igen a jeges út volt a gondom. kb.40m-t csúsztam 25km/h-ról fékezve. Az ABS dolgozott mint a veszedelem, a 3 küllőst is tekertem de hiába. Pont becsúsztam egy kisbusz elé. Az pedig lendületből lemosott minket balról. Pörögtünk mint a búgócsiga ezért rommá tört az elje és mikor pördültünk nekicsapódtunk a hátuljának is. Hálát adok az Úrnak, hogy megúsztuk ennyivel hisz a gyerkőcök és asszonyka volt velem.

    Csak szegény paripám bánta nagyon a dolgot miközben "hősiesen védett" minket. Életem első saját autója amiért keményen dolgoztam. Néha már többet is simigattam, mint az aszonykámat.

    Sajnálom, sosem jó autót törni, de legalább megvédett! A sok jó tanács mellett, amit sok kedves cartársam írt (:)), ez a fő ok, hogy az Astra marad az asszonynak és nem a Suzuki...

  6. Már én is gondolkoztam, hogy nem minden OK. a gépemnél. Városban vagy 5 km alatt felküzdi magát 80-ig, és utána lezuhan a mutató a kettős vonalra. Utána feltornázza magát megint, nem is esik le, de 80 fölé sem megy, inkább alatta marad egy kicsivel. Ez lehet termosztát gond? A 10 l benzinből maradhatna egy kicsit több hulladékhő. Jó termosztáttal minden külső hőmérsékletnél be kellene állni 90 fok körülire, vagy ilyen hidegben nem lehetséges?

    Ez természetes. Gondold el, eléri a 92 fokot (ne azt figyeld, mit mutat a hőfokmérő, az szinte mindenkinél fals, ezt kitárgyaltuk korábban), kinyit a termo, bezúdul a -10 fokos hűtőbe, még jó, hogy visszaesik. Nekem ebben a hidegben csak akkor nem esik vissza, ha országúton megyek, mert 80-100-nál már van akkora hőtermelés, hogy ne mutatkozzon meg a termo kinyitás. Ha csak egyszer esik vissza, ne foglalkozz vele, természetes. Akkor is visszaeshet, ha nem fűtesz, majd mikor bemelegszik, rátolod 3ason. Ekkor meg a belső fűtőradiátoron kap egy kis -10 fokos levegőáramot, ezért esik vissza.

  7. Előtte. De emlékeztem én, hogy 30 körül van, csak nem voltam benne 100%-ig biztos. Megmérte a szerelő, utána mentünk egy autós boltba venni és az üzlet előtt töltöttük bele.

    Akkor érdemes lenne megpróbálni egy csere hőfok jeladót... semmiképp nem normális, hogy -10 fokban, alapjáraton már 5 perc alatt üzemi hőfokot mutat, az meg pláne, ha rendszeresen visszamegy alaphelyzetbe. Miután nyit a termosztát, egyszer még visszaeshet, de ha nem álló helyzetben van a kocsi, akkor sem szokott 80 alá esni nekem.

  8. Az miért nem baj, ha nem nyit ki a tdermosztát? Nem fogja felforralni a gépet?

    Nem hiszem, mert mint írtam, -32 fokig bír a fagyálló és a garázsban a hőmérséklet is melegebb a kintitől 4-5 fokkal.

    -32-t az 1l fagyálló betöltése előtt, vagy után mérted? Ha utána, akkor még lehet fagydugó valahol, mert esetleg csak azt a keveset vitte le -32-re amivel keveredni tudott....

  9. P1112 Bemenet kiiktatás, mágnes szelep működtető hiba.

    ez az a mágnes szelep vagy motor vagy minek hívjam ami mozgatja a twinport-ot...

    vagy szorul valami vagy haldoklik a mozgató bizbasz ...

    szerintem

    Igen, ez a másik amit találtam P1112-re... akkor most melyik, Twinport szelep, vagy légtömegmérő alacsony fesz?

  10. Röviden magyarul a légtömegmérőddel van a gond, érdemes leszedni, kontaktokat megtisztítani, esetleg a rácsozatát is lefújni, majd vissza. Ha nem javul, kellene egy csere próba egy másik Z14XEP-ről. Ez nem a hideg miatt van, hanem mert valami nem kóser a légtömegmérő körül (remélhetőleg a légtömegmérőnél és nem az ECUnál)

  11. P1112

    Description

    IAT SENSOR CIRCUIT INTERMITTENT LOW VOLTAGE

    Intake Air Temperature (IAT) sensor is a thermistor. PCM

    applies and reads a 5-volt reference signal to sensor. When air is

    cold, sensor resistance is high and PCM will measure a high signal

    voltage. If air is warm, sensor resistance is low causing PCM to

    measure low voltage.

    Symptoms

    You likely won't notice any drivability problems.

    Causes

    • IAT sensor voltage intermittently less than 0.14 volt.

    Possible Solutions

  12. Akkor van egy rossz hírem....

    Ott az olajszűrőház tömítése adta meg magát...

    Ha cseréni akarod, az egész elejét szét kell szedni(lökhárító, klíma, hűtők), egy műhelyben ez 3-4 órás művelet.

    Amíg nem folyik, addig én hozzá nem nyúlok. Az ennyimről készült a kép.(amúgy ez is szériahiba, munkatársamnak garanciában adta meg magát)

    Olajszűrőház tömítése? Az feljebb van, nem? A műanyag tető és az alu ház között, és minden olajcserénél az is cserés. Nekem is volt már rosszabb darab, ami miatt olajködös volt az a rész. A bekeretezett részen másnak kell lennie...

  13. Tudom hogy ez szentség törés egy Opel fórumon ilyet kérdezni, de mégis kíváncsi vagyok ki mit gondol :)

    Opel Astrákkal szemben VW Golf, Opel Corsával szemben VW Polo.

    Ha használtan nézzük őket, ki melyiket venné, gondolom mindenki Opelt aki itt van :)

    Vajon jobbak-e VW csoport termékei Opellel szemben? Megbízhatóság, külsőleg, belsőleg és legfőképp vezetési élmény szempontjából, ha lehet ilyen kategóriákban vezetési élményről beszélni...

    Állítólag a Golfok Polok Astrákkal szemben nagyon steril érzést "élményt" nyújtanak. Ki mit gondol? :)

    Adj még pár hónapot és mondok véleményt VW konszern autóról... ;) Az asszonyé marad a G Astra (mert a fórumon meggyőztek, hogy inkább az maradjon, mint a Suzka ;)), nekem első körben A3 Sportback lesz, aztán A4 Avant. Majd beszámolok :)

  14. Nem sok értelmét látom Győrbe költözni. Én Debrecenben lakom, nekem mindegy, hogy 400 km-t megyek, vagy 600-at Ausztriáig. Nekem az a bajom, hogy ez az ország egyre inkább élhetetlen lesz, Debrecenben és Győrben is. Ha tudsz németül akkor nincs min gondolkodni. Hatalmas terület, Európa húzóországai. Nekem 2 kisgyerekem van (1 és 4 évesek), de így is megyek max 2 év múlva. Addig remélem kitart a melóhelyem :)

    Arra gondoltam, hogy az átlag magyar ember nem hajlandó költözni munkáért... mi most feladjuk 2 gyerekkel a megszokott életünket, a felépített házunkat eladjuk, és újat kezdünk, mert jobb lesz... senkit nem akarok bántani, távol áljon tőlem, de ha Debrecenben (hajdúszoboszlói gyerek vok...) nincs meló, de pöstön vagy Pécsen van, érdemes átgondolni, hogy menni kell...

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.