Jump to content

Foci VB nyelven szólva: az Opel fölényesen vezet az első félidő után


forumadmin

Az Opel kirobbanó formában zárta az első félévet: 5.007 autó eladásával közel félezer darabbal jár a második helyezett vetélytárs előtt. Az előző év hasonló időszakához képest az összesített személyautó és kishaszon gépjármű piacon az Opel 68 százalékos növekedést produkált lényegesen felülteljesítve az egyébként szépen növekedő (25,9%) magyarországi összeladásokat.

Személyautó fronton az Opel immár negyedik éve megszakítás nélkül piacvezető, ez most a számok nyelvén 4.533 eladott autót (tavaly ilyenkor 2.736) és 13,74 százalékos piacrészesedést jelent. A kishaszon gépjárművek piacán az Opel 474 autó eladásával majdnem megduplázta az előző év hasonló időszakának eladásait Természetesen – a korábbi évekhez hasonlóan - őrzi vezető helyét az Opel a magáneladásokban is. A márka eladásaiban a magánvásárlók aránya 31 % - ez jóval a piaci átlag fölött van.

„Most hozza meg igazi gyümölcsét az az Opel stratégia, amely a piaci recesszió idején is kiemelt figyelmet fordított a magán ügyfelekre” – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „ Nagyon széles modell palettát kínálunk mind a céges, mind a magánvásárlók részére ennek megfelelően minden igényt ki tudunk elégíteni, legyen szó hagyományos alsó-közép kategóriás autóról, mint az Astra vagy kompakt szabadidő autóról, mint a Mokka.”

 

  • Több, mint ötezer eladott autó
  • Kétszer gyorsabban nő az Opel, mint a piac
  • A márka piaci részesedése három százalékkal nőtt

 

Visszatérve a foci nyelvére: az Opelnél nem egyetlen sztár „rúgta a gólokat”. A legtöbb eladást az Astra (1.259) és a Corsa (809) hozta, de kiemelkedő eredményt ért el a Zafira (542) illetve a két szabadidő autó, a Mokka (528) és az Antara is (485). Az első félévben megduplázódtak a Meriva eladások (315) és a tavalyinál több Insignia (356) kelt el .

„Természetesen szeretnénk így folytatni az év második felében is” – mondta Koncz Gábor. „A célunk a növekvő piacon továbbra is az átlagosnál gyorsabban növekedni és megőrizni az Opel vezető pozícióját. A siker letéteményese, a modellpaletta tovább frissül: ősszel érkezik az új Vivaro, az Opel ADAM kínálata a Rocks mini szabadidő autóval bővül és az év vége felé várjuk az új Opel Corsa hazai bemutatkozását.”

Szentgotthárdon, az Opel magyarországi motorgyárában az eddigi 1.6-os benzin és dízel motorok mellett két hét múlva elindul a legújabb kis benzinmotorcsalád sorozatgyártása. E motorcsalád első tagja, a 115 lóerős egyliteres háromhengeres az ADAM Rocks-ban debütál és bekerül az új Opel Corsa motorházteteje alá is. A rövidesen tehát már három különböző motorcsaládot egyszerre gyártani képes szentgotthárdi üzemben a termelés jelentős felfutása a jövő évtől várható és ennek megfelelően Európa szerte egyre több Opelben fog majd magyar „szív dobogni”.Visszajelzések

Recommended Comments

Nincsenek hozzászólásokSzeretnél hozzászólni? Hozz létre egy fiókot, vagy jelentkezz be.

Regisztrált felhasználónak kell lenned ahhoz, hogy hozzászólást írhass.

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új fiókot a közösségünkben. Nem nehéz!

Regisztráció

Bejelentkezés

Már felhasználók vagy? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.